Reizen en carrière bouwen? Stel je voor!
Reizen en carrière bouwen? Stel je voor!
19 maart 2023 

Reizen en carrière bouwen? Stel je voor!

Jezelf op de kaart zetten en tegelijkertijd het avontuur zoeken? Het digital nomad-leven is precies wat je nodig hebt! Ontdek terwijl je bouwt aan een indrukwekkende carrière - geniet van cultuur, vind vrijheid in werk en ervaar flexibiliteit waar jouw thuishaven ook mag zijn. Stap uit de dagelijkse sleur om inspiratie te kunnen putten tussen al dat leerzame reizen - maak gebruik van deze blog als handleiding naar de perfecte lifestyle upgrade! In deze blog lees je meer over:

  • Wat is een digital nomad?
  • Hoe begin ik een digital nomad-leven?
  • Wat heb ik nodig als digital nomad?
  • Wat voor werk kan ik allemaal doen?
  • Waar kan ik jobs vinden?
  • Het verschil tussen freelance en in loondienst.
  • De top 10 populaire bestemmingen.
  • Wat is een workation?

1. Wat is een digital nomad?

Wat is een Digital Nomad?

Als je op zoek bent naar een wereld vol avontuur en verandering, terwijl je tegelijkertijd bovenop je carrière blijft zitten - dan is het digital nomad-leven gemaakt voor jou!

Het leven als digitale nomaden biedt de flexibiliteit om overal ter wereld aan interessante projecten te werken. Stap als een moderne reiziger in en haal eruit wat bestemd is voor jou! Trek je voordeel uit dit unieke leven dat zowel het verkennen van andere landen mogelijk maakt, carrièrekansen én een inspirerende kans biedt om jezelf te ontwikkelen! De mogelijkheden zijn eindeloos - ga het avontuur aan als je klaar bent om het leven van een digital nomad te leiden!

2. Hoe begin ik een digital nomad-leven?

Wil jij ook digital nomad worden? Neem de tijd om alles zo goed mogelijk voor te bereiden voordat je afreist. Denk hierbij aan je financiën, verzekeringen en werkzaken. Zorg ervoor dat dit allemaal netjes geregeld is, zodat jouw avontuur kan beginnen!

Heb je dit gedaan? Trek dan je avontuur laarzen aan en laten we beginnen! Wees niet bang om jezelf alle kanten van het leven te laten meemaken. Ontdek interessante locaties waaraan jou wensen, ambities en dromen kunnen voldoen. Laad die backpack vol met goede vibes: it's time for an adventure!

Wees flexibel; buig met de wind mee als je route zich aanpast. Toon wat lef door 'out-of- the-box' te denken - unieke ideeën worden gewaardeerd! Dit is echt een kans om van je dromen waarheid te maken, op avontuur te stappen en mega te gaan genieten van wat er op je pad komt: risico's durven nemen kan beloond worden met ongekende successen in je digitale carrière.

3. Wat heb ik nodig als digital nomad?

Ben je klaar om de sprong te wagen en wil jij een digital nomad worden? Dan moet je beschikken over een aantal benodigdheden om verantwoord te reizen en productief op afstand te kunnen werken. Eén van de voornaamste zaken dat onmiskenbaar is: een sterke internetverbinding. Verder vereist dit avontuur dat jouw laptop of tablet alle bestand-gegevens op afstand toegang geven voor potentiële opdrachten! Denk ook goed na over comfort: neem goede slaap gear mee - en indien nodig relevante visumdocumentatie. Op deze manier kan er niets mis gaan tijdens je globetrotter avonturen!

4. Wat voor werk kan ik allemaal doen?

Als digital nomad kun je een uniek en avontuurlijk leven leiden. Met jouw veelzijdigheid als motivatie, heb je de mogelijkheid om op verschillende gebieden in te zetten - van freelancen in webontwikkeling of copywriting tot reisblogger of personal trainer/coach! Ook vrijwilligerswerk is een optie waarmee je nieuwe ervaringen kan opdoen. Jouw creativiteit combineren met invloeden uit sociale connecties maakt het waarschijnlijk uitdagender dan 'gewoon' werken, maar bevredigender als resultaat.

5. Waar kan ik jobs vinden?

Ben jij een digital nomad die op zoek is naar werk? Maak dan gebruik van de vele mogelijkheden! Ga online vacatures zoeken, bijvoorbeeld via Fiverr, Freelance.nl of Indeed. Versterk je netwerk door lid te worden van freelance- of Digital Nomad-groepen - zowel LinkedIn als Facebook hebben volop opties hierin beschikbaar! Je kunt ook contact leggen met bedrijven in de steden binnen jouw reis. Connecties delen met mensen die dezelfde interesses hebben als jij; er bestaan oneindig manieren om toegang te krijgen tot banen, dus ga hiermee aan de slag!

6. Het verschil tussen freelance en in loondienst

Als digital nomad kun je leuke voordelen hebben bij verschillende werkstijlen. Je kunt voor jezelf beginnen als freelancer, een baan zoeken in loondienst of beide combineren! Elk van deze opties brengt unieke voordelen met zich mee - maar let op dat je begrijpt wat ermee gepaard gaat. Het is essentieel om de voor- en nadelen te weten voordat je een keuze maakt, want hoewel ze op vele manieren vergelijkbaar zijn, is het goed om alles tegen elkaar af te wegen.

Freelancen als een nomade biedt ongelooflijke vrijheid en flexibiliteit. Je bent de baas over je tijd, in tegenstelling tot werken van 9-5 met een vast salaris. Met freelancen kun je meestal makkelijk geld verdienen, maar er zijn ook risico's: zoals het vinden van betrouwbare opdrachtgevers of de onzekerheid die je soms hebt met de duur van je opdrachten. Je inkomsten per maand zullen door opdrachten wisselend zijn. Zorg dus dat je een gezonde stroom hebt van opdrachtgevers.

Werk in loondienst biedt je een zekere mate van financiële stabiliteit, maar daarentegen kan dit ook enkele beperkingen met zich meebrengen. Je bent gebonden aan één locatie of bedrijf en je hebt minder flexibiliteit dan wanneer je op freelance basis werkt.

Als je een digital nomad wordt, kan het lastig zijn om de juiste keuzes te maken; daarom is het handig om verschillende mogelijkheden uitgebreid te onderzoeken. Laat je niet beperken door één optie: verdiep je in alle mogelijkheden die passend zouden kunnen zijn in jouw specifieke situatie!

7. De top 10 populaire bestemmingen

Digitale nomaden zijn ervan verzekerd dat ze overal ter wereld een onvergetelijke reis beleven.

De 10 meest geliefde locaties staan hieronder voor je op een rijtje:

1. Thailand - Wandel door de weelderige jungles, bewonder het adembenemende strand en geniet van betaalbare levensomstandigheden.

2. Mexico - Is een fascinerend land vol met culturele schatten. Je kunt de wonderlijke archeologische plekken bezoeken zoals Chichen Itza en Teotihuacan.

3. Colombia - Nodigt je uit op een ongelooflijk avontuurlijke reis. Verken de historische stad Cartagena, duik het prachtige Amazone-woud in en ervaar verschillende regio's.

4. Bali - Kom naar dit tropische paradijs, geniet van de prachtige stranden en bezoek historische tempels met verhalen die eeuwenoud zijn.

5. Nederland - mag gezien worden als een open boek vol met kleurrijke architectuur, uitnodigende cafés om in te blijven hangen en interessante verhalen over de geschiedenis.

6. Spanje - Dit land is een verzameling van kleurrijke, ontspannende en cultureel rijke aantrekkelijkheden. Geniet van het blauwe water langs de stranden en bewonder historische architectuur in schilderachtige steden.

7. Portugal - De natuurrijke kustlandschappen maken Portugal uniek. Ontdek de heerlijke stranden en rustgevende getijdenpoelen van de Algarve, of bewonder het adembenemende uitzicht op de Azoren!

8. Griekenland - nodigt je uit om te verdwalen tussen haar schitterende stranden, gebouwen en kleurrijke steden vol inspirerende cultuur.

9. Italië - Ontdek de fascinerende geschiedenis, verrukkelijke keuken en de bijzondere culturele attracties die op je wachten in dit unieke bezoekersparadijs.

10. Japan - Is de perfecte reisbestemming voor iets van alle markten thuis! Ongeacht of je houdt van het ademen van de inspirerende frisse lucht tussen goed uitgedost berglandschap, of leven als een local en meegaan met 'the fast life' - dit land heeft alles te bieden.

8. Wat is een workation?

Workation

Workations staan bekend als de ultieme manier om werk en vakantie te combineren: je krijgt het beste van twee werelden! Deze combinatie wordt steeds populairder bij digitale nomaden die niet alleen toeristische attracties willen verkennen, maar ook tijdens hun reis op vakantie willen. Meestal zoeken de digital nomads elkaar op en gaan zij opzoek naar een plek waar zij voor 3/4 weken kunnen verblijven. Bovendien is een workation perfect om internationale netwerken uit te breiden en ervaring op te doen met collega’s over heel de wereld – dit is een waardevolle toevoeging aan jou reis met avontuur gegarandeerd!

Ben jij er klaar voor?

Word een digital nomad en maak van de wereld je thuis! Verken nieuwe landen, geniet van culturele attracties, leer internationale contacten op te bouwen... Met het leven als Digital Nomad krijg je alle tools die jouw carrière versterken. Dus waar wacht je nog op? Aanvaard de uitdaging en ga voor het avontuur!


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen