Leadpages: het ultieme platform voor hoogwaardige leads en online succes
Leadpages: het ultieme platform voor hoogwaardige leads en online succes
20 mei 2023 

Leadpages: het ultieme platform voor hoogwaardige leads en online succes

Op zoek naar een simpele manier om kick-ass landingspagina's te maken die leads voor je bedrijf binnenhalen? Say no more! Leadpages heeft alle tools die je nodig hebt om snel en makkelijk de beste pagina's te creëren die je klanten echt laten klikken.

Met Leadpages bouw je supermakkelijk vette landingspagina's. Je krijgt allerlei handige tools om te analyseren hoe jouw pagina presteert, A/B-testen uit te voeren en content te slepen en te droppen waar je maar wilt. Dus waar wacht je op? Begin vandaag nog met het maken van de allerbeste landingspagina's met Leadpages!

Na het lezen van deze blog weet je alles over:

  • wat Leadpages precies is
  • de voordelen en nadelen van Leadpages
  • waarom jij zo snel mogelijk met Leadpages moet beginnen 

Wat is Leadpages?

Met LeadPages maak je snel en makkelijk landingspagina's die zorgen voor meer conversies. Het platform heeft een intuïtieve drag-and-drop tool, handige analysetools en vooraf gebouwde sjablonen. Hiermee bouw je snel effectieve en visueel aantrekkelijke pagina's. Je hebt geen kennis van coderen of ontwerpen nodig. 

Hoe werkt Leadpages?

Hoe werkt Leadpages?

Maak in een handomdraai te gekke landingspagina's met Leadpages! Dit online platform heeft alles wat je nodig hebt om snel en makkelijk aangepaste pagina's te maken die gegarandeerd converteren. Het is flexibel en biedt talloze functies en hulpmiddelen. Daar gaan we later op in!

Met Leadpages heb je alles wat je nodig hebt om jouw online aanwezigheid naar een hoger niveau te tillen. Met de tientallen sjablonen voor populaire campagnes maak je gemakkelijk converterende pagina's die bezoekers omzetten in leads en klanten. Bouw nu jouw ideale pagina en versterk de online aanwezigheid van jouw bedrijf!

De functionaliteiten van Leadpages

1. Drag-and-drop pagina-bouwer

Met de drag-and-drop pagina-bouwer van Leadpages maak je gemakkelijk en snel hoog-converterende landingspagina's. Kies een sjabloon of begin vanaf nul en pas je pagina aan met de eenvoudige drag-and-drop interface. Er zijn meer dan 150 professioneel ontworpen sjablonen beschikbaar, zodat je gemakkelijk een prachtige pagina maakt die past bij jouw merk en de boodschap van jouw bedrijf.

2. Geïntegreerde analytische tracking 

Met Leadpages krijg je inzicht in de prestaties van je landingspagina's dankzij het geïntegreerde analysesysteem. Je houdt nauwkeurige statistieken bij over paginabezoeken, conversies en meer. Ontdek wat werkt en wat niet en optimaliseer je pagina's voor maximale effectiviteit. 

3. A/B-test tools 

Met Leadpages maak je heel makkelijk jouw pagina's krachtiger en overtuig je bezoekers om te converteren. Dankzij de eenvoudige en intuïtieve A/B-testtools vergelijk je twee verschillende versies van een pagina met elkaar om te zien welke beter werkt. Zo optimaliseer jij jouw pagina's voor maximale conversie! Met deze tool test je allerlei elementen op de pagina, variërend van koppen en afbeeldingen tot kleuren en lettertypen. Zodra je weet welke versie het beste werkt voor jouw doelgroep, is het super makkelijk om de pagina's te lanceren voor het publiek. 

4. Mogelijkheden om een e-maillijst op te bouwen 

Met Leadpages laat je op een makkelijke manier je abonneelijst groeien! Bouw je e-maillijst uit met krachtige tools zoals geautomatiseerde e-mails en aanpasbare sjablonen. Maak aantrekkelijke opt-in pagina's die meer bezoekers uitnodigen om lid te worden van je lijst. 

5. Ingebouwde e-mailmarketingintegraties 

Leadpages maakt het super makkelijk om leads binnen te hengelen en ze te verzorgen. Met de ingebouwde e-mailmarketing integraties koppel je in een handomdraai jouw pagina's met bekende e-mailmarketingplatformen zoals Mailchimp en Hubspot. Zo zet je naadloos je e-mailcampagnes op touw.

Met de e-mailmarketing van Leadpages personaliseer je je e-mails en verstuur je deze gericht naar specifieke doelgroepen. Daarnaast creëer je ook automatische e-mailreeksen om je leads de meest relevante informatie te geven. Het instellen is supergemakkelijk en je begint meteen met het verzamelen van leads. 

6. Real-time lead meldingen en waarschuwingen 

Leadpages houdt je op de hoogte van nieuwe leads in real-time, zodat je er meteen op reageert. Het is heel makkelijk om meldingen aan te passen aan jouw doelen. Zo haal je het meeste uit je landingspagina's en behaal je meer conversies. 

7. Aanpasbare, vooraf gemaakte sjablonen 

Bij Leadpages heb je keuze uit veel aanpasbare sjablonen voor succesvolle campagnes, zoals webinars, e-boeken en meer. Deze sjablonen zijn speciaal gemaakt om je te helpen snel en makkelijk aantrekkelijke pagina's te maken die leads genereren voor je bedrijf. 

8. Opties voor het delen van sociale media 

Met Leadpages deel je jouw pagina's op sociale media! Dankzij de ingebouwde integratie met de populairste sociale netwerken, post je jouw pagina's direct op Facebook, Twitter, LinkedIn en nog veel meer. Ook pas je jouw pagina aan voor elk afzonderlijk netwerk, zodat je dezelfde pagina voor verschillende doeleinden en doelgroepen gebruikt. Of je nu wilt adverteren voor jouw bedrijf of gewoon meer verkeer wilt krijgen, Leadpages maakt het met slechts een paar klikken mogelijk om jouw pagina bij een groter publiek onder de aandacht te brengen!

9. Aanpasbare oproepen 

Op een landingspagina is de call-to-action (CTA) super belangrijk! Gelukkig maak je bij Leadpages gepersonaliseerde CTA's die perfect aansluiten bij jouw merk en boodschap. Zo zorg je ervoor dat bezoekers eerder actie ondernemen en dus meer conversies opleveren.

10. Integraties 

Met Leadpages kun je snel en gemakkelijk jouw e-mailmarketing koppelen aan tools zoals MailChimp. Hierdoor synchroniseer je jouw lijsten en segmenteer je gebruikers om gerichte campagnes te voeren. Het is ook mogelijk om Leadpages te integreren met andere webservices, zoals Zapier, om aangepaste workflows te maken die jouw marketing efficiënter maken.

De voordelen van Leadpages

Eenvoudig te gebruiken

Met Leadpages maakt iedereen super eenvoudig zelf aangepaste landingspagina's and lanceren. Geen design- of codeerervaring nodig! Je hoeft alleen maar elementen naar je pagina te slepen en aanpassen met een paar simpele klikken en voilà, je bent klaar om te gaan! En als je hulp nodig hebt, zijn er handige tutorials en video's om je snel op weg te helpen.

Professionele sjablonen

Bij Leadpages hebben we een grote selectie professionele sjablonen die je helpen bij het maken van prachtige landingspagina's die converteren. Of je nu een webinar, e-boek of leadmagneet nodig hebt, we hebben vele intuïtieve opties om uit te kiezen. 

Conversiegerichte functies

Met Leadpages verhoog je jouw conversie en haal je meer leads binnen. Er zijn tal van handige functies beschikbaar om je hierbij te helpen - zoals je ondertussen al weet! 

Mobiele responsiviteit

Leadpages wil dat iedereen een fantastische ervaring heeft, ongeacht welk apparaat je gebruikt. Het platform is daarom volledig responsief en geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, waardoor jouw landingspagina er altijd geweldig uitziet, ongeacht de schermgrootte. 

Analytics en statistieken

Met Leadpages houd je makkelijk het succes van je landingspagina's bij! Het platform toont essentiële statistieken zoals paginabezoeken, opt-ins en conversiepercentages in een duidelijk en begrijpelijk formaat. Bovendien volg je gebruikersbetrokkenheid op verschillende apparaten en bekijk je gedetailleerde statistieken over je paginabezoekers. 

Goede klantenondersteuning

Bij Leadpages staat klantensupport op nummer 1, zodat jij de beste landingspagina's creëert. Hun team van pro's staat 24/7 voor je klaar via e-mail, telefoon of chat. Ze zijn niet alleen experts op het gebied van Leadpages, maar geven vaak ook waardevolle tips om jouw campagnes te optimaliseren. En als je vastloopt, bieden ze een handige kennisbank vol stap-voor-stap tutorials om je verder te helpen.

Betrouwbaar

Leadpages is top notch als het gaat om het maken en uitrollen van jouw eigen landingspagina's. Het is super gebruiksvriendelijk en je creëert in no-time converterende pagina's. Nooit meer gedoe met ingewikkelde tools: met Leadpages komt het allemaal samen! 

Alle functies worden ondersteund door een ervaren team van professionals die een uitgebreide aanpak hebben ontwikkeld om de betrouwbaarheid van Leadpages te garanderen. Met Leadpages ben je er zeker van dat je campagnes altijd soepel verlopen en op een efficiënte manier leads genereren. 

De nadelen van Leadpages 

Beperkte aanpassingsmogelijkheden

Bij Leadpages pas je je pagina's aan met afbeeldingen, tekst, video's en knoppen. Maar er zijn enkele beperkingen. Gelukkig is het nog steeds mogelijk om de lay-out en inhoud aan te passen door nieuwe elementen toe te voegen of te bewerken. Houd er wel rekening mee dat je beperkt bent tot de elementen die al in Leadpages zitten. Je ontwerpt de hele website dus niet zelf.

Beperkt aantal pagina's en bezoekers

Met Leadpages maak je maximaal 20 pagina's per project aan en met één account beheer je een onbeperkt aantal projecten. Elke pagina heeft maximaal 50.000 unieke bezoekers per maand. Voor de meeste bedrijven is dit genoeg, maar als je meer content of verkeer nodig hebt, is het beter om naar andere platforms te kijken.

Beperkte e-commerce functies

Leadpages is een platform dat helpt bij het maken van landingspagina's met hoge conversie, maar er zijn wel wat beperkingen als het om e-commerce gaat. Je maakt dan wel gebruik van handige tools, maar voor het online verkopen van producten zijn er betere opties.

Leadpages integreert bijvoorbeeld geen betalingssystemen en verwerkt bestellingen niet direct. Gebruikers hebben ook opgemerkt dat Leadpages niet geschikt is voor een volledige e-commerce website, omdat het essentiële functies mist. Met Leadpages beheer je verder geen inventaris, pas je geen kassapagina's aan en optimaliseer je geen winkelervaringen met kortingen en coupons. Ook biedt Leadpages geen winkelwagenfunctie of de mogelijkheid om bestellingen te volgen en klantgegevens te beheren. Als je een online winkel wilt opzetten of meer geavanceerde e-commerce mogelijkheden nodig hebt, dan is Leadpages misschien niet de beste keuze voor jou.

Beperkte SEO-optimalisatie 

Leadpages is niet zo geweldig als het gaat om SEO-optimalisatie. Als je een landingspagina maakt op dit platform, ben je beperkt tot de titel, beschrijving en koppen die in het sjabloon staan en is het niet mogelijk de HTML- en JavaScript-code te bewerken. Hierdoor gebruik je niet de beste trefwoorden of zinnen om je pagina's hoger te laten scoren in zoekopdrachten. En dat is niet zo handig als je wilt dat mensen je vinden

Voor wie is Leadpages?

Als je online wilt groeien en meer potentiële klanten wilt aantrekken, dan is Leadpages perfect voor jou. Leadpages is bijvoorbeeld geschikt voor ondernemers, kleine bedrijven, e-commercebedrijven, marketingprofessionals, coaches, consultants en online cursusaanbieders. Groot of klein bedrijf, dat maakt niet uit - iedereen profiteert van de krachtige tools van Leadpages om snel geweldige landingspagina's te maken.

Wat zijn de Leadpages prijzen?

Leadpages heeft verschillende plannen met verschillende prijzen, afhankelijk van de functies die je nodig hebt. Het instapplan kost $37 per maand en het Pro-plan kost $74 per maand. En het mooie hiervan is dat alle plannen worden aangeboden met een gratis proefperiode 14 dagen, zodat je ze uitgebreid kunt testen voordat je betaalt! Er is overigens ook een Advances plan, waar je naar kan vragen wanneer daar behoefte aan is. Elk plan zit boordevol handige functies om je te helpen de vetste landing pages te bouwen. 

Waarom is een goede landingspagina zo belangrijk?

Als bedrijf wil je natuurlijk een goede indruk maken op potentiële klanten. Daarom is het belangrijk om een fantastische landingspagina te hebben. Zo'n pagina moet er niet alleen goed uitzien, maar ook een uitstekende gebruikerservaring bieden. Dit betekent dat hij makkelijk te navigeren moet zijn en dat de tekst overtuigend genoeg moet zijn om bezoekers te verleiden tot actie. Zorg er dus voor dat jouw landingspagina geoptimaliseerd is voor maximale conversies!

Tips voor een goede landingspagina

Tips voor een goede landingspagina

1. Schrijf een opvallende kop 

Een catchy titel is super belangrijk voor jouw landingspagina. Waarom? Omdat het het eerste is dat jouw bezoekers zien! De truc is om te benadrukken wat belangrijk is voor jouw bezoekers - de voordelen van de actie die je wilt dat ze ondernemen. En om het nog beter te maken, gebruik je amper woorden en voeg je een paar coole beelden toe om hun aandacht volledig te claimen!

2. Gebruik de juiste kleuren 

Op je landingspagina is het gebruik van de juiste kleuren net zo belangrijk als het hebben van een opvallende titel. Zorg ervoor dat de kleuren helder en levendig zijn, maar niet te overheersend of afleidend. Kies ook kleuren die passen bij de uitstraling van jouw merk voor een herkenbaar geheel. Door contrasterende kleuren te gebruiken, vestig je de aandacht op de belangrijke knoppen.

3. Gebruik visuals om de aandacht te trekken

Beelden zijn super belangrijk voor een knallende landingspagina! Kies daarom visuals van topkwaliteit die direct de aandacht grijpen én de juiste boodschap overbrengen over jouw product of dienst. Vergeet ook niet om relevante en mooie afbeeldingen te gebruiken, zodat jouw bezoekers langer blijven hangen. Zet die impactvolle digitale ervaring neer en trek potentiële klanten als een magneet aan!

4. Neem een duidelijke call-to-action knop op 

Als je CTA-knoppen maakt, moet je aan een paar dingen denken. Gebruik heldere taal die duidelijk maakt welke actie de gebruiker moet ondernemen. Voeg een interessante afbeelding toe om de aandacht te trekken. Zorg dat de CTA-knop goed opvalt op de pagina. Probeer verschillende kleuren en formaten om te zien wat het beste werkt voor jouw publiek. Met Leadpages maak je makkelijk en snel CTA-knoppen op maat voor jouw landingspagina doelen. Dus zet deze functie in om jouw gebruikers te stimuleren om actie te ondernemen en te converteren!

5. Houd het ontwerp eenvoudig

Ontwerp een eenvoudige, krachtige landingspagina om leads te krijgen! Te veel rommel op de pagina kan verwarrend zijn en het moeilijker maken voor gebruikers om te navigeren en te begrijpen wat ze moeten doen. Houd het simpel met weinig elementen en veel witruimte. Met LeadPages maak je strakke pagina's in een handomdraai.

6. Zorg voor relevante en nuttige content

Het maken van een top landingspagina is de sleutel tot het binnenhalen van meer klanten. Zorg ervoor dat je pagina relevant en nuttig is voor je doelgroep en houd hun behoeften in gedachten bij het maken van de content. Zorg ervoor dat alle content van hoge kwaliteit is, zodat bezoekers niet wegklikken! 

7. Optimaliseer voor mobiele apparaten

Zorg ervoor dat jouw landingspagina er top uitziet en werkt op alle mobiele apparaten! Het is belangrijk om de pagina mobiel te optimaliseren door de lay-out, lettergrootte, knoppen, afbeeldingen en om de inhoud aan te passen voor mobiele gebruikers. Zo creëer je een geweldige gebruikerservaring en vergroot je de kans dat mensen actie ondernemen.

8. Neem klantbeoordelingen of getuigenissen op

Reviews toevoegen aan je landingspagina is super effectief om meer sales te halen. Klanten kopen immers liever bij bedrijven met goede reviews en positieve beoordelingen. Met reviews geef je niet alleen een bewijs voor de kwaliteit van je product of dienst, maar bied je ook extra context aan potentiële klanten. Dit helpt bij het maken van een weloverwogen keuze.

Conclusie

Wil jij meer leads genereren voor je bedrijf? Maak dan gebruik van Leadpages en creëer een kick-asslandingspagina! Volg de verkooptips in dit artikel en zet de kracht van de menselijke cognitie in om meer bezoekers te krijgen en deze om te zetten in sales. Boost je marketingtrechter en haal het maximale uit je online presence! Onthoud dat succes afhangt van de juiste kleuren, mooie plaatjes, knoppen die uitnodigen tot actie, simpele ontwerpen, relevante inhoud en geoptimaliseerde mobiele apparaten.

En als klanten goeie beoordelingen geven over jouw producten, dan zullen nieuwe klanten ook beter kunnen beslissen of ze bij jou willen kopen. Ontdek hoe Leadpages jou gaat helpen om meer leads te genereren en je online succes te vergroten! Begin vandaag nog met dit geweldige platform en optimaliseer je conversies in een handomdraai!Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen