10x beste DEGIRO kernselectie ETFs
10x de beste DEGIRO kernselectie ETF's
11 mei 2023 

10x de beste DEGIRO kernselectie ETF's

Beleggen in exchange-traded funds (ETF's) is een van de populairste trends voor portefeuillediversificatie en -beheer. DEGIRO, een toonaangevende online broker, heeft een uitstekende kernselectie van ETF's die je toegang geven tot verschillende activaklassen uit de hele wereld. Maak je klaar om nieuwe beleggingsmogelijkheden te verkennen terwijl we vandaag in enkele van DEGIRO's beste kernselectie ETFS duiken!

Na het lezen van deze blog weet je alles over:

  • wat de DEGIRO kernselectie ETF's zijn
  • welke ETF's er in de kernselectie zitten
  • hoe je jouw keuze maakt uit de ETF's

Wat is DEGIRO?

Geniet van wereldwijd beleggen met DEGIRO - het in Amsterdam gevestigde online beleggingsplatform! Deze toonaangevende internationale dienst is opgericht in 2008 door vier ex-bankiers en biedt nu 1 miljoen klanten in 18 landen toegang tot wereldwijde markten. Je koopt en verkoopt er aandelen, obligaties, opties en nog veel meer. 

Wat zijn ETF's?

Wat zijn ETF's?

ETF's bieden een collectieve investering: ze combineren aandelen, obligaties en andere activa in één krachtig financieel instrument! Deze mandjes met activa volgen een index of een sector, zoals de S&P 500 of tech. Krijg al die diversificatie die je wilt, terwijl je toch koopt en verkoopt als gewone aandelen. 

Beleggen in ETF's is in opkomst en DEGIRO geeft je toegang tot een groot aantal ETF's over de hele wereld. Dus ongeacht je beleggingsdoelen er is altijd iets dat past! Met zo'n verscheidenheid aan landen is risicospreiding eenvoudiger dan ooit tevoren. 

Wat is de DEGIRO kernselectie ETF's?

De DEGIRO kernselectie van ETF's biedt beleggers een brede en diverse portefeuille, waarmee ze toegang krijgen tot wereldwijde markten en activaklassen tegen een onverslaanbaar tarief. Ze zijn zo fijn om te gebruiken omdat deze ETF's zonder transactiekosten zijn aan te schaffen bij DEGIRO - als je je aan bepaalde voorwaarden houdt. 

De kernselectie van DEGIRO bevat 200 ETF's. In deze ETF's handel je zonder handelskosten. In dit artikel bespreken we enkele van deze ETF's. 

1. Vanguard S&P500 ETF

Een vermogensbeheerder die vaak in de kernselectie van DEGIRO te zien is, is Vanguard. Deze is dus zeker het bekijken waard. Deze ETF van Vanguard probeert de S&P500 - dat is een erg populaire aandelenindex in de Verenigde Staten - te volgen. De S&P500 is een verzameling van de grootste 500 Amerikaanse bedrijven, die voornamelijk te vinden zijn in de tech-industrie. Denk dus aan Apple, Microsoft en Facebook. 

2. iShares Core MSCI World ETF

Alle ETF's die zich richten op All World (spoiler: dit gaan we in deze lijst nog vaker zien) houden van een wereldwijde spreiding. Zo investeer je in de wereldeconomie. Er zitten dus niet alleen Amerikaanse bedrijven in dit fonds, maar bijvoorbeeld ook Nederlandse. 

3. VanEck AEX

Klinkt Nederlands? Dat kan kloppen! Deze ETF richt zich op de AEX index en probeert deze zo goed mogelijk te volgen.  De AEX index bevat een verzameling van de meest verhandelde bedrijven die beursgenoteerd staan in Nederland. 

4. iShares China 25

Mocht je ondertussen het spelletje een beetje doorhebben, dan kan je vast raden waar deze ETF zich op richt. Jawel, deze ETF volgt de index met de grootste 25 Chinese bedrijven. 

5. Vanguard All World ETF

Besluit je hierin te beleggen, dan ben je zeker niet de eerste. Er zijn veel Nederlanders die hebben gekozen voor de Vanguard All World ETF. Deze richt zich - zoals bij nummer 2 te lezen is - op een wereldwijde spreiding van bedrijven om in te investeren. Het verschil is wel dat je bij iShares meer spreiding ziet in Amerika dan bij dit fonds van Vanguard. 

6. ETF Robotics

Deze ETF richt zich - zoals de naam al suggereert - op de automatisering van processen en op de robotisering. En zoals we allemaal wel weten, zijn hier zeker ontwikkelingen in de afgelopen jaren. De toekomst ziet er dan ook goed uit voor deze ETF, hoewel succes natuurlijk nooit gegarandeerd is.

7. iShares S&P500 ETF (ISSP)

Dit fonds richt zich, net als de ETF op nummer 1 van deze lijst, op een spreiding over de 500 grootste bedrijven van Amerika. De ETF van iShares spreidt zich net wat anders dan dat van Vanguard. De echte liefhebber duikt in de materie om de precieze verschillen te ontdekken! 

8. iShares Europe

Dit is een goede ETF om in te investeren wanneer je vertrouwen hebt in Europa. De ETF volgt de MSCI Europe Index op de voet. Aandelen in bedrijven uit meerdere ontwikkelde landen in Europa zitten in deze index. 

9. iShares NASDAQ-100

Ook deze ETF is vrij bekend in Nederland en in andere landen. Deze ETF volgt namelijk 100 bedrijven, waarvan meer dan 50% in de technische sector. Apple is bijvoorbeeld een groot onderdeel van deze ETF. 

10. iShares Global Green Energy

Wil je het liefst wel een duurzame investering doen, richt je dan op de Green Energy ETF's van de DEGIRO kernselectie, zoals bijvoorbeeld deze. Bij deze ETF staan schone energie en duurzaamheid hoog in het vaandel. Waar men eerst wat voorzichtig was om hierin te investeren, zijn de resultaten de laatste paar jaar erg goed. Veel bedrijven zijn groenere keuzes aan het maken - en dat is te merken aan deze ETF.

De voorwaarden voor gratis kernselectie ETF's

De kernselectie van ETF's van DEGIRO mag dan gratis zijn, maar dat betekent niet dat je er onbeperkt gebruik van kan maken. Eén keer per maand mag je deze ETF's gratis kopen. Verder kan je niet van alle beurzen gratis ETF's aanschaffen. Een aantal voorbeelden van beurzen waar dat wel kan, zijn de Euronext Amsterdam, de Euronext Paris en de London Stock Exchange. Deze beurzen zijn voor dit artikel het meest relevant, omdat je hier activa met euro's kan kopen. 

Een ETF uit de DEGIRO kernselectie kiezen

DEGIRO's kernselectie van ETF's biedt beleggers een ruim aanbod aan opties. Het uitzoeken van de juiste voor jou lijkt misschien ontmoedigend, maar maak je geen zorgen: hier zijn enkele tips om je te helpen bij je besluitvormingsproces! 

Bedenk wat voor beleggingscategorieën, sectoren en landen je in je mix wilt hebben. Denk ook na over zowel kortetermijndoelen als groeipotentieel op langere termijn. Houd verder rekening met de kosten en de criteria voor belastingefficiëntie en liquiditeit. Er is veel te overwegen bij het maken van deze beleggingskeuze. Dit is hoe je het aanpakt:

1. Onderzoek

Als je je geld in een ETF wilt steken, ga dan niet zomaar voor een optie. Neem de tijd om onderzoek te doen en de beste keuze voor jou te vinden! Denk na over de prestaties in de loop der tijd, wat voor kosten of uitgaven er aan verbonden zijn en over hoe goed gediversifieerd het is. Dit alles zal een verschil maken in het rendement in de toekomst.

2. Stel een doel

Voordat je in ETF beleggen springt, neem even de tijd om na te denken over wat je uiteindelijke doel is. Dit zal helpen om te bepalen welk product perfect bij jou past om succes te bereiken!

3. Kies je activaklasse

Overweeg je risicobereidheid en verken dan de verschillende vermogenscategorieën die worden aangeboden: aandelen, obligaties en grondstoffen, om er maar een paar te noemen. Wat je ook kiest, het is belangrijk dat jij je er goed bij voelt. 

4. Kijk naar track record

Laten we eens in het verleden duiken en kijken hoe een bepaalde ETF het heeft gedaan ten opzichte van zijn soortgenoten. We kijken diepgaand naar historische rendementen, zodat je daarna beslist of het de moeite waard is om in te investeren voor je toekomst! 

5. Diversifiëren

Bescherm jezelf en je beleggingen door te diversifiëren! Beleg in een reeks niet-gecorreleerde ETF's om het risico te spreiden over verschillende activaklassen. Dit zal je helpen de zaken in evenwicht te brengen, zodat geen enkel verlies te veel schade aanricht.

Voordelen van ETF's

Beleggen met ETF's is een slimme keuze voor wie maximaal rendement wil halen. Dankzij de lage kosten en de grote diversificatie behaal je een stabiel rendement zonder al te veel van je geld te riskeren! Deze fondsen bieden blootstelling aan verschillende activaklassen, sectoren en landen, zodat beleggers beschermd zijn tegen plotselinge marktverschuivingen en geen potentiële winsten mislopen.

ETF's aangeboden door DEGIRO zijn zeker populair en het is gemakkelijk te zien waarom! Met lage kosten, gediversifieerde portefeuilles en toegang tot enkele van 's werelds meest gevestigde fondsen, stoomt het investeren hierin je klaar voor succes.

Nadelen van ETF's

Nadelen van de DEGIRO kernselectie ETF's

Laten we eerlijk zijn: de DEGIRO kernselectie ETF's gaan ook gepaard met enkele echte risico's. Om te beginnen is het noodzakelijk dat je onderzoek doet naar de ETF's. Ga niet zomaar beleggen in iets omdat het goed klinkt of omdat iemand het aanraad. Kijk echt naar wat jij belangrijk vindt en naar de geschiedenis van de ETF, zodat je een weloverwogen keuze maakt. Daarnaast kost het tijd voordat je grote winsten ziet. Een ETF brengt relatief weinig risico met zich mee, maar brengt daardoor ook relatief weinig op. Wil je snel rijk worden of risicovol beleggen, dan zijn ETF's niet de juiste optie voor jou. Ook moet je het beheren van ETF's bijhouden en aangeven bij de belastingdienst. 

En zo zijn er nog wel meer zaken die komen kijken bij het handelen in ETF's. Begrijp me niet verkeerd: er is hier zeker potentieel voor grote opbrengsten. Zorg er alleen voor dat je alle beschikbare informatie in overweging neemt voordat je de sprong waagt.

Conclusie

Met de DEGIRO's kernselectie van ETF's til je je beleggingsportefeuille naar een hoger niveau. Beleg tegen redelijke kosten in enkele van 's werelds meest gevestigde fondsen en krijg toegang tot diverse portefeuilles, variërend van activaklassen, sectoren tot landen. Zorg er wel voor dat je elke mogelijkheid grondig onderzoekt voordat je investeert, zodat je met kennis van zaken beslist of ze al dan niet aan je behoeften voldoet. Heel veel succes met beleggen! 


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen