Hoe te beginnen met maandelijks beleggen in ETF
Hoe te beginnen met maandelijks beleggen in ETF
26 maart 2023 

Hoe te beginnen met maandelijks beleggen in ETF

Ben je op zoek naar een geweldige manier om je vermogen te laten groeien zonder in één keer enorme bedragen in te hoeven leggen? Maandelijks ETF beleggen kan de oplossing zijn. Het is een gemakkelijke, effectieve aanpak die na verloop van tijd serieuze rendementen kan opleveren! Als dit klinkt als iets waarin je geïnteresseerd bent, lees dan snel verder!

Na het lezen van deze blog weet je alles over:

✅ Wat maandelijks beleggen in ETF inhoudt

✅ Tips om te beginnen met maandelijks beleggen in ETF

✅ De voordelen van maandelijks beleggen in ETF


Wat is maandelijks ETF beleggen 

Bij maandelijks ETF beleggen wordt elke maand een vast bedrag ingelegd om een ETF te kopen. Door elke maand kleinere investeringen te doen, kun je met weinig geld een uitgebreide portefeuille opbouwen. Dit is de perfecte langetermijnstrategie om je financiële doelen te bereiken!

Tips om te beginnen met maandelijks ETF beleggen 

Tips om te beginnen met maandelijks ETF beleggen
Als je klaar bent om te beginnen met maandelijks ETF beleggen, lees dan snel onderstaande tips.

Kies een effectenrekening

Het loont om rond te kijken als het gaat om het vinden van de beste effectenrekening voor je maandelijkse ETF-beleggingen. Zorg ervoor dat je goed inzicht hebt in alle kosten die aan elk type verbonden zijn - sommige brokers bieden misschien geen transactiekosten, maar een hoger minimumsaldo, terwijl andere je lagere kosten kunnen geven als je boven bepaalde saldoniveaus blijft. Doe je onderzoek en neem een weloverwogen beslissing!

Selecteer een ETF-portefeuille 

Als je eenmaal een effectenrekening hebt gekozen, neem dan de tijd om de vooraf samengestelde portefeuilles te bekijken die perfect kunnen zijn voor maandelijkse beleggingen. Of waarom niet creatief worden en een ETF-portefeuille samenstellen die speciaal op JOU is afgestemd? Met deze aanpak kun je je ETF's spreiden over verschillende activaklassen, terwijl je controle hebt over wat in jouw voordeel werkt.

Maandelijkse investeringen instellen

Nu je de perfecte ETF-portefeuille hebt gekozen, is het tijd voor het instellen van je maandelijkse investeringen. Zo kan je bijvoorbeeld automatiseren dat je elke maand een vast bedrag investeert. Maar om het meeste uit je beleggingen te halen, moet je in de gaten houden hoe en wanneer je bijdraagt. Als de aandelenkoersen een duikvlucht hebben genomen, wacht dan met beleggen tot ze weer stijgen - dit kan een hoger rendement betekenen! Aan de andere kant, als de markten het goed doen, is het de moeite waard om te overwegen de maandelijkse bijdragen te verhogen om er zeker van te zijn dat je niets mist.

Herbalanceer je portefeuille

Vergeet niet het belang van het herbalanceren van je portefeuille om een evenwichtig risiconiveau te handhaven. Dit zorgt ervoor dat je niet een te grote hap uit de markt neemt met één bepaalde activaklasse of sector. Controleer regelmatig of alles nog op schema ligt!

Monitor de prestaties

Het bijhouden van je ETF-beleggingen is essentieel voor succes - het is als het verzorgen van een auto: als je wilt blijven rijden, zijn regelmatig onderhoud en controle de sleutel. Ook al heb je specifieke financiële doelstellingen voor ogen, vergeet niet om de markten af en toe in de gaten te houden - als ze onevenwichtig lijken of uit het lood staan, ga dan je gang en breng die veranderingen aan die de zaken weer in balans brengen!

Voordelen van maandelijks beleggen

Voordelen van maandelijks beleggen
Maandelijks beleggen in ETF's bieden een aantal voordelen, waaronder een betere voorspelbaarheid, meer controle, meer spreiding en constantere inkomsten.

Betere voorspelbaarheid

Maandelijks beleggen zorgt voor een betere voorspelbaarheid! Wijs elke maand een vast bedrag toe om te beleggen in één activaklasse - zodat je geen drastische schommelingen hebt die de waarde van je portefeuille beïnvloeden. Bovendien, als de marktomstandigheden veranderen of als er potentiële winsten in het verschiet liggen, kan het aanpassen van je maandelijkse investering je helpen beschermen tegen toekomstige verliezen.

Meer controle

Maandelijks beleggen in ETF's geeft je de macht om je portefeuille onder controle te houden. Je kunt beleggingen kiezen die aansluiten bij activa of sectoren die je door en door kent - je belegt dus in activa waarmee jij vertrouwd bent!

Meer spreiding

Elke maand beleggen in ETF's kan je helpen een optimale spreiding van je portefeuille te bereiken. Dit vermindert het totale risico van je beleggingen, waardoor je kan profiteren van marktkansen zonder overmatig bloot te staan aan verliezen. Bovendien is het ook stabieler op de lange termijn. Je belegt zowel in goede als in slechte tijden, zodat je het voordeel hebt dat je de golven van marktveranderingen kunt opvangen en tegelijkertijd kunt profiteren van groeikansen in de toekomst!

Constantere inkomsten

Je geld maandelijks in ETF's beleggen geeft je niet alleen het potentieel voor een stabiel rendement, maar het kan ook een inkomen opleveren dat betrouwbaar en consistent is. Je profiteert van het gediversifieerde karakter ervan, dat helpt om plotselinge dalingen of schokken in één bepaalde marktsector op te vangen - waardoor je maand na maand gestage winsten kunt maken!

Conclusie

Wie financieel vooruit wil komen, zou eens moeten kijken naar maandelijks ETF-beleggen! Met regelmatige bijdragen kun je gemakkelijk een portefeuille samenstellen die je toekomstige zelf grote voordelen biedt - zoals meer stabiliteit en diversificatie. Bovendien zijn er geen enorme bedragen vooraf nodig, zodat iedereen beetje bij beetje vooruitgang kan boeken met zijn spaardoelen. Zorg ervoor dat je op de hoogte blijft van waar het geld naartoe gaat, zodat deze strategie later echt vruchten afwerpt!


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland!In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen