5 tips om in de Amazon Buy Box te belanden!
5 tips om in de Amazon Buy Box te belanden!
10 januari 2023 

5 tips om in de Amazon Buy Box te belanden!

Wil je meer verkopen op Amazon en de concurrentie aankunnen? Dan is het belangrijk dat je in de Buy Box terecht komt. De Buy Box is een winkelwagentje waarmee klanten hun bestelling afronden. Als jij erin zit, betekent dit dat je veel meer productverkoop genereert dan wanneer je erbuiten staat. Maar hoe beland je in de Buy Box? In dit artikel geven we je onder andere 5 tips om hierin te slagen!


Komt jouw product wel in aanmerking voor de Amazon Buy Box?

Komt jouw product wel in aanmerking voor de Amazon Buy Box?

Het hebben van de Amazon Buy Box is een belangrijk onderdeel voor elke verkoper die op Amazon actief is. De Buy Box vertegenwoordigt het kopje in de rechterbovenhoek van een productdetail pagina waar klanten hun product kunnen selecteren. Als jouw product in aanmerking komt voor de Amazon Buy Box, zal dit je meer verkoop en betere resultaten opleveren.

Je kunt erachter komen of jouw product in aanmerking komt voor de Amazon Buy Box door een beoordeling van je product te doen. Je moet het verkooprecord, de recensies en het prijsniveau analyseren om erachter te komen of jouw product aan alle criteria voldoet die Amazon hanteert. Als je product aan deze criteria voldoet, heb je een goede kans om de Buy Box te verkrijgen.

Je moet ook rekening houden met de concurrentie op Amazon. Als jouw concurrentie betere resultaten oplevert dan jouw product, dan is de kans dat je de Buy Box verkrijgt veel kleiner. In dit geval zul je moeten proberen je concurrentie te overtreffen met betere prijzen of betere recensies om in aanmerking te komen voor de Buy Box.

Als je er eenmaal in bent geslaagd om de Amazon Buy Box te verkrijgen, is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je er ook blijft. Je moet ervoor zorgen dat je product altijd voldoet aan de criteria van Amazon, dat je ervoor zorgt dat je recensies en feedback positief blijven en dat je een goed concurrentievoordeel behoudt. Als je dit doet, zul je in staat zijn om een voorsprong op Amazon te behouden.

Volg deze 5 tips om in de Amazon Buy Box terecht te komen

Amazon's Buy Box is een belangrijk onderdeel van de Amazon-ervaring voor kopers. Het geeft klanten toegang tot hun beste opties om te kopen waarvoor ze op zoek zijn; de producten die verschijnen in de buy box doen het meestal goed in termen van verkopen.

Het krijgen van je product in de Buy Box kan een geweldige manier zijn om je verkoopcijfers op te schroeven en je merk beter in beeld te brengen bij Amazon-klanten. Hier zijn 5 tips om je te helpen de buy box binnen te halen:

1. Zorg voor consistente prijzen

Een van de belangrijkste factoren waar Amazon naar kijkt is de prijs. Als je een consistente prijs houdt, laat je Amazon weten dat je concurrerend bent en maak je kans om in de Buy Box te staan tegen andere verkopers.

2. Verhoog je voorraadniveaus

Door je voorraadniveaus te verhogen, laat je Amazon weten dat je klaar bent om de vraag naar het product te beantwoorden. Als er meer aanbiedingen beschikbaar zijn, maak je meer kans om in de buy box te staan.

3. Zorg voor een goede verkoopgeschiedenis

Amazon houdt ervan als je een goede verkoopgeschiedenis hebt. Als je regelmatig producten op tijd verzendt en feedback van kopers behandelt, laat je Amazon weten dat je een betrouwbare verkoper bent.

4. Maak gebruik van promotieprogramma's

Als je Amazon-promotieprogramma's zoals adverteerprogramma's of Amazon Prime-kortingen gebruikt, laat je Amazon weten dat je investeert in het verhogen van de verkoop.

5. Maak gebruik van Fulfillment by Amazon

Als je producten door Amazon worden verzonden, weet Amazon dat het voldoet aan hun hoge service- en leveringsstandaarden. Dit verhoogt de kans dat je product in de Buy Box wordt getoond.

Als je deze tips opvolgt, ben je al een stap dichter bij het krijgen van je product in de Buy Box. Vergeet niet dat Amazon een complex systeem heeft voor het bepalen van wat er in de buy box verschijnt, dus wees geduldig en blijf doorgaan met deze tips om je kansen te vergroten.

Conclusie

Volg deze 5 tips om in de Amazon Buy Box terecht te komen

Het krijgen van je product in de Amazon Buy Box is een uitdaging, maar niet onmogelijk. Door consistente prijzen te hanteren, voldoende voorraadniveaus aan te houden en gebruik te maken van promotieprogramma's zoals adverteerprogramma's of Fulfillment by Amazon is er een goede kans dat jouw product wordt getoond in de buy box. Als je hard werkt om ervoor te zorgen dat je aan alle criteria voldoet die door Amazon gehanteerd worden, dan ben je op weg naar meer verkoopsucces!


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen