Binance in Nederland: dit moet je allemaal weten
Binance in Nederland: dit moet je allemaal weten
12 mei 2023 
in Crypto

Binance in Nederland: dit moet je allemaal weten

Wil je handelen in cryptocurrency in Nederland? Ga dan voor Binance! Deze bekende en populaire beurs biedt je een veilige omgeving met moderne beveiliging, geavanceerde tools, lage kosten en snelle transacties. Plus, je profiteert van kortingen en beloningen, dus waar wacht je nog op?

In deze blog gaan we onderzoeken waarom Binance zo hot is in Nederland en checken we welke features ervoor zorgen dat ze zich onderscheiden van andere platforms. Let's go!

Na het lezen van deze blog weet je alles over:

  • wat Binance is en hoe het werkt
  • de voor- en nadelen van Binance
  • hoe je succesvol wordt op Binance

Wat is Binance?

Binance is dé plek om cryptocurrency te verhandelen. Het is een razendsnelle exchange waar je veilig en intuïtief digitale activa koopt en verkoopt. Sinds het ontstaan in 2017 is Binance uitgegroeid tot een van de meest gebruikelijke exchanges wereldwijd. De interface is gebruiksvriendelijk, de beveiliging is geavanceerd en de selectie aan digitale activa is breed. Bij Binance reken je op een accuraat handelssysteem en nuttige functies.

Het platform van Binance heeft lage transactiekosten, een orderboek met hoge liquiditeit en snelle transactieverwerking. En dat is nog lang niet alles! Als je kiest om op dit platform te handelen, dan profiteer je ook nog eens van kortingen en beloningen.

Hoe werkt Binance?

Hoe werkt Binance?

Binance is een uitwisselingsplatform voor digitale valuta waarmee gebruikers verschillende cryptocurrencies kopen, verkopen en verhandelen. Het biedt gebruikers een breed scala aan functies, zoals moderne beveiligingsprotocollen, geavanceerde analyse- en handelstools, lage kosten, hoge liquiditeit en snelle transactieverwerking.  

Het platform heeft een gebruiksvriendelijke interface met live datastreaming die stelt je in staat gemakkelijk door de markt te navigeren en weloverwogen beslissingen te nemen. Binance heeft ook een reeks kortingen en beloningen waarvan gebruikers profiteren, evenals tools voor margehandel. 

Soorten orders op Binance

Er zijn verschillende soorten orders: marktorders, limietorders en stop-limietorders. Met een marktorder koop of verkoop je een asset tegen de huidige marktprijs. Een limietorder gebruik je om een gewenste koop- of verkoopprijs in te stellen voor een activum. Deze order wordt vervolgens uitgevoerd wanneer de markt die prijs bereikt. Als je een stop-limietorder gebruikt, stel je ook een stopprijs in. Wanneer de markt die prijs bereikt, wordt de limietorder geactiveerd. 

De voordelen van Binance

Binance is mega-populair als cryptomarktplaats en jij kan er lekker van profiteren! Geld overmaken daar is superveilig want ze gebruiken slimme security tools. Tip-top in orde dus, jouw digitale geld. En dat is nog niet alles, want er zijn ook nog eens heel veel soorten cryptocurrency op het platform. 

Je verdient bovendien kortingen en beloningen tijdens het handelen op Binance. Geen wonder dat er zoveel mensen hier gebruik van maken! Binance is ook een van de beste cryptocurrency platforms vanwege de snelle transactieverwerkingstijden.

De nadelen van Binance

Binance is super populair voor het verhandelen van cryptocurrency, maar voordat je helemaal enthousiast bent, moet je weten dat er een paar nadelen zijn. Binance is bijvoorbeeld niet het meest gebruiksvriendelijke platform. Vooral beginners moeten echt zoeken waar ze moeten zijn en hoe ze een cryptohandel tot stand laten komen. Ook het uitbetalen is vrij lastig. Omdat Binance niet gereguleerd is in Nederland en België (daarover later meer), mag het geen gebruik maken van Europese betaalmethoden, zoals iDeal en Bancontact. Wil je wel je winst laten uitbetalen, dan moet je eerst je cryptomunten overzetten naar een andere beurs die wel in Nederland is toegestaan (zoals Bitvavo). Vanaf daar maak je het geld vervolgens over naar je bankrekening. 

Ook goed om te weten is dat er geen klantenservice in het Nederlands is en dat ze ook niet bereikbaar zijn via de telefoon. Heb je hulp nodig, dan zul je dus moeten wachten op een Engelstalig mailtje. En het wachten duurt soms vrij lang... 

Een account aanmaken bij Binance

Het aanmaken van een account is super makkelijk! Je gaat naar de homepage, klikt op 'Registreren', vult je e-mailadres in, maakt een gebruikersnaam en wachtwoord aan en accepteert de voorwaarden. 

Nadat je dit hebt gedaan, moet je jezelf verifiëren door extra informatie te geven zoals een foto-ID of ander bewijs. Binnen controleert vervolgens jouw identiteit. Dit hele proces duurt misschien lang, maar zorgt er wel voor dat jouw digitale munten veilig zijn. Zodra je verificatieproces is afgerond, maak je bij Binance gebruik van alle functies. Handel in digitale activa en geniet van talloze kortingen, beloningen en handige handelstools om het beste te halen uit je investeringen.

Succesvol worden op Binance: 10 tips

Wil jij succesvol handelen op Binance, dé populairste cryptocurrency exchange? Hier zijn enkele handige tips om je te helpen je kansen op succes te vergroten.

1. Begrijp de kenmerken en voordelen van Binance 

Als je het meeste uit handel op Binance wilt halen, is het belangrijk om te weten welke functies en voordelen het platform biedt. Binance geeft je toegang tot een grote variëteit aan digitale activa, veilige protocollen en geavanceerde handelstools. En als klap op de vuurpijl rekent Binance onder sommige omstandigheden concurrerende kosten en biedt het hoge liquiditeit, zodat je snel en winstgevend handelt. Het wordt nog beter: gebruikers profiteren van kortingen en beloningen als ze gebruik maken van het platform.

2. Onderzoek verschillende cryptocurrencies 

Met de cryptocurrency markt die blijft groeien, is het voor beleggers essentieel om op zoek te gaan naar verschillende digitale activa voordat ze investeren. Om te weten waar je in investeert, moet je de technologie achter de verschillende cryptocurrencies begrijpen. Zo bepaal je het potentieel van korte- en lange termijn winst.

Bij het onderzoeken van cryptocurrencies is het belangrijk om te kijken naar hun eigenschappen, ontwikkeling, potentiële risico's en ook naar de marktkapitalisatie en handelsvolume. Op deze manier verkrijg je waardevolle inzichten over het toekomstige succes van de munt. Als belegger is het dus de moeite waard om deze factoren te analyseren.

Gelukkig maakt Binance het makkelijk om verschillende cryptocurrencies te onderzoeken door gedetailleerde informatie per munt te bieden. Bij Binance krijg je toegang tot nieuws en gegevens over de huidige marktprestaties per cryptocurrency. Ook heeft Binance een reeks hulpmiddelen die helpen met het analyseren van de vooruitzichten van de activa, wat het superhandig maakt voor beleggers.

Door slim gebruik te maken van de betrouwbare informatie van Binance, maken beleggers de beste keuzes bij het investeren in digitale munten. Binance biedt geweldige steun aan beleggers die onderzoek doen en in cryptovaluta investeren en helpt hen bij het nemen van goede beslissingen met zelfvertrouwen en gemoedsrust.

3. Ontwikkel een effectieve handelsstrategie

Ontwikkel een strategie die afgestemd is op jouw financiële behoeften en doelen en maak je rendement maximaal! Eerst moet je bepalen hoeveel risico je wil nemen en wat jouw doelstellingen zijn voor het traden. Daarna bepaal je hoeveel je wil riskeren en hoeveel geld je nodig hebt om je doelen te bereiken. Dit is de basislijn om te beginnen.

Zodra je daarmee klaar bent, is het van cruciaal belang om verschillende technische indicatoren en markttrends te analyseren om mogelijke handelskansen te ontdekken. Gelukkig biedt Binance diverse tools, zoals grafieksoftware, marktanalyse en nieuwsupdates, om je te ondersteunen bij het nemen van geïnformeerde beslissingen tijdens het handelen op hun platform.

Met behulp van deze middelen vergroot je je rendement op de cryptocurrency markt en minimaliseer je tegelijkertijd het risico door een slimme handelsstrategie toe te passen. Met Binance is het nu makkelijker dan ooit om te beginnen met handelen in cryptocurrencies!

4. Stel realistische doelen en een budget voor jezelf vast

Als je wilt handelen in cryptocurrencies op Binance, moet je realistische doelen stellen en een budget vastleggen. Voordat je begint, bedenk je hoeveel risico je comfortabel vindt en bereid je dienovereenkomstig voor. Omdat de cryptocurrency-markten zeer volatiel zijn, is het belangrijk om het risico te beperken. Dit doe je door voor jezelf redelijke, geleidelijke stappen te bepalen en duidelijke doelen te stellen. Bovendien moet je er rekening mee houden dat er kosten verbonden zijn aan het handelen op Binance. 

5. Maak gebruik van geavanceerde hulpmiddelen

Binance is een van de meest populaire crypto-exchanges ter wereld vanwege de talrijke handelstools en functies. Op het platform heb je toegang tot geavanceerde handelstools zoals stop-loss orders, margin trading en limietorders. Deze tools helpen je om jouw risico's te beheren door limieten en beperkingen op jouw transacties te plaatsen en gebruik te maken van de grotere koopkracht die beschikbaar is bij margehandel. 

6. Maak gebruik van Binance's kortingen

Binance is dé wereldwijde cryptocurrency exchange. Bij het gebruik van hun platform krijgen gebruikers allerlei kortingsacties en beloningen. Profiteer van lagere kosten en exclusieve voordelen met hun verschillende promoties. Het verwijzingsprogramma biedt een kans om bonusfondsen te verdienen door vrienden en familie naar het platform te verwijzen. Je verdient commissie op de handelskosten van je verwijzingen - ideaal om passief inkomen te genereren!

7. Blijf op de hoogte van de cryptomarkt 

Als je wilt investeren in cryptocurrency, dan is het cruciaal om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in de markt. De industrie verandert snel en je wilt zeker weten dat je alle ontwikkelingen bijhoudt. Gelukkig biedt Binance verschillende tools om je te helpen slimme investeringsbeslissingen te nemen. Via hun website krijg je toegang tot diverse marktanalysetools en nieuwsfeeds, zodat je altijd up-to-date blijft. Bovendien hebben ze een handige mobiele app, zodat je ook onderweg altijd de informatie kan.

8. Onderhoud een gediversifieerde portefeuille

Wil je slim investeren in cryptocurrency? Kies dan voor een gediversifieerde portefeuille van meerdere digitale activa. Zo minimaliseer je het risico op grote verliezen en vergroot je de kans op rendement. Maar hoe doe je dat? Door te spreiden over verschillende cryptocurrencies: groot en klein, gevestigd en nieuw. Bij Binance doe je dat makkelijk en goedkoop. Kijk eens naar hun brede selectie van digitale activa. Zo stel je eenvoudig een gebalanceerde portefeuille samen die past bij jouw doelen.

9. Neem de tijd om alle kosten van transacties te begrijpen

Wanneer je een cryptocurrency-transactie overweegt, is het belangrijk om de kosten goed te begrijpen. Zo neem je weloverwogen beslissingen voordat je je geld vastlegt. Binance heeft lage kosten en een hoge liquiditeit, maar het is nog steeds belangrijk om te weten welke kosten er bij elke transactie komen kijken. Als je alle transactiekosten begrijpt, zorg je ervoor dat je jouw geld zo effectief mogelijk gebruikt. Dus neem de tijd en begrijp alle kosten voordat je een transactie doet.

10. Beheer risico's door gebruik te maken van de hefboomwerking 

Hefboomwerking is superhandig als je als handelaar meer wilt handelen dan je met je eigen kapitaal zou kunnen. Let wel op: het vergroot niet alleen je winsten, maar ook je verliezen. Dus wees slim en begrijp hoe je het effectief inzet om je risico's te beheersen.

Is Binance betrouwbaar?

Ja, Binance is zeer betrouwbaar. Ze hebben moderne beveiliging en de beste handelstools. Binance heeft lage kosten, hoge liquiditeit en snelheid bij het verwerken van transacties. Er zijn ook allerlei kortingen en beloningen beschikbaar voor gebruikers van hun platform. Sinds 2017 heeft Binance een betrouwbare reputatie en wordt het gezien als één van de beste en veiligste cryptocurrency uitwisselingen over de hele wereld. 

Is Binance legaal in Nederland?

Binance is een wereldwijd erkende cryptocurrency exchange die opereert in landen over de hele wereld, inclusief Nederland. In 2021 werd echter duidelijk dat Binance niet de juiste registratie heeft in Nederland om haar diensten aan te bieden. Binance heeft toen aangegeven bezig te zijn met het registratieproces. Helaas moest Binance toen wel stoppen met de betalingsmethoden iDeal en Bancontact, waardoor het voor gebruikers uit de Benelux een stuk lastiger is om geld te storten en op te nemen. 

In April 2022 kreeg Binance een boete van De Nederlandsche Bank omdat het nog steeds niet geregistreerd staat. Hoe de situatie er nu voorstaat, is onduidelijk. Binance staat waarschijnlijk nog steeds niet officieel in Nederland geregistreerd, maar is hier wel mee bezig. 

Is Binance makkelijk te gebruiken?

Binance is het go-to platform als je zoekt naar gebruikersvriendelijkheid. Hun interface is zo intuïtief dat het kopen en verkopen van digitale assets eitje zijn. Bovendien haal je met de geavanceerde handelstools als ervaren handelaar het meeste uit je investeringen. Ontdek de verschillende functies, waaronder handige grafiektools, opties voor margehandel en live marktgegevens.

Is er een Binance app?

Yep, er is een Binance-app voor zowel iOS als Android-apparaten! Hiermee beheer je veilig en makkelijk je account, verhandel je digitale activa en houd je je portemonnee up-to-date. Dankzij de app koop, verkoop en verstuur je met slechts een paar klikken direct cryptocurrency. De Binance app heeft veel handige tools, zoals real-time koersen, marktanalyse en geïntegreerde portemonnee-ondersteuning. Hierdoor blijven gebruikers vanaf elke locatie verbonden met de cryptomarkten. 

Alternatieven voor Binance

Als je op zoek bent naar een plek om cryptocurrencies te verhandelen, dan is Binance waarschijnlijk een van de eerste namen die bij je opkomt. Maar wist je dat er nog andere opties zijn? Coinbase, Kraken, Bitstamp, Huobi Global en OKEx zijn bijvoorbeeld ook populaire platforms om digitale assets te verhandelen. Ontdek welke het beste bij jou past!

Coinbase

Coinbase is echt een goede exchange. Ze zijn er al sinds 2012 en hebben een heel gebruiksvriendelijke interface die zelfs voor beginners makkelijk te begrijpen is. Plus, ze ondersteunen een heleboel verschillende digitale assets en rekenen hele lage kosten vergeleken met andere exchanges.

Kraken

Kraken is een geweldige optie voor handelaren die op zoek zijn naar geavanceerde tools, hoge liquiditeit en lage vergoedingen. Ze bieden zelfs margehandel, zodat je je investering verhoogt. Kraken is ook superveilig, dus je bent gerust dat jouw geld veilig is.

Bitstamp

Bitstamp is een van de oudste beurzen in de cryptowereld en heeft lage kosten, hoge liquiditeit en geweldige klantenondersteuning. Het werd opgericht in 2011 en geeft je ook de mogelijkheid om te handelen in fiat geld. Kortom, een topkeuze!

Huobi Global

Of heb je al gehoord van Huobi Global? Misschien niet, maar toch is het verstandig om je onderzoek naar deze beurs te doen. Het is een Chinese beurs die al sinds 2013 bestaat en biedt handelsdiensten aan voor honderden digitale activa! Ook staat het bekend om de supergoede klantenservice. Zeker het overwegen waard dus.

OKEx

OkEx is nog een andere topper onder de Chinese beurzen als het gaat om het beschermen van jouw veiligheid en privacy. Deze beurs blijft groeien en het aanbod ook. Daarnaast bieden ze ook nog eens scherpe tarieven, snelle transacties en high-tech handelstools. 

Beginnen op Binance

Toch blijven we fan van Binance. Met Binance is het, ook als je helemaal nieuw bent in de handel, super eenvoudig om aan de slag te gaan. Om je de weg te wijzen is hier het ultieme stappenplan!

Stap 1: Registratie en verificatie

Inschrijven bij Binance is een fluitje van een cent! Hoe je dat doet? Dat hebben we eerder in dit artikel al beschreven. Heb je eenmaal een account aangemaakt, zorg dan dat niemand anders daarbij kan. Haal het meeste uit de beveiliging van je account met twee-factor authenticatie. Binance ondersteunt een verscheidenheid aan 2FA methoden, zoals Google Authenticator. Zo weet je zeker dat alleen JIJ controle hebt over jouw fondsen!

Stap 2: Stort geld op je Binance account

Voordat je stappen zet in de cryptowereld, is het belangrijk om je persoonlijke financiële drempel voor volatiliteit en risico's te leren kennen. Op die manier weet je bij het investeren in cryptocurrencies precies hoeveel een gok voor jou comfortabel is.

Zodra je de risico's hebt afgewogen en de handelskosten onder controle hebt, is het tijd om te beslissen hoeveel van je geld je in Binance wilt investeren. Met al die kennis bij de hand is het gemakkelijker dan ooit om een weloverwogen beslissing te nemen over wat er in je portemonnee gaat! 

Binance biedt je verschillende manieren om geld te storten: gebruik een debet- of creditcard; maak direct verbinding met je bankrekening, koop cryptocurrency rechtstreeks van het platform met fiatvaluta; of koop activa extern en maak ze vervolgens over naar je portemonnee. 

Stap 3: Koop cryptocurrency

Bij Binance koop je gemakkelijk cryptocurrency. Transacties zijn snel en veilig: je hoeft alleen maar binnen enkele seconden de vereiste stappen te doorlopen en je munten zijn klaar voor de handel! Begin nu aan deze spannende reis door te verkennen wat Binance te bieden heeft.

Stap 4: Handel in cryptocurrency

Handelen in crypto op Binance is nog nooit zo eenvoudig geweest! Met een groot aantal beschikbare ordertypes - van limietorders tot marktorders - passen gebruikers hun handelsinterface aan voor de meest efficiënte ervaring mogelijk. 

Stap 5: Beveiliging en veiligheid

Binance zet zijn gebruikers op de eerste plaats als het gaat om veiligheid. Met de combinatie van geavanceerde technologie, 2-factor verificatie en versleutelde gebruikersinformatie samen met anti-phishing maatregelen en een volledig veilig opslagsysteem voor digitale activa - vertrouw je erop dat je handelservaring in veilige handen is!

Voor volledige veiligheid en beveiliging houdt Binance zich aan het wereldwijde KYC en AML beleid. Om toegang te krijgen tot het platform moeten enkele gebruikers persoonlijke documenten insturen. Bij Binance voel je je op je gemak in de wetenschap dat je vermogen in goede handen is. Ze bieden 24/7 klantenondersteuning, zodat eventuele problemen of zorgen meteen worden aangepakt. Zo blijven je transacties veilig. 

Welke cryptocurrency moet je kopen?

Welke cryptocurrency moet je kopen?

Met alle verschillende cryptocurrencies die er zijn, is het een uitdaging om te beslissen welke voor jou geschikt is. Daarom kijken beleggers vaak naar liquiditeit en handelsvolume als doorslaggevende factoren bij het selecteren van hun digitale activa. Het is bewezen dat munten met een hoge liquiditeit en dagelijkse activiteit doorgaans stabieler blijven dan munten met lage cijfers op deze gebieden. Gelukkig voor ons biedt Binance een geweldige bron waar we gemakkelijk toegang hebben tot deze informatie, zodat onze beslissingen worden ondersteund door gegevens! 

Bij het kiezen van de juiste cryptocurrency is het cruciaal om rekening te houden met de bijbehorende kosten. Het zal je niet verbazen dat goedkopere opties meestal aantrekkelijker zijn dan duurdere, maar gelukkig staat Binance achter je met een reeks kortingen en beloningen waarmee je veel bespaart op de kosten die bij het handelen in crypto komen kijken!

Omdat crypto blijft groeien, is het belangrijk voor beleggers om op de hoogte te blijven van de technologie en de fundamenten van elke munt. Onderzoek naar het team, de use case en het netwerkpotentieel van een project gaat je helpen om verstandige investeringen te doen. Maar vergeet niet op de hoogte te blijven van nieuwsupdates van industriegoeroes!

Conclusie

Met zijn geavanceerde beveiliging en geavanceerde tools biedt Binance een ongelooflijk veilig platform voor het verhandelen van een verscheidenheid aan crypto's met lage kosten en hoge liquiditeit. Bovendien stort je moeiteloos geld in je portemonnee om supersnel crypto-activa te kopen - het is de ultieme one-stop shop!

Op Binance zet je je zuurverdiende geld aan het werk met slimme investeringen. Scoor kortingen en beloningen terwijl je toch een geweldige deal krijgt voor de nieuwste cryptocurrency projecten! En blijf op de hoogte van experts uit de sector om er zeker van te zijn dat je alles weet over elke munt: wie er achter zit, waar ze het voor gebruiken en hoe haalbaar hun netwerk is. Gewapend met deze kennis profiteer je optimaal van de investeringsmogelijkheden die er zijn - en maximaliseer je je kansen op succes onderweg!


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen