Amazon Polen: Feiten, tips, statistieken & verkopen op Amazon.pl
Amazon Polen marketplace

Amazon Polen: Feiten, tips, statistieken & verkopen op Amazon.pl

Amazon heeft inmiddels al een hoop marktplaatsen over de hele wereld, en dus ook in Europa waar Amazon Polen er 1 van is …laten we eens kijken naar wat feiten omtrent Amazon.pl en of jij het waard vindt hierop te verkopen.

Over Amazon Polen

Amazon Polen is gelanceerd in maart 2021 en vanaf dat moment kunnen alle Poolse consumenten dus hun producten bestellen op Amazon.pl, met lage prijzen voor meer dan 100+ miljoen producten in meer dan 30 categorieën en betrouwbare, gratis levering voor in aanmerking komende bestellingen. En klanten kunnen zo winkelen bij duizenden Europese en lokale Poolse bedrijven. 

En hoewel ze al redelijk groot starten op de meeste nieuwe marktplaatsen (wat dus voor Amazon Polen op een soortgelijke manier gedaan wordt), zullen ze de komende jaren het aanbod en diensten alleen nog maar verder uitbreiden. Het zal een beetje tijd nodig hebben voordat bedrijven echt warmdraaien voor het verkopen via Amazon.pl en alles ook een beetje snappen. Waarbij natuurlijk het voordeel is dat ze nu wel de gelegenheid hebben hun producten aan een enorm publiek tentoon te stellen, en ook gebruik kunnen maken van de logistieke diensten die Amazon te bieden heeft. 

Amazon is dan ook zeer verheugd met Amazon.pl en het lanceren van de website voor Poolse klanten met een selectie van meer dan 100+ miljoen producten die ze kunnen aanbieden en waarbij klanten enorme keuze krijgen waaronder tienduizenden producten van lokale Poolse bedrijven. Het is dan ook nog maar net het begin van Amazon Polen. Ze zullen hard blijven werken om het vertrouwen van Poolse klanten te winnen door het geweldige productassortiment en die uitbreiden, lage prijzen garanderen en een gemakkelijke en vertrouwde winkelervaring bieden. 

Poolse klanten kunnen overal en altijd winkelen zonder gedoe met retourneren en Poolse klantenservice via de Amazon Shopping-app en desktop- en mobiele browsers. En klanten kunnen ook eenvoudig door de groeiende selectie bladeren, Amazon reviews lezen, gepersonaliseerde aanbevelingen bekijken, verlanglijstjes maken en hun bestellingen volgen. Verder kunnen klanten op Amazon.pl betalen met Amex, Visa, Mastercard, Przelewy24 en BLIK. 

Amazon biedt een breed scala aan producten van lokale Poolse merken, maar ook grote merkfavorieten. En op die manier kunnen consumenten alle producten die worden aangeboden door Poolse merken vinden voor goedkope prijzen zoals Zelmer, Gerlach, Trefl, Bambino, Krosno, evenals internationale merken zoals HP, Nike en Boss. 

Ook is er een internationale versie van Echo en Echo Dot beschikbaar voor verzending naar klanten van Amazon.pl. Echo en Echo Dot zijn spraak-gestuurde luidsprekers die worden aangedreven door Alexa en volledig rond jouw stem zijn ontworpen. En klanten in Polen kunnen nu in het Amerikaans-Engels met Alexa communiceren met toegang tot Spotify, lokaal nieuws met RMF FM News, lokale radio via TuneIn en verbeterde lokale kennis, evenals andere populaire Alexa-functies, waaronder timers, alarmen, weer, smart home, Alexa -naar-Alexa bellen, en meer. Echo International Version zal beschikbaar zijn voor een introductieprijs van PLN 349,99 en Echo Dot International Version zal beschikbaar zijn voor een introductieprijs van PLN 199,99 en zijn verkrijgbaar in Charcoal …prijzen kunnen nog veranderen natuurlijk, maar het laat zien dat ook de Amazon producten op Amazon Polen goed vertegenwoordigd zijn en veel klanten ze ook willen kopen. 

Ook beschikbaar vanaf de lancering van Amazon.pl is Kindle Paperwhite. Kindle Paperwhite is waterdicht en heeft een niet-verblindend scherm dat zelfs in fel zonlicht lijk op lezen van echt papier. Met een verstelbare lamp lees je binnen en buiten, dag en nacht. Alle Kindle-e-readers zijn lichtgewicht, draagbaar, hebben een batterijduur van weken en niet uren en kunnen duizenden boeken bevatten. Kindle Paperwhite begint bij PLN 649,99 …leuke feitjes voor Poolse klanten die opzoek zijn naar de Amazon producten en diensten, ze kunnen er dus gelijk vanaf scratch al gebruik van maken door ze te bestellen via Amazon Polen. 

Amazon is sinds 2014 actief in Polen en de Amerikaanse Kamer van Koophandel heeft onlangs aangekondigd dat Amazon de grootste Amerikaanse werkgever van het land is en de op twee na grootste Amerikaanse investeerder. Amazon heeft meer dan 19.000 vaste banen gecreëerd in negen moderne fulfilmentcentra in Sady (nabij Poznan), Sosnowiec, Kolbaskowo (nabij Szczecin), twee faciliteiten in Bielany Wroclawskie, Pawlikowice (nabij Lodz), Lodz, Okmiany (nabij Boleslawiec) en Gliwice, naast een Amazon Web Services-kantoor in Warschau en een ontwikkelingscentrum in Gdansk, dat innovatieve oplossingen levert voor Amazon-producten en -diensten over de hele wereld, waaronder het laten spreken van Alexa. Het tiende Fulfillment Center in Swiebodzin wordt in 2021 geopend en voegt meer dan 1.000 nieuwe banen toe aan het bestaande netwerk van Amazon in Polen. 

Met de lancering van Amazon.pl wordt het voor Poolse bedrijven gemakkelijker om hun producten op Amazon te verkopen, meer klanten te bereiken en uit te breiden. Amazon heeft miljarden dollars geïnvesteerd in infrastructuur en technische diensten die kleine en middelgrote bedrijven helpen nieuwe klanten in heel Polen en de rest van de wereld te bereiken, inclusief eenvoudige lijsttools die alle Europese Amazon marktplaatsen ondersteunen, waardoor gemakkelijke uitbreiding binnen Europa mogelijk is, evenals 24 / 7 online Selling Partner-ondersteuning, open en transparante verkoopvoorwaarden en prijzen, en rapporten en analysetools om hen te helpen groeien. Het gevolg van deze investering zijn er nu 1,9 miljoen kleine en middelgrote bedrijven over de hele wereld die in Amazon's winkels verkopen, met meer dan 200.000 ondernemers wereldwijd die in 2019 meer dan 100,000 dollar aan verkopen op Amazon hebben gemaakt. 

“Vandaag de dag bieden duizenden Europese en lokale verkooppartners hun producten aan op Amazon.pl en in onze andere Amazon-winkels in heel Europa, maar ook in de VS. We zijn verheugd dat onze internationale klanten deze Poolse selectie kunnen ervaren en ervan kunnen genieten en deze bedrijven kunnen helpen groeien bij elke aankoop die ze doen”, zegt Alex Ootes. “Met FBA kunnen onze Poolse verkooppartners hun producten eenvoudig één keer aanbieden, waarna ze in al onze acht Europese winkels kunnen worden verkocht. Kleine en middelgrote bedrijven die in Amazon-winkels verkopen, hebben wereldwijd naar schatting 1,6 miljoen banen gecreëerd en we hopen dat Poolse bedrijven op dezelfde manier floreren. Het is om deze reden dat we lanceren met een specifieke promotie voor onze verkooppartners, waardoor de verwijzingskosten gedurende 12 maanden worden verlaagd.” 

Het is belangrijk om jezelf goed in de Poolse Markt te verdiepen, voordat je ook echt wil gaan verkopen via Amazon Polen …naast gebruikelijke producten hebben ze namelijk doorgaans hele andere (lokale) merken waaraan ze gehecht zijn en die zullen dus misschien beter verkopen dan internationale merken. 

Amazon stelde Polen in staat om heel snel virtueel Europa binnen te komen, waardoor ze een verkoopschaal konden bereiken die anders moeilijk te bereiken zou zijn geweest. Hiermee zien veel bedrijven omzet en winsten groeien, puur en alleen vanwege het feit dat ze nu ook op Amazon Pilen verkopen. Amazon is het grootste e-commercekanaal dat gebruikt wordt door vele bedrijven in Polen die nu een weg kunnen plavuizen naar winstgevend Europa. Het is ook een marktplaats die vele bedrijven in staat stelt om logistiek zeer efficiënt in te zetten en producten snel aan klanten te leveren. Wat betreft de Amazon-tools die gebruikt kunnen worden, zijn er verschillende. Allereerst is het de handige en efficiënte logistieke tool genaamd Amazon FBA (Fulfilment by Amazon), maar ook automatische facturering, Amazon Brand Registry en tools waarmee bedrijven hun producten kunnen promoten. 

In slechts een paar jaar zijn meerdere bedrijven van een klein bedrijf met een tiental mensen uitgegroeid tot de leider in hun niche via Amazon Polen, evenals een belangrijke fabrikant in heel Europa. Een samenwerking aangaan met Amazon is dan ook voor meer dan genoeg Poolse bedrijven een schot in de roos. Naast de zeer positieve impact die het heeft gehad op de inkomsten van vele Poolse bedrijven wordt ook gewaardeerd dat Amazon voortdurend bezig is met optimaliseren om klanten de beste klantervaring te geven (wat natuurlijk ook goed is voor de Poolse verkopers die gebruik maken van Amazon Polen). En om die reden zijn vele bedrijven er dan ook van overtuigd dat de goede, vruchtbare samenwerking met Amazon Polen een warme sfeer geeft en klanten ook tevreden aankopen zullen doen bij die bedrijven …wat natuurlijk goed is voor de handel in Polen overall.

Verkopen op Amazon.pl

Wat moet je nou verkopen op Amazon Polen? Op die vraag zal je wel correct antwoord moeten geven. Zoals aangegeven hebben ze veel eigen merken, maar zijn er natuurlijk ook gerust private label opties of hot items in verschillende categorieën die altijd wel goed zullen lopen …doe goed onderzoek naar welke producten je wil verkopen om er optimaal de vruchten van te plukken.

Conclusie

Amazon Polen is een marktplaats met potentie voor externe verkopers en biedt ook veel producten voor klanten die van makkelijk, vlot en simpel winkelen houden. Ontdek wel de markt eerst goed voordat je er gaat verkopen …het kan je succes maken of kraken en wil natuurlijk het maximale eruit halen (iets wat je met een tool zoals die van Jungle Scout kan doen die gebruikt wordt door vele verkopers die op Amazon actief handelen). Wanneer je dat goed oppakt is het zeker mogelijk om goed te verdienen …succes!

Reactie plaatsen