E-boekhouden in Nederland: dit zijn de 9 populairste boekhoudprogrammas
E-boekhouden in Nederland: dit zijn de 9 populairste boekhoudprogramma's
11 mei 2023 

E-boekhouden in Nederland: dit zijn de 9 populairste boekhoudprogramma's

Weet je niet zeker waar je moet beginnen met e-boekhouden? Er zijn tal van geweldige, eenvoudig te gebruiken programma's die Nederlandse bedrijven gebruiken om inzicht te krijgen in hun financiën. Van het bijhouden van inkomsten en uitgaven voor slimmere budgetbeslissingen tot het stroomlijnen van financiële operaties voor een hogere winstgevendheid - deze populaire programma's hebben het allemaal. 

Na het lezen van deze blog weet je alles over:

  • wat e-boekhouden is
  • welke programma's in Nederland het meest populair zijn
  • het kiezen van een e-boekhoudprogramma 

Wat is e-boekhouden?

Het bijhouden van je financiën hoeft geen uitdaging te zijn. Met e-accounting omarmen bedrijven hun financiën en de kracht van moderne technologie! Het gebruik van online programma's die boekhoudkundige taken automatiseren helpt bedrijven waardevol inzicht te krijgen in inkomsten, uitgaven en meer - zodat je je richt op andere, belangrijke aspecten van het runnen van een bedrijf.

E-boekhouden is de sleutel tot georganiseerd blijven en inzicht in je gegevens in een oogwenk. Door het schrappen van die moeizame handmatige boekhoudprocessen bespaar je ook nog eens tijd en geld! En met de juiste e-boekhoudoplossing aan boord is het gemakkelijk om toegang te krijgen tot actuele financiële gegevens, zodat je altijd slimme keuzes maakt.

1. E-boekhouden.nl

1. E-boekhouden.nl

E-boekhouden.nl is er om de stress van het beheer van je bedrijfsfinanciën weg te nemen! Dit online boekhoudplatform maakt gebruik van een geavanceerde technologie, zodat je overal met een internetverbinding je inkomsten, uitgaven en meer in de gaten houdt. 

Voordelen van e-boekhouden.nl

E-boekhouden.nl is de perfecte oplossing voor bedrijven die hun financiën onder controle willen krijgen! Het biedt een eenvoudige manier om op de hoogte te blijven van inkomsten en uitgaven en helpt je een nauwkeurige administratie bij te houden, zodat geldbeheer moeiteloos wordt. Facturen maken, betalingen verwerken en financiële rapporten genereren - dit programma doet het allemaal. 

Nadelen van e-boekhouden.nl

E-boekhouden.nl is wel lastig te gebruiken als je nieuw bent in boekhoudsoftware en -concepten. De interface is lastig voor veel gebruikers die eerst moeten leren hoe alles werkt voordat ze echt aan het beheren van hun financiën beginnen. Er zijn video's met uitleg beschikbaar, maar ook dan gaat er heel wat tijd en energie zitten in het onder de knie krijgen van het programma. Verder houd het systeem geen rekening met buitenlandse bankrekeningen.

2. Silvasoft

Silvasoft maakt het beheer van de financiën van je bedrijf eenvoudiger. Het heeft alle functies die je nodig hebt. 

Voordelen van Silvasoft

Met Silvasoft wordt boekhouden een fluitje van een cent! De gebruikersinterface is intuïtief en eenvoudig, zodat je snel aan de slag gaat met je boekhoudkundige taken, zelfs als het allemaal nieuw terrein is. Het automatiseren van gegevensinvoer betekent dat informatie nauwkeurig en actueel blijft zonder dat je alles handmatig hoeft in te voeren. Dit betekent geen tijdrovende gegevensinvoer meer of het per ongeluk invoeren van de verkeerde getallen. Facturen en offertes pas je bovendien eenvoudig aan. 

Nadelen van Silvasoft

Wel is de prijs van Silvasoft relatief hoog, als je dit vergelijkt met andere, soortgelijke boekhoudprogramma's. Bovendien hangt de prijs af van die functionaliteiten die je kiest in jouw programma. Het kost je uiteindelijk misschien meer tijd en geld als je niet zorgvuldig alle alternatieven afweegt!

3. Moneybird

Moneybird is de perfecte boekhoudoplossing voor kleine bedrijven. Het is cloud-based, zodat je altijd op de hoogte bent van je financiën, waar je ook bent! 

Voordelen van Moneybird

Met deze krachtige en gebruiksvriendelijke boekhoudsoftware wordt het beheren van de financiën een feestje. Vergeet het eeuwige zoeken naar de functies van een programma. Dankzij het intuïtieve ontwerp gaat iedereen in een mum van tijd aan de slag, terwijl de robuuste gegevensversleutelingstechnologie gebruikersinformatie beschermt tegen nieuwsgierige ogen. Moneybird is uitgebreid en er zijn veel opties om processen te automatiseren. 

Nadelen van Moneybird

Moneybird is misschien niet de perfecte oplossing voor alle bedrijven. Het is namelijk een relatief duur programma en dus is het wellicht minder geschikt voor freelancers. Daarnaast is online veelal te lezen dat de klantenservice niet altijd naar wens is. Dit ligt vooral aan het feit dat deze alleen bereikbaar is via e-mail, terwijl veel gebruikers even willen bellen met hun vraag. 

4. Paperdork

Stroomlijn je financiële operaties en blijf op de hoogte van je financiën met Paperdork. De intuïtieve, gebruiksvriendelijke interface maakt het gemakkelijk om alle aspecten van jouw bedrijf te beheren.

Voordelen van Paperdork

Paperdork is er om te helpen en biedt bedrijven een eenvoudige en uitgebreide manier om hun financiën te beheren. Zoals hierboven benoemd is Paperdork heel gebruiksvriendelijk en kan je er eigenlijk mee doen wat je wil, vooral als kleine ondernemer. Bovendien krijg je een persoonlijke boekhouder toegewezen, bij wie je terecht kan met al je vragen. 

Nadelen van Paperdork

Paperdork is niet geweldig voor bedrijven die geavanceerde financiële oplossingen nodig hebben. Het heeft niet helemaal de kracht of automatisering om complexe processen eenvoudig te maken. Daarnaast worden betaalherinneringen niet automatisch verstuurd. Voor kleine ondernemers is het perfect; heb je een wat groter bedrijf, dan heb je al snel meer nodig. 

5. Moneymonk

Moneymonk is de perfecte manier om jouw financiën te vereenvoudigen! Met zijn gebruiksvriendelijke interface en handige tools heeft dit e-boekhoudplatform eigenlijk alles wat je nodig hebt om je boekhouding te beheren. 

Voordelen van Moneymonk

Moneymonk is het perfecte boekhoudprogramma voor veel bedrijven. Het gebruiksvriendelijke ontwerp helpt ondernemers veel sneller en gemakkelijker transacties vast te leggen, hun financiën bij te houden, rapporten te genereren - noem maar op! Alle gegevens worden veilig opgeslagen. Vooral zzp'ers die diensten verlenen vinden Moneymonk een goed programma om mee te werken. Oh, en de klantenservice is ook top!

Nadelen van Moneymonk

Van automatisering is op Moneymonk eigenlijk vrij weinig sprake. En hoewel het programma voor starters redelijk betaalbaar is, is dit voor meer ervaren ondernemers niet het geval. De prijzen zijn dan vrij hoog. Bovendien is Moneymonk minder geschikt voor zzp'ers die producten verkopen. 

6. AFAS

AFAS legt de kracht van financieel beheer in jouw handen! Deze alles-in-één cloud boekhoudsoftware oplossing biedt een uitgebreide set tools voor facturatie, crediteuren en debiteuren, budgettering en prognoses, salarisanalyse plus nog veel meer. Grotere bedrijven maken hier graag gebruik van, omdat het naast boekhouden ook taken van HRM en CRM overneemt. Superhandig als deze afdelingen samen moeten werken!

Voordelen van AFAS

AFAS is gemakkelijk. Je hoeft geen uren te verspillen aan het handmatig invoeren van gegevens, want de software automatiseert je financiële processen voor je! Bovendien meet je met de krachtige rapportagetools moeiteloos je prestaties en bekijk je beknopte rapporten. Bezorgd over de veiligheid? Dat hoeft niet - je rekeninginformatie blijft veilig voor lekken in de beveiliging of per ongeluk wissen dankzij de beveiligde opslagmogelijkheden van het programma. En er zijn zoveel functionaliteiten dat je er eigenlijk alles wel mee kan! 

Nadelen van AFAS

AFAS boekhouden heeft veel potentieel... maar er zijn ook enkele grote nadelen. Voor velen is AFAS geen fijn programma vanwege de complexiteit ervan. Niet iedere ondernemer heeft alle functies nodig - in dat geval kies je voor AFAS Small Business. Wel is AFAS vrij prijzig omdat er zoveel mogelijk is. Dit is ook de reden dat het programma soms wat langzaam reageert. Niet altijd handig!

7. Rompslomp

Rompslomp is de perfecte oplossing voor bedrijven die op zoek zijn naar een financiële impuls. Het programma presenteert zichzelf als goedkoop en gemakkelijk in gebruik.

Voordelen van Rompslomp

Rompslomp is een e-boekhoudprogramma dat het financieel beheer vereenvoudigt en het voor bedrijven gemakkelijker maakt om hun inkomsten en uitgaven bij te houden. Een van de grootste voordelen van Rompslomp is dat het bedrijven realtime inzicht geeft in hun financiële situatie. Het biedt een uitgebreide reeks functies, waaronder automatische matching van transacties, realtime financiële rapportage en budgettering. Bovendien registreer je er eenvoudig je uren - superfijn dus!

Nadelen van Rompslomp

Rompslomp mag dan perfect zijn voor eenmanszaken, maar de klantenservice vind voornamelijk online plaats. Een e-mail of chatbericht sturen kan, maar even bellen behoort niet tot de opties. Een rapportage maken via Romslomp is trouwens vaak ook niet mogelijk... 

8. Adfinity

Adfinity is de ultieme financiële metgezel voor bedrijven die hun financiën onder controle willen krijgen. Je kiest voor dit online boekhoudprogramma wanneer je goede rapportages nodig hebt van jouw financiën en wanneer je houdt van de automatisering van processen. 

Voordelen van Adfinity

Adfinity is het perfecte hulpmiddel om je financiële dromen waar te maken! Je maximaliseert de efficiëntie en verlaagt de kosten, terwijl je inzicht krijgt in hoe goed je bedrijf loopt. Ontgrendel krachtige mogelijkheden voor gegevensanalyse, zodat je vol vertrouwen aanstuurt op lucratieve beslissingen waarmee je de concurrentie voorblijft. Automatiseer processen, vraag rapportages op om je financiën goed bij te houden en krijg inzicht in hoe jouw bedrijf ervoor staat. Bovendien zijn alle gegevens veilig versleuteld, zodat je weet dat ze altijd veilig zijn!

Nadelen van Adfinity

Adfinity lijkt misschien een eenvoudige softwareoplossing, maar de complexiteit ervan verbijstert en frustreert gebruikers regelmatig! Het vereist vaak uitgebreide boekhoudkundige kennis om de vele functies te gebruiken. Of op z'n minst kost het tijd om te navigeren door zoveel opties!

9. Invoicehippo

Invoicehippo is de perfecte tool voor ondernemers! Met deze online factureringssoftware maak en verstuur je gemakkelijk facturen, terwijl je de betalingen bijhoudt. 

Voordelen van Invoicehippo

Met InvoiceHippo budgetteren bedrijven gemakkelijk hun financiën en breiden ze uit over de hele wereld, omdat het meerdere valuta en talen ondersteunt! Krijg uitgebreide financiële rapporten met een paar klikken van je muis of telefoonscherm. Bereid inkomensoverzichten, balansen en kasstroomoverzichten voor... noem maar op. Bovendien biedt Invoicehippo een gratis versie aan beginnende bedrijven. Hiermee maak je iedere maand drie facturen en offertes. 

Nadelen van Invoicehippo

Invoicehippo is geweldig voor al je factuurbehoeften, maar als je op zoek bent naar een uitgebreide boekhoudoplossing voor het beheren van belastingrapporten en salarisadministratie, dan is dit niet de juiste. Je houdt er probleemloos betalingen mee bij en maakt er mee klantprofielen aan, maar verwacht geen prognose- of budgetteringsmogelijkheden!

Belangrijke eigenschappen van boekhoudprogramma's

Met goede boekhoudprogramma's beheren bedrijven hun financiën eenvoudig, snel en nauwkeurig. Deze programma's bieden tools voor het bijhouden van inkomsten, uitgaven, belastingen, investeringen en meer. Ze hebben het liefst ook rapportagefuncties en geven inzicht in de prestaties van het bedrijf over de tijd. 

Goede boekhoudprogramma's zijn hartstikke makkelijk te gebruiken! Zelfs als je geen boekhoudkundige achtergrond hebt, snap je snel hoe alles werkt. Met deze handige functionaliteiten krijg je snel een duidelijk beeld krijgen van de financiële situatie van jouw bedrijf en maak je betere beslissingen over de financiën. 

Er zijn ook programma's die meer doen dan alleen boekhouden. Ze bieden handige extra's als het opstellen van prognoses en geautomatiseerde betalingsverwerking. Hiermee verbeter je de financiële processen van jouw onderneming op een efficiënte manier. Je krijgt meer grip op je financiën en bereikt je doelen sneller en makkelijker. Zo bespaar je niet alleen geld, maar ook tijd! Deze zaken zijn geen vereiste bij het kiezen van een boekhoudprogramma, maar afhankelijk van je situatie kan het wel handig zijn. 

Dus, boekhoudprogramma's zijn superhandig voor ondernemingen om hun financieel beheer te verbeteren. Met alle features en services besparen bedrijven geld en tijd en brengen zij hun financiële situatie beter in kaart. Als je het juiste programma hebt, dan bereik je je doelen lekker snel en makkelijk.

Welk e-boekhoudprogramma is het beste?

Welk e-boekhoudprogramma is het beste?

De juiste stappen nemen om een goed e-boekhoudplatform voor je bedrijf te selecteren lijkt misschien ontmoedigend - maar dat hoeft niet! Verzamel alle informatie die je nodig hebt over je huidige en toekomstige boekhoudkundige behoeften. Weeg dan niet alleen de prijs en de functies af van verschillende programma's, maar ook hoe geschikt het systeem is voor de omvang van je bedrijf. Vergeet niet: houd ook rekening met groei!

Als je de selectie van potentiële programma's hebt beperkt, vertrouw dan niet alleen op recensies. Misschien is het mogelijk om mensen te spreken die al van het programma gebruikmaken. Vraag eens rond in je netwerk naar ervaringen van andere ondernemers met boekhoudprogramma's! Doe wat onderzoek naar verschillende opties, zodat je gemakkelijk een e-boekhoudprogramma vindt dat speciaal op JOUW bedrijf is toegesneden.

Conclusie

Het vinden van het perfecte e-boekhoudprogramma hoeft niet moeilijk te zijn! Er zijn tal van opties op de markt die aan jouw huidige en toekomstige boekhoudkundige behoeften voldoen. Door verschillende programma's te onderzoeken, vind je er een die precies past bij JOUW bedrijf, met handige extra's zoals prognoses en automatische betalingsverwerking. Zo bespaar je tijd en geld bij het beheren van jouw financiën. Uiteindelijk vind je een boekhoudprogramma met al deze functies waarmee je je financiële situatie beter in kaart brengt en je doelen sneller dan ooit bereikt!


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen