Met kleine bedragen beleggen: zo doe je dat!
Met kleine bedragen beleggen: zo doe je dat!
28 maart 2023 

Met kleine bedragen beleggen: zo doe je dat!

Kleine bedragen beleggen? Dat kan! Het is tijd om de misvatting te doorbreken dat beleggen altijd duur is. Met een beetje onderzoek, toewijding en enkele slimme strategieën laten ook mensen met beperkte middelen hun vermogen groeien. Van manieren om met een klein bedrag te beleggen tot tips om je geld harder voor je te laten werken - in dit artikel wordt alles behandeld. Leer vandaag nog hoe je verstandig en budgetvriendelijk belegt!

Na het lezen van deze blog weet je alles over:

  • hoe goedkoop beleggen werkt
  • vanaf welk bedrag je begint met beleggen
  • manieren om met kleine bedragen te beleggen 

Hoe werkt goedkoop beleggen?

Investeren hoeft geen honderdduizenden euro's te kosten - kleine investeringen leveren nog steeds grote beloningen op! Met een slim plan en toewijding verhoog je met een minimaal risico je vermogen. Om het rendement te maximaliseren en tegelijkertijd onnodige risico's te vermijden, moet je je portefeuille diversifiëren. Geduld is essentieel: door langzaam maar zeker in de loop van de tijd te investeren, ontsluit je grote mogelijkheden voor succes als belegger!

Bij goedkoop beleggen investeer je per keer slechts een klein bedrag. We hebben het hier niet over enkele honderden euro's, maar eerder met een paar tientjes. Groeit je vermogen minder snel dan met een groot bedrag? Ja. Maar het is zeker mogelijk om je vermogen in de loop der tijd op te bouwen. Niet iedere beleggingsmarkt is hier echter even geschikt voor - maar daar komen we later op terug. 

Vanaf welk bedrag kan ik beleggen?

Vanaf welk bedrag kan ik beleggen?

Je hoeft je niet te laten tegenhouden door een gebrek aan geld om in de aandelenmarkt te beleggen - met slechts €25, of zelfs minder, begint jouw beleg-avontuur al! Beleg regelmatig en zie hoe kleine bijdragen in de loop van de tijd een groter rendement opleveren. Als je wel wat van je bankrekening kan missen, waarom kijk je dan niet wat voor dividenden dat oplevert als je het in aandelen stopt?

Manieren om kleine bedragen te beleggen

1. Beleggen in indexfondsen

Indexfondsen zijn ontworpen voor kleinere beleggers, zodat je toegang krijgt tot aandelen en obligaties zonder ze allemaal afzonderlijk te hoeven kiezen. Deze aanpak met weinig risico's helpt je jouw portefeuille in een mum van tijd op te bouwen - en dat met een relatief klein bedrag!

2. Beleggen in beleggingsfondsen

Beleggen in beleggingsfondsen is een geweldige manier om te beginnen met een klein bedrag. In tegenstelling tot rechtstreeks beleggen in aandelen, bundel je met andere beleggers en creëer je een gediversifieerde portefeuille. Dit helpt niet alleen om het risico laag te houden, maar het biedt ook toegang tot een aantal geweldige groeikansen! 

3. Online micro-beleggingsapps 

Wil je doorbreken in de wereld van beleggen zonder fikse kosten vooraf? Kijk dan niet verder dan online microinvesteringsapps. Deze platforms maken het gemakkelijker en handiger voor jou om klein te beginnen en geven je toegang tot fractionele aandelen, zodat zelfs bescheiden bedragen je rijkdom laten groeien! Laat gebrek aan geld je er dus niet van weerhouden om de beleggingsmarkt op te gaan. Met deze aanpak zijn alle budgetten welkom.

4. Aandelenhandel met kleine bedragen 

Met minimale risico's en lage minimuminvesteringen is de aandelenmarkt een geweldige manier om te beginnen met het opbouwen van je rijkdom. Beleggen met kleine hoeveelheden kapitaal stelt je in staat te diversifiëren over verschillende sectoren en stijlen, terwijl je potentiële kansen benut! Richt je op gestage groei in de loop der tijd in plaats van te proberen enorme winsten te behalen met gokjes.

5. Cryptocurrency handel 

De handel in cryptocurrency is een populaire investeringskeuze geworden voor mensen met kleinere kapitaalreserves. Bitcoin, Ethereum en Ripple hebben vooral de laatste jaren geweldige winsten geboekt, wat betekent dat er nog grote winsten te behalen zijn! Deze markt is echter zeer volatiel, dus riskante bewegingen leveren mogelijk ook grote verliezen op. 

6. Hoogrenderende spaarrekeningen

Als je je geld in de loop der tijd wilt laten groeien met een minimaal risico, dan zijn hoogrentende spaarrekeningen een prima optie! Ze bieden niet alleen een hoger rendement dan traditioneel sparen, maar omdat deze rekeningen verzekerd zijn, hoef je je geen zorgen te maken over volatiele markten. Ook een normale spaarrekening doet wonderen voor je vermogen op de lange termijn, zolang je er regelmatig geld op blijft storten en er niets vanaf haalt. 

Waarop moet ik letten bij goedkoop beleggen?

Waarop moet ik letten bij goedkoop beleggen?

Beleggen is lastig als je niet weet waar je op moet letten. Doe wat onderzoek en beslis hoeveel risico je wilt nemen voordat je geld investeert - het is belangrijk om je niet te laten meeslepen. Krijg de primeur over potentiële investeringen, van bedrijfsinformatie tot analistenrapporten en economische trends. Bij beleggen met kleine bedragen is het verder essentieel om rekening te houden met alle bijbehorende kosten. Soms betaal je commissies of belasting over je investeringen. Zoek van tevoren uit hoe dit zit zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

Conclusie

Ook als je portemonnee niet overloopt, betekent dat niet dat je uitgesloten bent van beleggen! Een klein budget is geen belemmering. Met de juiste strategie en een gedisciplineerde aanpak is er nog steeds potentieel voor serieuze rendementen. Om een zo goed mogelijke start te maken, verdiep je je eerst in de materie voordat je begint. Let op eventuele kosten of belastingen die de winsten verderop in de tijd drukken. Wees je dus bewust van de risico's die er zijn, ook met kleine bedragen. Maar vooral: geniet van de groei die je ziet en wees geduldig wanneer je vermogen niet van de ene op de andere dag groeit. Ga voor succes op de lange termijn!


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen