Slippertje 21: Schoolverlater tot succesvol ondernemer met Vasco Rouw
Slippertje 21: Van schoolverlater tot succesvol ondernemer met Vasco Rouw
31 augustus 2020 
in Podcast

Slippertje 21: Van schoolverlater tot succesvol ondernemer met Vasco Rouw

Het is weer maandag dames en heren, dat betekent dat het weer tijd is voor een gloednieuw Slippertje in de Ondernemen Op Slippers podcast. Twee weken terug zijn mijn gast en ik geïnterviewd door het FD, mijn gast van vandaag is de enige echte Vasco Rouw!

Vasco Rouw verliet al op jong leeftijd school om zijn ondernemers hart te volgen, dit leidde tot vele avonturen en mooie verhalen. Een aantal van deze anekdotes komen zeker terug in deze podcast!

Vasco vertelt in dit Slippers over:

  • waarom hij op jonge leeftijd school verliet
  • hoeveel geld hij verdiende als tiener door het ontwikkelen van games
  • hoe zijn leven veranderden toen hij op zijn 19e vader werd
  • de moeilijke tijd die hij had als ondernemer met vele ontslagen als gevolg
  • het investeren in vastgoed
  • zijn samenwerking met rapper Boef
  • de millionaires club

Laten we snel gaan luisteren naar de avonturen, met ups en downs, van Vasco Rouw, let’s go!!

Podcast transcriptie

Bas: Dames en heren, vandaag weer in de Ondernemen op Slippers podcast the one and only Vasco Rouw. Deze jongen was op zijn 13e begonnen met programmeren en op zijn 15e dacht hij die school die is helemaal niks dus ik ben er helemaal klaar mee. Hij verdiende toen al tussen de 3.000 en de 5.000 eurootjes per maand op zijn 15e en op zijn 19e werd hij vader, dat was vrij vroeg. Toen ging het vuur in hem aan, is hij de gaming industry ingegaan en uiteindelijk heeft hij de winst van die business geïnvesteerd in vastgoed tot hij maar liefst, hou je vast dames en heren, 110 woningen had. Inmiddels heeft hij er al wel 50 verkocht, maar goed, door een kleine Google verandering verloor hij in een keer 70% van zijn omzet in die gaming business. We gaan hem eens even goed aan zijn tanden voelen en inmiddels heeft hij ook de Millionaires Club gestart. Vasco, welkom.

Vasco: Yes, dank je wel.

Bas: Let’s rock.

Vasco: Mooie introductie.

Bas: Je mag meezingen.

Vasco: Ja, ik kan niet zo goed zingen dus ik praat wel wat.

Bas: Is goed.

Vasco: Volgens mij ken ik het nummer ook niet.

Bas: Nee, dit is mijn podcast jingle.

Vasco: Ok, vandaar, ik luister ook niet zo vaak.

Bas: Nee, dat maakt ook niet uit.

Vasco: Ik luister sowieso in het algemeen niet heel veel podcasts, meestal luisterboeken en zo.

Je schuift je shit opzij en voelt je vogelvrij, je runt je business op je slippers en dat maakt je blij. Je droom is werkelijkheid, bent van de stress bevrijd, je kraakt de code van het leven met zekerheid.

Bas: Ja, precies, mooi man. Nou, we gaan de code kraken in ieder geval van vastgoed, gaming, echt veel meer dingen. Ik denk dat jij een wilde ride achter de rug hebt de afgelopen 10 jaar. Nou, in ieder geval nogmaals welkom Vasco.

Vasco: Cool, ja, dank je wel.

Nog maar 3 maanden te leven..?

Bas: Ik stel meestal aan het begin een redelijk intense vraag om te kijken wat belangrijk voor je is.

Vasco: Ok, cool.

Bas: Wat zou je doen als je nog drie maanden te leven hebt?

Vasco: Nog drie maanden te leven hebt. Ja, sowieso natuurlijk met familie en vrienden denk ik, dat is het allerbelangrijkste en ik denk zoveel mogelijk ervaringen beleven. Ervaring is wel superbelangrijk voor mij.

Bas: Ja.

Vasco: Dus gewoon dingen beleven, adrenaline, plezier, gekke shit.

Bas: Precies.

Vasco: Ja, inderdaad.

Bas: Gewoon alles verkopen en erdoorheen brassen. Of misschien niet?

Vasco: Nou, nee, dat niet, want ik heb ook kids natuurlijk die wil ik, dat is ook een van mijn drijfveren geweest zeg maar om echt 1000% te knallen, om iets achter te laten voor generaties na mij zeg maar. Dus ik zou zeker niet alles verkopen en extreem leven, nee.

Bas: Nee, nee.

Vasco: Ik denk dat je ook niet, ik denk dat ik daar ook niet heel veel geld voor nodig heb zeg maar om als je nog drie maanden te leven hebt om al je wensen te vervullen denk ik, nee, sowieso niet.

Bas: Nee, nee. Nee, maar goed, meer als je nu dood zou gaan zeg maar zou je dan zoiets hebben van fuck, dit had ik wel graag willen doen of?

Vasco: Eerlijk gezegd niet.

Bas: Niet per se, nee.

Vasco: Nee, ik ben sowieso wel een persoon die heel snel doet wat hij wil. Eigenlijk doe ik ook maar heel weinig dingen wat ik niet wil. Misschien wel eigenlijk wel helemaal niks zelfs.

Bas: Ja.

Vasco: Eigenlijk doe ik altijd alles wat ik leuk vind. Dus als ik nu dood zou gaan dan ja, dan kan ik in principe rustig doodgaan. Het ergste wat ik vind is dat ik dan mijn kinderen achterlaat zeg maar die op vroege leeftijd dan een vader hebben verloren, maar voor de rest, als ik naar mijzelf kijk, ja, fucking episch.

Bas: Ja man.

Vasco: Ja.

Bas: Vet man. Maar ik deed net even die introductie van jou, ik dacht holy shit weet je, wat dat betreft lijken we denk ik wel een beetje op elkaar want ik denk dat jij ook redelijk in de fast lane leeft zoals ik dat altijd noem.

Vasco: Ja, ja, zeker.

Programmeren op je 13e!

Bas: Dus maar jij begon op je 13e met programmeren.

Vasco: Klopt.

Bas: Hoe zag dat eruit Vasco?

Vasco: Nou, het is, het was gewoon op mijn slaapkamertje zeg maar bij mijn ouders en ik zat veel achter de computer en een beetje aan het aankloten en op een gegeven moment stuurde iemand mij een tekstgebaseerde game, dat heette Outwar en toen ik dat speelde, ik kreeg heel snel de gedachte en de feeling van oh, dit kan ik zelf ook wel maken. Helemaal geen kennis van programmeren, niemand om mij heen kon programmeren, maar toch heb ik bij alles wat ik doe, ik weet niet waarom, denk ik altijd dat kan ik ook wel. Weet je wel, dus en zo ging ik er eigenlijk ook n als 13-jarige en dat ging heel simpel met het Googelen van een login script bijvoorbeeld en die downloadde ik en die ging ik installeren en dat werkte en op een gegeven moment daar een beetje mee aankloten en dan zo stapjesmatig leerde ik mijzelf programmeren en daaruit ontstond mijn eerste game inderdaad.

Bas: Vet man. Hé en een tekstgebaseerde game, hoe ziet dat er in de praktijk uit?

Vasco: Dus de game die bestaat helemaal uit tekst en plaatjes. Dus bijvoorbeeld links staat bijvoorbeeld op de website een bank, nou, dan klik je op de bank en dan kan je, klik hier om de bank te overvallen en dan kreeg je in een tekst en plaatje weer terug van of het je gelukt is en dan kreeg je dan virtueel geld en dan kon je bijvoorbeeld een AK kopen, maar dat AK was ook weer een plaatje en dat waren natuurlijk wel weer sterkten, dus dan kon je een andere speler weer aanvallen en dan kreeg je daar weer, kon je geld stelen, etc. Ik denk dat heel veel luisteraars het wel zullen herkennen denk ik.

Bas: Vet, vet.

Vasco: Ja, heel vet.

Bas: Maar 13e, je bent rond de 30 geloof ik?

Vasco: 32, ja.

Bas: 32, dus dit is gewoon al, nou ja, reken uit.

Vasco: 20, bijna 20 jaar geleden.

Bas: Ja, man, toen had iedereen net een computer en hadden ze net zo’n modem.

Vasco: Perfecte timing.

Schooltijd

Bas: Ja, mooi man. Maar ja, goed, toen zat je op je 15e op school, ja, dat was de basisschool dan of? Nee.

Vasco: Nee, middelbare school.

Bas: Middelbare school.

Vasco: Ja, volgens mij was het klas 2 of zo.

Bas: Ja, en toen zat je op de, weet ik veel wat, mavo, havo of zo, iets in die geest.

Vasco: Ja, exact dat ja, exact dat.

Geld verdienen

Bas: Ja, en toen dacht je ja, wat doe ik hier op school, laat ik eens geld gaan verdienen. Maar waar ging je dat geld mee verdienen?

Vasco: Nou ja, ik verdiende toen die tijd al met de games, dus of met die maffia family heette dat toen die tijd, 3.000 tot 5.000 euro per maand en ik had het niet echt met school. Ik was veel aan het spijbelen, ook wel wat gekloot met de politie etc. weet je wel, baldadig ook wel.

Bas: Oh ja.

Vasco: En dat geld ging eigenlijk gewoon op aan ook wel feesten, eigenlijk niet heel erg zinnig of zo weet je wel, maar uiteindelijk drie verschillende scholen gehad, echt wel twee van afgetrapt om het zo maar te zeggen.

Bas: Oh ja.

Vasco: En toen zei de leerplichtambtenaar uiteindelijk wel van weet je wat, in principe mag je er wel mee stoppen want over een jaartje ben je toch sowieso niet meer leerplichtig geloof ik, volgens mij was het toen die tijd 16, maar dat weet ik niet zeker. Maar in ieder geval, ze zeiden op mijn 15e van Vasco, jij mag er wel mee stoppen want je hebt al een beetje een inkomen. Toch zeiden mijn mentors wel van Vasco, er komt niks van jou terecht in het leven, blablabla, maar dat is wel weer goede, hoe heet het, motivatie.

Bas: Wat zei je, ik verdien al meer dan jou dus waar heb je het over?

Vasco: Ja, maar ja, dat hoeft nog steeds niet goed te zijn voor je toekomst.

Bas: Nee, dat is waar, dat is waar.

Vasco: Ik bedoel, als je daarna nog steeds het verpest zeg maar dan kan je nog steeds ongelukkig terechtkomen. Maar uiteindelijk op mijn 19e inderdaad in die fase 15-19 was gewoon veel feesten, ja, aankloten eigenlijk in het leven. Mijn ouders hebben nog wel geprobeerd wat stabiliteit in mijn leven te creëren. Op een gegeven moment reden we langs een pandje en toen was er een pandje te koop en toen zeiden ze van lijkt het je niet leuk om samen een internetcafé te starten? Dus toen heb ik samen met mijn ouders dat internetcafé gehad omdat ik meer ’s nachts wakker was dan overdag. Dus ze dachten weet je wat, we gaan een internetcafé met Vasco starten, misschien komt er wat meer ritme in zijn leven weet je wel.

Bas: Ja, ja.

Vasco: Maar dat hielp geen fuck want het internetcafé ging om 1 uur open en uiteindelijk gingen we om 12 uur dicht en na 12 uur ging ik met vrienden bier drinken en counterstriken.

Bas: Ja, en om kwart voor 12 stond je weer op en toen ging je weer openen.

Vasco: Ja, exact, dan ga je even douchen en dan ga je dezelfde dag doe je hetzelfde weer bij wijze van spreken. Dus dat hielp eigenlijk niks. Eigenlijk wat hielp is dat inderdaad, nou, mijn toenmalige of ex-vriendin zeg maar zwanger werd en toen dacht ik van ja Vasco, nu wordt het tijd dat je je verantwoordelijkheid neemt want je wil natuurlijk je zoontje een fantastische toekomst geven en daar ben ik bereid om alles voor te doen. Dat is eigenlijk de start geweest van mijn gamebedrijf toen die tijd.

Tekstgebaseerde games

Bas: Tof, maar nog één stap terug hè, die tekstgebaseerde games, hoe verdien je daar geld mee? Leg dat eens aan een leek uit.

Vasco: Ok, dat begon zeg maar op mijn 14e zeg maar, de game die bestond toen al een jaartje of half jaartje en op een gegeven moment die hostingkosten die gingen al snel naar 200, 300 euro per maand.

Bas: Omdat veel mensen je game speelden.

Vasco: Exact.

Bas: Ja.

Vasco: En daaraan heb ik wel ouders die altijd zeg maar mij gesteund hebben en waar ik ook gigantisch dankbaar voor ben en ook levenslessen uit geleerd, en de eerste was, of de eerste bewuste was ook wel van in plaats van dat ze tegen mij zeiden van Vasco, je hostingkosten worden te duur, je moet ermee stoppen, zeiden ze tegen mij van: wat kunnen we eraan doen om hier geld mee te verdienen? Dus in plaats van te denken aan problemen dachten ze in oplossingen weet je wel, van hoe kunnen we ervoor zorgen dat we dit omzetten in iets positiefs. En mijn moeder speelde toen die tijd een bingo en daar kon je via je mobiel opwaarderen. Dus je betaalde dan 1,30 voor het gesprek en dan kreeg je zeg maar 1,30 speelgeld in die bingo, en toen zei mijn moeder: kan je dit ook niet in je game bouwen? Dus in de game gebouwd en zo ontstonden de eerste euro’s, later PayPal toegevoegd en ja, dat realiseerde eigenlijk die 3.000 tot 5.000 euro per maand op mijn 15e.

Bas: Nice man.

Vasco: Ja.

Het leven van Vasco Rouw in Emmen

Bas: Ja, dat is mooi. Dat is mooi werk man, en toen dacht je van hé, wacht even, ik kan hier wel meer uit halen dus nou, 15e tot 19e veel feesten en dit was allemaal in Emmen city waar je vandaan komt?

Vasco: Emmen city, ja.

Bas: Ja, kun je daar een beetje stappen dan? Of was het gewoon je ging altijd naar dezelfde kroeg en je was helemaal het mannetje eigenlijk?

Vasco: Exact, ja, dat ja, ja, helemaal kapot gaan ja.

Bas: Ja, precies.

Vasco: Inderdaad.

Bas: Ja, mooi man.

Vasco: Dus ja, toen die tijd kon dat nog hè, dan heb je niet zo’n kater nog niet, dan kan je gewoon doorgaan als je 18, 19 bent.

Bas: Ja.

Vasco: Of 17 weet je wel, ja.

Papa Vasco

Bas: En je zei net tussen neus en lippen door op je 19e werd je vader.

Vasco: Ja.

Bas: Dat is relatief jong.

Vasco: Ja, klopt.

Bas: Was dat zoiets van nou, ik wil dat heel graag, heel jong vader worden? Of was het zoiets van ai, wat heb ik nu weer gedaan?

Vasco: Ja, nee, dat was, ik heb op dit moment drie kids en de vierde komt eraan en ze zijn allemaal niet gepland.

Bas: Wow.

Vasco: Ja, ze zijn niet gepland dus, mijn eerste zoontje ook niet inderdaad. Natuurlijk, ik ben er super blij mee en heel dankbaar voor dat het is gebeurd, maar inderdaad, ik woonde toen nog thuis, zij woonde nog thuis, dan moet je in een keer samenwonen, de hele rollercoaster etc. die wordt in gang gezet.

Bas: Jeetje, maar was er iets van een stabiele relatie te bekennen of?

Vasco: Oh, jawel, jawel, ja. We hadden sowieso wel al 2 jaar, 2,5 jaar een relatie.

Bas: Ah, ok.

Vasco: Maar inderdaad, voor je 18e is dat misschien niet super lang, maar het was wel echt een stabiele relatie dus dat scheelt wel enorm. Maar ja, weet je wat het is, je zit er op dat moment denk je wel van shit, ok, dit wordt even, ja, maar wel cool

Bas: Jullie zijn dus gaan samenwonen omdat zij zwanger was en uiteindelijk dacht je van nou, we moeten samen maar een familietje starten dus dan moeten we gaan samenwonen.

Vasco: Nou ja, inderdaad, zij was zwanger en dan moet je gaan samenwonen ja. Ja, je kan moeilijk zeg maar een kindje krijgen en niet samenwonen weet je wel.

Bas: Maar voordat jullie samen, je wist niet hoe het was om samen te wonen dus het ging allemaal ook in een rollercoaster zeg maar.

Vasco: Ja, alles ging tegelijk.

Bas: Dus het ging samenwonen, toen kwam die kleine en toen kreeg je wel een ritme.

Vasco: Ja, dan krijg je een ritme.

Bas: Wordt die kleine ’s nachts wakker en overdag slapen, ja.

Vasco: Ja, nee, maar dan wordt dat ritme wel gecreëerd inderdaad, ja.

Bas: Ja, ja, mooi man. Nou ja, in ieder geval, ok, dus toen ging je, ja, toen was je vader en toen dacht je van nou, ik ga iets moois maken, ik wil iets nalaten voor mijn kinderen.

Vasco: Exact.

Gaming business uitbreiden

Bas: En toen ben je als een dolle die gaming business van de grond gaan trekken.

Vasco: Zeker weten. Dus dan toen die tijd speelde mijn moeder nog steeds diezelfde bingo en die zei op een gegeven moment van Vasco, kan jij niet zo’n bingo maken? Dus toen heb ik in twee weken tijd inderdaad zo’n bingo in elkaar geflanst zeg maar zonder ook enige ervaringen in flash of iets in die vorm, dus multiplayer, ook om echt geld en toen vanaf dat moment ging het sneller. Dus ik verdiende toen die tijd nog steeds die 3.000 tot 5.000 euro per maand want dat bleef een beetje het plafond. Ik wist ook niet zo goed hoe ik dat moest schalen en toen had ik die bingo gerealiseerd en dat was echt na een half jaartje of zo, ja, 80.000 euro omzet en had ik 40K winst per maand.

Bas: Wow.

Vasco: En toen was ik een jaar of 20, 21 denk ik, ja, 21. Maar dat kwam ook door, ja, mijn moeder die zei van ja, kan jij dat niet maken? En ja, zo gezegd zo gedaan.

Bas: Ja, tof man. En toen dacht je van oh, als ik het voor mijn moeder kan maken dan kan ik het ook voor meerdere mensen maken dus toen ben je all-in gegaan en heb je de meest uiteenlopende dingen gecreëerd of?

Vasco: Nee, maar toen inderdaad hebben we dat een tijd gedaan, alleen ik wist dat dat niet lang zou duren omdat het officieel mocht het niet. Ik dacht dat het grijs gebied was want bingo’s worden georganiseerd in speelhallen, sporthallen, weet je wel, etc. etc. buurtverenigingen, en op een gegeven moment kreeg ik ook een brief van justitie van je moet hiermee stoppen, alleen ze hadden specifiek de .nl domeinnaam erin staan en niet de .com. Dus ik dacht fuck it, ik zet het .nl domein offline, ik laat iedereen doorlinken naar .com en ik ga gewoon lekker door weet je wel.

Bas: Ja.

Vasco: En op een gegeven moment heb ik natuurlijk wel even een advocaat ingehuurd van ja, wat zijn mijn worst case scenario’s? Nou ja, dat was een taakstraf, nou, die had ik in mijn hoe heet het, wilde periodetje heb ik wel een aantal keer taakstraf gehad dus dat was ik wel gewend, daar werd ik niet zo heel bang van.

Bas: Ja, dat kauwgum krabben dat kan ik nog wel.

Vasco: Ja, exact dus daar werd ik niet benauwd van en een keer 10.000 euro boete of zo was geloof ik, zei zij toen tegen mij en ja, ik verdiende toen 40K per maand, dus ook daar werd ik niet bang van dus ik had zoiets van fuck it, ik ga lekker door. En ik heb altijd netjes kansspelbelasting betaald, dus in die trend liep ik ook geen risico dus dat heb ik heel lang door gedaan en heb ik eigenlijk dat geld wat ik daar verdiende geherinvesteerd in flashgaming portals.

Bas: Ja.

Vasco: Dat zijn van die spelletjes, misschien ken je het wel die ze spelen, vaak kids, nu misschien niet meer, maar toen die tijd wel op scholen gaan ze naar bijvoorbeeld een spelen.nl dat was dan een soortgelijke website wat wij ook hadden dan zeg maar.

Bas: Ja, ja, tof man. Ja, en dat was dus een hele hype. Dus mensen gingen gamen en het hele spektakel en uiteindelijk verdiende je het geld op die site door–

Vasco: Ads.

Bas: Ads alleen maar te verkopen.

Vasco: Ja.

Bas: Dus alleen maar banner ads.

Vasco: Banner ads.

Bas: Dus het ging alleen maar om traffic, hoe meer traffic er op die site kwam.

Vasco: Hoe meer traffic, ja.

Ads & Games

Bas: En kwamen die ads ook in de game zelf dan of niet?

Vasco: Op een gegeven moment wel inderdaad, op een gegeven moment wel.

Bas: Op een gegeven moment kwamen er meer ads en nog meer ads.

Vasco: Ja, zeker, dat gaat heel snel, dat gaat heel snel.

Bas: Ja, maar ja, dat is ook wat je zegt, dat is misschien niet een heel houdbaar model en ook op internet zijn die trends die vliegen natuurlijk, ja, die gaan net zo hard weg als ze komen zeg maar.

Vasco: Ja, ja, zeker, ja.

Bas: Maar dat realiseerde je toen niet, misschien had je toen zoiets van ja, ik ga dit schalen tot 100 miljoen of zo en dan verkoop ik het een keer.

Vasco: Ja, zeker weten, inderdaad, ik had daar ook de filosofie van weet je wel, als ik dit één keer kan dan kan ik het 10 keer, dus ik had 10 verschillende websites en ik lanceerde 10 games per week weet je wel en dat groeide wel, maar ik kwam er wel weer achter dat ik me in een industrie bevond wat dalend was want toen ik naar de flashgaming industrie kwam was het al een beetje, was het al een einde weet je wel, toen was al die flow van websites naar mobiel. Dus en toen heb ik besloten om dat geld wat ik verdiende met mijn flashgaming industrie, want ik had iets daarvoor de bingo verkocht voor echt niet veel geld want dat was al een beetje doodgebloed.

Bas: Was geen bingo.

Vasco: Nee, niet echt bingo, het was meer gewoon dat ik dacht van ik moet het kwijt anders loop ik risico.

Bas: Ja, beter iets dan niets.

Vasco: Ja, leek me ook wel een risico. Dus toen heb ik die verkocht en toen heb ik dat geld van de flashgaming industrie heb ik geïnvesteerd in mobile games en vanaf dat moment ging het heel snel en we hadden eigenlijk een andere strategie dan de rest. In plaats van dat wij 6 maand aan één game werkten lanceerden wij zeg maar 10 games per week. Dus wij hadden een brandweerspelletje en de week erna maakten we dezelfde game in een politievariant.

Bas: Oh ja.

Vasco: Met de gedachte van als een kindje zoekt op politiegames vindt hij ons, maar als zijn vriendje zoekt op brandweergames vindt hij ons ook en zo deden we het met taxi, pizza, en als er bijvoorbeeld een Spiderman film uitkwam dan hadden we bijvoorbeeld spider hero man want dat mocht dan wel weer, dat is grijs gebied weet je wel, daar heb je geen copyright shit.

Bas: Ja, ja, een soort van replica onder de games is dat.

Vasco: Ja, dus dan word je wel gevonden op Spiderman weet je wel.

Bas: Ja, ik snap hem.

Vasco: En op die manier groeiden wij heel snel, alleen wij hadden niet hele hoge kwalitatieve games, wij hadden hele korte fun games wat kids echt wel leuk vonden want dat kon je zien aan de rating. Vaak haalden ze gemiddeld toch een 4 van de 5 zeg maar, alleen ja, daardoor groeiden we wel heel snel door al die games en al die key words etc. dat we op een gegeven moment in één jaar tijd 540 miljoen downloads of zo wat resulteerde zeg maar in ongeveer 5 miljoen omzet en ongeveer een winst van 1,5 miljoen.

Bas: 540 miljoen downloads in een jaar tijd.

Vasco: Ja.

Bas: De tering.

Vasco: Ja, ik heb meer dan een miljard mensen bereikt denk ik wel met mijn games denk ik.

Bas: Dat is wel serieus.

Vasco: Ja.

Wat te doen met geld

Bas: Ja, en nog je noemde tussen neus en lippen door liet je even de omzet en de winst vallen, in zo’n business, het is een digitaal product in principe dus zo schaalbaar als wat want je verkoopt het over de hele wereld en ja, het geld stroomt eigenlijk een soort van binnen. Jeetje, man, wat doe je met al dat geld dan? Want dan heb je al dat geld op je rekening staan, dan moet je iets weer, dan krijg je weer stress hoe je het geld moet uitgeven of?

Vasco: Nee.

Bas: Heb je daar niet zo’n last van?

Vasco: Nee, daar heb ik geen last van. Dat ging heel snel. Ik denk ook achteraf heb ik het een beetje terug geanalyseerd, ik heb mijzelf zeg maar door die situaties dat je zeg maar de bingo moest ik zeg maar van het ene product naar het andere product investeren omdat de bingo ermee ophield. Ik stapte laat in de flashgaming industrie waardoor ik dus genoodzaakt was van de flashgaming weer in de mobile games te investeren. Dus ik heb mijzelf denk ik onbewust iets aangeleerd van als er geld binnenkomt moet ik dat weer aan het werk zetten en na de mobile games zeg maar was er niet in mijn optiek op dat moment iets waarvan ik dacht dit wil ik zeg maar aan het werk zetten in de gaming industrie dus toen zette ik het aan het werk in vastgoed. Dus ik begon met één object aan te komen en twee, drie, en op een gegeven moment zat ik bijen Tony Robbins event want ik volg Tony Robbins en ik ben misschien naar 12, 13 events of zo geweest en op een van zijn finance events vertelde Ray Dalio, dat is een van de beste vermogensbeheerders van de wereld die zei: één keer in je leven gaat elke beleggingsgroep zeg maar met 50 à 70% dalen. Dat gebeurt niet tegelijk, maar elke beleggersgroep kan, een grote kans dat het 50 tot 70% daalt. Toen dacht ik ja, fuck Vasco, dat kan ook bij jou gebeuren. Dus toen ben ik vol gaan focussen op vastgoed, alle winst wat ik daar behaalde van mijn gaming ging ik in vastgoed investeren wat resulteerde in 110 woningen en wat gebeurde er inderdaad? Ongeveer 1,5 jaar later na die presentatie inderdaad, mijn game bedrijf daalde met ca. 70% in een week tijd.

Bas: En toen had je die woningen al.

Moeilijke tijden

Vasco: Toen had ik die woningen al. Dus doordat ik die woningen had zeg maar raakte ik mijn lifestyle zeg maar niet kwijt, kon ik gewoon dingen blijven doen die ik altijd deed. Ik hoefde in principe niet te puzzelen om geldwant er was gewoon een heel goed fundament. Natuurlijk heb ik mensen moeten ontslaan en uiteindelijk heb ik iedereen ontslagen.

Bas: Want hoeveel mensen zaten er in die game business toen?

Vasco: Uiteindelijk op het toppunt was 140 mensen inclusief buitenland.

Bas: Ja, dus je had een ontwikkelteam ook geoutsourced.

Vasco: China, Letland inderdaad, Argentinië, Pakistan, zoiets. Inderdaad, en in Emmen zaten ongeveer 40 of 50 man, ja.

Bas: Wow, en jij stuurde dat hele zooitje aan of wat?

Vasco: Nee, in principe niet, daar ben ik heel slecht in.

Bas: Ik wou net zeggen. Ik zeg altijd de beste ondernemers zijn de slechtste managers.

Vasco: Ja, dat ben ik ook, heel slecht.

Bas: Dat is echt waar ik ook heel veel hoofdpijn van heb gekregen.

Vasco: Ja, dat doe ik gewoon niet. Ik ben er heel slecht in en ik, wat ik in het begin van het gesprek ook zei, ik doe eigenlijk alleen maar dingen wat ik leuk vind dus ik probeer gewoon mensen om mij heen te verzamelen die dat soort dingen voor mij oppakken.

Bas: Beter.

Vasco: Zeker weten.

Bas: Ja, maar ja, goed, dus wel hele veranderingen. Ja, je had die woningen wel, dus het was misschien, het zou je sowieso niet de kop kosten, maar het was wel denk ik een stressvolle periode als je in een keer 70% down the drain gaat of sta je er redelijk chill in?

Vasco: Heel chill in. Ik heb daar geen nacht van wakker gelegen. Natuurlijk is het balen, ik bedoel, je verdient, wat is het, een ton per maand winst en die ton is er niet meer per maand.

Bas: Ja, ja.

Investeren in vastgoed

Vasco: Maar weet je wat het is, ik had wel 110 woningen wat gewoon echt gewoon, weet ik veel, gigantisch veel cashflow per maand netto realiseerde omdat je bijna geen belastingen betaalt in box 3.

Bas: Nee, nee, snap ik. Ja, je hebt ze allemaal privé aangekocht, niet in, ja.

Vasco: Ja, allemaal privé aangekocht. Dus.

Bas: Maar je hebt geld uit jezelf geleend dan vanuit je winst aan je BV?

Vasco: Klopt, ja.

Bas: 30% aanbetalen aan een vastgoedbank of?

Vasco: Exact, dus inderdaad gewoon zelf vanuit mijn BV, van mijn BV geleend, gewoon rente betalen, weinig aflossen moet ik eerlijk wezen en daarna zeg maar inderdaad hypotheek erover om die multiplier effect aan het werk te zetten of die hefboom en dat is ook wel de, nou ja, er zijn twee redenen geweest waarom ik er al 50 heb verkocht zeg maar, omdat ten eerste ze zijn bezig met een wetvoorstel als je meer dan een half miljoen van je BV hebt geleend dat je daarover belasting moet betalen zeg maar.

Bas: Ja, volgens mij 2023 wordt het volgens mij sowieso moeilijker om, nee, dan is die regel van die half miljoen.

Vasco: Ja, het was 2022.

Bas: Oh.

Vasco: Ze hebben het door Corona waarschijnlijk een jaartje inderdaad, dat kreeg ik ook mee, verlaat zeg maar of achteruitgeschoven, maar in ieder geval door die transactie kom ik weer door die 50 woningen te verkopen kom ik weer op die half miljoen dus heb ik dat veilig en daarbij dacht ik ook van–

Bas: Je wilde een Porsche kopen dus je had wat geld nodig.

Vasco: Lamborghini, Lamborghini ja. Nee, in principe had ik dat geld daar niet voor nodig, maar en ik dacht gewoon Corona heeft mij wakker geschud, Corona staat voor mij symbolisch voor het ondenkbare kan gebeuren. Want als ik tegen jou zei begin dit jaar van heel de wereld gaat straks in quarantaine of lockdown had je mij uitgelachen, had je gezegd die gast is hartstikke gek. Dus symbolisch staat het voor mij van dat kan in elke industrie gebeuren.

Bas: Ja.

Vasco: En dat staat eigenlijk ook wel een beetje gelijk aan die 70% wat Ray Dalio zegt en dat kan natuurlijk ook gebeuren bij vastgoed. Ze kunnen de regels aanpassen, Emmen kan gewoon een klap krijgen waardoor die leegloopt of niet meer, weet je wel, afneemt.

Bas: Ja, de oorlog kan beginnen.

Vasco: Oorlog, je weet het allemaal niet. Ja, maar je bedenkt het zo gek niet, het kan gebeuren. Daarin was voor mij gewoon een wake-up call, maar dat was wel een moeilijke keuze omdat die vastgoed die realiseerde gewoon heel fijne cashflow elke maand.

Bas: Ja.

Vasco: En we hebben gewoon wachtrijen aan huurders.

Bas: Ja, ja.

Vasco: Dus maar ja, ik heb ze uiteindelijk voor 80K gekocht per stuk, of 85 iets in die vorm gemiddeld en ik heb ze voor 108.500 weer verkocht. Dus ik heb daar heel veel geld op gemaakt.

Bas: Netjes, en in hoeveel tijd was dat dan die aankoop en die verkoop? Was dat een paar jaar of?

Vasco: Ik denk 4 jaar of zo.

Rendement op vastgoed

Bas: 4 jaar, dat is nice. En wat voor percentage rendement moet vastgoed ongeveer maken naar jouw idee?

Vasco: Nou, toen die tijd was natuurlijk helemaal crazy weet je wel en dan ging ik echt wel naar de 14%, 15% of zo met hefboom hè, met hefboom.

Bas: Ja.

Vasco: Omdat je natuurlijk die rentes waar je over praat, ik betaal 1,9% rente op mijn hypotheek en de woningen waren super laag, 80K, 85K.

Bas: Dat is niks.

Vasco: En elk jaar gaat de huur natuurlijk omhoog. Ik bedoel toen ik begon was de huursubsidiegrens 680 euro geloof ik en het is nu 737.

Bas: Oh ja.

Vasco: Dus dat gaat steeds sneller, het gaat extreem snel, maar ik heb nu nog steeds ik begreep 68 woningen over of zo.

Bas: Ja, wow. En dat type woning dan? Want voor 85K, ik bedoel.

Vasco: In Emmen heb je gewoon een rijtjeswoning.

Bas: Je kan een camper kopen en daar kun je twee keer zoveel aan uitgeven zeg maar.

Vasco: Ja, dat is wel waar.

Bas: Maar in Emmen koop je daar dus een rijtjeswoning voor zeg ja.

Vasco: Ja, nu niet meer, toen die tijd wel.

Bas: Nee, toentertijd, ja.

Vasco: Ja, dus rijtjeswoningen, appartementen, ja, klopt, en dan heb je gewoon een rijtjeswoning van 90 vierkante meter woonoppervlakte.

Waar investeer je in?

Bas: Lekker, is dat ook het type woning waar je in investeert? Dus is dat een eengezinswoning of zo?

Vasco: Exact, kan gewoon een familie in, twee kids, twee ouders, makkelijk.

Bas: Ja, of een stelletje of wat dan ook, ja.

Vasco: Ja.

Bas: Wow.

Vasco: Zij krijgen gewoon huursubsidie, dus het is ook een doelgroep wat over het algemeen niet snel huurachterstanden krijgt.

Bas: Ja.

Vasco: Er is gewoon veel vraag naar dus wat dat betreft, het is perfect vind ik zelf ook wel.

Hulp en advies

Bas: Ja, ik zei het je net ook al voordat we begonnen, ik heb een paar appartementen in Utrecht hè, daar zit wat overwaarde op. Hoe zou jij het nu aanpakken? Dus ik wil nu meer appartementen gaan kopen en dat hele spektakel, naar welk mannetje zou je gaan of welke bank of hoe laat je je helpen?

Vasco: Ik zou een goede hypotheekadviseur vragen zeg maar om inderdaad je overwaarde te gebruiken om inderdaad weer nieuw vastgoed aan te kopen omdat waarschijnlijk die overwaarde staat waarschijnlijk garant aan die 30 à 40% wat je zelf in moet brengen waardoor jij inderdaad, ik ken de bedragen natuurlijk niet van jouw vastgoedobject, maar waarschijnlijk kan je er daar wel weer een of twee door kopen inderdaad en je zult ook zien dat als je door die lage rentes heb je gewoon zelfs meer cashflow over door een hefboom te gebruiken.

Bas: Ja, natuurlijk.

Vasco: Omdat de rentes zo laag zijn. Dus mensen zeggen weleens tegen mij van Vasco, ja, ik koop liever zonder hypotheek omdat ik dan meer cashflow overhoud, maar als je ze naast elkaar legt dan hou je gewoon iets meer cashflow over en daarbij veel meer rendement omdat je natuurlijk ook aflost. Maar zelfs als je alleen kijkt naar de cashflow levert het zoveel meer op. Dus ik zou sowieso mensen adviseren zeg maar om een hefboom te gebruiken, maar niet te extreem. Ik ken ook mensen die gebruiken 90% want dat kan tegenwoordig ook.

Bas: Oh ja?

Vasco: Ja, maar dat zou ik niet doen. Ik zou lekker gewoon 30, 40% zelf financieren en je focussen op je eigen business en het geld voornamelijk gewoon aan het werk zetten en houden en ik neem mijn scenario als voorbeeld, vastgoed heeft uiteindelijk bij mij gezorgd voor rust.

Bas: Ja.

Vasco: Weet je wel, als ik, bijvoorbeeld stel ik had daar veel gefinancierd, bijvoorbeeld 80%, 90% had ik ten eerste niet zo’n hoge cashflow gehad waardoor ik dus eigenlijk had moeten puzzelen, maar bijvoorbeeld stel er had een crisis gekomen, kan, 2008, 2009, dan was alles tegelijk gekomen en mensen zeggen weleens van ja, fuck, alles komt tegelijk, maar in mijn optiek is het gewoon slechte voorbereiding.

Bas: Precies.

Vasco: Dus in die trend wat jij zegt, ik zou die waarde, want het zal ongetwijfeld, hoe lang heb je die woningen al?

Bas: Ja, al 11 jaar.

Vasco: Ja, dat is sick, dat is sick.

Bas: Laten we even voor het gemak met 1, 2 ton overwaarde rekenen of zo.

Vasco: Exact.

Hypotheekadviseur

Bas: Als je dan 30% dat neemt dan kun je zo 5, 6, 7 ton weer lospeuteren. Maar bij wie peuter je het los? Bij een zeg maar goede hypotheekadviseur kun je, want ik heb mij laten vertellen dat je als persoon niet naar die vastgoedbanken rechtstreeks kan gaan, maar dat ze allemaal met tussenmannetjes werken.

Vasco: Niet altijd.

Bas: Maar als je eenmaal veel panden hebt dan waarschijnlijk wel, maar.

Vasco: Nee, er zijn verschillende banken. De ene bank zegt die moet, je moet via een hypotheekadviseur.

Bas: Oh ja.

Vasco: Maar er zijn ook banken dat je inderdaad zelf gewoon kan benaderen. Maar een hypotheekadviseur kan vaak wel heel snel, ja, de rentes vergelijken etc. en de services.

Bas: Precies, ja.

Vasco: Kijk, en ik denk wel als ik naar mijzelf kijk als je over grotere bedragen praat dan is het wel weer verstandiger om direct te benaderen denk ik omdat je bij een hypotheekadviseur vaak wel ziet dat er gewoon de standaard banken, de standaard, ja, ingangen worden gebruikt.

Bas: Ja.

Vasco: En als je zeg maar al veel panden hebt of veel vermogen, je hoeft niet eens veel panden te hebben, maar dat je praat over grote investeringen kan je misschien de bank beter direct benaderen omdat ze dan een speciale accountmanager weet je wel, van een andere afdeling zeg maar aan jou koppelen waardoor je dus hele andere tarieven krijgt, hele andere service, etc.

Bas: Ja, ja. Nice. Maar goed, zo’n hypotheekadviseurtje, ja, laat hem eens een procent pakken of zo op je hypotheekwaarde, je zegt dat is het wel waard zo’n mannetje.

Vasco: Zeker, ja, laten we zeggen dat je voor zo’n heel traject vaak, ik heb geen idee hoor, maar ik denk tussen de 3.000 en de 5.000 euro, ja.

Bas: Ja, dat is op zich, ja.

Vasco: Ja, maar ik bedoel stel hij levert jou een half procent beter op en als je dat kijkt over de jaren dan is het 3 tot 5K valt in het niets zeg maar.

Bas: Ja, precies, precies.

Vasco: Dus ja, maar ook in dit voorbeeld van jou dan zou ik ook in die woningen die je zeg maar die overwaarde gebruikt wel ook weer die 30% overwaarde, of die 30% speling houden weet je wel, zodat je gemiddeld zeg maar altijd die 70%…

Bas: Precies, financiert, financiert.

Vasco: Ja, financiert, ja, maar ik zou het zeker doen want het is nu gewoon zonde.

Bas: Ja, precies, zeker, ja, je moet geld gebruiken.

Vasco: Ja, zo is het.

Bas: Zie het geld als soldaatjes hè, die moet je allemaal op pad sturen en die moeten terugkomen met meer.

Vasco: Exact. Shark Tank toch die gast?

Bas: Precies, kijk je ook veel Shark Tank?

Vasco: Ja, ik vind het leuk.

Bas: Is altijd genieten jongen, die Kevin O’Leary.

Vasco: Ja, die bedoel ik, ja.

Bas: Ja, je lijkt een beetje op hem.

Vasco: Ja, echt hè? Mr. Money, hoe heet hij ook alweer.

Bas: Ja, Mr. Wonderful.

Vasco: Oh ja, Mr. Wonderful.

Vastgoed managen

Bas: Ja, hé en hoe manage je dat hele handeltje dan? Heb je 110 woningen en dan belt ie hè, mijn koelkast is kapot, mijn verwarming lekt. Heb je daar een partijtje voor of?

Vasco: Ja, inderdaad, gewoon een beheerdersbedrijf in Emmen die eigenlijk vanaf de eerste woning heb ik het gelijk uitbesteed. Dus in het begin deed dat een vriend van mij gewoon en later is dat wel een bedrijf op gegaan zeg maar, maar mijn visie is ook van ik wil dat ook gewoon niet doen weet je wel. Ik, mijn visie is van ik moet mij focussen op mijn bedrijf en mijn beleggingen moeten gewoon voor mij werken.

Bas: Ja.

Vasco: Dus en met die insteek ben ik altijd zeg maar gaan handelen.

Bas: Mooi.

Vasco: Want ik ben ervan overtuigd dat ik uiteindelijk met mijn inzet in mijn bedrijven veel meer geld kan verdienen van dan het zeg maar of die paar euro besparen of die net wat betere investeringen te zoeken zeg maar.

Bas: Ja, ja, 100%, ja, maar ook als er scheuren in de muur zitten of zo dan dat beheerdersbedrijf die regelt een partij die dan die muur opnieuw komt optrekken of zo.

Vasco: Alles, ja. Ik heb een afspraak met hun, ik weet zo het bedrag niet uit mijn hoofd, maar volgens mij alles boven de 1.000 euro of zo of boven de 500 euro moeten ze eerst mij wel toestemming vragen, maar voor de rest is het gewoon zij regelen alles. Dus telefoontjes, huurders zoeken, huurcontract maken, huurverhoging, alles.

Bas: En die pakken een percentage van de jaarhuur of zo?

Vasco: 50 euro per maand per woning.

Bas: Oh, dat valt op zich mee.

Vasco: Ja, vind ik ook.

Bas: Dat is het wel waard. En goed, dan zat ik nog te denken, maak je het dan, ze hebben het altijd over de drie L’en hè, locatie, locatie, locatie, maakt het dan nog veel uit waar die panden staan dan? Je zit in Emmen, ik zou zeggen van ja, begin in een stad waar er huurgekte is of zo zoals Utrecht of Amsterdam of zo, maar dat maakt eigenlijk helemaal geen drol uit dus.

Vasco: Nee, kijk, je moet wel kijken waar, ik zeg al wel van dat je wel een locatie zoekt zeg maar waar wel groei ontstaat, dat je niet in een krimpgebied aankoopt zeg maar, dus anders kom je misschien over 10 jaar wel in de knel. Moet ik eerlijk zeggen dat Emmen wel een kleiner krimpgebied is, maar moet ik eerlijk zeggen ook dat ik toen die tijd gewoon aankocht omdat ik er woonde en dat dat gewoon eigenlijk gigantisch snel is uitgegroeid in twee jaar tijd. Dus maar inderdaad, ik adviseer wel om in plekken aan te kopen wat geen krimpgebied is inderdaad. Dus maar als je naar Emmen kijkt, ja, de huurders staan gewoon in de rij zeg maar om woningen te zoeken.

Bas: Ja, want je hebt volgens mij ook een verschil in dus dat hele puntensysteem en dat mensen de maximale huur kunnen uitrekenen en de vrije huursector.

Vasco: Ja, klopt.

Bas: Kun je daar iets over vertellen?

Vasco: Ja, ik weet dat niet heel veel in diepte, want dat soort shit laat ik me ook allemaal adviseren zeg maar door mijn verhuurdersbedrijf zeg maar, maar wij houden ons wel aan die puntensystemen want wij zitten onder die huursubsidiegrens inderdaad.

Bas: Oh ja.

Vasco: Maar ik weet niet of je zomaar ja, nee, dat weet ik niet.

Bas: Volgens mij is het boven een bedrag of boven een aantal punten is het de vrije huursector en dan kan je eigenlijk alles vragen, als iemand het ervoor geeft dan ja.

Vasco: Ja, precies.

Bas: Wat de gek ervoor geeft.

Vasco: Ja, volgens mij ook inderdaad, maar hoe het echt specifiek regelmatig gaat of wetmatig dat regelt eigenlijk mijn verhuurbedrijf.

Bas: Ja.

Vasco: Die zegt gewoon heel simpel van nou, ik heb een object en dan ga ik samen met hem zitten van ja, is het een goede investering, wat zijn de mogelijkheden, maar op dit moment is mijn visie wel in ieder geval in Emmen was het altijd geweest, altijd onder de huursubsidiegrens in verband met mensen die ja, daar is zo’n grote markt voor in Emmen, maar bijvoorbeeld wij zijn Soef of Boef, hoe je hem ook wil noemen, Soef, Boef, Boef en ik zijn zeg maar aan het kijken bijvoorbeeld in Almere en Lelystad en nu komen we wel in die, boven de huursubsidiegrens natuurlijk.

Bas: Juist.

Vasco: Ja, dus dan zijn we wel natuurlijk aan het kijken met hoe dat werkt etc. ja.

Samenwerken met Boef

Bas: Ja, tof. Want jij werkt samen met rapper Boef is het toch?

Vasco: Ja, je hebt gelijk.

Bas: Wat is zijn echte naam?

Vasco: Sofiane.

Bas: Soef.

Vasco: Ja, Soef, afkorting Soef, dus vandaar.

Bas: Ja, precies. Ja, nee, want dat is een samenwerking die was opgezet toen je uiteindelijk de Millionaires Club bent gestart? Of kende je hem al eerder?

Vasco: Nee, de Millionaires Club ben ik eerst al in gestapt dus ongeveer een jaar geleden inderdaad en nou ja, inderdaad, mijn game bedrijf daalde met 70% toen die tijd en toen heb ik inderdaad eerst volgens mij 20 mensen ontslagen of zo en toen later heb ik iedereen ontslagen. Nou moet ik zeggen dat het gamebedrijf tot op heden, dat was vorig jaar of 1,5 jaar geleden nog steeds 25.000 of 30.000 euro per maand omzet draait.

Bas: Oh, wow.

Vasco: Gewoon al die games die op al die mobieltjes nog staan.

Bas: Dus zonder dat er mensen in zitten of wat.

Vasco: Niks.

Bas: Ja.

Vasco: In principe betaal ik mijn salaris ervan, die van mijn vader, want mijn vader doet mijn financiële gebeuren. Die helpt mij dan ook met zeg maar, ja, die is gewoon financieel adviseur zeg maar en mijn kantoor betaal ik ervan eigenlijk.

Bas: Oh wow.

Vasco: Ja, maar dat, ik zie dat natuurlijk het daalt wel, want ik bedoel, vorig jaar was het nog 30.000 per maand.

Bas: Ja, precies.

Vasco: Maar weet je wat het is, het zal nog heel lang 5 à 10K per maand opleveren omdat het gewoon, we hebben meer dan een miljard downloads gerealiseerd.

Bas: Dat is bizar.

Vasco: Dat is heel bizar. Dus er zijn nog zoveel games van ons zeg maar op mobieltjes en die staan nog op de Appstore dus die wordt nog gewoon gedownload.

Bas: Ja.

Vasco: Dus ik zie dat 123 niet echt heel snel, natuurlijk, het krimpt, maar niet heel snel. Dus maar in ieder geval daardoor was ik op zoek naar een nieuw businessmodel omdat ik de games zag ik op dat moment voor mij als persoon geen mogelijkheden in en ik was ook helemaal obsessed met beleggen, zeg maar hoe kan je geld voor je laten werken.

Bas: Ja, compounding verhaal.

Tony Robbins

Vasco: Ja, precies, compounding interest en ik was natuurlijk lid van de Tony Robbins platinum partners nu het derde jaar, dus daar betaal je 100.000 per jaar voor en dan ga je dus met Tony zijn events daar mag je gewoon naartoe en je hebt drie platinum partner events.

Bas: Kun je hem dan wel de hand schudden voor die 100K of dat niet?

Vasco: Ja, zeker, maar je komt inderdaad bij hem thuis en die shit.

Bas: Oh ja.

Vasco: Ja, dus dat is heel exclusief en je krijt ook content die de andere mensen niet krijgen zeg maar.

Bas: Maar deze is woest hè, die Tony Robbins, hoeveel mensen zitten er in dat spektakel? Die 100K betalen?

Vasco: Ik denk nu, het is gigantisch gegroeid, maar toen ik voor 4 jaar geleden lid werd zeg maar toen waren er volgens mij 200 mensen of zo.

Bas: Oh ok, dat valt mee.

Vasco: Ja, en nu zit je echt wel in een zaal met 400, 500 mensen. Het groeit gewoon enorm.

Bas: Bizar.

Vasco: Ja, maar moet je je nagaan, want je zit in een groep mensen die allemaal 100.000 euro per jaar betalen alleen voor het lidmaatschap en dan heb je natuurlijk het reizen er nog naast en natuurlijk je eigen verblijf, je bedrijf etc.

Bas: Je verblijf, ja.

Vasco: Dus netwerk is insane, maar alles wat ik daar dus heb geleerd dacht ik wel door Tony ben ik wel de Millionaires Club gestart niet door Tony, maar wel mede door Tony, want op een gegeven moment zat ik dus op een van die events en toen zei die van de zelfontwikkeling of de online trainingindustrie die gaat de komende 5, 6 jaar exploderen.

Bas: Huge.

Vasco: Ja, en als je ook kijkt, een jaar geleden toen deden nog vrij weinig mensen het en toen dacht ik van ja, fuck it, ik ga het gewoon beginnen en toen dacht ik van ja, mijn nieuwe businessmodel moet gewoon aan drie dingen voldoen, het moet in mijn passie voorzien, programmeren en geld, niet om het geld, maar hoe geld werkt zeg maar.

Bas: Ja.

Vasco: Ik wil mensen helpen en het moet dan de potentie hebben om miljoenen te verdienen. Dat is gewoon heel simpel.

Bas: Ja.

Vasco: En toen hoorde ik dus in de combinatie met wat ik met Tony hoorde toen dacht ik weet je wat, ik start de Millionaires Club en al die kennis wat ik heb vergaard in mijn eigen afgelopen 15 jaar, 20 jaar zeg maar vanaf het moment, vanaf mijn 13e laat maar zeggen.

Bas: Ja, ja.

Vasco: Dus en inderdaad die, die tonnen of misschien wel half miljoen wat ik heb uitgegeven aan zelfontwikkeling ga ik gewoon delen.

Bas: Ja.

Vasco: Weet je wel, en dus zo ontstond de Millionaires Club vorig jaar op volgens mij 2 juli of zo, 3 juli, zoiets. Dus toen werden de eerste members lid en ja, en daar ben ik nu het laatste jaar mee bezig en op een gegeven moment raakte ik inderdaad in gesprek met Boef, via-via kwamen we met elkaar in contact, niet nadenkend over de Millionaires Club, oprecht niet hoor, het was meer van gewoon even eten, kijken, een beetje sparren, hij was geïnteresseerd in vastgoed. Ik had natuurlijk al vastgoed dus ik kon hem daar heel perfect in helpen zeg maar, dus vandaar dat we nu ook ons eerste object samen hebben aangekocht.

Bas: Ja.

Vasco: En we gaan in de komende maanden zeker nog wel ik denk 10 of 15 aankopen doen samen.

Bas: Oh wow, mooi.

Vasco: Ja, dus en die hele trajecten zeg maar die, al die informatie delen wij in de Millionaires Club. Dus we hebben bijvoorbeeld een mindset cursus waar we hiervan, nou, er zit nu een maand aan content in, elke werkdag een video waar je dus elke dag mee wordt genomen om je mindset te versterken. Weet je wel, al die tools die ik, die wij of Soef ook natuurlijk want die heeft ook gewoon een ijzersterke mindset en dat is ook logisch, want anders kan je niet bereiken wat hij heeft bereikt.

Bas: Nee, nee, precies.

Vasco: Dat is bizar. Ik bedoel, ik kan je oprecht wel zeggen dat hij, waarschijnlijk sowieso, hij is sowieso een van de beste rappers van Nederland en misschien wel de best betalende artiest ook wel in die trend weet je wel. Dus daar moet je gewoon een ijzersterke mindset voor hebben en die, en die kennis van hem en connecties en die van mij zeg maar die delen we dan door middel van video’s en daarnaast had ik al een cursus zeg maar gemaakt voor de weg naar financiële vrijheid noem ik die.

Bas: Ja.

Vasco: Waar ik mensen stap voor stap uitleg hoe ze zeg maar een strategie voor zichzelf maken en hoe ze vastgoed moeten aankopen en cryptocurrency.

Bas: Juist.

Vasco: Aandelen en dat doe ik niet allemaal zelf. Voor bijvoorbeeld een aantal delen voor vastgoed vraag ik bijvoorbeeld mijn beheerdersbedrijf of een hypotheekadviseur.

Bas: Ja, dat zijn de experts.

Vasco: Exact, die weten, ik weet hoe het werkt en in principe is het ook helemaal niet moeilijk want je moet gewoon fucking objecten aankopen voor een beetje een redelijk rendement in een gebied wat niet krimpt.

Bas: Ja, een klein formuletje die je van tevoren er even op moet loslaten en als dat klopt dan gas erop.

Vasco: Inderdaad en je moet gewoon een positieve cashflow hebben, dat vind ik ook altijd wel heel belangrijk, anders kan je in de toekomst in de problemen komen.

Bas: Ja.

Vasco: Maar voor de rest, ja, dan vragen we gewoon experts om mee te werken.

Bas: Juist.

Vasco: Bijvoorbeeld de cryptocurrencymodule ook, die maak ik niet zelf want ik heb daar niet zoveel verstand van.

Bas: Ja, ja.

Vasco: Ik heb wel 130K of zo in crypto zitten.

Bas: Er is één zo’n gastje die echt veel produceert tot nu toe, is dat, heeft die ook die course gemaakt bij jou dan? Ik weet niet hoe die heet, maar.

Vasco: Nee, nee. Ik weet zeker van niet want de jongens die ik, de twee jongens die ik heb gevraagd die zijn over het algemeen wel achter de schermen bezig geweest.

Bas: Ja.

Vasco: En die hebben ook oprecht ook heel veel geld ermee verdiend met crypto.

Bas: Ja.

Vasco: Dus en die waren allebei al lid van de Millionaires Club, dus daarom was het, ja, maar ze hadden wel al echt een fantastische trackrecord.

Bas: Oh wow.

Vasco: Dus die hebben bijvoorbeeld de cryptocursus gemaakt en ja, zo hebben we bijvoorbeeld een Mark Tiggelaar die heeft bijvoorbeeld in de mindset cursus over focus gesproken.

Bas: Ja, die interview ik volgende week, ja.

Vasco: Oh, volgende week, nou, top.

Bas: Ja, ik ken hem ook.

Vasco: Ja, echt een topper, dus drie sessies daarover gedaan, we hebben Victor Mids die zegt, die gaat over wat, over neuro magic.

Bas: En hoe doe je de samenwerkingen met die experts dan zeg maar? Krijgen die een cut, een deel, betaal je die eenmalig, doen ze het alleen maar voor hun eigen exposure dat ze erin staan? Whatever?

Vasco: Combo van de een die vindt het gewoon leuk, stel als vriend zeg maar omdat we een goede connectie hebben en de ander die krijgt een fee zeg maar.

Bas: Ja, precies, ja.

Vasco: Ook met Kjeld Nuis hebben we ook bijvoorbeeld als spotter en zo zijn we wel bezig.

Bas: Tof man. Dus je bent echt gewoon een platform aan het maken waar mensen de inspiratie vinden om überhaupt een pad naar, ja, van loondienst naar ja, financiële vrijheid en het mannetje kunnen bewandelen zeg maar en dat niet alleen maar met een community.

Vasco: Ja, inderdaad. Dus je wordt echt van A tot Z meegenomen. We leren mensen niet hoe ze moeten geld verdienen want ja, daar zijn gewoon verschillende mogelijkheden voor en wij leren ze gewoon inderdaad hun mindset te versterken en we leren ze hoe ze moeten beleggen. Dus ik laat ze zien wat ik doe en dan kunnen ze op basis daarvan hun eigen strategie maken en ik laat ook zien wat ik koop, dus dan kunnen ze misschien daardoor geïnspireerd raken zeg maar.

Bas: Ja.

Vasco: Maar uiteindelijk moeten ze het zelf doen, dus dat is het eigenlijk.

Lamborghini

Bas: Ja, man, dat is een hele ride man. Maar dat je dus geld verdient en goed verdient dat is wel duidelijk en maar doe je ook nog extreme dingen met dat geld of?

Vasco: Wat vind je extreem eigenlijk?

Bas: Ja, geen idee. Ja, weet ik niet, ik wil de ruimte in of zo.

Vasco: Ik heb net wel een Lamborghini Aventador SVJ gekocht.

Bas: Ja.

Vasco: Dat is best wel extreem want die was 600K.

Bas: What the fuck.

Vasco: Of hij was iets goedkoper, 570.000.

Bas: Maar je bent een autofreak of zo? Je vindt het gewoon vet of je hebt gewoon zoiets als je veel geld hebt dan kun je het ook uitgeven of?

Vasco: Nee, nee, ik moet ook eerlijk zijn, het is ook, dat is een goed excuus naar mijzelf toe, het is ook marketing. Weet je wel, je wil niet weten als ik met die auto over de weg ga, video’s, foto’s en ik dacht…

Bas: Het is ook marketing zegt e, ga je 600K aan ads uitgeven of aan een auto, nee, ik koop wel een auto.

Vasco: Ja toch? Nee, maar ik bedoel…

Bas: Maar dan ben je dus gewoon procenten bij elkaar aan het neuken met dat vastgoed en dan koop je een auto van 600K waar je ook dus 6 appartementen van had kunnen kopen die tot je dood renderen zeg maar.

Vasco: Kan, maar ik zie dit, kijk, als ik ergens voor ga, voor nu de Millionaires Club ga ik er 1000% voor. Dus mijn doel is bijvoorbeeld om mijn social media naar de next level te brengen. Nou ja, je hebt natuurlijk, het is heel simpel, als je iets wil bereiken moet je er 1000% voor gaan. Je moet role models zoeken zeg maar, dus strategieën zoeken voor wat al heeft gewerkt.

Bas: Ja, ja.

Vasco: Je moet jezelf in een half uur tot een uur ontwikkelen zeg maar. Maar bijvoorbeeld als je kijkt naar een aantal mensen bijvoorbeeld, ik noem maar wat, een Joel Beukers, een Bravo, een Mobicep, etc. die groeien mede door hun auto’s of hun lifestyle etc. dus het is heel simpel, als het voor hun werkt dan werkt het waarschijnlijk voor mij ook. Daarbij is het natuurlijk super cool om zo’n auto te bezitten, dat neemt het niet weg, maar dan had ik misschien een iets goedkopere gekocht.

Bas: Nee, maar is het niet teleurstellend dat dadelijk dan zo’n Tesla jou eruit trekt met jouw V108 weet ik veel hoeveel turbo erin zit?

Vasco: 770PK, nee, ik heb ook een Tesla trouwens.

Bas: Oh, je hebt ook een Tesla.

Vasco: Dus dan neem ik die.

Bas: Dus als je snel wil zijn pak je die en anders pak je…

Vasco: Nee, maar in principe qua optrekken is die misschien iets sneller van 0 naar 100, maar daarna is die geen partij voor de Lambo want dat is 770PK, V12, helemaal gek, helemaal wild, dus.

Bas: Maar dus volgens mij is Tesla die nieuwe Roadster aan het maken zeg maar, die krijgt zo’n Airpack aan de achterkant, Space-X pack dat die in 1.9 seconden naar de 100 kan schieten, dus dat zijn ook dingen die jij wel zou kopen zo’n autootje.

Vasco: Zo’n autootje. Ja, nu niet meer want ik heb er net een gekocht, maar.

Bas: Ja, die ruil je dan in.

Vasco: Nee, maar inderdaad, ja, voor de rest inderdaad natuurlijk wel toen ik vrijgezel was wel domme dingen weet je wel, dat je echt 10, 15K op een avond uitgeeft. Weet je wel, een fles champagne, feesten, dat soort shit.

Bas: Ja, natuurlijk, ja.

Vasco: Dus dat is toen in mijn vrijgezelle periode wel veel gebeurd zeg maar, maar voor de rest heb ik niet extreme dingen met geld. Kijk, natuurlijk, je leeft wel wat ruimer, je gaat op vakantie en dan let je niet op. In principe let ik nooit op geld zeg maar.

Bas: Nee, nee.

Vasco: Maar dat wordt, ik zeg altijd wel dat wordt wel gerealiseerd vanuit mijn passieve inkomen weet je wel. Dus als ik dat niet had gehad dan moet je niet zo leven want dan verbrand je je geld.

Bas: Precies.

Vasco: En als je kijkt naar die Lambo inderdaad, ik heb 280K ongeveer aanbetaald en 300.000 euro geleased en mensen zeggen, ja, ik kan hem in principe helemaal alleen aftikken hoor, dat is het niet.

Bas: Nee, maar je snapt de lever van vastgoed en geld lenen en de hefboom erop.

Vasco: Exact. Ik zal je even vertellen, of in ieder geval voor de luisteraars, van ik betaal 4,9% rente over mijn 3 ton die ik leen voor mijn auto, maar diezelfde 3 ton die investeer ik in vastgoed en dan krijg ik ongeveer 10 tot 12% rendement.

Bas: Exact.

Vasco: Dus ik heb zeg maar laten we zeggen 6-7% voordeel waar ik eigenlijk gewoon winst eigenlijk of voordeel versus dan dat ik de Lambo helemaal had betaald.

Bas: Ja, ja. Nou ja, dit is een beetje de, de Rich Dad Poor Dad methode van Robert Kyosaki die koopt zes appartementen, er komt 3.000 euro per maand winst uit, je koopt een Lambo voor 6 ton en het kost je 3.000 euro per maand. Per saldo heb je alles gratis.

Vasco: Exact, inderdaad. En dat is eigenlijk wat ik de laatste 5, 6 jaar doe inderdaad en ik leer dus mensen hoe zij dat moeten realiseren en dat heb ik dus geleerd bij een Toby Robbins waar ik dus tonnen voor heb betaald want wij krijgen zeg maar op zo’n finance event letterlijk zeg maar sprekers, een hele week de beste sprekers van de wereld. Dus dan heb je het over een Ray Dalio, dat zijn gewoon, ik noem maar, Ray Dalio heeft 18 miljard hè. Daar krijg je gewoon twee uur lang een presentatie van en alles wat ik daar heb geleerd zeg maar…

Bas: Dat zijn de eindbazen van de wereld zeg maar.

Vasco: Ja, dat zijn eindbazen, dus wat ik daar heb geleerd dat deel ik zeg maar in de Millionaires Club. Dus daarom is het in mijn optiek ook oprecht wel een hele goede investering voor iedereen zeg maar, we maken het toegankelijk zeg maar, Soef en ik door echt voor 37 euro per maand kunnen ze al beginnen. En natuurlijk heb je wel de Diamond zeg maar, dus ja, dus op die trant. Maar dat is wel mijn filosofie inderdaad. Dus je gaat eerst zelf voor passief inkomen en dat passieve inkomen zorgt voor je lifestyle. Want uiteindelijk doen we waarschijnlijk alles, dit alles, natuurlijk is het gewoon super gaaf om te ondernemen, maar uiteindelijk willen we onze lifestyle naar de next level brengen.

Bas: Ja.

Vasco: Toch? In mijn optiek draait het om lifestyle.

Bas: Precies.

Vasco: En daar hoort familie, vrienden, ervaringen, maar ook materialistische doelen, maar ook andere mensen helpen weet je wel. Het is een totaal package.

Bas: Absoluut.

Vasco: Dus ja, zeker, dat hoort erbij.

Bas: Ja, tof. Ja, nou ja ik bedoel, het verhaal is vergelijkbaar, ik ben ook een soort van coachingsbusiness gestart zeg maar. Ik moet eerlijk zeggen ik heb veel meer lol aan die coachingsbusiness zeg maar dan dat ik voorheen had in die andere businesses, ook omdat het met mensen is en dat je ziet dat je een impact maakt dat mensen er blij mee zijn weet je en dat is ook met de Millionaires Club natuurlijk zo van ja, mensen hebben er daadwerkelijk iets aan wat jij ze kan vertellen. En natuurlijk, het succes zit altijd in de mensen zelf hè, ik geloof er ook in, 1% of 2% van de mensen die in die Millionaires Club zitten die zal daadwerkelijk echt succesvol worden en financiële vrijheid, nou, goed, misschien iets meer maar whatever.

Vasco: Ja, ik denk bij mijzelf, het is heel simpel, als ze het echt volgen zeg maar is de slagingskans super hoog.

Bas: Ja, natuurlijk.

Vasco: Want dus in mijn optiek kan iedereen financieel onafhankelijk worden want geld heeft nou eenmaal tijd nodig om te groeien.

Bas: Zeker.

Vasco: Dus als zij gewoon elke maand structureel 10% à 20%, ik zeg altijd minimaal 20% van hun salaris of winst gaan beleggen dan kan ik je vertellen dat je financieel onafhankelijk wordt. Dan moet je niet te oud zijn natuurlijk.

Bas: Nee, nee.

Vasco: Afhankelijk, de vraag is alleen wanneer. Word je het binnen 3 jaar, binnen 5 jaar, binnen 10, 15, 20, en dat is de verantwoordelijkheid van de persoon zelf, van hoe goed kan je je huidige business van de grond krijgen.

Bas: Exact. Maar dan gaat het ook weer om waar falen de meesten zeg maar, dan kom je toch uit op de focus en de discipline en ze hebben een bepaalde levensstijl opgebouwd die ze niet bereid zijn om tijdelijk op te geven om te bouwen wat ze uiteindelijk wel willen hebben en daar gaat, dat is echt…

Vasco: Dat is mindset.

Bas: Dat is mindset ja.

Vasco: Dus vandaar dat de mindsetmodule er ook bij zit, ja, je hebt gelijk, ja.

Omgaan met tegenslagen

Bas: Jeetje man. Maar al die avonturen, al die businesses, al dat geld, hè, ik bedoel, je bent weleens gelukkig, je bent weleens minder gelukkig, hoe zorg je dat je het mannetje blijft zeg maar?

Vasco: In mijn optiek is dat niet zo heel moeilijk eerlijk gezegd. Ten eerste geloof ik in groei. Groei staat in mijn optiek ook gelijk aan geluk zeg maar en er zijn gewoon veel van die shit heb ik gewoon geleerd bij Tony weet je wel, want ik bedoel, het is heel simpel, als je naar 12 of 15 van die events van Tony bent geweest, trust me, dan komt het echt, die shit wat ze, ben je weleens naar een event van Tony geweest?

Bas: Nee.

Vasco: Oh, dat moet je een keer doen.

Bas: Ja, ik weet het, ik hoor iedereen erover lullen, maar ik heb ook zoiets van ja, Tony wordt een soort als een halve god aangeprezen op deze aarde, wat die misschien ook wel is, maar ik bedoel, ja, het is wel in ieder geval een trend, laat ik het zo zeggen, dat iedereen, maar ja.

Vasco: Nee, maar inderdaad, maar dan zul je, wat hij gewoon leert is gewoon extreem waardevol inderdaad. Maar bijvoorbeeld ik noem maar wat, van die kleine trucjes wat mij in ieder geval helpt en ten eerste inderdaad dat je gewoon moet groeien. Groei staat gelijk aan geluk en als je bijvoorbeeld iets negatiefs ervaart of er komt, er gaat iets kut of iets klote, dan is het zeg maar de kunst om, ik heb een regel, nou ja, Tony’s regel maar ik gebruik hem, laat ik het zo zeggen, dat je met jezelf afspreekt dat je 90 seconden erover mag nadenken of erover mag klote voelen of etc. en na die 90 seconden ga je aan iets denken waar je dankbaar voor bent want dankbaarheid en bijvoorbeeld frustratie of angst of iets in die zin zijn echt letterlijk tegenpolen van elkaar. Je kan zeg maar niet dankbaar zijn en bijvoorbeeld gefrustreerd, dat is niet mogelijk. Het is altijd een van de twee.

Bas: Wow.

Vasco: Dus stel er gebeurt iets, natuurlijk, als het extra, als het mega, mega kut is dan doet het, dan zal het je waarschijnlijk niet binnen 90 seconden lukken.

Bas: Nee.

Vasco: Maar als je dat blijft doen dan wordt het een soort van automatisme. Je traint jezelf om dat te doen. Dus stel hetzelfde type event gebeurt bijvoorbeeld drie jaar later, in de eerste keer duurt het misschien wel twee dagen om jezelf weer te herpakken, maar je zult zien over drie jaar als je dat gewoon blijft trainen is het geen drie dagen maar dan voel je je na een uur alweer cool. Weet je wel, en er is altijd wel iets waar je dankbaar voor bent. Dat kan zijn dat je gewoon fucking leeft of dat je in mijn optiek gewoon, in mijn geval, ik heb drie fantastische kinderen en een vierde op komst, of je bent gezond, weet je wel, er is altijd wel iets om dankbaar voor te zijn.

Bas: Ja.

Vasco: Zelfs als er iets ergs gebeurt in mijn optiek.

Bas: Ja, natuurlijk, ja.

Vasco: Dus dat is een hele belangrijke voor mij want daardoor kom je heel snel weer uit die flow en ja, voel je je weer dankbaar en gelukkig etc. Een andere is gewoon in mijn optiek actie ondernemen en daar gebruik ik altijd twee technieken voor mijzelf wat altijd werkt en de eerste is dat ik mijzelf inbeeld op mijn sterfbed en dan kijk ik terug naar dit moment en dan denk je eigenlijk niet na over de angsten die gebeuren, maar dan denk je vaak meer na over het resultaat. Als ik dit heb gedaan dan ziet het er zo uit. Wow, fucking vet weet je wel. En dan zul je zien dat je veel meer actie onderneemt en inderdaad het tweede is inderdaad om na te denken wat ik net ook al zei, waar je dankbaar voor bent want dan verdwijnen de angsten ook en wat het zeg maar met je doet. Door deze actie ga je weer nieuwe mensen ontmoeten, etc. etc. en dan zul je zien als je daarna direct actie onderneemt en je vertelt het ook aan andere mensen, want daardoor maak je het zeg maar realistisch en dan maak je ook een commitment naar jezelf en anderen toe en dan zul je zien dat je heel snel dingen van de grond krijgt eigenlijk en doordat je dat doet ga je groeien en groei staat gelijk aan geluk en daardoor ga je resultaat behalen en dan kom je een soort in een momentum.

Bas: Juist.

Vasco: Dus de kunst is zeg maar om die momentum te laten rollen.

Bas: Ja.

Vasco: En dus, maar als je het andersom doet zeg maar, je laat die frustratie, die angst of weet ik veel wat een rol spelen dan ga je dus de verkeerde kant op. Maar je doorbreekt het dus door dit soort dingen.

Bas: Ja.

Vasco: Maar dat is een deel van. Dit soort dingen krijg je dus ook in de mindset cursus.

Bas: Ja, het is eigenlijk, het komt altijd of het is allemaal mindset eigenlijk.

Vasco: Exact.

Bas: Weet je, ik heb Albert Sonneveld, dat is ook een goede vriend van me, hij heet het altijd over de transitie van angst naar vertrouwen weet je, en dat is in de basis is dat ja, sommige mensen doen er tientallen jaren over voordat ze die transitie maken en sommigen die doen drie cursussen en die roepen elke dag tsjakka voor de spiegel, nemen een koude douche en rennen de wereld in zeg maar.

Vasco: Ja, precies. Ja, maar ik denk dat dat gewoon bepaalde technieken zijn en eentje wat ook mij wel heel bewust bij is gebleven wat, en nu heb ik daar zelf niet zoveel last van gehad, maar heel veel andere mensen hebben wel in de Millionaires Club de mindsetcursus daar heel veel baat bij gehad, mensen die echt zeg maar ongelukkig of depressief voelen die zijn vaak bezig met dingen wat ze niet hebben, zijn vaak bezig, focussen op dingen waar ze geen controle over hebben en zijn bezig met het verleden. Als je op die drie dingen focust voel je je fucking kut want je focust op wat je niet hebt, je wil iets veranderen wat je niet kan veranderen en je kijkt naar het verleden waar je geen impact meer op hebt, dat is er al. Dus de kunst is zeg maar om te focussen op hetgeen wat je wel al hebt.

Bas: Ja, waar je invloed op hebt, ja.

Vasco: En dan focust op hetgeen waar je wel controle over hebt en daarnaast bezig te zijn met het heden om het moment te ervaren zoals wij hier zitten, maar tegelijkertijd ok bezig te zijn met de toekomst om je lifestyle te creëren die je wilt.

Bas: Ja.

Vasco: En ik denk als je met dat soort dingen zeg maar, en dat is helemaal niet ingewikkeld, alleen je moet het weten. En nou, dat soort shit heb ik natuurlijk allemaal geleerd bij Tony en weet je wat het is, waarschijnlijk als iemand luistert die denkt vet, misschien klopt het wel blabla is niet voldoende. Je moet het structureel opnieuw, opnieuw, opnieuw horen om het zeg maar in je fucking zenuwstelsel te krijgen. Dus daarom zeg ik ook dat bijvoorbeeld die events van Tony hebben mij heel veel geholpen.

Bas: Ik snap het.

Vasco: Ja.

Bas: Daar betaal je 100K om de dingen heel vaak te horen en daarna jezelf te veranderen en het vervolgens toe te passen.

Vasco: Juist.

Bas: Het is gewoon de kracht van herhaling. Eigenlijk is het marketing want je hoort het heel vaak en vervolgens doe je het.

Vasco: Ja, maar zo werkt het wel.

Bas: Ja, absoluut.

Vasco: Zo werkt het wel, oprecht.

Bas: Absoluut, want het is ook helemaal niet die 100K die jij investeert in het event, uiteindelijk is het ja, datgene wat je daar steeds hoort en wat je ermee doet.

Vasco: Exact.

Bas: Want als ik tegen iemand, een willekeurig iemand in loondienst zou vertellen ik heb 100K betaald om daar een jaar, die zou je voor gek verklaren.

Vasco: 1000%.

Bas: Ja, wat misschien natuurlijk ook wel een beetje zo is, maar uiteindelijk kijk je van wat het je heeft opgeleverd en als je dan terugkijkt, want dat weet je nooit concreet voordat je die, voordat je überhaupt zo’n investering doet.

Vasco: Nou, kijk, dat is ook wat ik vaak zeg tegen mensen die lid worden van de Millionaires Club, ik benoem het ook een paar keer van de kunst is, of ze nou lid van de Millionaires Club of bijvoorbeeld jouw cursus nemen of een andere dat maakt geen fuck uit, ik zeg altijd tegen mensen het is de kunst om zeg maar niet te kijken wat het kost en of je het geld terugverdient, maar het is de kunst om te kijken wat de informatie die je hoort hoe je dat kan gebruiken om je leven naar het volgende level te tillen.

Bas: Tuurlijk.

Vasco: En dan kan een investering van 100K of een investering van 300 euro voor 2K kan life changing zijn.

Bas: Ja, natuurlijk.

Vasco: Eén connectie, één inzicht, één strategie, bam.

Bas: Ja, goed, weet je, ik zeg ook altijd, mijn regel als ondernemer is eigenlijk dat ik minimaal 10X mijn investering die mensen in mij doen die moeten ze gewoon terugverdienen. Dus als ondernemer kijk ik ook, dat doe jij ook niet, ik kijk nooit wat geld kost, ik kijk wat het oplevert.

Vasco: Exact.

Bas: Dus als het een miljard kost en het levert twee op dan is het gewoon, ja, dan moet je gewoon onbeperkt miljarden erin stoppen.

Vasco: Ja, zo is het.

Vasco’s ochtendritueel

Bas: Ja, tof man. Hé en doe je nog gare ochtendrituelen, sporten, taekwondo, judo, weet ik veel wat allemaal?

Vasco: Nee, eigenlijk ik heb niet een extreem ochtendritueel. Meestal word ik om kwart voor 8 wakker.

Bas: Kwart voor 8, je had vier kinderen zei je toch bijna?

Vasco: Ja, klopt, ja, dat kan perfect zo.

Bas: Ok.

Vasco: Ja, dat werkt perfect. Kijk, als de kids er zijn, want de oudste twee inderdaad die bij mijn ex-vriendin, dus als zij er zijn dan is het vaak wel half 8.

Bas: Oh ja.

Vasco: Als ze naar school moeten, maar in principe kwart voor 8 vaak. Mijn dochtertje is 7 maand, die wordt pas echt letterlijk wakker wanneer wij haar wakker maken.

Bas: Oh, wow.

Vasco: Die slaapt de hele nacht ook door, dat is super geniaal.

Bas: Mooi.

Vasco: Maar meestal kwart voor 8 wakker en even een beetje chillen, even kijken, wat motivational speeches luisteren en dan ga ik vaak om 9 uur sporten en dan ben ik ongeveer tegen half 11 up and running.

Bas: Ja, nice.

Vasco: Dus dat is het enige.

Bas: En sporten is een beetje fitnessen, een beetje kracht duwen of dingen?

Vasco: Ja, crossfit doe ik vaak ’s morgens. Dus vanmorgen ook crossfit gedaan, ja.

Bas: En dan zit je in zo’n groep en dan ga je helemaal tot het naadje.

Vasco: Ja, exact, exact.

Bas: Ja, lachen man.

Vasco: Dus dat is eigenlijk het ochtendritueel dat ik heb. Dus ik ga niet vroeg uit bed of zo, ik geloof ook dat je moet doen wat bij jou past weet je wel. Sommige mensen zeggen ik moet 6 uur opstaan dan heb je twee uur voorsprong op de rest, blabla. Kan, maar hoeft niet per se te werken weet je wel, dat is afhankelijk van de persoon in mijn optiek.

Extreme dingen

Bas: Nee, persoonlijke ontwikkeling gaat ook weleens over weet je, je hebt natuurlijk, heb je ook nog daar extreme dingen in gedaan? Ayahuasca, paddo ceremonies dat soort dingen of?

Vasco: Eerlijk gezegd geloof ik daar helemaal niets van. Ik doe daar niet aan. Echt, als persoon doe ik daar niet aan, ik vind, ik kan heel moeilijk mijn controle, dat soort dingen uit handen geven. Ik geloof wel dat het voor sommige mensen misschien waardevol kan zijn, maar ik geloof ook heel sterk in van dat ik altijd in staat ben om alles zelf op te lossen en daar heb ik in principe geen hulpmiddelen bij nodig en uiteindelijk is het natuurlijk ook zo wat je gelooft…

Bas: Ben je.

Vasco: Ben je, ja. Dus in mijn optiek heb ik dat zelf niet nodig en ik vind het eigenlijk een beetje eng om dat ook te doen zeg maar. Nee, in die trend ook niet zeg maar. Ik ben daarin gewoon meer extreem van mijzelf dan uitdagen van Vasco, nou moet je gewoon erbij weet je wel.

Bas: Precies.

Vasco: Als er iets is, fuck die shit, jouw verantwoordelijkheid, jij hebt die fucked up shit gedaan, sta er dan ook voor of Vasco als je dit wil dan moet je dit doen of weet je wel. Dus ik ben meer dan, nee, ik zoek het eerlijk gezegd daar niet. Maar ik hoor er wel positieve verhalen over, maar niks voor mij.

Bas: Ja, nee, precies.

Vasco: Jij wel eens gedaan?

Bas: Nou, ik heb één keer zo’n, ik bedoel, ik heb hetzelfde hoor, ik vind drugs überhaupt heel eng.

Vasco: Ja, ik ook.

Bas: Ik heb dat nog nooit gedaan en ik vind het nog steeds super eng. Ik zou daar echt, ja.

Vasco: Ik ook.

Bas: Ik hield het altijd gewoon bij de alcohol en dat was al leuk genoeg.

Vasco: Ja, nee, precies, ik heb een paar keer wel natuurlijk wel geblowd en ook weleens echt twee keer speed gehad of zo weet je wel, maar nee, was niks voor mij. Ik ben ook zoals XTC of zo durf ik helemaal niet.

Bas: Nee.

Vasco: Nee, echt niet.

Bas: Nee, ik probeer wel dicht bij de natuur te blijven dus ik heb een keer met Jesse van der Velde, die heb ik toevallig ook deze week geïnterviewd, die daar heb ik ook een keer in een truffelceremonie gezeten, dat was in een soort van tipi tan met vuur en zo, maar dat is eigenlijk een, ja, ze noemen het het medicijn uit de natuur zeg maar, weet je, het is ook gewoon een puur natuurlijk medicijn en ondanks dat ik het best wel eng vond voordat ik erin ging heb ik een hele dag daar eigenlijk in stilte in mijzelf gezeten en uiteindelijk een of ander shakeje gedronken met van die truffels erin en ja, zag je allemaal mooie kleuren en dingen en dat soort dingen weet je. Dus het was eigenlijk een innerlijke reis die je gewoon een dag lang maakt. Wat mij daarna wel als herboren liet voelen zeg maar, dus ik vond het wat dat betreft, ja, was het wel heel chill.

Vasco: Cool.

Bas: Maar ja, ik denk gewoon dat alles als je stilte opzoekt of in jezelf gaat zitten of zo dat dat ook al…

Vasco: Met meditatie of zo.

Bas: Ja, precies, precies, dus dat dat ook al wel veel bereikt zeg maar. Maar ja, volgens mij ben jij een best wel actief persoon, dus jij, of mediteer je ook een uur lang of zo?

Vasco: Nee, moet ik eerlijk zijn dat ik dat wel meer zou willen, moeten doen denk ik en dan moet ik ook eerlijk zijn als ik echt momenten heb waarvan ik het moeilijk heb zeg maar dan doe ik het wel. Maar dan doe ik echt meditatie in de vorm van denken waar je dankbaar om bent weet je wel, wat ik normaal ook doe, alleen dan in meditatievorm dus dan ga ik wat dieper, wat langer etc. omdat ik het dan ook nodig heb om op dat moment die activiteit of gebeurtenis te overwinnen zeg maar.

Bas: Ja, ja.

Vasco: En dan zul je zien, daarna jongen, fuck, ja, dan kunnen we weer gaan, ondanks wat er dan gebeurt is.

Bas: Ja, ja, tof.

Vasco: En dan kan je het zeg maar, ja, omturnen tot een ik wil niet zeggen positief zeg maar omdat het niet altijd positief is wat er gebeurt, maar dan kan je het voor je gevoel wel inderdaad positief benaderen weet je wel. Want uiteindelijk wat ik leuk vind wat Tony zegt is dat het leven voor jou gebeurt en niet tegen jou. Dus dat alles wat er gebeurt, ook al is het negatief, dat het uiteindelijk voor jou gebeurt en dat het altijd, ja, een nieuwe start of een nieuw event of ja, vaak hoor je ook weleens van dat iemand iets heftigs heeft meegemaakt, dat kan iets kleins, of klein wil ik niet zeggen, maar bijvoorbeeld je baan verloren dat is niet klein, maar ik bedoel, dat heeft niks met gezondheid te maken dus over het algemeen is dat nog iets kleins, maar dat je dan vaak hoort van 10 jaar later: ik ben blij dat dat toen is gebeurd want ik ben toen daar en daar gaan werken en nu ik ben hier beter op mijn plek, ik verdien meer, blabla, en dan hoe vaak hoor je dat wel niet dat iets slechts uiteindelijk iets heel goeds is geweest.

Bas: Absoluut.

Vasco: En als je daar dan van bewust bent denk ik dus dan gebruik ik wel meditatie.

Bas: Het diepste dal brengt je naar de hoogste piek zeg ik altijd, dus boem.

Vasco: Zo is het.

Bas: Ja, als de nood het hoogst is, is de redding nabij. Die heb ik een keer op de wc gelezen.

Vasco: Haha ja.

Bas: Ja, mooi man.

Vasco: Lachen ja.

Bas: Ja, lachen man. Hé, SD-card has limited space. Oh ja, we kunnen nog 15 minuten opnemen zie ik op mijn SD-kaart. Maar goed, we gaan hem wel langzaam afronden. Maar heb je, waar kunnen mensen jou vinden, meer over je lezen? Je zei het net even dat je al 60.000 Instagram followers hebt, dus laten we er nog een paar toevoegen.

Vasco: Ja, Instagram bijvoorbeeld inderdaad, Instagram, ja, daar kunnen ze me altijd vinden. Daar deel ik een beetje mijn story.

Bas: En daar heet je gewoon Vasco Rouw? Of heb je nog een andere naam?

Vasco: Nee, dat is gewoon Vasco Rouw, ja.

Bas: Ok, top. Nou, lachen man.

Vasco: En daar deel ik gewoon inderdaad mijn shit.

Bas: Ja, super tof jongen. Ja, ik vond het echt een super vet verhaal. Ja.

Vasco: Ik ook.

Bas: Om je te interviewen en wie weet zien we elkaar nog in de toekomst.

Vasco: Tuurlijk wel, altijd leuk.

Bas: Ja, en sowieso succes met de Millionaires Club. Heb je nog een bepaalde URL waar mensen zich kunnen aanmelden of?

Vasco: Gewoon de themillionairesclub.nl. Het is heel makkelijk, het is gewoon themillionairesclub.nl en dan ja.

Bas: Tof man. Alright. Super bedankt man.

Vasco: Top, jij ook bedankt.

Bas: Zeker, wij spreken elkaar later.

Vasco: Held.

Bedankt voor het luisteren naar de Ondernemen op Slippers podcast. Check voor meer informatie ondernemenopslippers.nl. Tot de volgende keer!

Bas: Wow, Vasco Rouw man! Hij schreef zijn eerste lijntje code op zijn 13e en een hele rollercoaster erachteraan. Ik vond het in ieder geval een heel vet verhaal om van te smullen. Ik hoop jullie ook. Nou ja, in ieder geval tot het volgende slippertje zoals deze podcast episodes heten en ik zeg ciao-ciao!

Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen