Maandelijks beleggen: waarom, hoe en tips!
Maandelijks beleggen: waarom, hoe en tips!
11 april 2023 

Maandelijks beleggen: waarom, hoe en tips!

Wil je je financiën op orde krijgen en nu beginnen met het opbouwen van rijkdom? Maandelijks beleggen is het antwoord! Het is een van die slimme strategieën die slimme beleggers gebruiken om hun financiële doelen op lange termijn te bereiken. Hier bespreken we alles over maandelijks beleggen: hoe het werkt, hoe je begint en enkele handige tips om te beginnen - laten we er meteen in duiken!

Na het lezen van deze blog weet je alles over:

  • waarom maandelijks beleggen verstandig is
  • hoe je begint met maandelijks beleggen
  • de handigste tips voor maandelijks beleggen 

Waarom maandelijks beleggen?

Maandelijks beleggen is een geweldige manier om je financiële zekerheid op de lange termijn te vergroten! Het profiteert van samenstellen, zodat je vooraf niet veel hoeft te investeren. En als je het goed timet en profiteert van marktschommelingen (laag kopen en hoog verkopen), levert dat in de toekomst meer rendement op. Elke maand een beetje beleggen is dus een geweldige manier om succes op lange termijn vast te leggen! 

Hoe maandelijks beleggen?

Hoe maandelijks beleggen?

Bekijk deze eenvoudige stappen voor het opstarten van je eigen persoonlijke investeringsplan:

1. Stel een budget vast

Uitzoeken hoeveel geld je elke maand wil investeren zal helpen het plan op schema te houden en ervoor te zorgen dat elke cent op een strategische plaats terechtkomt.

2. Kies een beleggingsstrategie

Geen twee beleggingen zijn hetzelfde, dus je moet verstandig kiezen. Van aandelen en beleggingsfondsen tot ETF's, obligaties en onroerend goed: er is een groot aantal opties beschikbaar die specifiek op jouw risicotolerantieniveau zijn afgestemd.

3. Begin met beleggen

Stel eenvoudig automatische beleggingen in via een makelaar of meld je aan bij een robo-adviseur die al het zware werk doet, zodat je die zoete financiële beloningen oogst!

4. Monitor je beleggingen

Om de steeds veranderende markt voor te blijven, moet je je beleggingen in de gaten houden en waar nodig bijsturen. Let op de huidige trends, zodat je je portefeuille bijstelt voor optimale prestaties!

Tips voor maandelijks beleggen

1. Begin klein

Begin eenvoudig, zoals met €10. Als je je eenmaal op je gemak voelt en je budget het toelaat, verhoog je dat bedrag dan voor nog meer financieel succes!

2. Kies voor goedkope beleggingen

Wees een slimme belegger en neem de tijd om alle beschikbare opties te vergelijken: zoek er een die voor jou het beste werkt.

3. Diversifieer je portefeuille

Diversificatie van je beleggingen is een slimme manier om veilig te beleggen. Beperk het risico en maximaliseer tegelijkertijd het rendement!

4. Blijf gedisciplineerd

Laat je niet misleiden door schommelingen op de markt - het is belangrijk om gedisciplineerd te blijven en op lange termijn te denken. 

Kan je automatisch periodiek beleggen?

Kan je automatisch periodiek beleggen?

Absoluut! Automatisch periodiek beleggen maakt het gemakkelijk. Stel een regelmatige overschrijving in en zie je geld groeien! Met deze aanpak beperk je het risico en maak je tegelijkertijd gebruik van de kracht van samenstellen. Plus, met tal van beleggingsopties die passen bij alle soorten doelen, is er nooit een beter moment geweest om je beleggingen te automatiseren en resultaten te gaan zien. 

Conclusie

Zet je geld aan het werk voor de toekomst! Maandelijks investeren is een goede strategie. Met een effectief budgetteringsplan, slimme beleggingstips en automatisering zie je hoe die kleine investeringen later grote beloningen worden. Begin vandaag en kom dichter bij de verwezenlijking van al je financiële dromen!


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen