Airtable review: dit is jouw nieuwe beste organisatie-vriend!
Airtable review: dit is jouw nieuwe beste organisatie-vriend!
12 mei 2023 

Airtable review: dit is jouw nieuwe beste organisatie-vriend!

Ben je klaar om je gegevens te organiseren en te beheren op een betere manier dan traditionele spreadsheets? Airtable is dé oplossing voor jou! In deze blogpost ga ik dieper in op de functies van Airtable en vertel ik hoe dit jou gaat helpen om je gegevens gemakkelijker te organiseren dan ooit tevoren! Lees dus verder om te ontdekken waarom Airtable jouw nieuwe favoriete organisatie-vriend wordt.

Na het lezen van deze blog weet je alles over:

  • wat Airtable is en welke functies het heeft
  • wat de voor- en nadelen van Airtable zijn
  • waarom je voor Airtable moet kiezen 

Wat is Airtable?

Airtable is een super makkelijk en krachtig systeem om je data op te slaan en te organiseren op de cloud. Het combineert de flexibiliteit van een database met de handigheid van een spreadsheet. Met Airtable vind je snel de informatie die je nodig hebt, maak je rapporten op maat en deel je gegevens met je team. 

De functies van Airtable

De functies van Airtable

Met Airtable doe je van alles, van het beheren van contacten en projecten tot het bijhouden en analyseren van gegevens. Het beste van alles is dat je jouw eigen op maat gemaakte toepassingen maakt die perfect passen bij jouw bedrijfsbehoeften. Je maakt bijvoorbeeld ook automatische werkstromen, gedeelde werkruimtes en aangepaste rapporten en dashboards. Airtable is ook geïntegreerd met veel populaire diensten van derden, waardoor het een geweldig platform is om complexe processen te automatiseren of om gestroomlijnde datapijplijnen te maken.

Voordelen van Airtable

Airtable is supertof als je je data wil organiseren of opslaan! Het is super gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Met Airtable maak je ook je eigen formulieren om informatie in te voeren en vervolgens bij te houden hoe ver je staat. Het wordt nog krachtiger met de automatiseringsfuncties van Airtable die taken automatisch uitvoeren en het proces versnellen.

Zet de samenwerking binnen je team op turbo met Airtable! Je werkt gegevens bij, deelt ze en slaat alles op één plek op. Airtable is de perfecte oplossing om alle soorten gegevens te organiseren en beheren, of je nu een student, eigenaar van een klein bedrijf of een grote organisatie bent. Vooral wanneer meerdere mensen bij de gegevens moeten kunnen, is Airtable een fantastisch platform om in te zetten. 

Nadelen van Airtable

Maar Airtable heeft ook een paar nadelen die het minder handig maken voor specifieke toepassingen. Zo is er alleen sprake van een klantenservice wanneer je beschikt over een betaald account. Verder duurt het soms even voordat je alle functionaliteiten van Airtable doorhebt. Daardoor is er een leercurve. Wil je met een groot team gebruikmaken van Airtable? Dan wordt het ook al snel een duur grapje... 

Is er een Airtable app?

Jazeker! Er is een Airtable-app die beschikbaar is voor zowel iOS- als Android-apparaten. Het zorgt ervoor dat je altijd bij je gegevens kunt en snel informatie aan je database toevoegt, waar je ook bent. Maar dat is nog niet alles, want de Airtable-app biedt ook toffe mogelijkheden om samen te werken, formulieren te bouwen en aangepaste weergaven te maken zodat je je gegevens snel en gemakkelijk verkent! Met de Airtable app blijf je ook onderweg georganiseerd en zorg je ervoor dat je gegevens altijd up-to-date zijn. Bovendien is hij gratis!

Tips voor het gebruiken van Airtable

Airtable is een mega handige tool waarmee je je gegevens super makkelijk organiseert en opslaat op een manier die helemaal bij jou past. Hier zijn een paar tips om het meeste uit dit fantastische platform te halen:

1. Maak gebruik van "blokken"

Met blokken maak je super snel toepassingen op maat die ook nog eens samenwerken met andere software en diensten. Dat betekent dat je je gegevens veel gemakkelijker beheert zonder dat je zelf iets hoeft in te voeren of te updaten. 

2. Maak een workflow die voor jou werkt

Airtable is super flexibel en intuïtief. Maak gebruik van deze mogelijkheden door jouw eigen werkstroom op te zetten die perfect past bij jouw behoeften en voorkeuren. Automatiseer processen, zet herinneringen en meldingen op en nog veel meer. Zo wordt het allemaal een stuk simpeler!

3. Gebruik de samenwerkingsfuncties

Met Airtable deel je makkelijk je werk en werk je in real-time samen om snel resultaten te behalen. Het platform is ontworpen voor gebruik op elk apparaat, zodat iedereen altijd toegang heeft tot dezelfde informatie. Snel én handig!

4. Profiteer van de API en integraties

Heb je gehoord van de krachtige API van Airtable? Een API is een Application Programming Interface - een verbinding tussen twee verschillende applicaties. Hiermee verbind je jouw gegevens dus eenvoudig met andere software of diensten. Zo stroomlijn je processen, automatiseer je taken en nog veel meer - allemaal rechtstreeks vanuit Airtable.

Beginnen met Airtable

Airtable gebruiken is super makkelijk. Het werkt als een normale spreadsheet met kolommen voor verschillende gegevens en rijen voor elke invoer. Gebruik aangepaste formulieren of ingebouwde sjablonen om snel aan de slag te gaan en gegevens vast te leggen. Samenwerken met collega's en delen van gegevens met externe gebruikers is een fluitje van een cent met Airtable. Zelfs workflows opzetten om taken en updates automatisch bij te houden en op tijd klaar te zijn is een eitje. Begin vandaag nog door een account aan te maken - gratis! 

Onze Airtable review in het kort: doen of niet?

Onze Airtable review in het kort: doen of niet?

Airtable is super krachtig voor het organiseren en beheren van gegevens en is een top oplossing voor wie op zoek is naar een flexibele, gebruiksvriendelijke database. Je gebruikt aangepast beeld, drag-and-drop editing en automatiseerde workflows om op maat gemaakte databases te maken om je data snel en makkelijk te managen. Daarom raad ik dit krachtige hulpmiddel ten zeerste aan aan iedereen die op zoek is naar een dynamische database-oplossing.

Conclusie

Airtable is een cloudgebaseerd databaseplatform waarmee je jouw gegevens op handige manieren organiseert en opslaat. Met Airtable's drag-and-drop editing, aangepaste formulieren, geautomatiseerde workflows, samenwerkingsfuncties en integraties met andere softwarediensten zoals Slack, beheer en gebruik je jouw gegevens veel beter. Of je nu persoonlijke informatie beheert of een bedrijf runt, met deze innovatieve tool geef je jouw data de boost die het nodig heeft om te slagen! Profiteer vandaag nog van alles wat Airtable te bieden heeft! Ga jij Airtable binnenkort uitproberen? 


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen