Wie is Plan B? Ontdek hier meer!
Wie is Plan B? Ontdek hier meer!
03 maart 2023 
in Crypto

Wie is Plan B? Ontdek hier meer!

Plan B is een mysterieuze Nederlander die bekend is geworden door zijn stock-to-flow model over bitcoin (BTC). Hoewel hij werkzaam is in de huidige financiële wereld, blijft Plan B liever anoniem. Desondanks is zijn stem te horen via diverse interviews en op platforms als Twitter. Zijn missie is om de kloof tussen de oude en nieuwe systemen te overbruggen, in de overtuiging dat bitcoin (BTC) zal blijven groeien. Wil je meer over hem en zijn opvattingen te weten komen, volg hem dan op Twitter of YouTube!


Hoe is Plan B eigenlijk bekend geworden?

Plan B werd bekend door zijn stock-to-flow model over bitcoin (BTC). Dit begon toen hij in maart 2019 zijn eerste blogpost schreef met de titel "Modeling Bitcoin Value with Scarcity." Daarin stelde Plan B voor dat door het bijhouden van de hoeveelheid geminde bitcoin t.o.v. de hoeveelheid nieuwe munten die elk jaar worden gecreëerd, het gebruikt kon worden om de waarde van bitcoin te peilen.

Dit wekte veel belangstelling en debat op in de crypto gemeenschap, waarbij velen het model van Plan B toeschrijven als een belangrijke factor in de waardestijging van bitcoin (BTC). Sindsdien zijn zijn inzichten opgezocht door enkele van de grootste namen in de financiële wereld, waardoor hij een van de invloedrijkste stemmen in de ruimte.

Zijn model is aangepast door andere influencers zoals Anthony Pompliano (The "Pomp") die het verder ontwikkelden tot hun eigen versies van Plan B's theorie. Dit heeft ertoe geleid dat velen de bijdrage van Plan B erkennen als een belangrijke mijlpaal voor bitcoin (BTC).

Dus als je geïnteresseerd bent in het begrijpen van meer over wie Plan B is, en waar hij in gelooft, volg hem dan zeker op Twitter of YouTube!

Met zijn inzichten zul je beter begrijpen hoe de waarde van bitcoin (BTC) wordt bepaald. Wie weet? Misschien kan het je helpen om in de toekomst slimmere investeringsbeslissingen te nemen!

Plan B voorspellingen

Plan B heeft verschillende voorspellingen gedaan over de toekomst van bitcoin (BTC). Hij gelooft dat bitcoin vanwege het beperkte aanbod een voortdurende waardestijging zal doormaken, waarbij uiteindelijk $ 1 miljoen dollar per munt zal worden bereikt. Het stock-to-flow model van Plan B suggereert dat de prijs van bitcoin in 2024 al tussen de 100.000 en 1.000.000 dollar zou kunnen handelen. Exacte prijsvoorspellingen zijn lastig, daarnaast in geen enkele situatie financieel advies. Zeker niet gezien er macro-economisch veel meer speelt en modellen natuurlijk ook tijdelijk gebroken kunnen worden.

Bovendien gelooft hij dat overheden die een beleid van monetaire debasering voeren, zoals de Amerikaanse dollar of de euro, zal sterk lijden in vergelijking met valuta's met eindige voorraden zoals bitcoin. Hij betoogt dat als regeringen doorgaan op de huidige weg, ze uiteindelijk zullen leiden tot hyperinflatie en devaluatie van fiatvaluta's.

Volgens hem zal bitcoin (BTC) na verloop van tijd meer mainstream worden en door een groter aantal mensen worden overgenomen, die het uiteindelijk zullen zien als de go-to optie voor het opslaan van waarde.

Ten slotte gelooft hij dat bitcoin (BTC) in de toekomst mogelijk goud zou kunnen vervangen als activaklasse. Hij stelt dat goud te omslachtig en inefficiënt is vergeleken met de digitale "grootboektechnologie" (consensus) van bitcoin.

Bitcoin vs. goud

Plan B gelooft dat bitcoin (BTC) een betere activaklasse is dan goud vanwege de digitale consensus. Volgens hem is bitcoin niet alleen efficiënter, maar ook betrouwbaarder en veiliger aangaande het opslaan van waarde.

De eigendomskosten zijn bij bitcoin aanzienlijk lager dan bij goud, omdat het niet onderhevig aan marktvolatiliteit of andere externe factoren. Bovendien is bitcoin transparanter dan goud en zijn transacties onveranderlijk, wat betekent dat het voor iemand vrijwel onmogelijk zal zijn om ze te manipuleren.

Bovendien heeft bitcoin, in tegenstelling tot goud dat beperkt in voorraad is, een vaste voorraad van 21 miljoen munten en dit kan niet veranderd worden (lees: kans vrijwel nihil). Dit maakt het een ideale opslagplaats van waarde, want de waarde ervan kan alleen maar toenemen met de tijd.

Conclusie

Plan B is een van de invloedrijkste stemmen geworden in de wereld van de cryptocurrency en zijn stock-to-flow model is door veel influencers aangepast. Zijn voorspellingen over bitcoin (BTC) suggereren dat het uiteindelijk goud zou kunnen vervangen als activaklasse en prijzen zou kunnen bereiken van tot $ 1 miljoen dollar per munt. Volg niet enkele modellen (bij cryptotrading komt een goede cursus van pas die los staat van toekomstvoorspellingen). En ook bij investeren heeft niemand een glazen bol ...maar we doen het met de beste informatie die er beschikbaar is ...daarom is Plan B het zeker waard te volgen.


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen