3Commas: dit is alles wat je moet weten!
3Commas: dit is alles wat je moet weten!
13 mei 2023 
in Crypto

3Commas: dit is alles wat je moet weten!

Wil je meer winst halen uit je cryptocurrency handel? Check 3Commas! Het is dé online tool die jouw handelsstrategieën naar een hoger level tilt. Met 3Commas voer je alles uit, van basis portefeuillebeheer tot geavanceerde bot-handelsstrategieën.

Je houdt met 3Commas niet alleen de prestatiegegevens van je cryptobeleggingen bij, maar je gebruikt ook copy trading en profiteert van marge- en leendiensten. Wil je hier meer over weten? Lees dan snel dit artikel!

Na het lezen van deze blog weet je alles over:

  • wat 3Commas is en hoe het werkt
  • hoe je begint met 3Commas en wat de belangrijkste functies zijn
  • hoe je succesvol wordt door te traden via 3Commas

Wat is 3Commas?

Zeg hallo tegen 3Commas, het perfecte platform voor crypto-handel dat je helpt om je winst te maximaliseren! Hier vind je alles wat je nodig hebt, zoals portfolio management, geavanceerde bot trading, prestatie tracking, copy trading, en zelfs marge- en leenopties. Met 3Commas heb je de beste tools en strategieën binnen handbereik!

Met het platform maak je als gebruiker geavanceerde portefeuilles met meerdere munten. Vervolgens volg je gemakkelijk jouw handelsprestaties en pas je slimme strategieën toe om je winst te maximaliseren. Het is dé tool voor wie zijn cryptocurrency-handelsspel naar een hoger niveau wil tillen.

Hoe werkt 3Commas?

Hoe werkt 3Commas?

3Commas is de ultieme tool voor cryptohandelaren. Het biedt alles wat je nodig hebt, van portfolio management tot geavanceerde bot-handelsstrategieën. Gebruikers houden hun prestaties bij, kopiëren succesvolle trades van anderen en profiteren van marge- en leendiensten. Met 3Commas is het supersimpel om trends te spotten, kansen te grijpen en je winsten te verhogen. En de gebruikersinterface is zo gebruiksvriendelijk dat je binnen no-time aan de slag bent!

Eigenlijk heb je twee opties wanneer je 3Commas gebruikt. Ben je nieuw in de crypto of heb je weinig kennis en ervaring, kies er dan voor om de strategie van anderen te kopiëren. Natuurlijk is het handig om je ook dan te verdiepen in wat je aan het doen bent - hoe kies je anders een goede strategie uit? - maar het maakt het traden wel een stuk makkelijker. Weet je meer van crypto, heb je er ervaring mee of vind je het leuk om je erin te verdiepen, dan heb je een andere optie. In dat geval stel je zelf een handelsstrategie samen. Dit doe je op basis van verschillende factoren die je op 3Commas vindt of van andere bronnen haalt.

De belangrijkste functionaliteiten van 3Commas

1. Portefeuillebeheer

Met Portefeuillebeheer van 3Commas volg en beheer je eenvoudig al je cryptocurrency-bezit. Het biedt een duidelijk overzicht van al je transacties, wallets en saldi, waardoor je snel en betrouwbaar weloverwogen beslissingen neemt. Creëer watchlists om je beleggingen in de gaten te houden en stel waarschuwingen in voor specifieke gebeurtenissen. Zo houd je altijd controle over je investeringen.

2. Bot-handelsstrategieën

Met de Bot-handelsstrategieën op 3Commas hoef je geen expert te zijn om je handelsprocessen te automatiseren en meer winst te maken. Met het platform heb je toegang tot verschillende geweldige functies waarmee je vooraf opgestelde plannen kiest of je eigen strategieën creëert die perfect passen bij jouw behoeften.

Als je bot trading gebruikt, stel je jouw eigen voorkeuren in. Je bepaalt hoeveel geld je investeert en in welke munteenheid je handelt. Dit betekent dat je snel en accuraat handelt zonder continu de markttrends te checken. En je gebruikt verschillende strategieën tegelijkertijd om jouw specifieke doelen te bereiken.

Een bot maakt gebruikt van de algoritmes van de cryptomarkt. Het baseert de handelingen op de feiten, niet op emoties (zoals mensen dat vaak wel doen).

Kortom, met 3Commas neem je slimme beslissingen zonder dat je je zuurverdiende centen al te veel riskeert. Gebruik hun backtesting tools om nieuwe strategieën te simuleren en te analyseren en verfijn je plan voordat je de trigger overhaalt. Bereik jouw doelen met behulp van hun aanpasbare handelsstrategieën. 3Commas zet jou op de weg naar succesvol handelen!

3. Volgen van prestatiegegevens 

Hou je prestaties in de gaten op 3Commas voor een succesvolle cryptocurrency handel. Met hun aanpasbaar prestatiedashboard bekijk je in realtime marktgegevens en voer je analyses uit om de beste trades en kansen te vinden. Check gemakkelijk je portefeuille, winsten en verliezen, analyseer trends en vergelijk je prestaties met de markt.

3Commas heeft ook handige visualisatie-instrumenten. Bekijk grafieken zoals candlesticks, dieptegrafieken, lijngrafieken en gebiedsgrafieken om historische data en huidige trends te zien. Of gebruik de TradingView-grafieken om patronen te vinden en toekomstige prijzen te voorspellen.

4. Kopieerhandel

Met kopieerhandel - of copy trading - van 3Commas heb je toegang tot de kennis van ervaren traders. Je koppelt je account aan die van hen en kopieert zo hun transacties. Dit verhoogt de kans op winstgevende trades en geeft je meer inzicht in de strategieën van professionele traders. 3Commas maakt het gemakkelijk om de beste trades te volgen en tegelijkertijd je eigen instellingen te behouden.

5. Marge- en leendiensten 

Met 3Commas gebruik je je cryptoportefeuille als hefboom en leen je geld via toonaangevende beurzen zoals Binance, BitMEX, en Bybit. Zo versterk je je handelspositie en maak je meer winst op je investeringen.

Aan de andere kant is er ook de mogelijkheid om je cryptomunt uit te lenen aan anderen en hier geld voor vragen. Dit is een super makkelijke manier om geld te verdienen zonder er veel voor te hoeven doen! 3Commas maakt het super eenvoudig om hier van te profiteren door zijn goede interface en analysemogelijkheden. Nu kan je dus eindelijk die nieuwe sneakers kopen zonder er veel voor te hoeven doen!

6. Geautomatiseerde handelsbots 

Bij 3Commas gebruik je geavanceerde handelsbots om je crypto-handelsstrategieën naar een hoger niveau te tillen. Deze bots nemen de koop- en verkoopbeslissingen automatisch voor je. Jij bepaalt simpelweg vooraf de regels en instellingen van je transacties. Zo profiteer je 24 uur per dag, 7 dagen per week van de crypto-markt zonder dat je er continu bovenop hoeft te zitten.

Met geautomatiseerde handelsbots handel je zonder constant je portefeuille in de gaten te hoeven houden. Programmeer ze om activa te kopen op basis van bepaalde patronen of indicatoren en verkoop activa volgens vooraf bepaalde richtprijzen. Dit is het gemak van automatisering!

7. Stop-Loss en Trailing Take Profit orders 

Met 3Commas boost je als trader je winsten en reduceer je je verliezen dankzij stop-loss en trailing take profit orders. Met stop-loss orders stel je een limiet in om je cryptomunten automatisch te verkopen als de waarde ervan daalt, zodat je nog meer verliezen vermijdt. Met trailing take profit ordersmaak je als handelaar automatisch meer winst door het winstdoel aan te passen als de waarde van je activa stijgt. Op 3Commas stel je je eigen stop-loss of trailing take profit orders in om je individuele handelsdoelen te behalen. Dit betekent dat je investeringen veiliger zijn en je rendement wordt gemaximaliseerd.

8. Short-, long- en scalpingstrategieën 

Met 3Commas til je jouw cryptocurrency-investeringen naar een hoger niveau met verschillende trading strategieën. Maak gebruik van populaire opties zoals short-, long- en scalping strategieën, allemaal beschikbaar op het platform.

Shorten is als je een activum, zoals cryptocurrency, leent van een broker om het vervolgens te verkopen. Je koopt het dan later terug tegen een lagere prijs en steekt het verschil als winst in je zak. Slimme zet, toch?

Long trading is eigenlijk gewoon kopen en vasthouden totdat de waarde stijgt. Soms duurt dit enkele dagen; soms duurt het jaren. Maar zodra de waarde stijgt, is de winst van jou. Zo profiteer je optimaal van de trends op de markt. Dit is de manier waarop veel beginnende beleggers handelen in crypto.

Als je snel geld wilt verdienen door slim gebruik te maken van kleine prijsveranderingen, dan is scalping iets voor jou! Scalpen is een slimme handelsstrategie waarbij je digitale activa snel koopt en verkoopt om gebruik te maken van kleine prijsbewegingen. Slimme scalpers gebruiken vaak grote bedragen om snel winst te maken op kleine stukjes van de markt. Het idee is dus simpel: laag inkopen, hoog verkopen en meeliften op de beweeglijkheid van de markt.

9. Tools voor risicobeheer 

Als je in cryptocurrencies handelt, is risicobeheer cruciaal om je investering te beschermen. Gelukkig biedt 3Commas allerlei handige tools om je rendement te maximaliseren. Met de Risk Manager-functie stel je eenvoudig stop-loss- en take-profit-punten in en bepaal je hoeveel geld je wilt inzetten per transactie.

 Met Trailing Take Profit leg je je winsten vast zonder constant op je transacties te moeten letten. En de SmartTrade-functie maakt het mogelijk om complexe strategieën geautomatiseerd uit te voeren met slechts een paar voorwaarden en parameters.

10. Aanpasbare indicatoren 

Met 3Commas heb je als crypto-handelaar krachtige tools in handen om altijd een stap voor te blijven. Zo biedt het aanpasbare indicatoren waarmee je snel reageert op veranderingen in de markt. Het houdt niet alleen je prestaties bij, maar je krijgt ook inzicht in trends en patronen om succesvol te handelen.

Met 3Commas vergroten handelaren hun winstgevende kansen en verbeteren ze hun handelsstrategieën. Dit platform biedt geavanceerde hulpmiddelen waarmee gebruikers geautomatiseerde transacties via bots instellen om hun winsten te maximaliseren en risico's te minimaliseren.

Voordelen van 3Commas

3Commas is dé tool voor crypto-handelaren! Hiermee heb je alles wat je nodig hebt om je succes en winst te maximaliseren bij het handelen in cryptocurrencies. Laat deze krachtige en veelzijdige tool niet aan je voorbij gaan.

Of je nu geïnteresseerd bent in automatische herbalancering, portefeuilletracking, of beide: wij hebben het voor je. En als je écht slim wilt beleggen, stel je ook automatische handelsstrategieën in. Zo hoef je niet constant op de markt te letten en profiteer je toch optimaal van kansen.

Met 3Commas volg je met copy trading de beste handelaren en repliceer je hun succes zelf. Een perfecte oplossing voor mensen die geen tijd hebben om de markt te volgen of hun eigen strategie te bedenken. Bij 3Commas maak je ook gebruik van marge- en leendiensten om je posities te versterken en meer geld te verdienen. Perfect voor handelaren die hun investeringen een boost willen geven!

Verder is 3Commas heel gebruiksvriendelijk en heeft het ontzettend veel functies. Kortom, 3Commas is de perfecte tool voor zowel beginnende als ervaren handelaren om succesvol en winstgevend te handelen. Het biedt alles wat je nodig hebt - dus zeker de moeite waard om aan je arsenaal toe te voegen!

Nadelen van 3Commas

Een groot nadeel van 3Commas zijn de kosten. Hoewel er veel handige functies zijn, is het platform best prijzig voor sommige mensen. De geavanceerdere functies zijn alleen beschikbaar met een abonnement, dat behoorlijk duur kan zijn, afhankelijk van wat je nodig hebt. Er is wel een gratis account, maar daar kan je niet heel veel mee als je serieus bent over beleggen in crypto. Ook is er een gratis proefperiode, maar deze duurt slechts 3 dagen. Niet echt genoeg om het platform echt te leren kennen dus.

3Commas is wat ingewikkeld om te gebruiken, zeker in het begin. Het platform heeft veel handige functies en informatie, maar dit kan juist een overweldigende ervaring zijn voor nieuwe gebruikers. Ook voelen sommige klanten zich gefrustreerd over de onbehulpzame of trage klantenservice.

3Commas heeft verder geen enorme verzameling aan crypto's, zoals andere sites. Maar ze ondersteunen wel belangrijke spelers zoals Bitcoin en Ethereum. Het kan dus een beetje beperkt aanvoelen voor sommige gebruikers, maar de kwaliteit is er zeker.

Beginnen met 3Commas

Met dit stappenplan is aan de slag gaan met 3Commas is easy peasy! Hier is een simpele gids voor beginners om hun crypto trading game te upgraden:

Stap 1: Maak een account aan

Een account maken op 3Commas is super makkelijk! Registreer je op de website en je hebt direct toegang tot het beheer van je portefeuille en de geavanceerde bot trading tools. Wil je gebruik maken van meer geavanceerde tools, neem dan een betaald abonnement. Oh, en er is ook een 3Commas app beschikbaar voor zowel iOS als Android!

Stap 2: Verbind een cryptobeurs 

Wil jij een cryptobeurs koppelen aan 3Commas? Dan moet je simpelweg de API-sleutels van die beurs aan 3Commas verstrekken. Ga naar het dashboard van 3Commas en voeg een beurs toe door deze simpele stappen te volgen:

Klik op 'Exchange Accounts' in de linkerkolom en selecteer vervolgens 'Add Exchange Account'. Volg daarna de instructies op de beurs om je API-sleutels te genereren. Zorg er wel voor dat je de juiste machtigingen geeft. Kopieer en plak de API-sleutels in de overeenkomstige velden op 3Commas. Test tot slot de verbinding om er zeker van te zijn dat alles goed werkt.

Stap 3: Maak een bot

Een bot maken op 3Commas is simpel en snel. Je hoeft er bijna geen moeite voor te doen. Met dit platform stel je makkelijk bots samen en pas je ze aan voor het handelen in cryptogeld. Er zijn veel opties om aan te passen, zoals het instellen van stop-loss en take-profit punten, het kiezen hoeveel transacties je tegelijk wilt openen en het optimaliseren van instellingen voor verschillende handelsparen.

Met 3Commas krijg je niet alleen voorgeprogrammeerde bots, maar je hebt ook de vrijheid om ze aan te passen op jouw eigen manier. Of je nu al ervaren bent in cryptocurrency trading of een beginner, 3Commas helpt jou bij het automatiseren van jouw handelsstrategieën en het maximaliseren van de winst in je portefeuille.

Stap 4: Voeg extra functies toe

3Commas is altijd op zoek naar manieren om de service te verbeteren en je meer controle te geven over je crypto handelsstrategieën. Onlangs hebben ze enkele super-geavanceerde functies toegevoegd om jouw cryptocurrency investeringen nog beter te maken.

Een super handige functie die we hebben is copy trading. Ook heb je toegang tot marge- en leendiensten. Deze functies hebben we eerder in dit artikel al besproken.

Ook heeft 3Commas nieuwe tools voor portefeuilleanalyse gemaakt waarmee gebruikers hun prestatiegegevens makkelijker volgen. Dit maakt het mogelijk om betere beslissingen te nemen over investeringen en meer te weten te komen over rendement.

Dus, als je een belegger bent die zijn crypto-winsten wil maximaliseren en controle wil hebben over je handelsstrategieën, dan is 3Commas de perfecte tool voor jou! Met super slimme functies en handige tools voor portfolio management blijf jij altijd voorop lopen op de markt en haal je het meeste uit je investeringen.

Stap 5: Ga Live

Als je klaar bent met het instellen van je handelsstrategieën en portefeuillebeheertools, is het tijd om live te gaan met 3Commas! Je gaat meteen aan de slag met handelen. Op het 3Commas-platform houd je makkelijk prestatiegegevens bij en profiteer je van toffe functies. Je zal ook real-time analyses krijgen om snel knopen door te hakken. Bereid jezelf voor op succes en maak jezelf klaar om de crypto tradingwereld te veroveren met 3Commas!

Succesvol worden op 3Commas

Om succesvol te worden op 3Commas moet je altijd zelf onderzoek doen. Voordat je begint, is het belangrijk dat je eerst de basis van de handel in cryptocurrency's begrijpt en weet hoe je marktgegevens moet lezen. Het begrijpen van de functies van 3Commas helpt je ook om beter geïnformeerde beslissingen te nemen tijdens het handelen. Onthoud dat succes in de handel tijd kost, dus stel realistische verwachtingen.

Als je een succesvolle ster wilt zijn op 3Commas, moet je je portefeuille diversifiëren en een strategie vinden die voor jou werkt. Op deze manier benut je verschillende kansen terwijl je het risico beperkt. Het opbouwen van een evenwichtige portefeuille zal je op de lange termijn meer winst opleveren. Vergeet niet om de tools op 3Commas te gebruiken en op de hoogte te blijven van het marktnieuws. Dit is cruciaal om te begrijpen hoe verschillende factoren de cryptocurrency prijzen beïnvloeden.

Door goed onderzoek te doen en de juiste strategie te gebruiken, haal je het maximale uit je handel en vergroot je de kans op succes op de lange termijn. Neem risico's - daar ontkom je soms niet aan - maar wees wijs in de beslissingen die je neemt!

Kosten van 3Commas

In Nederland heeft 3Commas verschillende prijsplannen op maat gemaakt voor elke handelaarsbehoefte. Ten eerste is er het gratis plan, maar deze heeft maar weinig functionaliteiten. Het instapplan begint bij €20 per maand en omvat portfolio management, stop-loss en take-profit-opties, handelsbot-aanpassingen en 24/7 ondersteuning. Voor geavanceerde functies zoals copy trading, zijn er twee hogere plannen beschikbaar: Premium en Pro, respectievelijk €34 en €67 per maand. Let op: de huidige prijzen kunnen verschillen! En als kers op de taart biedt 3Commas ook een optie voor een eenmalige betaling tegen een gereduceerd tarief voor handelaren die serieus zijn over hun handelsstrategieën.

3Commas vs Bitvavo

3Commas vs Bitvavo

Zowel 3Commas als Bitvavo bieden handelsplatforms voor cryptocurrencies aan. Het bijzondere van 3Commas is dat ze een uitgebreid scala aan functies hebben die het maximaliseren van handelsstrategieën mogelijk maken. Denk bijvoorbeeld aan advanced bot trading, portefeuillebeheer, prestatie tracking, copy trading en marge- en leendiensten.

Bitvavo biedt daarentegen een superhandige en eenvoudige manier om cryptocurrency te kopen en verkopen. Perfect als je geen behoefte hebt aan de meer geavanceerde features die 3Commas heeft. Maar maak je geen zorgen, beide platforms zijn betrouwbaar en veilig om mee te handelen!

Uiteindelijk draait het om wat het beste past bij jouw handelsstrategie. Met 3Commas handel je snel en makkelijk met krachtige handelstools. Als je liever zonder poespas wilt beginnen, is Bitvavo een goede optie. Allebei de platformen zijn betrouwbaar en veilig om cryptocurrencies te verhandelen. Dus kies degene die bij jou past!

Conclusie

Ben jij op zoek naar een krachtig en betrouwbaar handelsplatform voor jouw cryptocurrency-strategieën? Dan is 3Commas de perfecte tool voor jou! Met de beste tools en functies gaat het maximaliseren van je crypto-strategie gemakkelijk en snel.

Dit platform heeft alles wat je nodig hebt om je winst te vergroten en je risico te verlagen! Gebruik de geavanceerde functies, zoals bot trading, portfolio management, performance tracking, copy trading en marge- en leendiensten om je doelen te bereiken.

Met 3Commas heb je real-time analyses binnen handbereik! Zo neem je slimme beslissingen op basis van de laatste marktgegevens. En alsof dat nog niet genoeg is, is de klantenservice op ieder moment van de dag bereikbaar voor hulp als je onderweg vastloopt met problemen of vragen. Dus als je op zoek bent naar een gebruiksvriendelijke oplossing voor het verhandelen van crypto, dan is 3Commas een geweldige keuze!


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland!In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen