Vergroot je kapitaal met compounding interest op deze 10 manieren
Vergroot je kapitaal met compounding interest op deze 10 manieren
06 mei 2021 

Vergroot je kapitaal met compounding interest op deze 10 manieren

Compounding interest, is dit een term die je bekend in de oren klinkt? Je zal vast wel eens nadenken over manieren om wat extra geld te verdienen. Er zijn ook echt wel goede methodes waarmee je dat kan realiseren. Zo hebben we een artikel geschreven over online geld verdienen, en 24 manieren die je kan toepassen hiervoor. Maar wat is er nog beter dan geld verdienen met extra werkzaamheden? Exact …compounding interest. We laten je hieronder zien wat het precies inhoudt en op welke manieren je het kan realiseren.

Wat is compounding interest?

Want om compound interest in stelling te zetten, moet je eerst weten wat het betekent. Het principe is vrij simpel, namelijk geld verdienen met geld …en over dat verdiende geld dan ook weer geld verdienen. Met andere woorden, het in bezit zijnde vermogen voor je laten werken …en dus meer verdienen zonder dat je er veel tijd mee inlevert. Je zal natuurlijk wel moeten weten wat je doet en dus ook de nodige kennis en ervaring dienen op te doen om er ook echt werk van te kunnen maken. Heb je dat eenmaal door …kan je met vermogen dat je hebt meer maken.

En hieronder laten we je zien op welke wijze je dat voor elkaar bokst.

1. Vermogensrente

Compounding interest rente bankrekeningJe weet misschien nog wel dat er voorheen een leuke rente te verdienen viel, wanneer jij spaargeld op de bank had staan. Vroeger had je zelfs speciale spaarrekeningen waar de rente aardig op kon lopen tot zelfs wel 5% of meer. En ook op de normale spaarrekeningen kreeg je nog niet zo heel lang geleden, toch een paar procent over je spaargeld (of in ieder geval een extraatje). En momenteel hebben alle banken dat afgebouwd tot een nulpunt.

Wanneer er elke keer een fractie in procenten van je rente af gaat, zorgt dat voor een wat “zachtere” landing om voor veel mensen nu tot het besef te komen …dat rente op nul staat en je bij een bepaald bedrag aan spaargeld, zelfs geld over dat vermogen gaat betalen aan de bank. Zo betaal je dus voor een rekening bij die bank, zal je wellicht te maken krijgen met een negatieve rente (er wordt geld op de bank gezet, die ermee aan de slag gaat om er meer van te maken …waarbij jij dan echter toch nog een bepaald percentage van dat geld bij de bank moet inleveren). En laten we het dan nog maar niet eens hebben over dat producten die je in de winkel koopt duurder kunnen worden (koopkracht kan dus over de jaren minder worden) …wat het totaal niet interessant maakt om al je “spaargeld” bij de bank te parkeren.

Je zal hier en daar nog wel (speciale) banken vinden die een paar procent rente geven, echter moet je dan ook jouw geld voor een langere tijd parkeren …en kan je het dus niet opnemen, enkel tegen een boete die je dan dient te betalen. We praten dan bv. over een periode van 10 jaar je geld opsluiten, waar je dan enkele procenten rente over vangt.

Iets anders wat enorm in opkomst is zijn Cryptocurrencies. En hierbij denken veel mensen dan gelijk aan Bitcoin of (speculatieve) Altcoins …maar er bestaan ook nog de zogeheten stablecoins (bv. USDT). Het zijn Cryptovaluta die een stabiele prijs zouden moeten hebben die bv. gekoppeld is aan de dollar. En steeds meer Crypto-exchanges geven over die stablecoins (tevens andere coins) een rente …waarbij je in de meeste gevallen ook gewoon je geld op kan nemen en dat levert je dus meer rente op.

Het is wel goed om je erin te verdiepen, voordat je hiermee in zee gaat. Echter, lijkt het dus op een soort “shift” naar de Cryptowereld te hebben gemaakt …om over vermogen rente te ontvangen, en dat maakt het natuurlijk wel interessant. Want bij de banken zal je het niet meer ontvangen ….en je wilt natuurlijk ook geld kunnen opnemen, wanneer jij er iets van nodig hebt …of het wenselijk is en zo heb je dus (vaak) altijd helemaal beheer over je eigen geld.

En dat is dus compouning interest …want je laat geld voor jou werken (rente), zonder dat je er voor hoeft te werken (een slimme manier om je geld na verloop van tijd te zien stijgen, en ook weer rente over je rente te ontvangen).

2. Investeren in Cryptocurrencies

Er is nog een zeer lucratieve manier om compounding interest toe te passen …en dat is investeren in Cryptocurrencies. Het blijkt keer op keer zeer rendabel te zijn, mits je natuurlijk goed weet wat je doet. Want er zijn ook mensen die veel geld verliezen door op het verkeerde moment in te stappen, of op emotie in plaats van kennis (en ervaring) te handelen.Compounding interest investeren in crypto

En dat is uiterst belangrijk ….toch zie je dat Bitcoin en veel andere (veelbelovende) Altcoins “gains” hebben gemaakt die je in geen enkele andere markt ziet. Want Bitcoin stijgt door de jaren heen gemiddeld met zo’n paar honderd procent per jaar (inclusief pieken en dalen die ontstaan). Je hebt namelijk met bull- en bear markets te maken. Stap je dan op een top in, waarna alles omlaag gaat ….zal je wellicht het idee krijgen dat je alles wilt verkopen en dan ben je dus alles met verlies kwijt. Het is precies de manier waarop veel mensen geld verliezen.

Investeren betekent dat je emotioneel los moet staan van het geld dat erin gestoken wordt …en het dus omlaag en omhoog kan (mag) gaan. Je hebt een bepaalde visie dat het over een langere tijd (aantal maanden of zelfs jaren) in waarde zal gaan stijgen en daar baseer je dus ook het aankopen ervan op.

En op die manier kan je dus met compound interest behoorlijk wat geld verdienen, zeker met bv. een Bitcoin. Het is dan wel belangrijk dat je niet op een piek koopt en bv. een 80% correctie ziet op je investering. Je doet er natuurlijk verstandig aan om op een ideaal moment in te kopen, onderaan die bear market zou een prima instapmoment zijn. Overigens is het niet eens nodig om de absolute bodem te “pakken” …zolang je maar ergens in dat gebied koopt. Op die manier sta je namelijk sneller in de plus ….en kan je de meeste winsten maken over langere tijd (verder zal je ook minder te maken krijgen met tussentijdse verliezen, en dat maakt het ook weer een beetje makkelijker om in je posities te blijven met de investeringen die je zal maken).

Over het algemeen is de meest verstandige stap, te beginnen met een deel in BTC te investeren …gezien dit iets heel anders is dan de complete Altcoin “scene”. Bitcoin is namelijk de grootste en juist bedoelt om tegen inflatie te werken, extreem schaars en uiterst veilig. Natuurlijk zal je altijd risico lopen en is dit op geen enkele manier financieel advies, maar van alle Cryptocurrencies die er inmiddels in omloop zijn is het waarschijnlijk de veiligste om in te investeren. Verder kan je natuurlijk ook grotere ROI zien op een hoop Altcoins …want ook hier zie je soms 10x, 100x of zelfs 1000x in een niet al te lange tijd (soms zelfs in een jaar tijd en dat is echt extreem). Hierbij moet je wel heel goed beseffen dat het niet voor alle coins geldt en ook dat er een groot risico is dat je investering tevens helemaal verloren kan gaan …maar dat krijg je met zulke enorme potentiële winsten en het betekent ook dat er niet veel investering nodig is om flink vermogen op te bouwen (reken maar uit: voor een investering van 200 euro zou je in een 500x situatie dus een vermogen kunnen opbouwen wat uitkomt op 100.000 euro …weliswaar gebeurt dit natuurlijk niet elke dag).

Schrijf je in voor onze gratis Crypto Masterclass

3. Cryptotrading

Compounding interest crypto tradingEen andere manier van compounding interest is Cryptotrading. Want hiermee kan je investeren voor de langere termijn EN tussentijds speculeren op de prijs, wat je nog meer op kan leveren. Het woordje KAN is hierbij enorm belangrijk …omdat er een heleboel geld omgaat in Cryptotrading en er verreweg veel meer mensen zijn die er geld mee verliezen dan traders die eraan verdienen. In feite valt dit simpel te verklaren door het gebrek aan kennis en ervaring, waarbij mensen op emoties gaan handelen …en juist DAT zorgt er nu voor dat er enorm veel geld wordt verloren tijdens het handelen in Cryptocurrencies.

We laten je aan de hand van een voorbeeld zien hoe dat in zijn werk kan gaan. Sarah wil investeren in Bitcoin, omdat ze de markt ziet stijgen …en zij denkt dat er wellicht leuke verdiensten in het verschiet liggen. Ze is toch nog een beetje huiverig, want ja …wat is dat Bitcoin nou precies (het is allemaal een beetje nieuw). Nadat de prijs nog hoger stijgt en in een soort euforie-status komt besluit ze dan toch maar om in te stappen, want ze wil de “boot niet missen” …de prijs gaat nog verder omhoog en Sarah denkt “mooi …ik kan het wel even lekker laten staan, die prijs zal nog wel veel hoger gaan”. De volgende dag kijkt Sarah op haar telefoon en ziet dat de prijs 30% is gedaald en ze nu van de geïnvesteerde 10.000 euro nog maar 7.000 euro over heeft (slik) …ze verkoopt snel alles om het verlies te beperken. Maar dan stijgt de prijs weer en denkt ze “alles gaat weer omhoog joepieeeee!” en koopt snel weer in (niet beseffende dat het een tijdelijke “dead cat bounce” is onderweg omlaag en de up-trend officieel is gebroken waarna er nu een bearish scenario volgt). De prijs gaat opnieuw omlaag en ze raakt nog eens 5.000 euro kwijt.

Maar wat gaat er nu echt fout (of eigenlijke welke dingen samen)?

Het zijn namelijk meerdere foutjes die Sarah maakt, namelijk:

1. Ze probeert een beetje half te investeren en half te traden …want bij een investering zou zij een langere tijdsframe hanteren. Kies voor het een of ander …of doe beide indien je er ECHT verstand van hebt.

2. Ze stap in een rijdende trein …die al op volle vaart is en waarschijnlijk snel een (tijdelijke) piek zal bereiken, wat haar instapmoment dus niet echt gunstig maakt (mits zijn het voor langere tijd laat staan, en zich niks aantrekt van de prijsschommelingen echter door haar onervarenheid besluit ze alles te verkopen bij de eerste de beste correctie).

3. Ze weet niet eens wat Bitcoin precies is, maar doet wel de aanname dat alles wel “eventjes” hoger zal gaan …verdiepen in waarin je investeert is heel belangrijk.

4. Ze verkoopt met verlies haar investering …iets wat je (bijna) nooit moet doen en dus eigenlijk (wanneer je denkt dat de waarde zal stijgen op de langere termijn) moet laten staan en even door die zure appel heen dient te bijten.

5. Ze komt in een koop en verkoop rollercoaster terecht (puur emotioneel handelen) en baseert niks op kennis over Bitcoin (FA) of technische analyse (TA) en heeft ook geen ervaring in de markt (anders zou ze weten dat bv. 30, 40, 50% correcties heel normaal kunnen zijn in een bull market en zelfs meer dan 80% bear markets voorkomen).

We laten je dit voorbeeld zien, niet om je af te schrikken, maar om aan te geven dat technische analyse leren en ervaring opdoen EXTREEM belangrijk is …en je zal dus veel tijd (en ook geld) moeten investeren om er beter in te worden. En dan moet je ook nog een voor jouw winnende strategie ontwikkelen, waarmee jij structureel winsten zal maken …je zal er dus voor moeten werken om daarna de vruchten te kunnen plukken.

En wanneer jij daarin succesvol wordt, is het een perfecte manier om compounding interest te realiseren over je vermogen.4. Investeren in legitieme (groeiende) aandelen

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om compounding interest te verdienen met aandelenmarkten. Want hoewel Cryptocurrencies uiterst lucratief kunnen zijn en in een enorme groeimarkt zitten, heb je ook wel degelijk goede aandelen waarin je kan gaan investeren. Hierbij geldt ook weer de regel: verdiep je in waarin je gaat investeren …want zomaar wat doen zal je hoogstwaarschijnlijk minimaal rendement of zelfs verlies opleveren.Compounding interest aandelen kopen

Er zijn natuurlijk zeer interessante bedrijven, om maar een voorbeeld te geven Tesla, die enorm aan de weg (blijven) timmeren en waarschijnlijk nog belangrijker zullen worden in de toekomst. Je kan op die manier een gunstig instapmoment vinden voor de aandelen in zo’n bedrijf en het dan voor langere tijd laten staan, om er jaren later rendement op de verdienen. Je moet natuurlijk ook snappen dat hieraan risico’s verbonden zitten …wat je bij Cryptocurrencies hebt EN in de aandelenmarkten. Je moet dus altijd speculeren met vermogen wat je niet gelijk nodig hebt (voor bv. huur, boodschappen, nieuwe auto of iets anders …het mag dus ook verloren gaan, waarbij je natuurlijk liever verdient op je vermogen).

Je kan ook dit op 2 manieren aanvliegen …en dat is investeren of traden. Want zo gaat het aandeel van Tesla soms ook in behoorlijke swings omhoog en omlaag …terwijl het voor de langere termijn in een stijgende lijn kan zitten. Er zijn dus altijd de zogeheten macrotrends en het handelen van aandelen op kleinere timeframes die voor tussentijdse winsten kunnen zorgen. Zo heb je dus verschillende manieren om compounding interest te verdienen op je bestaande vermogen en alles wat je extra verdient kan ook weer worden gebruikt om er meer rendement op te maken.

We raden je echter altijd aan om eerst kennis en ervaring op te doen …en dan in aandelen te gaan handelen. Het is namelijk echt een vak apart. Je kan er dus niet zomaar “eventjes” mee beginnen …dat kan wel, maar dan zal je snel geld verliezen of heb je enorm veel geluk nodig om winst te maken. Investeren is een heel ander verhaal maar ook hier wil je meer weten over het bedrijf waarin je investeert om te kunnen bepalen welke groei er mogelijk kan worden verwacht.

Echter, wanneer je een beetje kijk hebt op de markten kan je dus ook in aandelen investeren om compounding interest te verdienen. Het is speculatief, maar zonder risico ook geen beloning. Je kan natuurlijk ook denken “ik wil geen paar honderd euro kwijtraken” en er bv. veel te dure merkkleding van kopen …waarschijnlijk is investeren dan niks voor jou. En niet vanwege het feit dat je dure merkkleding koopt (wat je natuurlijk kan doen en het mooi vindt) ….echter, zal je waarschijnlijk ook een bepaalde “mindset” missen die je moet leren of wellicht nooit zal ontwikkelen.

Wanneer jij namelijk wel geld uitgeeft voor een t-shirt dat voor 5 euro gemaakt wordt terwijl jij er met merkje 100 euro voor betaalt …is dat ook eigenlijk voor niks. Nogmaals, je kan prima dure merkkleding kopen …maar je moet snappen dat het hypocriet is terwijl je met een investering straks wellicht 100 van die t-shirts kan kopen en ook je financiële toekomst kan veiligstellen.

Ze zeggen weleens “van hard werken wordt je niet rijk” en dat is inderdaad gedeeltelijk ook waar, omdat er niks mis is met hard werken …echter laat je geld voor jou werken zal jij veel sneller en ook meer geld verdienen, zonder dat er extreem veel tijd voor nodig is …los van alles wat je moet investeren om op dat niveau te komen uiteraard, en je ook altijd op de hoogte moet blijven van alle nieuwe ontwikkelingen in die lucratieve markten.

Met compounding interest zal je dus rendement op vermogen creëren.

5. Investeren in veelbelovende nieuwe markten

Investeren in nieuwe marktenJe kan natuurlijk kiezen voor inmiddels al grote bedrijven, met een enorme staat van dienst …die op hun weg zijn nog veel meer voor de wereld te betekenen. Zo speel je iets meer “safe” en denk je dat er redelijke tot grote groei te behalen valt op je investering. Maar je kan natuurlijk ook eens kijken welke nieuwe markten er opduiken, en bedrijven nog niet eens op de markt zijn verschenen.

Wanneer jij denkt dat iets in de toekomst extreem veel waarde zal gaan hebben, maar hier bijna nog geen bedrijven voor zijn (die er nu mee bezig zijn) …kan je dat wel doen wanneer er een bedrijf komt met duidelijke plannen aangaande die niche. Misschien duik je in die niche en vallen je bepaalde nieuwe ontwikkelen op waaruit je voordeel kan halen door vroeg te investeren. Op het moment dat die bedrijven dan echt “booming” worden, zal je ook veel meer ROI verdienen …zelfs met een relatief kleine investering.

Hierbij kan je ook weer eventjes kijken naar de Cryptomarkt. Want er zitten best wel wat Cryptocurrencies tussen die uitzonderlijk goed presteren. Bij het analyseren van een paar veelbelovende Cryptocurrencies zoals BTC, ETH, ADA, LINK, AAVE en nog meer …zie je namelijk dat ze significant zijn gestegen in een ruime 10 maanden tijd (we praten dan over meerdere keren over de kop zijn gegaan). Je loopt dan natuurlijk wel risico, maar de “reward” is vele malen groter dan je initiële inleg wat het uitermate rendabel maakt.

In feite geldt hetzelfde ook voor Dogecoin (DOGE), terwijl die niet eens een ECHT doel heeft …maar puur op basis van hype in raketsnelheid omhoog gaat. Wat belangrijk om te snappen is, dat je met zulke coins meestal op de langere termijn wellicht met de gebakken peren komt te zitten, en je dus beter in BTC en echte projecten kan investeren (met een usecase). Alhoewel, wanneer DOGE nog meer gebruikt wordt door mensen …weet je natuurlijk ook niet waar dat heen zal gaan en kan het ook zijn dat het een blijvertje is (echter loop je hiermee dus wel extreem risico).

Jezelf dus verdiepen in de Cryptomarkt is belangrijk, want zo kom je erachter wat BTC echt is en ook welke Altcoins enorm veel potentie hebben.

6. Het kopen van bepaalde edelmetalen

Het mag dus duidelijk zijn dat geld (vermogen) op de bank laten staan, aangaande compounding interest dus geen enkel voordeel te bieden heeft. Je kan het alleen parkeren om ermee te betalen, en betaalt daar ook nog eens voor (bij een beetje vermogen zelfs nog meer). En dan zou je dus op zijn minst allocaties moeten hebben, om toch geld voor je te laten werken.Investeren in goud

Het is overigens voor mensen met flink vermogen (miljonairs) meer dan alleen maar geld verdienen, want het zal voor een hoop meer draaien om het beschermen van hun vermogen en dat kan je dus ook doen met compounding interest. Want betaal je voor een bankrekening, rente over je spaargeld ofwel negatieve rente (vanaf een bepaald bedrag wat nog kan veranderen komende jaren), vermogensbelasting …en wordt koopkracht met de jaren wellicht ook minder …dan is het geld dat je op de bank hebt staan over 5 of 10 jaar opeens een stuk minder waard geworden. Met andere woorden, wat je er nu mee kan kopen …zal je dan niet meer kunnen doen en je raakt dus in feite geld kwijt omdat je kosten oplopen en het kan ook nog eens minder waard worden.

En dat is ook de reden waarom je nu al kapitaalvluchten ziet in andere “assets” of dingen die meer geld opleveren dan het op de bank laten staan. We hebben je al een aantal opties laten zien (waarvan Cryptocurrencies zeker een van de meest interessante is). Wat je ook kan doen is kijken of edelmetalen een interessante investering voor je zijn.

Het enige nadeel van bv. goud kopen is, dat je een beetje hoeveelheid aan goud lastig kan bemachtigen en het dan ook goed moet bewaren. Want hoewel het bij een bank veilig kan liggen, heb je het niet volledig in eigen beheer (iets wat bv. wel met BTC en Altcoins kan). En het zal niet snel gebeuren, maar stel dat banken de deuren sluiten omwille van economische redenen? De kans erop is klein echter …kijk wat er in andere landen gebeurt (bv. Griekenland), waar mensen op een gegeven moment niet meer hun geld konden opnemen bij de bank en alleen een bepaald bedrag dagelijks konden pinnen om boodschappen van te doen. Je doet er dus altijd verstandig aan te diversifiëren en ook proberen zoveel mogelijk in eigen beheer te bewaren, indien dit mogelijk is natuurlijk. Want dan kan er nooit een situatie ontstaan, waarin je er geen toegang tot hebt. Let wel op, dat je natuurlijk netjes belasting betaalt over vermogen dat je in andere dingen hebt zitten (verdiep je dus even in de belastingregels omtrent bepaalde investeren zodat je weet hoeveel procent er over dat vermogen afgedragen moet worden).

Wellicht heb je veel sieraden, of wil je wat goud kopen …zilver is ook waarschijnlijk een investering die over een wat langere tijd meer waard zal worden, echter …garantie heb je natuurlijk nooit.

7. Pensioenfonds

compounding interest pensioenfondsEn een andere methode waarmee je compounding interest kan verdienen, is het veiligstellen van een goed pensioen in de toekomst. Want er zijn veel mensen met een pensioen-gat, of kleine pensioentjes die niet genoeg opbrengen voor later. Hiervoor zal je dan ook eigenlijk een oplossing moeten bedenken (tenzij je natuurlijk een goed pensioen opbouwt, maar zelfs dan kan je natuurlijk manieren zoeken om jouw vermogen te laten groeien).

Het nadeel van pensioenfondsen is ook dat ze min of meer afhankelijk zijn van prestaties van de aandelenbeurzen en wanneer die omlaag gaan (en pensioenfondsen dus minder zullen verdienen), ook nog weleens het mes in pensioenen gaat waar de burger dan slachtoffer van is. Met andere woorden, echte zekerheid hoe hoog je pensioen zal worden in de toekomst …heb je dan ook niet en daarom zal je altijd zelf manieren moeten zoeken die rendement kunnen opleveren over jouw vermogen (niet alleen voor je pensioen later, maar ook om je geld aan het werk te zetten voor je).

We hebben eigenlijk al een aantal manieren laten zien, die aardig wat rendement op kunnen leveren en waarmee je dus ook een eventueel pensioen-gat kan opvullen. Het is dan natuurlijk altijd verstandig je te verdiepen in zaken. Op die manier kan je namelijk een weloverwogen beslissing nemen, waarmee je dan geld aan het werk kan zetten.

Je pensioen voor later komt samen met een AOW van de staat, echter met een te klein pensioen kan het zijn dat je hiermee in de toekomst problemen kan ervaren omdat er te weinig in de pot zit. Het is dus altijd goed om je te verdiepen in compounding interest voor nu en later. Want uiteindelijk heb je alles zelf in de hand …en wat jij ermee doet (of hoe jij je tijd besteedt) is dus jouw verantwoordelijkheid en kan je succes maken of kraken.

Het leven is nu eenmaal duur, en je zal ook rekening moeten houden met toekomstige scenario’s waarbij je dus meer geld nodig zal hebben (vanwege bv. een pensioen of om extra geld op te bouwen), en waarin het ook nog niet duidelijk is hoe bv. de dollar zal presteren (en feitelijk dus ook andere fiat-valuta). En hoewel geld ook moet rollen en je gerust dingen mag uitgeven, zal je ook een plan moeten hebben voor de toekomst …eentje die tevens bepalend kan zijn voor je financiële situatie.

8. Investeren in vastgoed

Investeren in vastgoedEn voor deze manier van compounding interest maken, zal je wel wat vermogen moeten hebben. Want geld in stenen zetten (bv. een huis of appartement kopen) is leuk, maar kost vaak ook flink wat geld. Je kan er echter ook leuk geld mee verdienen.

Het is een feit dat de vraag naar huizen maar blijft toenemen, en hoewel de prijs gerust wel een keertje omlaag zal gaan …blijven die prijzen voor de langere termijn waarschijnlijk alleen maar groeien. Er is steeds meer vraag naar huizen en dat drijft de prijs natuurlijk flink omhoog. Je kan het nog slimmer doen, door er ook echt werk van te maken die woning nog aantrekkelijker te maken, en ook duurder met bepaalde verbouwingen of energiezuinige oplossingen.

Je moet voor de grap maar eens kijken naar waarvoor huizen te koop staan, en hoeveel er ook soms overgeboden wordt. Soms wel tot 100.000 euro meer …of wellicht nog hoger zelfs. Puur vanwege het feit dat er mensen zijn die genoeg bereid zijn over te bieden en heel graag dat huis willen hebben. Wanneer jij dus een mooi huisje vindt en hier ook nog van alles aan verbetert, is de kans op die over-biedingen dus een stuk groter. Verder spelen ruimte, locatie en of een huis nieuw is natuurlijk een rol …samen met energiebewuste oplossingen en indeling van het huis dat je wilt verkopen.

Er zal wellicht nog een gedachte bij je te binnen schieten …namelijk het verhuren van een koopwoning aan derden.

Hierbij moet je wel weten dat dit met een bestaande hypotheek, een zeer lastig verhaal zal worden …want banken gaan hier 9 van de 10 keer niet mee akkoord. Maar wat dan op het moment dat die koopwoning helemaal vrij is? Het is dan wel mogelijk om jouw koopwoning te verhuren, echter moet je dan wel kijken hoe financieel aantrekkelijk het voor je is. Woon jij wel of niet in het huis, is ook een vraag die je jezelf moet stellen (verhuur je kamers of het huis in zijn geheel). Verder zal je momenteel en waarschijnlijk ook te maken krijgen met vermogensbelasting (box 3) en moet je ook in de weer met huurcontracten (ga ook na hoe dit belastingtechnisch voor jou in elkaar steekt).

En hoewel er dus zeker mogelijkheden zijn om compounding interest te verdienen met huizen, zal je wel goed moeten weten hoe alles werkt.

9. Geld uitlenen tegen een rentevergoeding

Geld uitlenen voor compounding interestEen andere optie die je hebt om met compounding interest geld te verdienen, is door het zelf uit te lenen aan anderen. Hiervoor moet je natuurlijk wel genoeg vermogen hebben, zodat je het tijdelijk zelf niet nodig hebt …en dus kan missen voor een poosje. Je kan op die manier bv. een contract opmaken en er dan rente over verdienen.

Let alleen wel op dat hier ook weer regels voor zijn …en je zal ook even moeten kijken hoe dat belastingtechnisch in elkaar zit. Vaak wordt er ook nog weleens geld uitgeleend aan familie of vrienden, wat dan een “onderhandse” lening heet en je zal dus even moeten kijken wat hier nog allemaal bij komt. In sommige gevallen kan een namelijk bv. ook een lening met minder dan 6% rente voor een gift uitgaan …en zal dat dus anders behandelt worden.

Verder moet je ook snappen dat, wanneer je geld uitleent, niet iedereen even “kredietwaardig” is en ook zijn of haar afspraken nakomt. Je zal jezelf dus eerst de vraag moeten stellen of jij wel echt geld wilt uitlenen, met mogelijk wat moeilijkheden die hierbij kunnen ontstaan.

Maar je kan er dus wel rente over verdienen, iets wat je bij de banken tegenwoordig niet meer krijgt en wellicht wordt de drempel voor negatieve rente ook nog wel verlaagt.

Zorg er alleen wel voor dat je het echt kan missen, en niet zelf in de problemen komt wanneer geld wat langer op zich laat wachten. En weet dan ook aan wie je leent door na te gaan of iemand wel zijn of haar afspraken nakomt, en maak desnoods ook een plan voor terugbetaling van die uitstaande tegoeden.

10. Crowdfunding

En dan nog een laatste optie voor wanneer je geld wilt inzetten, om er met compounding interest meer van te maken. Je kan namelijk ook deelnemen om investeerder te worden voor een crowdfundactie …en dan met name nieuwe startups met goede ideeën die je rente opleveren over het geleende bedrag. Hierbij kan je denken aan bv. 5% rente op jaarbasis, waarmee je dan nieuwe projecten helpt om van de grond te komen met hun onderneming.Crowdfunding compounding interest

Het is wellicht niet de meest rendabele en beste manier om geld te verdienen op je geld, maar zeker EEN methode die vrij makkelijk kan worden uitgevoerd. Wellicht vind je het ook leuk om nieuwe ondernemingen te helpen bij hun avonturen, met daar bovenop nog een leuk rentepercentage over jouw uitgeleende gelden …wanneer je het interessant vindt, zou je eens naar een website moeten gaan die ondernemers helpt met hun startup.

Je kan kiezen uit enorm veel websites en ook projecten die er worden geplaatst, en zal dus zelf moeten bepalen voor welke projecten jij kiest …en het is aan jou om te kijken of hier ook voldoende rendement uit kan worden verdient.

Er zijn ook andere manieren die hierop lijken, want misschien ken je zelf wel iemand met een goed idee waarvoor jij de geldschieter wilt worden …hierbij moet je dan wel weten waarop je allemaal moet letten. Want er zitten goede ideeën bij echter zijn er ook natuurlijk zat die helemaal niet interessant zijn (of waar helemaal geen markt voor blijkt te zijn en dus niet zullen slagen). Ga dus wel na of er ook echt potentie is om de markt te veroveren, zo niet …brand je vingers er dan niet aan en kies voor andere manieren om met compouning interest geld te verdienen en die mogelijkheden zijn er dus genoeg.

Je geld aan het werk zetten …

Er is niks mis met hard werken …het is onderdeel van je succes. Wat je alleen zal moeten snappen is dat vermogen opbouwen en mogelijk zelfs rijk worden, niet alleen te maken heeft met hard werken. Het draait erom wat je met dat verdiende geld doet en hoe goed je daarin bent. Geld voor je laten werken is de beste manier om meer vermogen te creëren. We hebben je een aantal manieren laten zien hoe die compounding interest verdient kan worden.

Zorg er altijd voor dat je jezelf goed verdiept in de materie waarmee jij aan de slag wilt gaan en ook beter wordt in de uitvoering ervan.

Je kan bv. denken “ik wil in Cryptocurrencies gaan traden” …wat dan de volgende stap moet zijn is je verdiepen in Cryptocurrencies, Cryptotrading en dan je tradingstrategie verfijnen zodat er ook echt geld mee kan worden verdient. Het komt niet aanwaaien en je zal er dus ECHT veel over moeten leren en ervaring dienen op te doen waarna je ermee aan de slag kan.

Wat je dan zal merken …is dat er momenteel grote kansen liggen, met name in Cryptocurrencies, die wellicht maar 1 keer (of enkele keren) in je hele leven voorbijkomen.

Maak er wijselijk gebruik van en zie je vermogen flink groeien …succes!Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland!In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen