Hoe e-commerce het milieu en de samenleving ten goede kan komen
Hoe e-commerce het milieu en de samenleving ten goede kan komen
28 januari 2023 

Hoe e-commerce het milieu en de samenleving ten goede kan komen

E-commerce heeft ons leven gerevolutioneerd ...geen lange ritten meer naar de winkel en niet meer vechten tegen het verkeer, want je kunt nu overal vandaan winkelen!

Het biedt ons niet alleen gemak, maar ook ecologische en sociale voordelen. We hebben geen auto's op de weg nodig of energie die wordt verspild in winkelcentra ...bovendien hebben mensen met een lichamelijke handicap of die buiten de stad wonen toegang tot goederen die ze anders misschien niet zouden kunnen krijgen. 

E-commerce is niet alleen handig, maar er zijn dus ook andere voordelen ...laten we ervoor zorgen dat er verantwoord mee om wordt gegaan en dat we "groen" blijven denken!


Minder energieverbruik

Online winkelen is niet alleen handiger, maar het is ook vriendelijker voor het milieu. Door veranderingen in ons koopgedrag, kunnen we de hoeveelheid energie die nodig is voor transport en productie drastisch verminderen. En door eenmalig verpakkingsmateriaal te vervangen door herbruikbare alternatieven kunnen we voorkomen dat er afval op de vuilnisbelt belandt (plus gezien dat ook wordt verwerkt met energie).

En dat alles zonder je huis te hoeven verlaten om aankopen te doen? Dat is een milieuvriendelijke overwinning wanneer je het ons vraagt!

Minder uitstoot

Minder uitstoot

Online winkelen is niet alleen handig en gemakkelijk ...het helpt ook de planeet te redden. Door meer te vertrouwen op digitale winkels vermindert e-commerce de koolstofdioxide-uitstoot van auto's en transportvoertuigen.

Elke keer dat je iets koopt met een paar klikken in plaats van een persoonlijke reis te maken, draag je je steentje bij aan Moeder Natuur. Door minder reizen te stimuleren met minder vervuilende stoffen die vrijkomen in ons mooie milieu.

Minder afval

Met een paar doordachte keuzes kun je online winkelen zonder je inzet voor het milieu te breken. Hergebruik en recycling van e-commerce verpakkingen vermindert het afval op stortplaatsen ...en er zijn heel veel winkels die ook milieuvriendelijke alternatieven bieden. Offer duurzaamheid dus niet op, maar zorg dat je aankopen een aards tintje hebben.

Verhoogde toegankelijkheid

Ongeacht je locatie of situatie, online winkelen opent een ongelooflijke wereld van mogelijkheden. We kunnen nu gemakkelijk toegang krijgen tot producten en diensten zonder fysiek naar winkels te reizen.

Wat ook betekent dat mensen met een handicap zich geen zorgen hoeven te maken over moeilijk begaanbaar terrein ...zij krijgen dezelfde toegang in vergelijking met ieder ander vanuit hun huis.

Ondertussen kunnen mensen in landelijke gebieden die bepaalde artikelen niet in de buurt kunnen vinden nu ook hun inkopen doen ...het is of we een enorme wereldwinkel binnen handbereik hebben.

Op deze manier maakt e-commerce het leven gemakkelijker voor sommige achtergestelde bevolkingsgroepen van de maatschappij ...dat is toch behoorlijk verbazingwekkend.

Lagere prijzen

Online winkelen heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop mensen geld besparen. Niet alleen krijg je producten voor veel lagere prijzen dan in traditionele winkels, maar er zijn vaak geweldige kortingen en coupons waarvan je kunt profiteren ...waardoor die toch al geweldige prijzen nog beter worden. Dus heb je een krappe portemonnee of je oog laten vallen op iets duurs dan is e-commerce misschien wel het antwoord!

Ondersteuning van kleine bedrijven

E-commerce is het perfecte platform voor kleine bedrijven om hun klanten te bereiken en zelfs uit te breiden. 

Het biedt hen een goedkope mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen met grotere bedrijven, waardoor meer concurrentie ontstaat die klanten ten goede kan komen in de vorm van goedkopere prijzen! 

Dus mocht je de volgende keer online rondkijken ...waarom doe je dat dan niet terwijl je je lokale ondernemers steunt?

Dan doe je tegelijkertijd iets geweldigs voor de economie van je eigen gemeenschap.

Snellere levertijden

Online winkelen is over het algemeen veel handiger dan wat traditionele winkels ons kunnen bieden. Niet alleen krijg je je droomartikelen snel en op tijd, maar e-commerce kan winkeliers ook helpen om slim met voorraden om te gaan. Het is natuurlijk belangrijk te snappen dat je klanten vlot wilt bedienen. En ze verwachten dat tegenwoordig ook.

Meer duurzame praktijken

Draag je steentje bij aan het milieu en stap over op e-commerce. Er is niet alleen minder verpakkingsmateriaal nodig, maar veel bedrijven nemen ook groene initiatieven zoals het hergebruik van grondstoffen en het gebruik van vernieuwende energiebronnen. 

Verder betekent het ontbreken van fysieke winkels minder files ...en dus schonere lucht om ons heen. 

En daarbij zorgt het gebruikmaken van één bezorgdienst met minder voertuigen ook nog eens voor een extra bijdrage om de opwarming van de aarde te verminderen ...klasse!

Tegenwoordig zie je ook meer elektrische voertuigen rijden, kijk naar Picnic ...concurrerend, e-commerce gebaseerd via een app en voertuigen die zuinig zijn voor het milieu.

Banenschepping

E-commerce heeft de laatste jaren een hoge vlucht genomen en meer banen gecreëerd dan ooit tevoren. Van webontwikkeling tot marketing en logistiek.

Het is ook goed voor onze planeet, want het kost vaak minder energie en middelen om een online bedrijf te runnen dan traditionele winkels.

Daarnaast kan e-commerce flexibele uren of werk op afstand bieden, wat gunstig is voor mensen die niet dezelfde mogelijkheden hebben in vergelijking met anderen.

Niet alleen dat, maar deze nieuwe banen bieden eelijke lonen en betere omstandigheden ...het is een win-winsituatie, zowel economisch en ecologisch!

Verbeterde klantenservice

Tegenwoordig voeren bedrijven hun klantenservice op met indrukwekkende digitale communicatiemiddelen. Niet alleen kunnen ze razendsnel antwoord geven op vragen en verzoeken, maar ze hebben ook de kracht van data aan hun zijde.

Door het gedrag van klanten te volgen en voorspellende analyses te gebruiken, hebben bedrijven nu wat nodig is om ervoor te zorgen dat iedereen een volledig op maat gemaakte ervaring krijgt.

Compleet met persoonlijke aanbevelingen en aanbiedingen die de juiste snaar raken van klanten.

Haal daar je voordeel uit om meer winst te genereren!

Verminderde koolstofvoetafdruk (CO2-voetafdruk, "Carbon Footprint")

verminderde koolstofvoetafdruk

Met de toenemende e-commerce zijn er minder fysieke winkels nodig. Dat is wat wij een win-win noemen ...niet alleen zullen je klanten winkelen vanaf elke locatie en daarmee tijd en geld besparen, maar het heeft ook een extra bonus: het verkleinen van onze totale koolstofvoetafdruk!

Er wordt minder energie gebruikt voor het verwarmen en verlichten van gebouwen en de transportkosten voor het leveren van goederen, waardoor de uitstoot over de hele linie afneemt.

Online winkelen is niet alleen zuiniger voor onze portemonnee ...het is ook goed voor Moeder Natuur!

Wat positieve bonuspunten zijn.

Werk jij mee aan een beter milieu en samenleving?

Online winkelen is echt een geweldige manier geworden voor consumenten om het milieu te helpen. Het vermindert niet alleen ons energieverbruik, maar creëert ook banen en verlaagt de koolstofuitstoot ...waardoor we allemaal het gevoel hebben dat we iets kleins (en toch bijzonder groots) kunnen doen om deze wereld beter te maken.

Daarbovenop zijn er veel bedrijven die duurzamer werken en zich bewust zijn van hun invloed op het milieu ...elke winkel die echt groener is, helpt op grote schaal mee aan een betere wereld!

Zorg jij voor een beter milieu en ideale samenleving met je e-commerce bedrijf ...of let je erop tijdens het shoppen?

Het zou voor jezelf en de wereld een gunst betekenen!


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen