Hoe je een succes kunt maken van het remote werken in het buitenland
Hoe je een succes kunt maken van het remote werken in het buitenland.
Remote Werken
Bas Urlings
Remote Werken
03/19/2023
4 min
0

Hoe je een succes kunt maken van het remote werken in het buitenland

03/19/2023
4 min
0

Stel je eens voor: geen ochtendfile, meer tijd om de lokale cultuur te verkennen en zelfs carrièremogelijkheden in het buitenland! Werken vanuit huis wordt steeds populairder onder jonge werknemers die nieuwe culturen willen ervaren. Maar voordat je dat doet, moet je goed op de hoogte zijn van de lokale wetten waaraan moet worden voldaan. In deze blog laten we zien welke factoren erbij komen kijken om een succesvol remote worker te worden in het buitenland. In deze blog lees je meer over:

  • Wat houdt het remote werken in?
  • Wat zijn de voordelen van het werken op afstand in het buitenland?
  • Wat zijn de nadelen van het remote werken in het buitenland?
  • 3 fiscale aandachtspunten waar je rekening mee moet houden.
  • Werken op afstand in het buitenland in loondienst.
  • Remote werken en discipline.

Wat houdt het remote werken in?

Wat houdt het remote werken in?

Remote werken biedt een wereld van mogelijkheden aan degenen die reislustig zijn. Geniet van prachtige landschappen, ervaar nieuwe culturen en blijf productief! Nog belangrijker is dat je overal ter wereld toegang hebt tot precies dezelfde tools als thuis; op afstand vergaderen met collega's of teams uit verschillende landen was nog nooit zo makkelijk. Maak dus gebruik van remote werk om het meeste uit jouw carrière te halen.

Wat zijn de voordelen van het werken op afstand in het buitenland?

1. Als je de mogelijkheid hebt om op afstand te werken in een ander land, waarom zou je dat dan niet doen? Je kunt veel meer leren over hoe bedrijven en mensen wereldwijd met elkaar samenwerken. Bovendien biedt dit ook unieke netwerkmogelijkheden! Met 'work away' haal jij alles uit wat verschillende landen te bieden hebben; dus doe hier je voordeel mee ;)

2. Met de mogelijkheid om overal ter wereld te wonen en je carrière aan te scherpen, kan je 'anytime-flexibiliteit' gebruiken voor nieuwe kansen. Bovendien stelt dit je in staat je tijd en energie optimaal in te zetten vanuit welke locatie dan ook, met als gevolg betere resultaten!

3. Werken vanuit huis kan je helpen om opgepepte prestaties te leveren! Voeg een vleugje informele sfeer toe en kijk wat er gebeurt. Naast meer focus, brengt het ook motivatie met zich mee waardoor de resultaten alleen maar beter worden!

4. Het werken op afstand biedt een unieke kans om te netwerken met mensen over de hele wereld – daarmee vergroot je direct jouw professionele community! Sterker nog, door remote samen te werken is er gelegenheid om contact aan te knopen en ideeën uit te wisselen met collega's die je anders nooit had ontmoet.

5. Tegenwoordig biedt remote werken de mogelijkheid om je te onderscheiden van andere kandidaten voor een baan en heb je meer controle op je carrière. Verlaat die oude denkpatronen, ervaar nieuwe perspectieven door hogere concurrentiemuren te overwinnen!

Wat zijn de nadelen van het remote werken in het buitenland?

1. De wereldwijde avonturier moet zich aanpassen: als je voor langere tijd in een nieuwe plek vestigt, is het belangrijk dat je de wetten en regelgeving kent. Je wilt immers dat alles soepel verloopt!

2. Als je gaat reizen, let dan op hoe jij overkomt als buitenlandse werker. De lokale cultuur kan heel verschillend zijn van die waarin jij bent opgegroeid. Wees altijd bewust dat wat 'normaal' is in jouw land, misschien niet geaccepteerd wordt binnen de cultuur waar je nu verblijft.

3. Werken in een nieuw land kan veel voordelen bieden, maar als je de taal niet goed kent, staat daar ook wat tegenover. Het communiceren met collega's en het onderhandelen over deals verandert dan van gemakkelijk naar flink uitdagend - zo'n taalbarrière brengt vaak hindernissen met zich mee!

4. Tenslotte kan het soms best lastig zijn om een lokale accountant te vinden die goed aansluit op jouw bedrijf en de plaatselijke wetgeving. In dat geval dien je rekening te houden met verschillende belastingtarieven - iets waar veel ondernemers mee worstelen!

Als je overweegt om remote te werken in het buitenland, is het belangrijk dat je de voor- en nadelen goed kent. Neem daarom alle tijd om je keuze zorgvuldig te maken!

3 fiscale aandachtspunten waar je rekening mee moet houden

Als je aan de andere kant van de wereld werkt, zijn er een paar belangrijke fiscale punten waar je rekening mee moet houden. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden, volgen hieronder 3 essentiële punten die je in gedachten moet houden:

1. Zorg ervoor dat je alle benodigdheden hebt voordat je aan de slag gaat, waaronder een visum om te mogen werken in dit land, een arbeidscontract en belastingformulieren.

2. Blijf dan op de hoogte van de plaatselijke fiscale regelgeving, zodat je precies weet welke verplichtingen er op je rusten. Investeer hier dan ook echt wat tijd in!

3. Ga je op reis naar meerdere landen? Wees dan voorbereid. Vergeet niet om de dubbele belastingverdragen in acht te nemen.

Zorg ervoor dat je alles weet over fiscale kwesties wanneer je remote gaat werken in het buitenland. Zo ben je er helemaal klaar voor om van alle voordelen te genieten.

Werken op afstand in het buitenland in loondienst

Werken op afstand in het buitenland in loondienst.

Werken voor een Nederlandse werkgever terwijl je in het buitenland bent, kan uitdagingen met zich meebrengen.

Blijf in contact met je werkgever om ervoor te zorgen dat je prestaties meetbaar blijven! Geef regelmatig feedback aan elkaar, zo kan de beoordeling vanaf afstand perfect gemonitord worden.

Vergeet niet om de verzekeringen te checken voordat je gaat reizen. Is het nodig een bijzondere medische of zelfs een reisverzekering af te sluiten? Zoek dit goed uit en bespreek dit met je werkgever. Zo kunnen jullie hier samen afspraken over maken.

Remote werken en discipline 

Voor veel mensen die vanuit de hele wereld op afstand werken, is discipline een uitdaging. Je kunt genieten van je flexibele agenda zonder vastgehouden te worden aan dezelfde dag-tot-dag routine. Doordat je grotendeels zelf je eigen agenda kan opstellen, is het ook verleidelijker om naar lokale bezienswaardigheden en evenementen te gaan.

Het is belangrijk dat je je aan een goed routinematig programma houdt. Zorg voor een goed overzicht in wat je moet doen. Daarna blok je tijden in je agenda wanneer je hieraan werkt. Natuurlijk kan het voorkomen dat je planning een keer anders loopt, maar probeer hier zo veel mogelijk aan te houden. Kortom, een goede balans tussen werk en privé is van groot belang om optimaal te presteren.


Reacties
Categorieën