18 verschillende bezorg opties die de Amazon levertijd beïnvloeden
18 verschillende bezorg opties die de Amazon levertijd beïnvloeden
09 januari 2021 

18 verschillende bezorg opties die de Amazon levertijd beïnvloeden

De Amazon levertijd, wat weten wij er eigenlijk van? Het kan zijn dat je een verkoper op Amazon bent, of zelf ook weleens wat producten bestelt op een van de Amazon marktplaatsen. En dan wil je natuurlijk jouw pakketje zo snel mogelijk geleverd krijgen. We gaan er altijd maar vanuit dat het supersnel bezorgd wordt en bij voorkeur ook nog gratis en voor niks, echter …welke verschillende opties zijn er allemaal?

Je kan op Amazon via veel verschillende opties een pakketje laten bezorgen, het is ook afhankelijk van of jij een Amazon Prime lidmaatschap hebt of niet.

Laten we hieronder eens kijken naar alle Amazon levertijden en welke opties er eigenlijk allemaal zijn om het klanten nog makkelijker te maken.


Amazon levertijd: innovaties voor een nog snellere levering

innovaties voor een nog snellere levering

Het is natuurlijk duidelijk dat Amazon met de komst van “Amazon Prime” in 2005 het e-commerce landschap totaal heeft veranderd. Ze hebben hiermee de gratis 2-daagse bezorging geïntroduceerd, voor enorm veel producten op de Amazon Marketplace. Verder is Amazon continu aam het innoveren om bezorgprocessen nog beter en sneller te laten verlopen …een van de nieuwste ontwikkelingen is “Scout” een robot die pakketten kan bezorgen.

En verder staan er ook weer nieuwe experimenten in het vooruitschiet, zoals Amazon “Prime Air” …wat uiteindelijk een drone-bezorgsysteem zou moeten worden.

We laten je hieronder de bestaande bezorgopties zien, en proberen hier ook zo goed mogelijk de Amazon levertijd van in beeld te brengen.

1. Amazon Prime Two Day Delivery

Hoe werkt Amazon Prime Two Day Delivery?
De Amazon levertijd van 2 dagen + gratis bezorging vormen een hoeksteen van het Amazon Prime (Two Day Delivery) lidmaatschap. Wanneer je eenmaal bent ingeschreven hiervoor wordt je opeens blootgesteld aan enorm veel producten die voor deze “leverings-garantie” in aanmerking komen …en dat is natuurlijk goed voor klanten (die overigens nog van meer voordelen genieten via Amazon Prime). Je kan met het Amazon Prime lidmaatschap simpelweg een order plaatsen voor de in aanmerking komende producten en dan “Prime Two Day Delivery” selecteren ….heb je nog geen Amazon Prime lidmaatschap? Je kan het dan ook eerst eens 30 dagen uitproberen, zonder bijkomende kosten.

Waar is Amazon Prime Two Day Delivery beschikbaar?
Vanzelfsprekend in de VS is de Amazon levertijd van 2 dagen + gratis bezorging van kracht …kijk je naar bv. adressen in Alaska, Hawaii en Puerto Rico dan krijgen klanten gratis “standaard” levering (wat neerkomt op tussen de 3 en 7 werkdagen voor het bezorgen van de producten). Je kan inmiddels ook via Amazon in Nederland gebruik maken van Amazon Prime en in aanmerking komen voor snelle Amazon levertijden op miljoenen (in aanmerking komende) producten. Er zitten aan de 2-daagse Amazon levertijd van die producten verder ook geen extra kosten verbonden, en er geldt ook geen minimale bestelwaarde. Het geldt voor zowel klanten die Amazon Nederland of Amazon België gebruiken (die laatste is er officieel nog niet, maar Belgische klanten kunnen momenteel wel vanuit België op Amazon.nl bestellingen plaatsen).

Wat kan je bestellen met Amazon Prime Two Day Delivery?
Het verschilt een beetje per Amazon Marketplace, want in de VS heb je meer dan 100 miljoen items die in aanmerking komen voor deze snelle Amazon levertijd en gratis bezorging van je producten. Amazon in Nederland heeft momenteel meer dan 100 miljoen producten die voor een groot deel allemaal door Amazon zelf worden verkocht (al komen er natuurlijk gaande weg wel steeds meer externe verkopers bij op Amazon.nl). Je kan er dus ook in Nederland van uitgaan dat miljoenen producten in aanmerking zullen komen voor Amazon Prime Two Day Delivery.

Hoeveel kost Amazon Prime Two Day Delivery?
In feite is het helemaal gratis, echter zal je dan natuurlijk wel een Amazon Prime lidmaatschap dienen te hebben. In de VS komt dit neer op $ 12,99 dollar per maand / of $ 119,- dollar per jaar voor bijna alle klanten of $ 6,49 dollar per maand / of $ 59,- dollar per jaar voor studenten. Wil je voor Amazon in Nederland een Amazon Prime lidmaatschap aanvragen, betaal je hier € 2,99 euro per maand voor. En dan kan je dus gratis in aanmerking komen voor de supersnelle Amazon levertijd + gratis bezorging van enorm veel producten.

2. Amazon Prime One Day Delivery

Hoe werkt Amazon Prime One Day Delivery?
Je kan het met Amazon Prime One Day Delivery nog bonter maken, want een bestelling plaatsen met in aanmerking komende producten zal gepaard gaan met een nog snellere Amazon levertijd …namelijk, een bestelling die ergens vandaag wordt geplaatst zal de volgende dag uiterlijk 21.00 uur worden geleverd. Het is momenteel nog voornamelijk in de VS van toepassing, en het verschilt ook weer per locatie, wanneer het pakketje precies wordt afgeleverd bij de klant. Je kan bij Amazon in Nederland ook gebruik maken van deze supersnelle Amazon levertijd op miljoenen producten zonder een minimale bestelwaarde en je krijgt ook weer gratis bezorging.

Waar is Amazon Prime One Day Delivery beschikbaar?
Deze snelle Amazon levertijd + gratis bezorging is momenteel al op veel plaatsen beschikbaar …je kan ervoor kiezen bij het plaatsen van jouw bestelling.

Wat kan je bestellen met Amazon Prime One Day Delivery?
In de VS praten we over meer dan 10 miljoen producten die voor Amazon Prime One Day Delivery in aanmerking komen. Ga je in Nederland bestellen, zal je ook hier veel producten kunnen bestellen die de volgende dag al geleverd kunnen worden. Je kan er tijdens het zoeken ook op filteren om shoppen naar dit soort items wat makkelijker te maken.

Hoeveel kost Amazon Prime One Day Delivery?
Net zoals bij de Amazon Prime Two Day Delivery is gebruik maken van deze Amazon service helemaal gratis voor Amazon Prime leden. Je zal dus voor Amazon in Nederland een betaald “Prime” lidmaatschap moeten hebben, waarvoor je € 2,99 euro betaalt en hier ook nog andere extra’s bij krijgt (zoals Amazon Prime Video en Amazon Prime Gaming).

3. Amazon Prime Same Day Delivery

Hoe werkt Amazon Prime Same Day Delivery?
Je kan ook nog gebruik maken van de crème de la crème, wanneer we praten over de snelle Amazon levertijd …want je kan namelijk ook een aantal producten via Amazon op dezelfde dag laten bezorgen. Hiervoor zal je dan wel voor 12.00 uur de items dienen te bestellen (of voordat de “order within” countdown timer eindigt) om ze rond 21.00 uur dezelfde dag te ontvangen. Verder zal je ook op een minimale bestelwaarde dienen te komen van $ 35,- dollar of meer om er gratis gebruik van te kunnen maken. Je kan er in Nederland ook gebruik van maken en Amazon Prime leden genieten zo van een supersnelle en gratis Amazon levertijd (dezelfde dag), waarbij er echter ook in Nederland wel een minimale bestelwaarde voor geldt. Op Amazon.nl is dat een bestelling van € 20,- euro en hoger.

Waar is Amazon Prime Same Day Delivery beschikbaar?
Er zijn een aantal plaatsen waar Amazon Same Day Delivery momenteel gebruikt kan worden, hiervoor kan je het beste kijken of de optie wordt aangegeven tijdens het bestellen van je gewenste product.

Wat kan je bestellen met Amazon Prime Same Day Delivery?
In de VS praten we al over meer dan 3 miljoen producten die dezelfde dag kunnen worden bezorgd. Naast dat de optie ook bij het afrekenen te zien is, kan je natuurlijk ook hierop weer filteren tijdens de zoekopdracht op Amazon Prime Same Day Delivery, om die in aanmerking komende producten in een oogopslag te zien en te kunnen bestellen.

Hoeveel kost Amazon Prime Same Day Delivery?
Je kan er simpelweg weer gratis voor in aanmerking komen, wanneer jij een Amazon Prime lidmaatschap hebt en hoeft er dus niks extra’s voor te betalen …wel zal je dus rekening moeten houden met een minimale bestelwaarde van $ 35,- dollar (in de VS) en € 20,- euro (in Nederland). Wanneer je niet aan die $ 35,- dollar komt in de VS betaal je $ 5,99 dollar extra en klanten die geen Amazon Prime lidmaatschap hebben betalen tot zelfs wel $ 9,98 dollar extra per item.

4. Amazon Prime Now

Hoe werkt Amazon Prime Now?
Amazon Prime Now is in het leven geroepen voor lokale levering van bepaalde producten zoals luiers, medicijnen, boodschappen, keukengerei en sommige elektronische producten. Je hebt een Amazon Prime lidmaatschap nodig om er gebruik van te kunnen maken. In de VS kunnen klanten via de Amazon Prime Now website met hun postcode checken of en welke producten voor hun beschikbaar zijn voor de Amazon levertijd van 1 – 2 uur. En tijdens het plaatsen van de bestelling kan er dan gekozen worden voor levering binnen 2 uur (gratis) of levering binnen 1 uur (tegen de betaling van een extra Amazon fee). Verder kunnen klanten ook hun bestelling volgen, wanneer ze gebruik maken van de app.

Waar is Amazon Prime Now beschikbaar?
De supersnelle Amazon levertijd + gratis bezorging (vanaf 2 uur, 1 uur zal een extra fee kosten) is beschikbaar in veel Amerikaanse staten en begint ook in Europa al iets meer uit te rollen. Zo kan je ook in bepaalde (grote) steden in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje al gebruik maken van Amazon Prime Now …verder vind je het ook al in India en Japan. In Nederland komt het nog niet echt ter sprake, maar dat zal een kwestie van tijd zijn …Amazon in Nederland is feitelijk nog niet zo heel lang gelanceerd en er zijn ook nog geen Amazon Fulfillment Centers in Nederland te vinden, wat het dus lastig maakt producten ook echt binnen 1 of 2 uur te kunnen leveren. Het zal dus waarschijnlijk nog wel een poosje duren (althans, tot de komst van het eerste Amazon warenhuis in Nederland), voordat deze Amazon levertijden ook in Nederland beschikbaar worden.

Wat kan je bestellen met Amazon Prime Now?
In de steden waar het momenteel wel al beschikbaar is, komen er inmiddels al tienduizenden producten voor in aanmerking die door Amazon of met FBA worden verstuurt.

Hoeveel kost Amazon Prime Now?
Je kan gebruik maken van deze snelle Amazon levertijden, wanneer jij een Amazon Prime lidmaatschap hebt en kost je bij de 2 uur levertijd niks extra’s …wil je producten in 1 uur geleverd krijgen betaal je wel een extra Amazon fee, afhankelijk van de grootte die pakketten hebben.

5. Amazon Prime Pantry

Hoe werkt Amazon Prime Pantry?
Amazon Prime Pantry is handig voor klanten die producten / boodschappen willen bestellen die niet (kunnen) bederven. Je kan hierbij ook denken aan bv. schoonmaakproducten of items voor het huishouden. Ze kunnen via Amazon Prime Pantry voordelig worden ingeslagen en worden (in de VS) meestal tussen de 1 tot 4 werkdagen afgeleverd bij klanten die er gebruik van kunnen maken.

Waar is Amazon Prime Pantry beschikbaar?
Je kan momenteel alleen van Amazon Prime Pantry gebruik maken in de VS …in bijna alle staten, behalve Alaska en Hawaii.

Wat kan je bestellen met Amazon Prime Pantry?
Je kan via Amazon Prime Pantry eten en drinken bestellen, met een zeer lange houdbaarheidsdatum (of “shelf-life”) …veel van die producten worden na verloop van tijd minder in smaak of kunnen verkleuren, maar echt bederven zullen veel van die producten nooit doen. Met Amazon Pantry kan je dus geen verse producten bestellen. Verder kan je denken aan producten zoals vitamines, verzorgingsproducten en grootverpakkingen van bv. huishoudelijke of schoonmaakproducten.

Hoeveel kost Amazon Prime Pantry?
Je kon voorheen gebruik maken van Amazon Prime Pantry door de inschrijving hiervoor te voltooien. En iedereen die hiervoor al reeds ingeschreven is, kan er ook gebruik van blijven maken voor $ 4,99 dollar per maand, en krijgen gratis levering bij bestellingen van $ 10,- dollar of meer. Momenteel worden er even geen nieuwe leden geaccepteerd voor Amazon Prime Pantry.

En wanneer Amazon Prime leden geen Amazon Prime Pantry account hebben, kunnen ze genieten van gratis levering bij bestellingen van $ 35,- dollar of meer, of anders $ 5,99 dollar betalen voor elke bestelling onder de $ 35,- dollar …in sommige gebieden kunnen klanten die geen “Prime” hebben voor $ 5,99 dollar extra, bestellingen plaatsen via Amazon Prime Pantry.

6. Amazon Fresh Delivery

Hoe werkt Amazon Fresh Delivery?
Er kan met Amazon Fresh Delivery op verschillende manieren worden geleverd, waarvan thuisbezorging en ook ophalen mogelijk is in bepaalde steden. In de meeste gevallen is de Amazon levertijd dezelfde dag of volgende ochtend.

Waar is Amazon Fresh Delivery beschikbaar?
Het is beschikbaar in meer dan 2.000 verschillende steden, en die kunnen aan de hand van postcode worden gecheckt via deze website …het is echter alleen beschikbaar voor Amazon Prime klanten en dan ook nog eens op uitnodiging. En klanten die zich dus aanmelden voor Amazon Prime en gebruik willen maken van Amazon Fresh Delivery, zullen dus eerst een uitnodiging dienen te ontvangen.

Wat kan je bestellen met Amazon Fresh Delivery?
Je kan met Amazon Fresh Delivery de meeste boodschappen bestellen (eigenlijk alles wat je ook in de supermarkt zou kopen) zoals dus ook groente, fruit, vlees, vis en zuivelproducten.

Hoeveel kost Amazon Fresh Delivery?
Voor iedereen die er gebruik van kan maken, geldt dus (met een Amazon Prime lidmaatschap) een gratis bezorging bij een Amazon levertijd van 2 uur …en er geldt ook een minimale bestelwaarde van meestal $ 35,- dollar per bestelling, maar in sommige gevallen ook $ 50,- dollar per bestelling (afhankelijk van de locatie waar vanuit zal worden bestelt). En kleinere bestellingen gaan meestal gepaard met een “delivery fee” van meestal $ 9,99 dollar …ook bestellingen die binnen een uur worden afgeleverd gaan gepaard met een extra Amazon fee.

7. Amazon Hub and Apartment Locker Delivery

Hoe werkt Amazon Hub and Apartment Locker Delivery?
Je kan er bij deze Amazon bezorgoptie voor kiezen producten te laten versturen, elders dan je gebruikelijke huisadres. Het pakketje zal in een zogeheten Amazon locker worden geplaatst, of in een appartementengebouw in een soort gelijke sectie worden gedeponeerd (sommige Amazon klanten vinden dit makkelijk om zo het pakketje bv. onderweg ergens op te kunnen pikken, en anderen denken ook dat het de kans op diefstal van hun pakketje zal verlagen). In veel gevallen kan het in winkels / supermarkten worden opgehaald of anders in een appartementengebouw en het kluisje kan worden geopend aan de hand van een toegewezen code. Verder zal het pakketje binnen 3 dagen moeten worden opgehaald, anders wordt het naar Amazon retour gestuurd en krijg je het aankoopbedrag terugbetaalt.

En je kan in sommige gevallen ook producten naar Amazon retour sturen, via deze Amazon lockers.

Waar is Amazon Hub and Apartment Locker Delivery beschikbaar?
Amazon klanten kunnen er in heel de VS gebruik van maken, en aan de hand van deze link kijken waar de Amazon lockers zich allemaal bevinden.

Wat kan je bestellen met Amazon Hub and Apartment Locker Delivery?
Er zijn veel producten die in een Amazon locker geplaatst kunnen worden, maar er zijn natuurlijk ook bepaalde (grote of zware) items die hier niet voor in aanmerking komen.

Hoeveel kost Amazon Hub and Apartment Locker Delivery?
Verder zitten er ook geen extra kosten verbonden aan deze bezorgoptie, maar betaal je dus gewoon de (eventuele) kosten van een normale bestelling.

8. Amazon In-Home Delivery via Amazon Key

Hoe werkt Amazon In-Home Delivery via Amazon Key?
Naast een Amazon levertijd die steeds sneller verloopt, heeft Amazon nog een paar nieuwe methodes om pakketjes te bezorgen. En 1 daarvan is Amazon In-Home Delivery via Amazon Key …maar wat is dat dan precies? Je geeft zo de Amazon bezorger tijdelijk toegang om het pakket in je huis te bezorgen, in plaats van het voor je deur neer te zetten. Je hebt hier wel een “Amazon Key” kit voor nodig die bestaat uit een Smartlock en Cloud-Cam …verder zal je ook In-Home delivery moeten inschakelen via de Amazon Key app. De Amazon bezorger zal nu zijn of haar handscanner gebruiken om je deur open te maken, en de camera zal de bezorging nu opnemen. De Amazon levertijd voor deze bezorgoptie zal nagenoeg hetzelfde zijn, in vergelijking met een “reguliere” bestelling.

