Wat is Shiba Inu? Leer alles over SHIB!
wat is shiba inu coin
Crypto
Bas Urlings
Crypto
03/28/2023
3 min
0

Wat is Shiba Inu? Leer alles over SHIB!

03/28/2023
3 min
0

Shiba Inu (SHIB) baseert zich op Dogecoin (DOGE), een munt die begon als een grap, en presenteert zichzelf als de Dogecoin "Killer", volgens hun website. Shiba Inu staat op een belangrijk punt in innovatie en brengt de controle terug naar de gemiddelde persoon, vooral in de cryptogemeenschap waar gedecentraliseerde protocollen voordelen kunnen bieden ten opzichte van hun gecentraliseerde tegenhangers. Vooralsnog is het wel een "memecoin" ...we moeten dus kijken of het ook echt waarde zal krijgen over langere termijn.

Laten we erin duiken.

In dit artikel leer je:

  • Wat is Shiba Inu (SHIB) coin?
  • Hoe werkt Shiba Inu?
  • SHIB vs. DOGE
  • Conclusie

Wat is Shiba Inu (SHIB) coin?

Hoewel bitcoin (BTC) de belangrijkste en grootste crypto is, dicteert een gecentraliseerde samenleving nog steeds hoe we het grootste deel van ons dagelijks leven leiden.

Shiba Inu, gelanceerd in augustus 2020 door een anonieme persoon die bekend staat als Ryoshi, is het eerste token dat voor 100% door zijn gemeenschap wordt beheerd en dat tot doel heeft een gedecentraliseerde standaard te creëren.

Volgens de "Woofpaper" (grappige naamspeling voor whitepaper) van het token staan cryptocurrencies die er niet in slagen hun eigen onafhankelijkheid te behouden. Uit het niets begonnen, probeert de Shiba Inu-gemeenschap, bekend als het Shib-army, te zien of decentralisatie echt kan werken als een munt geen gecentraliseerd team, geen financiering en geen direct leiderschap heeft.

Zijn adoptie neemt toe ...maar SHIB wordt vooralsnog behoorlijk gedreven door speculatie, kijk dus wel uit bij investeringen die je erin maakt, het kan slagen maar wees oplettend.

Hoe werkt Shiba Inu?

De SHIB-munt is een ERC-20-token aangedreven door Ethereum. Aangezien het op het Ethereum-netwerk draait, kan Shiba Inu gebruikmaken van slimme contracten om gedecentraliseerde financiële producten te creëren. De Dogecoin Killer is van plan de DeFi-ruimte te betreden, die in een stroomversnelling is gekomen nadat protocollen in prijs en acceptatie zijn gestegen.

In juli 2021 lanceerde ze "ShibaSwap" een eigen exchange, waarmee gebruikers hun munten inzetten voor BONES. Volgens de website van Shiba Inu is BONE, aangeprezen als een andere Dogecoin Killer, hun volgende troef, die de kracht van DeFi naar een hoger niveau zal tillen.

De enige manier om BONES te minen, is door SHIB op het ShibaSwap-platform uit te zetten. Degenen die SHIB inzetten, zullen rente ontvangen. Het derde paradepaardje op ShibaSwap is LEASH, dat een totale voorraad van slechts 100.000 munten zal hebben. Deze is beschikbaar op Uniswap.

SHIB vs. DOGE

wat is shiba inu coin

Shiba Inu (SHIB) en Dogecoin (DOGE) zijn twee populaire mememunten die in de cryptowereld veel aandacht hebben gekregen. Beide tokens hebben een uniek ontwerp, waarbij SHIB is gemaakt als eerbetoon aan de oorspronkelijke Dogecoin meme (terwijl het ook voor de grap "Dogecoin" killer wordt genoemd). Ondanks hun overeenkomsten zijn er enkele belangrijke verschillen tussen de twee munten.

Ten eerste heeft SHIB een veel grotere totale voorraad dan DOGE, met 1 quadriljoen (1.000.000.000.000.000) tegenover de 100 miljard (100.000.000.000) die voor Dogecoin beschikbaar is. Dit betekent dat er minder concurrentie is voor tokens bij het delven van of handel, waardoor gebruikers gemakkelijker SHIB kunnen verwerven.

Ten tweede heeft SHIB een loyaliteitsprogramma genaamd MeeBIT dat tokenhouders beloont met extra tokens als ze hun SHIB gedurende bepaalde perioden vasthouden. Dogecoin heeft deze functie niet, dus er is geen stimulans om je munten te hodlen.

Ten slotte heeft SHIB een verbrandingsmechanisme ingebouwd in het protocol dat de circulerende voorraad tokens gebruikt om SHIB terug te kopen van beurzen. Dit proces verhoogt de algemene schaarste van het token, waardoor het na verloop van tijd meer waard wordt.

Dogecoin heeft deze functie ook niet.

Samengevat:

Shiba Inu (SHIB) is een unieke cryptocurrency met een groter totaalaanbod en extra functies die het voor gebruikers gemakkelijker maken om toegang te krijgen tot gedecentraliseerde financiën. Met zijn loyaliteitsprogramma, verbrandingsmechanisme en lagere toetredingskosten is SHIB een aantrekkelijke optie voor iedereen die zich wil mengen in de cryptowereld.

Dogecoin (DOGE) bestaat al langer, maar het mist enkele van de belangrijkste kenmerken die SHIB biedt, zoals zijn loyaliteitsprogramma en verbrandingsmechanisme. Daardoor is het misschien niet zo'n aantrekkelijke optie voor nieuwe gebruikers die de cryptoruimte betreden.

Over het geheel genomen zouden beide tokens overwogen moeten worden als je op zoek bent naar betrokkenheid bij gedecentraliseerde financiën. Maar als je op zoek bent naar een gemakkelijke manier om er toegang toe te krijgen, is SHIB zeker de moeite waard om te bekijken.

Conclusie

Shiba Inu is een van de nieuwste door DOGE geïnspireerde munten die op de markt is verschenen en moet nog belangrijke mijlpalen bereiken. Desondanks probeert het geschiedenis te schrijven door ervoor te zorgen dat decentralisatie de standaard is voor ons dagelijks leven.

Shiba Inu wordt voor 100% gerund door zijn gemeenschap en ontdekt hoe succesvol een project kan zijn dat geen gecentraliseerd team als kern heeft - en dit is nog maar het begin.

Shiba Inu is ook van plan om de NFT tokenmarkt te stimuleren via zijn kunstenaarsincubator, terwijl hij de voordelen van gedecentraliseerde spontane gemeenschapsopbouw demonstreert via zijn drie vlaggenschip-activa: SHIB, LEASH en BONE.

Of het de killer van Dogecoin zal zijn, valt nog te bezien ...het doet echter zeker zijn best om dat doel te bereiken.Reacties
Categorieën