Hoe producten te vinden in China om te verkopen op Amazon in 2022
Hoe producten te vinden in China om te verkopen op Amazon in 2022
16 november 2022 

Hoe producten te vinden in China om te verkopen op Amazon in 2022

In 2022 wordt het moeilijker om producten uit China te kopen.

Sommigen van u willen misschien inkopen in China, maar u weet niet zeker hoe u dat moet doen.

Anderen kopen misschien al goederen uit China en maken zich zorgen over de COVID-gerelateerde lockdowns in Shanghai en in heel China.

Is China nog steeds een goede locatie om goederen in te kopen voor Amazon verkoop?

Hier zijn enkele voorbeelden van de precieze vragen die ik zal beantwoorden:

  • Hoe kiest u een betrouwbare leverancier?
  • Een vergelijking van bekende sourcing platforms zal u helpen kiezen welke voor u ideaal is.
  • Hoe te sourcen temidden van de epidemie en China lockdowns
  • De ene stap in het sourcingproces die u nooit mag overslaan

Deel 1: Is China in 2022 nog steeds een betrouwbare leverancier van goederen?

Is China in 2022 nog steeds een betrouwbare leverancier van goederen

China is 's werelds grootste fabrikant. Voor de meerderheid van de Amazon FBA-handelaren is het ook aantoonbaar de beste plaats om producten in te kopen. China is goed voor de meerderheid van de wereldwijde productie, ondanks het feit dat je misschien dingen koopt die in andere landen zijn gemaakt.

Volgens een Global Sourcing Report van QIMA is China de belangrijkste locatie voor 47% van de klanten in de VS en de EU. China blijft de belangrijkste sourcinglocatie ter wereld, ondanks een daling van het marktaandeel van 61% in 2019.

Er zijn echter verschillende risico's bij sourcing uit China in de post-pandemische omgeving die uw inkoop kunnen saboteren en de herbevoorrading van uw goederen kunnen uitstellen.

Bovendien zijn de Chinese grenzen momenteel zo goed als gesloten.

Dit betekent dat u moet vertrouwen op de sourcingtechnieken op afstand die we zullen bespreken, aangezien u geen fabrieken kunt bezoeken, geen gesprekken kunt voeren met leveranciers en geen vakbeurzen zoals de Canton Fair kunt bijwonen.

Het is een feit dat sourcing uit China niet meer zo gemakkelijk is als vroeger.

Het Nul-Covid beleid in China heeft geleid tot lockdowns op verschillende plaatsen. Een gebied kan de grootte hebben van een appartementencomplex, een kleine stad of zelfs een grote metropool als Shanghai met meer dan 30 miljoen inwoners.

Wat is er veranderd door de blokkades, in termen van sourcing?

Als u goederen uit China betrekt, kunnen er op elk moment vertragingen optreden omdat fabrieken, havens, vrachtwagens, koeriers en zelfs inspectiediensten te maken krijgen met onvoorspelbare en occasionele sluitingen.

Uw toeleveringsketen is slechts zo sterk als de zwakste schakel als u de productie naar een ander land uitbesteedt

Dit betekent dat zelfs als uw fabriek draait, als de leverancier van de grondstoffen op slot gaat, als koeriers bepaalde provincies of steden niet in mogen, of als vrachtwagens uw afgewerkte bestelling niet van de fabriek naar de haven kunnen vervoeren, u in de val zit.

Dit wil niet zeggen dat u geen producten uit China zou moeten kopen

Hoe hard je het ook probeert, China is nog steeds het enige land ter wereld waar veel huismerkartikelen momenteel vandaan komen.

Het is mogelijk dat andere landen niet over de middelen, expertise en technologie beschikken om de omvang en diepgang van China's productie te vervangen.

Bovendien is de Chinese industrie figuurlijk "te groot om failliet te gaan". Ondanks het nulcovid beleid staat de regering nog steeds onder druk om haar burgers werk te verschaffen. De hele economie zou in gevaar komen als de lockdowns voor langere tijd zouden doorgaan. Ze hebben volgens mij GEEN KANS om dit toe te staan en misschien te leiden tot de ineenstorting van de natie.

Om u te helpen uw artikelen met succes uit China te verkrijgen om op Amazon FBA te verkopen, wil ik u begeleiden door hoe u elk van deze uitdagingen kunt overwinnen.

Laten we beginnen met het zoeken naar leveranciers.

Deel 2: Hoe kan ik leveranciers vinden?

Hoe kan ik leveranciers vinden

Een van de essentiële elementen van het creëren van een bloeiende eCommerce business is het vinden van een betrouwbare leverancier. In werkelijkheid zijn zij een van uw partners bij het creëren van 5-sterrenartikelen van hoge kwaliteit waarop u uw bedrijf kunt baseren.

In feite, toen ik Amazon PPC bedrijven vroeg wat hun nummer één advies was voor het verbeteren en uitbreiden van Amazon PPC campagnes, zeiden ze dat het allemaal begint met het hebben van een GOED PRODUCT.

Om zo'n product te maken, moet je eerst een betrouwbare leverancier kiezen.

Maar je vraagt je misschien af met alle ontwikkelingen op dit moment.

Wat houdt er op te functioneren?

Een van de beste methoden om goederen uit China te krijgen was historisch gezien om er fysiek heen te reizen, de fabriek te bezoeken, het personeel en het management te ontmoeten, de fabriek te bezichtigen en te observeren "hoe de worst wordt gemaakt".

Reizen om leveranciers persoonlijk te bezoeken zal niet mogelijk zijn totdat de grenzen van China weer opengaan voor het grote publiek, omdat het nu bijna moeilijk is om er te komen.

Volgens geruchten gebeurt dat misschien pas in 2023 of later.

Bovendien houdt dit in dat de huidige inkoopalternatieven niet inhouden dat men naar live handelsbeurzen zoals de bekende Canton Fair of inkoopmarkten zoals de Yiwu marktplaats voor kleine goederen gaat.

Conclusie

Global Sources, 1688.com en andere online sourcingportalen zoals Alibaba zijn nog steeds functioneel. In werkelijkheid zal het gebruik van deze sourcing-platforms uw belangrijkste methode zijn om goederen uit China te betrekken. Ik zal hieronder in detail uitleggen hoe je dat doet.

Andere opties zijn het gebruik van sourcing agents. Dit is een manier om iemand "ter plaatse" in China aan te nemen om leveranciers te ontdekken en te evalueren, monsters te krijgen, te onderhandelen, het productieproces te beheren, connecties te ontwikkelen (guanxi), en eventuele problemen op te lossen.

Handelsbeurzen worden elk jaar in het voor- en najaar gehouden, en de grootste, waaronder Canton Fair en Global Sources, hebben nu ook online versies van hun displays.

Hoewel er tegenstrijdige recensies zijn en ik de online-beursversies zelf niet heb gebruikt, kan het de moeite waard zijn om ze een kans te geven, gezien de snelle ontwikkeling van de technologie en het feit dat de volgende iteratie van hun online-beurs een andere manier kan zijn om leveranciers te vinden terwijl China onder een economisch embargo staat.

Over de schrijver
Hallo, Ik ben bas. Ondernemer op Slippers is de beste samenvatting van mij! Ik reis samen met mijn familie de wereld rond terwijl de business doordraait!Eigenaar van DisQounts International BV. Toonaangevend in FMCG (Fast moving Consumer Goods) en winnaar van het snelst groeiende crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! En natuurlijk Plazatalk, een platform waarin wij (startende) ondernemers helpen succesvol te verkopen via Marketplaces zoals bol.com en Amazon! Ik probeer over interessante onderwerpen blogs te schrijven. Mocht je leuke / interessante onderwerpen weten waarover we kunnen schrijven, laat dan een reactie achter onder deze blog. Veel leesplezier!
Reactie plaatsen