Tijdens het shoppen op Amazon.com kunnen klanten voor “In-Home” kiezen bij de bezorgopties die beschikbaar zijn. In-Home bezorging is alleen beschikbaar voor Amazon Prime leden en voor zover bekend (momenteel) nog niet voor Amazon in Nederland beschikbaar ofwel via Amazon.nl.

Waar is Amazon In-Home Delivery via Amazon Key beschikbaar?
Amazon In-Home Delivery is momenteel beschikbaar op verschillende plaatsen, ontdek hier welke dit zijn.

Wat kan je bestellen met Amazon In-Home Delivery via Amazon Key?
Je kan in feite alle producten die er op Amazon beschikbaar zijn bestellen, met deze bezorgoptie.

Hoeveel kost Amazon In-Home Delivery via Amazon Key?
Amazon Prime leden betalen helemaal niks extra’s voor deze bezorgdienst, wel hebben klanten een Amazon Key kit nodig om er gebruik van te kunnen maken.

9. Amazon In-Car Delivery via Amazon Key

Hoe werkt Amazon In-Car Delivery via Amazon Key?
Amazon Prime klanten die de beschikking hebben over “Key for Garage” technologie en de MyQ Smart Garage Hub …kunnen ook zelfs pakketjes geleverd krijgen in hun auto’s. Amazon Prime klanten parkeren hun auto dan op een open en publieke plaats, waarna ze notificaties krijgen wanneer het pakketje in hun auto is afgeleverd.

Het is echter alleen geschikt voor bepaalde auto’s, na de set-up van deze bezorgmethode zijn Amazon Prime klanten vervolgens helemaal klaar om producten in hun auto te kunnen ontvangen.

Waar is Amazon In-Car Delivery via Amazon Key beschikbaar?
Het is in verschillende steden en omgevingen beschikbaar, en om bestellingen te ontvangen zal er een bestelling moeten worden geplaatst voor de exacte locatie.

Wat kan je bestellen met Amazon In-Car Delivery via Amazon Key?
In de VS kunnen er tientallen miljoenen (Amazon Prime) producten bestelt worden met deze “In-Car Delivery via Amazon Key” bezorgoptie …en je kan bestellen wat er allemaal in je auto past. Er zijn ook nog enkele andere uitzonderingen. En over het algemeen zal de Amazon levertijd binnen 4 uur zijn na het maken van de bestelling, maar wellicht zit er nog verschil tussen bepaalde locaties.

Hoeveel kost Amazon In-Car Delivery via Amazon Key?
Er zitten geen extra kosten verbonden aan Amazon In-Car Delivery via Amazon Key en de bezorgservice is van toepassing op in aanmerking komende producten …je zal natuurlijk wel een Amazon Prime lidmaatschap moeten hebben.

10. Amazon In-Garage Delivery via Amazon Key

Hoe werkt Amazon In-Garage Delivery via Amazon Key?
In dezelfde lijn van bezorgservice is er dan ook nog de Amazon In-Garage Delivery via Amazon Key en die is op 23 april 2019 beschikbaar geworden voor Amazon klanten (aangekondigd tijdens de “Consumer Electronics Show” in januari 2019). Amazon Prime klanten met “Key for Garage” technologie en de MyQ Smart Garage Hub kunnen met deze bezorgoptie pakketjes laten bezorgen in hun eigen garage.

Het is een soort alternatief op de bestaande “Amazon In-Home Delivery via Amazon Key” voor klanten die bv. huisdieren hebben of wegens alarmsystemen de producten liever in hun garage laten bezorgen.

Waar is Amazon In-Garage Delivery via Amazon Key beschikbaar?
In feite overal waar ook Amazon In-Home Delivery via Amazon key beschikbaar is, gezien het bijna hetzelfde werkt.

Wat kan je bestellen met Amazon In-Garage Delivery via Amazon Key?
Je kan ook hier weer alle producten bestellen die op Amazon.com beschikbaar zijn en er worden dus geen producten uitgesloten.

Hoeveel kost Amazon In-Garage Delivery via Amazon Key?
Er zitten geen extra kosten aan deze bezorgoptie verbonden voor Amazon Prime klanten die er gebruik van willen maken, maar er is wel een “Amazon Smart Garage Kit” voor nodig … MyQ Smart Garage Door Opener of MyQ Smart Garage Door Opener + Amazon Cloud / Key Smart Garage Kit.

11. Amazon Scout Robot Delivery

Hoe werkt Amazon Scout Robot Delivery?
We moeten er wel even bij vertellen dat het hier nog om een experiment gaat, en dat er dus nog geen robots door de straten sjezen in de VS om pakketjes te bezorgen. Er worden momenteel in Snohomisch County, Washington en Irvine, (alleen gebieden in Californië) testen gedraaid met deze bezorgoptie. En klanten die hun producten op deze manier laten bezorgen krijgen hun pakketje geleverd door een autonome robot …en kunnen het dus ook op die manier aannemen (momenteel worden de robots nog begeleid door mensen). Ze krijgen ook een berichtje wanneer de robot langskomt, zodat het pakketje kan worden aangepakt.

Waar is Amazon Scout Robot Delivery beschikbaar?
Amazon Scout Robots (waarvan er in totaal momenteel 6 zijn) maken testbezorgingen in de Snohomisch County, Washington en Irvine (Californië) van maandag tot en met vrijdag (levering vindt altijd overdag plaats).

Wat kan je bestellen met Amazon Scout Robot Delivery?
In feite alles wat in de robot past …die een inhoud heeft van ongeveer een ronde “watercooler”.

Hoeveel kost Amazon Scout Robot Delivery?
Er zitten verder geen extra kosten aan verbonden, het is nog niet duidelijk of het alleen voor Amazon Prime klanten beschikbaar wordt …op het moment dat er steeds meer locaties bij komen waar de “Scout” robots worden ingezet voor bezorging. Gezien het nog een testproces is zal de Amazon levertijd ook wel iets langer zijn, en wordt het de vraag hoe snel de robots straks door het verkeer kunnen navigeren en vlekkeloos de pakketjes kunnen afleveren.

12. Amazon Subscribe and Save

Hoe werkt Amazon Subscribe and Save?
Je kan via de “Amazon Subscribe and Save Store Page” producten zoeken en vinden die dagelijks worden gebruikt zoals babyproducten, contactlenzenvloeistof, luiers, schoonmaakproducten of dingen voor eventuele huisdieren. Vervolgens kan hiervoor een abonnement worden afgesloten, zodat de producten tegen een flinke korting maandelijks of per half jaar op een specifieke datum kunnen worden geleverd. Het voordeel is dus dat er eigenlijk geen Amazon levertijd is, omdat je precies weet op welke datum de producten bij je op de stoep staan …en omdat ze gezamenlijk worden geleverd kan je korting op die producten aardig oplopen.

Gebruikmaken van Amazon Subscribe and Save gaat samen met gratis verzending, en je kan tot wel 15% korting krijgen op producten die je bestelt (minimaal 5 producten per maand) …Amazon Prime leden krijgen zelfs een extra korting van 20% op bv. babyvoeding, luiers en meer …sommige merken geven zelfs nog meer korting, en dat maakt deze manier van Amazon leveringen heel interessant voor producten die je altijd gebruikt.

Waar is Amazon Subscribe and Save beschikbaar?
Deze optie is beschikbaar overal waar Amazon producten levert.

Wat kan je bestellen met Subscribe and Save?
Elk item beschikbaar op de Amazon Subscribe and Save Store Page waaronder boodschappen, zakdoekjes, luiers, huisdierproducten, vitamines, schoonmaakproducten, beautyproducten en nog heel veel meer.

Hoeveel kost Amazon Subscribe and Save?
Ervan gebruik maken kost je helemaal niks en ook de levering is gratis.

13. Amazon Release-Date Delivery

Hoe werkt Amazon Release-Date Delivery?
Je kan met deze bezorgoptie pre-release items alvast bestellen met een pre-order, waardoor je het item gelijk krijgt opgestuurd wanneer deze op voorraad is …en zal het dus zo snel mogelijk ontvangen. De Amazon levertijd zal hetzelfde zijn zoals dat ook op een normale levering van toepassing is …je kan bij deze optie echter niet kiezen om het te laten bezorgen bij een van de Amazon lockers, het zal echt aan huis moeten worden afgeleverd.

Waar is Amazon Release-Date Delivery beschikbaar?
In de VS en wellicht ook steeds meer in andere landen, weliswaar op een echt adres en dus niet via de Amazon lockers.

Wat kan je bestellen met Amazon Release-Date Delivery?
Elk item dat in de pijplijn zit en op een officiële lanceerdatum beschikbaar wordt voor het consumentenpubliek kan worden gekocht.

Hoeveel kost Amazon Release-Date Delivery?
Iedere klant die geen Amazon Prime lidmaatschap heeft zal rekening moeten houden met normale verzendkosten die er gelden. Amazon Prime klanten krijgen een gratis “Release-Date” levering, wanneer ze kiezen voor een 2-daagse leveringswijze.

14. Amazon Prime Air Drone Delivery

Hoe werkt Amazon Prime Air Drone Delivery?
Een van de meest besproken leveringsmethodes die Amazon probeert te faciliteren, want momenteel zit dit gehele proces nog in de testfase, is Amazon Prime Air Drone Delivery. Zo worden er in verschillende ontwikkelcentra over de hele wereld testen gedraaid. In de (nabije) toekomst is het de bedoeling met drones bestellingen te kunnen bezorgen bij klanten die maximaal zo’n 2,25 kilogram mogen wegen.

Er wordt met deze bezorgmethode gemikt op een Amazon levertijd van 30 minuten of minder …natuurlijk moeten er dan wel heel wat drones in de lucht hangen om dit ook echt te kunnen realiseren.

Wanneer is Amazon Prime Air Drone Delivery beschikbaar?
Er is momenteel (Q4 2020) nog geen lanceerdatum voor deze bezorgmethode aangekondigd.

Wat kan je bestellen met Amazon Prime Air Drone Delivery?
In feite (bijna) alle producten, zolang die maar onder de 2,25 kilogram wegen (of om precies te zijn 5 ”pounds” dus 2,26796185 kilogram …er zal waarschijnlijk wel of geen optie voor Amazon Prime Air Drone Delivery worden weergegeven bij producten, op het moment dat deze bezorgmethode beschikbaar wordt.

Hoeveel kost Amazon Prime Air Drone Delivery?
Er zijn momenteel nog geen kosten aangekondigd voor deze bezorgmethode.

15. Amazon Day Delivery

Hoe werkt Amazon Day Delivery?
En dan heb je ook nog Amazon Day Delivery, aangekondigd in februari 2019, waarmee Amazon klanten een specifieke datum kunnen prikken voor alle producten die gedurende de week zijn bestelt op de Amazon Marketplace …op die manier weten klanten dus precies wanneer ze alle producten ontvangen, en is er dus eigenlijk niet echt een Amazon levertijd gezien de datum bekend is. En hierbij komt ook nog een ander voordeel om de hoek kijken …die van verspilling. Want Amazon kan met deze bezorgmethode de producten beter groeperen in minder doosjes en efficiënter omgaan met de omvang hiervan …er wordt dus over alles nagedacht bij Amazon en dat maakt het natuurlijk nog mooier. Zo heb je zelf ook een beetje het idee dat je een (klein) steentje bijdraagt aan een beter milieu. Je kan dus gedurende de week producten blijven toevoegen aan de bestelling die dan in 1 keer zullen worden geleverd …en je hoeft ook niet voor verschillende pakketten thuis te blijven, maar krijgt alles in 1 keer geleverd wat het een efficiënte bezorgmethode maakt.

Om in aanmerking te komen voor de Amazon Day Delivery, zal je wel 2 dagen van tevoren een item dienen te bestellen.

Wat kan je bestellen met Amazon Day Delivery?
In feite alle producten die onder Amazon Prime vallen en producten die verstuurd worden via Amazon zelf of natuurlijk met Amazon FBA (Fulfillment by Amazon).

Hoeveel kost Amazon Day Delivery?
Amazon Prime leden kunnen gratis gebruik maken van deze bezorgoptie.

16. Secure Delivery with One-Time Password

Hoe werkt Amazon Secure Delivery with One-Time Password?
Met een eenmalige wachtwoord verificatie (One-Time Password) op het moment van levering, breng je in feite een extra laag van beveilig aan bovenop je bestelling. Amazon zal je een eenmalig wachtwoord sturen naar jouw emailadres, wanneer je pakketje bij hun de deur uit is. Het gaat hier om een 6-cijferige wachtwoord die geldig blijft tot het einde van de dag. Wanneer er dezelfde dag een Amazon bezorger voor je deur staat, voer je dit wachtwoord in op het apparaat dat die Amazon bezorger bij zich heeft. En nadat dit klaar is en het wachtwoord (direct) wordt geverifieerd …zal de Amazon bezorger je pakketje aan jou overhandigen en is de levering compleet. De Amazon levertijd zal er niet echt door veranderen.

Wat kan je bestellen met Amazon Secure Delivery with One-Time Password?
Het wordt gebruikt voor de zogeheten “high-valuable” items, om een extra zekerheid in te bouwen dat het ook echt in jouw handen terechtkomt.

Hoeveel kost Amazon Secure Delivery with One-Time Password?
Er zijn nog geen aankondigingen of verhalen bekend dat dit extra geld zal gaan kosten voor klanten die hier gebruik van maken.

17. Amazon Hub Counter

Amazon heeft deze bezorgoptie aangekondigd op 27 juni 2019 en heeft het later in het jaar nog verder uitgerold. En met deze optie kunnen klanten hun pakketje ophalen bij lokale retail partners die dicht in de buurt van de klant gevestigd zijn, of wat voor de klant het beste uitkomt. Er is bij deze optie dus niet echt een andere levertijd, mede omdat het bezorgen hetzelfde blijft en het pakketje uiteindelijk door de klant zelf wordt opgehaald.

Hoe werkt Amazon Hub Counter?
Je kan “Counter” selecteren (wanneer deze optie beschikbaar is), om gebruik te maken van deze bezorgoptie en vervolgens een locatie selecteren. Hierna zal je een emailalert ontvangen wanneer je pakketje klaar is met een unieke barcode. En die barcode zal je moeten kunnen aantonen bij het personeel van de winkel waar jij jouw pakketje ophaalt. Verder heb je 14 dagen na levering de tijd om het pakketje op te halen. Maar waarschijnlijk heb je hem dan allang al opgehaald.

Wat kan je bestellen met Amazon Hub Counter?
Over het algemeen kan je heel veel producten die verstuurt worden met Amazon FBA (externe verkoper of Amazon zelf), naar aangesloten winkels worden verstuurd zodat ze door klanten kunnen worden opgehaald. Er zijn echter uitzonderingen zoals items boven de $ 5000,- dollar of die qua gewicht / grootte niet kunnen worden bewaard in de desbetreffende winkel.

Hoeveel kost Amazon Hub Counter?
Er zitten geen extra kosten verbonden aan deze optie, wat je normaal zou betalen voor pakketbezorging aan huis betaal je ook met deze optie …de Amazon levertijd zal ook nagenoeg hetzelfde zijn, en enigszins afhankelijk zijn van de locatie waar je pakketje wordt afgeleverd.

18. Amazon Saturday Shipping

Hoe werkt Amazon Saturday Shipping?
Wanneer deze optie beschikbaar is kan een bestelling op zaterdag of zondag worden geleverd, en kan de klant deze dus selecteren.

Wat kan je bestellen met Amazon Saturday Shipping?
De meeste Amazon Prime items of producten die door Amazon verstuurd worden.

Hoeveel kost Amazon Saturday Shipping?
Er zitten wel kosten verbonden aan Amazon Saturday Shipping, namelijk op zijn minst $ 7,99 dollar en alleen voor Amazon Prime leden.

19. Amazon No-Rush Shipping Program

Amazon No-Rush Shipping Program

Hoe werkt Amazon No-Rush Shipping Program?

Amazon Prime klanten kunnen ook de optie “No-Rush Shipping” selecteren, waarmee gelijk een korting kan worden verkregen of een promotiecode kan worden ontvangen voor toekomstige bestellingen. En met deze optie ga je in feite akkoord met een Amazon levertijd van binnen 6 werkdagen, in plaats van Amazon levertijden die sneller zijn.

Wat kan je bestellen met Amazon No-Rush Shipping Program?
De meeste Amazon Prime items, en producten die met Amazon FBA worden verstuurd (externe verkopers of Amazon zelf).

Hoeveel kost Amazon No-Rush Shipping Program?
En ook deze bezorgoptie is weer gratis voor Amazon Prime klanten.

Voor elke situatie een andere Amazon levertijd …

Je ziet dat er veel verschillende Amazon levertijden zijn, en ook verschillende bezorgopties …om het zo makkelijk een aangenaam mogelijk te maken voor klanten die op Amazon shoppen. Amazon probeert ook steeds sneller te kunnen leveren met allerlei innovatieve bezorgmethodes.

Er is dus niet 1 Amazon levertijd (meestal zal het wel om 1 of 2 dagen levertijd gaan) …en klanten kunnen dus naar eigen wens een bezorgoptie en levertijd kiezen, alles weer in het kader van een uitstekende klantenervaring waar Amazon zo om bekend staat!


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen