Een succesvolle samenwerking met influencers in 5 stappen
Een succesvolle samenwerking met influencers in 5 stappen
06 maart 2023 

Een succesvolle samenwerking met influencers in 5 stappen

Jouw merk laten opvallen? Werk samen met influencers! Dit is een effectieve manier voor merken om hun zichtbaarheid te vergroten, hun producten en diensten onder de aandacht te brengen en een nieuw publiek te bereiken. Deze betrouwbare stemmen in hun vakgebied, met hun expertise in de sector, zijn een krachtig hulpmiddel bij het vergroten van de bekendheid. Maar hoe weet je wie geschikt is voor jouw bedrijf? Lees deze blog met stappenplan over succesvol samenwerken met influencers, zodat je die maximale resultaten kunt behalen!

Na het lezen van deze blog weet je alles over:

  • wat influencer marketing is
  • hoeveel influencers kosten
  • hoe je een samenwerking met een influencer organiseert 

Wat is influencer marketing?

Werken met influencers is een ingenieuze vorm van marketing die helpt je bereik te vergroten en geloofwaardigheid op te bouwen. Het draait allemaal om het benutten van relaties om boeiende content voor volgers te creëren. Van gesponsorde berichten op sociale media tot onderhoudende evenementen of gezamenlijke productlanceringen. Haal het meeste uit partnerschappen door die invloedrijke mensen in een bepaalde markt of niche aan te boren die de macht hebben om golven te veroorzaken!

Waarom influencers inhuren?

Waarom influencers inhuren?

Bedrijven doen er verstandig aan gebruik te maken van de kracht van influencers! Door gebruik te maken van de relaties en het bereik die deze industrie-experts hebben met hun publiek, vergroten merken hun zichtbaarheid en krijgen ze toegang tot onaangeboorde markten. Plus - werken met een invloedrijke figuur helpt om je missie of aanbod geloofwaardig te maken - dubbele winst!

Wat kost een influencer?

De hoogte van influencer vergoedingen zijn een groot vraagteken, totdat je de specificaties van de influencer weet. Hoeveel volgers hebben ze? Wat is hun niche van expertise? En wat voor soort content creëren ze voor jou? Al deze dingen bepalen samen hoeveel een influencer waard is, dus het loont om je onderzoek te doen en rond te vragen voordat je beslissingen neemt over budgettering. Met de juiste informatie en onderhandelingsvaardigheden bespaar je geld en krijg je toch geweldige promotie van betrouwbare medewerkers!

Werken met influencers is een investering die de zichtbaarheid van je merk laat groeien. Het komt allemaal neer op het vaststellen van het juiste budget voor een killer strategie! Samenwerken met een van die trendsetters is de optimale manier om geloofwaardigheid op te bouwen en je online bereik te vergroten.

Samenwerking met influencers - een stappenplan

Samenwerken met influencers is een geweldige manier om het netwerk van je bedrijf te vergroten en vertrouwen te wekken. Om succes te garanderen is het cruciaal om een uitgebreid plan te hebben. Hier zijn de belangrijkste stappen die je moet nemen:

1. Identificeer de juiste influencer

Als het gaat om het vinden van de perfecte influencer partner is er geen pasklaar antwoord. Het is essentieel om hun publiek te beoordelen en na te gaan in hoeverre ze overeenkomen met de identiteit van je merk. Let op de volgers en engagementstatistieken, het inhoudstype en de doelgroep. Zorg ervoor dat je ook goed kijkt naar de interacties van hun volgers - niet alleen naar het totale aantal, maar ook wat voor soort reacties elke post oplevert!

2. Maak contact met de influencer

Om relaties op te bouwen met influencers is het sturen van een DM of e-mail de perfecte manier om te beginnen. Door precies aan te geven op wat voor soort samenwerking je hoopt, maak je het vanaf het begin duidelijk en zorg je ervoor dat iedereen op één lijn zit. Zorg ervoor dat je bericht alle relevante details bevat!

Om het meeste uit elke influencer-relatie te halen, laat je hen weten dat je hun mening waardeert en niet kan wachten om samen te werken. Laat je waardering blijken door exclusieve extraatjes aan te bieden - of dat nu een korting is of een soort productaanbieding - zodat samenwerken nog meer de moeite waard is voor alle betrokkenen! Op die manier koesteren merken betekenisvolle samenwerkingen met belangrijke spelers in de industrie.

3. Onderhandel over de voorwaarden

Het aanmelden van influencers is een uitdagend proces. Het is essentieel dat iedereen op de hoogte is van wat ze mogen verwachten, dus maak tijd vrij om de details uit te diepen en de doelen te verduidelijken. Onthoud: het gaat erom dat beide partijen tevreden zijn met het eindresultaat! Als je je onderzoek serieus neemt, de verwachtingen zorgvuldig plant en effectief communiceert, zal succes volgen.

4. Creëer content

De perfecte content maken met een influencer vergt finesse. Probeer met elk bericht te entertainen en te onderwijzen, terwijl je altijd echte waarde levert voor de lezer. Ga niet te ver bij het maken van beweringen - blijf eerlijk en authentiek!

Om het meeste uit je content te halen, moet je er iets van maken dat mensen willen delen. Verwerk hashtags en andere interactieve elementen, zodat lezers hun bijdrage leveren. En maak visuals die hoofden doen omdraaien op sociale media!

5. Monitor de prestaties

Wil je influencers inzetten voor je campagnes? Houd goed in de gaten hoe ze presteren! Monitor statistieken zoals impressies, engagementniveaus, bereik en conversies - dat is de eerste stap. De tweede is het peilen van het sentiment. Wat zeggen mensen over je campagne in hun commentaren en interacties? Deze feedback gaat je helpen om verbeterpunten aan te wijzen.

Wetgeving rondom influencer marketing

Wetgeving rondom influencer marketing

Wist je dat landen en regio's over de hele wereld wetten hebben ingevoerd zodat samenwerken met influencers veilig kan? Deze regels beschermen consumenten door ervoor te zorgen dat gesponsorde content duidelijk gelabeld is en dat er volledige transparantie is over de samenwerking tussen merken en influencers. Zo hebben we controle over wat onze ogen op social media te zien krijgen!

Bedrijven moeten op de hoogte blijven van wetten op het gebied van influencer marketing en de gevolgen daarvan voor de samenwerking met internationale influencers. Onderzoek naar wettelijke vereisten is een must-do stap die alle betrokkenen kan beschermen tegen mogelijke risico's in de toekomst - zowel jij, je partners als je klanten!

Conclusie

Als je overweegt samen te werken met influencers, is het essentieel dat je er niet zomaar in springt! Je onderzoek doen en vooraf de nodige stappen ondernemen is van het grootste belang. Het is belangrijk om te kijken naar de mate van betrokkenheid van hun volgers, wat voor soort content ze maken en of hun publiek overeenkomt met dat van jou. Zorg er bij het onderhandelen over de voorwaarden voor dat beide partijen tevreden zijn zodat alles soepel verloopt. Niemand wil onaangename verrassingen onderweg! Volg deze tips voor succesvolle samenwerkingen tussen jouw bedrijf en experts uit de industrie. Snel genoeg zullen die verkoopcijfers torenhoog zijn!


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen