Jouw huis op Airbnb verhuren? Hier moet je aan denken!
Jouw huis op Airbnb verhuren? Hier moet je aan denken!
04 april 2023 

Jouw huis op Airbnb verhuren? Hier moet je aan denken!

Wil je geld verdienen met je huis? Airbnb verhuren is je antwoord! Je bepaalt zelf hoeveel je vraagt, wie er in je ruimte verblijft en nog veel meer. Bovendien is er een aantal vuistregels die elke verhuurder zou moeten kennen, zodat iedereen een prettige ervaring heeft. Dit artikel deelt maar liefst 20 must-follow principes als het gaat om verhuren via Airbnb.

Na het lezen van deze blog weet je alles over:

  • hoe verhuren op Airbnb werkt
  • welke regels Airbnb stelt aan het verhuren
  • waar je nog meer aan moet denken voordat je gaat verhuren

Airbnb verhuren: hoe werkt het?

Je woning verhuren via Airbnb is vrij simpel. Dit doe je door een account aan te maken en foto's van je huis + een beschrijving te plaatsen. Dan is het wachten op de eerste aanvragen. Je beslist per aanvraag zelf of je de huurder accepteert of weigert. Waar moet je verder over nadenken voordat je begint met verhuren via Airbnb? Dat lees je hieronder. 

Airbnb regels en andere aandachtspunten 

Airbnb regels en andere aandachtspunten

1. Je moet minstens 18 jaar oud zijn

Voor een veilige en zekere verhuurervaring eist Airbnb dat alle verhuurders minstens 18 jaar oud zijn. Op die manier hebben ze de wettelijke bevoegdheid om hun ruimte te verhuren. 

2. Je moet gecertificeerd zijn door Airbnb 

Voordat je het geld binnenharkt, heeft Airbnb wat informatie van je nodig. Dien een achtergrondcontrole en een bewijs van identiteit en adres in en doe een paar online interviews met hun vertegenwoordigers. 

3. Registratie en nodige licenties of vergunningen verkrijgen 

Als je wat extra geld wilt gaan verdienen door je huis op Airbnb te verhuren, zorg er dan voor dat je van tevoren de wetten en regels in je omgeving kent. Verschillende steden vereisen verschillende vergunningen of licenties als je een Airbnb runt. 

4. Zorg voor een geldige betalingsmethode

Een geldige betaalmethode is essentieel om te voldoen aan de Airbnb regels. Niet alleen krijg je sneller betaald met een goedgekeurde betalingsoptie, maar dit beschermt je ook tegen mogelijke fraude of ongeautoriseerde kosten. 

5. Kies het juiste type verzekering

Voordat je begint met het verhuren van je ruimte, is het essentieel dat je jezelf verzekert met een korte termijn verhuurverzekering! Dit type dekking beschermt beide partijen voor het geval er iets onverwachts gebeurt - van schade aan eigendommen van gasten tot persoonlijk letsel ter plaatse. 

6. Stel duidelijke regels en verwachtingen op van huurders 

Als het gaat om Airbnb verhuren regels, zorg dan vanaf het begin voor duidelijkheid over de regels en verwachtingen voor je gasten. Leg de in- en uitchecktijden duidelijk vast in je advertentie, evenals eventuele huisregels. 

7. Zorg voor een veilige omgeving

Als je anderen in je huis toelaat, moet veiligheid je topprioriteit zijn. Zorg daarom voor extra beschermende maatregelen, zoals rookmelders of koolmonoxide alarmen die voldoen aan de plaatselijke verordeningen.

8. Maak een advertentie met alle relevante informatie

Om de nauwkeurigheid te waarborgen en succesvol te zijn met boekingen, neem je de tijd om een informatieve beschrijving te maken van wat inbegrepen is. Denk aan de grootte van de kamer en de voorzieningen - alles wat je woning onderscheidt of de moeite waard is om te noteren. 

9. Zorg voor duidelijke foto's

Laat zien wat je Airbnb te bieden heeft door prachtige foto's te maken! Zorg ervoor dat de foto's alle kenmerken vastleggen en vergeet niet om eventuele attracties in de buurt te laten zien. Als je twijfelt, maak dan foto's vanuit verschillende hoeken, zodat huurders een volledige 360° blik op hun potentiële tijdelijke huis werpen.

10. Stel een concurrerende prijs vast 

Plak niet zomaar een prijskaartje aan je woning! Door de tijd te nemen om de lokale markt te onderzoeken zorg je ervoor dat je krijgt wat eerlijk is voor zowel je investering als je klanten. Met een aantrekkelijk tarief wint iedereen, dus ga nu op onderzoek uit!

11. Reageer snel op vragen en verzoeken van gasten 

Laat je potentiële Airbnb gasten zien dat je voor ze klaarstaat door snel te reageren op hun vragen. Snelle antwoorden laten zien dat je georganiseerd en betrouwbaar bent, waardoor ze het vertrouwen krijgen dat ze bij je willen boeken. Bovendien waarderen mensen snelle reacties, zodat ze weten dat hun bericht serieus wordt genomen!

12. Respecteer de privacy van je huurders 

Ook al stel je je huis open voor Airbnb gasten, toch is het belangrijk dat ze zich op hun gemak voelen en genieten van hun eigen privacy. Zorg ervoor dat ze toegang hebben tot privékamers als dat nodig is en herinner ze er vriendelijk aan dat de deur achter hen gesloten moet worden als ze binnenkomen of weggaan!

13. Zorg dat je voldoet aan alle wetten

Om je Airbnb onderneming in goede banen te leiden is het essentieel om alle toepasselijke wetten te begrijpen op het gebied van huurovereenkomsten, belastingen en borgsommen. Voordat je de deuren opent voor gasten, moet je ervoor zorgen dat je op de hoogte bent van de plaatselijke regelgeving.

14. Wees proactief in het aanpakken van problemen

Vergeet niet dat het belangrijk is om proactief te blijven om te garanderen dat iedereen een geweldige ervaring heeft tijdens zijn verblijf. Zijn er problemen of klachten vanuit de huurders, pak deze dan zo snel en efficiënt mogelijk aan. 

15. Bied korting aan voor langere verhuur of frequente gasten 

Het aanbieden van kortingen is een effectieve strategie, maar zorg ervoor dat je rekening houdt met schoonmaak/onderhoudskosten. Met de juiste aanpak zullen deze deals je helpen meer te verdienen terwijl je nog steeds geweldige ervaringen biedt aan gasten.

16. Wees transparant over alle kosten

Als je je huis op Airbnb verhuurt, wees dan open en eerlijk over alle bijbehorende kosten. Zaken als schoonmaakkosten of schadebescherming - essentieel om de woning te beschermen tegen door gasten veroorzaakte problemen - moeten allemaal van tevoren worden uitgelegd, zodat gasten weten wat ze moeten betalen. Op die manier kan iedereen zich ontspannen in de wetenschap dat als er iets gebeurt tijdens hun verblijf, het volledig gedekt is! Zorg er dus voor dat deze kosten zijn opgenomen in de beschrijving van je woning.

17. Promoteer je woning op sociale media 

Niemand kan het bereik en de invloed van sociale media ontkennen als het gaat om het adverteren van je Airbnb woning. Zorg ervoor dat je populaire netwerken als Facebook, Instagram en Twitter aanboort. Of denk zelfs buiten de lijntjes met e-mailcampagnes en bloggen. Meer ogen op je advertentie betekent meer potentiële huurders voor jou!

18. Creëer een gastvrije sfeer

Verwelkom de wereld in je huis! Verhuren op Airbnb is een geweldige manier om wat extra geld te verdienen en bovendien nieuwe, fascinerende mensen met verschillende achtergronden te ontmoeten. Creëer een uitnodigende sfeer voor alle gasten door hun geloof en cultuur te waarderen en ze met beleefdheid te behandelen. Begin sterk met een warm welkom als ze voor je deur staan!

19. Zorg voor het juiste type voorzieningen

Om ervoor te zorgen dat je gasten de best mogelijke ervaring hebben, is het belangrijk hen te voorzien van een betrouwbare Wi-Fi-verbinding en parkeermogelijkheden, evenals andere basisvoorzieningen zoals handdoeken of haardrogers. Wil je het allerbeste voor jouw gasten? Ga dan nog een stapje verder door attente extra's aan te bieden, zoals shampoo en conditioner, tandpasta, drankjes en snacks - eigenlijk alles waardoor bezoekers zich meteen thuis voelen!

20. Bekijk de beoordelingen van vorige huurders

Het controleren van beoordelingen van vorige huurders zou een topprioriteit moeten zijn bij het verhuren van je Airbnb. Door de tijd te nemen om deze eerlijke beoordelingen te bekijken, kom je erachter wat mensen leuk vonden aan hun verblijf en breng je zo nodig verbeteringen aan, zodat iedereen een plezierige ervaring heeft!

Conclusie

Ga jij je woning via Airbnb verhuren? Met deze 20 tips navigeer je gemakkelijk door de Airbnb regels. Welke problemen zich ook voordoen: stress niet, want wij helpen je middels dit artikel graag! Maak je klaar om reizigers uit verschillende culturen te verwelkomen terwijl je die extra inkomsten in je zak steekt. Dus waar wacht je nog op? Ga vandaag nog aan de slag met deze geweldige kans!


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen