Wat is Siacoin (SC)? Ontdek hier alles!
Wat is Siacoin (SC)? Ontdek hier alles!
19 juni 2023 
in Crypto

Wat is Siacoin (SC)? Ontdek hier alles!

Siacoin is een peer-to-peer blockchain-gebaseerd cloudopslag-platform dat gedecentraliseerd functioneert, waar netwerkdeelnemers feitelijk de opslagruimte en overtollige bandbreedte van een heleboel andere users huren en gebruiken. Het Sia-netwerk heeft dus geen centrale autoriteit, wat betekent dat alles wordt gedemocratiseerd door het gebruik van het P2P-systeem en genoemde decentralisatie. Dit maakt het anders in vergelijking met veel van de traditionele diensten die we nu kennen.

Laten we erin duiken.

In dit artikel leer je: 

  • Wat is Siacoin (SC)?
  • Uitvinders van Siacoin (SC)
  • Hoe wordt prijs van een Siacoin (SC) token bepaalt?
  • Conclusie

Wat is Siacoin (SC)?

Vanwege het innovatieve bedrijfsmodel is Siacoin (SC) cloudopslag echt vele malen veiliger dan traditionele cloudopslag-services en overigens een stuk goedkoper, met echt aanzienlijk lagere prijzen voor het huren van de benodigde opslag in vergelijking met gecentraliseerde cloudopslag-providers.

Iedereen die wat extra (beschikbare) opslagruimte heeft, kan deze via de Siacoin-marktplaats verhuren aan anderen die het nodig hebben en wordt beloond in de vorm van Siacoin-tokens (SC), die worden betaald door al deze consumenten die de gehuurde bandbreedte en opslagruimte willen gebruiken.

Traditionele cloudservice-providers zoals bv. de grote namen (lees: Apple en Google) zijn nog steeds populair, ondanks de overduidelijke tekortkomingen ...en ook zeker de hoge kosten die erbij komen kijken, in vergelijking dus met het Sia-netwerk.

Maar toch wordt het voor een hoop gebruikers steeds aantrekkelijker.

Het Sia-netwerk is er op gebouwd om veel nieuwe mensen aan te trekken, zodat het kan groeien en straks iedereen van deze goedkope, veilige en gedecentraliseerde "cloud" gebruik kan maken.

Verder wil Siacoin haar gebruikers helpen de controle over hun gegevens terug te krijgen.

De gebruikers van het Siacoin-netwerk zijn dus weer baas over hun eigen data zonder derde partijen of centrale autoriteiten die het in handen krijgen.

Het Siacoin-systeem lost dus enkele van de meest voorkomende problemen in de sector van cloudopslag volledig op, waaronder hoge kosten voor het huren van opslag, hackrisico's, gegevens-controle en datamisbruik.

Uitvinders van Siacoin (SC)

Het idee van Siacoin-cloudopslag werd voor het eerst gepresenteerd tijdens een hackathon op MIT door David Vorick en Luke Champine. Vorick en Champine richtten Nebulous Inc. op via het moederbedrijf van Siacoin in 2014 en lanceerden het bètanetwerk voor Siacoin in 2015.

Het team ontving bijna 800,000 dollar aan financiering uit verschillende bronnen voor het Nebulous Inc. en Siacoin-project.

Eind 2015 hadden Vorick en Champine de definitieve versie van het Siacoin-cloudnetwerk gelanceerd. Sinds de lancering van de definitieve blockchain hebben Vorick en Champine om en nabij de 7 miljoen dollar opgehaald voor het bedrijf, van investeerders zoals Fenbushi Capital, Raptor Group, INBlockchain en First Star Ventures.

Sinds de oprichting ervan, hebben Vorick en Champine een significant aantal ontwikkelaars aan hun team toegevoegd terwijl het Siacoin-netwerk zich steeds verder blijft ontwikkelen en evolueren.

Hoe wordt prijs van een Siacoin (SC) token bepaalt?

siacoin

De prijs van Siacoin (SC), net zoals veel andere altcoins in de crypto-space, komt voor een groot deel tot stand door vraag en aanbod. Vanzelfsprekend gaat dit met sterke fluctuaties gebaseerd op bullmarkets en bearmarkets ...en een heleboel hype. Want markten tonen nu eenmaal veel emoties. Wil je gaan investeren in Siacoin, pak het dan slim aan.

Daarbij vinden er natuurlijk ook een hoop ontwikkelingen plaats op het Sia-netwerk zelf.

Bij het investeren in een altcoin zal je dus eerst goed onderzoek moeten doen. Wie zitten erachter? En waar komen ze vandaan (wat is hun achtergrond)? Welke grote investeerders "backen" het project? Heeft de Siacoin (SC) echt een use-case voor een of meerdere doelgroepen? Hoe groot is de concurrentie? Dit soort vragen helpen je te bepalen of het waard is te investeren erin waarbij je natuurlijk alle hype, emoties, vooroordelen en andere praat zoveel mogelijk wilt filteren hierin.

Het is onmogelijk de prijs van Siacoin (SC) te voorspellen over 5, 10, 15, 20 jaar etc. ...je kunt wel een inschatting maken op basis van alle ontwikkelingen.

Conclusie

Hoewel Siacoin absoluut een veelbelovend project is zal je dus wel op een gezonde manier dienen te investeren in projecten zoals deze. Blijf het project volgen. Zorg ervoor dat je nooit meer investeert dan je bereid bent te verliezen om jezelf te beschermen tegen bearmarkets. Want op die manier zal je groter succes bereiken.


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen