Hoe op Alibaba te kopen en op Amazon te verkopen
Hoe op Alibaba te kopen en op Amazon te verkopen
17 november 2022 

Hoe op Alibaba te kopen en op Amazon te verkopen

Waar kan ik goederen krijgen om op Amazon te verkopen? is een van de meest gestelde vragen door nieuwe Amazon verkopers.

Er zijn een aantal verschillende manieren om dit te beantwoorden, maar een doorgewinterde verkoper zou waarschijnlijk zeggen, "Op Alibaba.

Voor verkopers van alle niveaus van deskundigheid, is Alibaba een geweldige locatie om de miljoenen unieke items te vinden die je kunt private-label en merk. Het krijgen van lucratieve items van Alibaba naar Amazon FBA is cruciaal voor veel ondernemingen.

Het kan intimiderend zijn als je onervaren bent met Alibaba en hoe het functioneert. Om effectief items van hoge kwaliteit te verwerven voor je private label Amazon FBA business, zullen we in dit artikel alles wat je moet weten over Alibaba doornemen.

Wat is Alibaba?

Wat is Alibaba

Alibaba is een grootschalig business-to-business e-commerce netwerk dat retailers en merken koppelt aan leveranciers en fabrikanten voor een enorme verscheidenheid aan goederen. Hier ga je heen als je unieke goederen voor je bedrijf wilt maken.

Alibaba is een marktplaats waar bedrijven goederen in bulk kopen om online of in fysieke winkels door te verkopen, in tegenstelling tot conventionele e-commerce platforms zoals Amazon, waar klanten eenmalige aankopen doen.

Zelfs als je geen bekend merk hebt, kan Alibaba je helpen goederen van hoge kwaliteit tegen ongelooflijk lage prijzen te verkrijgen door je in contact te brengen met leveranciers over de hele wereld. Je kunt je registreren en goederen kopen bij Alibaba, of je nu de CEO van een groot bedrijf bent of alleen een Amazon-bedrijf leidt.

Waarom spreekt Alibaba verkopers van Amazon aan?

Vanwege het gebruiksgemak van de website en de lage prijzen gebruiken veel Amazon-verkopers Alibaba om goederen te kopen. De meeste fabrikanten die je op het platform tegenkomt zijn gevestigd in China, waar ze producten van hoge kwaliteit kunnen maken voor veel minder geld dan bijvoorbeeld in de VS of Canada.

Op dit moment kan elke verkoper Alibaba bezoeken, zoeken naar het soort goederen dat hij wil verkopen en duizenden mogelijke leveranciers ontdekken. Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om een fabrikant voor je product te vinden.

In welke artikelen blinkt Alibaba uit?

Als je een huismerkartikel wilt produceren dat exclusief is voor jouw merk, gebruik dan Alibaba. Alibaba is een uitstekende plek om leveranciers te vinden die jouw ideeën kunnen verwezenlijken als je een eigen uniek logo en/of ontwerpspecificaties voor een product hebt.

Gebruik Alibaba niet om merkartikelen te kopen. Alibaba heeft veel betrouwbare leveranciers, maar sommige van hen proberen ook knockoffs van bekende merken als Adidas of Nike te verkopen. Sommige dingen kunnen verleidelijk lijken om te verkopen, maar je moet deze weg niet inslaan. Je wordt permanent uitgesloten van verkoop op Amazon als je hun anti-namaakbeleid schendt, dat de verkoop van namaakartikelen verbiedt.

Veilig om Alibaba te gebruiken?

Veilig om Alibaba te gebruiken

In één woord, ja! Alibaba is over het algemeen vrij veilig voor handelaren om te gebruiken. Er zijn echter verschillende dingen waar je op moet letten als je Alibaba gebruikt, zoals nepgoederen, betalingsschema's en leveranciers die hoogwaardige monsters geven, maar ondermaatse bulkaankopen. Aangezien de aankoop van goederen van een leverancier waarschijnlijk een grote bestelling inhoudt, moet je er zeker van zijn dat de organisatie waarmee je te maken hebt legitiem is.

Alibaba heeft handelaren die zullen concurreren voor uw bedrijf, net als Amazon. Daarom is het bestellen van monsters om uit te testen voordat je een grotere aankoop doet bij verschillende verkopers cruciaal.

Je kunt erop vertrouwen dat je betalings- of creditcardgegevens veilig zijn bij Alibaba, omdat het een beveiligde betalingssite biedt voor alle transacties. Ze bieden ook een dienst genaamd Trade Assurance voor orderbescherming die je geld terugbetaalt als de productkwaliteit afwijkt van wat jij en je leverancier zijn overeengekomen of als je aankoop niet op tijd is geleverd.

Je geld is veilig zolang je het betalingssysteem van Alibaba gebruikt.

Hoe selecteer je de producten om op Amazon te verkopen

Je moet beslissen wat je op Amazon wilt verkopen voordat je leveranciers op Alibaba kunt identificeren. Beginnende verkopers moeten zich vaak concentreren op artikelen met een sterke vraag en weinig concurrentie. Je hebt de beste kans om te concurreren met bekende bedrijven in jouw branche als je dit doet.

Zorg ervoor dat je de nodige tijd investeert in het grondig onderzoeken van de zaken die je van plan bent te verkopen, want het uitvoeren van grondig productonderzoek is een cruciale fase in het Amazon-verkoopproces. Dat gezegd hebbende, voorkom dat je verlamd raakt door "analyse". Veel potentiële verkopers raken zo overweldigd door de hoeveelheid informatie die voor hen beschikbaar is dat ze niet in staat zijn om te beslissen wat ze gaan verkopen. Kies er één uit en begin eraan als u een paar ideeën hebt waarvan u denkt dat ze succesvol zullen zijn.

Drie factoren moeten in aanmerking worden genomen bij het evalueren van items om op Amazon te verkopen: winstgevendheid, vraag en concurrentie.

Winstgevendheid: Om te garanderen dat het product dat u verkoopt lucratief is, moet u het kunnen inkopen voor aanzienlijk minder geld dan u ervoor zou vragen. Voor beginnende verkopers is de 3X regel een handige manier om de winstgevendheid van een product te beoordelen: 1/3 van uw verkoop gaat naar productprijzen, 1/3 naar Amazon kosten, en 1/3 is uw winst, die u houdt.

Als u bijvoorbeeld $10 uitgeeft aan een artikel, moet u het voor $30 kunnen verkopen. De Amazon kosten zijn $10, en u kunt verwachten $10 winst te maken.

Vraag: Zoeken mensen actief naar dit product op Amazon en kopen ze het? U kunt zich zeker voelen over het investeren in een bepaald product als u de vraag naar uw specialiteit kunt inschatten. Zonder voldoende vraag zou u een product kunnen produceren dat niemand wil kopen.

De vraag kan aanwezig zijn, maar hoe groot is de concurrentie? Als u dingen wilt verkopen op Amazon, moet u de juiste balans vinden tussen vraag en concurrentie. Het zal een grotere uitdaging zijn om de rang te krijgen die nodig is om voor klanten te staan als er te veel concurrentie is. Als er weinig concurrentie is en een goede vraag, heb je misschien goud gevonden!

Dus hoe kunt u precies een aanbod vinden dat de moeite waard is om op de markt te brengen? De meest effectieve methode van productonderzoek voor Amazon is gebruik te maken van robuuste hulpmiddelen ondersteund door betrouwbare gegevens.

In Alibaba, hoe kom je in contact met leveranciers?

Neem contact op met een paar verschillende productleveranciers voordat je iets beslist, zodat je de beste voor je bedrijf kunt kiezen. Houd bij het communiceren met leveranciers het volgende in gedachten:

Kwaliteit van het product: Gelukkige consumenten laten positieve beoordelingen achter voor producten van hoge kwaliteit, en omgekeerd! Zoek producten van hoge kwaliteit die aan uw eisen voldoen. Bestel productmonsters van elke leverancier waarmee u overweegt samen te werken, zodat u de kwaliteit kunt beoordelen. Het maken van een beter onderbouwde keuze wordt mogelijk gemaakt doordat u het product persoonlijk kunt aanraken en onderzoeken en het met uw dierbaren kunt uitproberen.

De reactietijd van de leverancier: Duurt het dagen om iets terug te horen, of reageren ze snel? Hoewel een slechte reactietijd voor sommige mensen geen belemmering vormt, kan het dat voor u wel zijn. Observeer ook hoe ze uw vragen beantwoorden. Krijgt u nauwkeurige en volledige informatie? Lijken ze over een effectief mechanisme te beschikken om contact op te nemen met potentiële klanten? Probeer contact op te nemen met een andere aanbieder als u merkt dat u voortdurend vragen en antwoorden moet uitwisselen.

Ervaring in de sector: Wat is de geschiedenis van het bedrijf als fabrikant of leverancier? Kan een product worden aangepast aan uw specificaties? Bestaan er productcertificaten? Welke andere goederen kunnen ze maken? Als u het bedrijfsprofiel op Alibaba bekijkt, krijgt u al deze informatie. Veel mensen hebben zelfs hun eigen Alibaba storefront of minisite, die verwant is aan een Amazon Storefront. Een "over ons" sectie, een lijst van de items die ze verkopen, certificaten, details van hun kwaliteitscontrole procedure, en contactgegevens zijn vaak opgenomen op de storefront.

Prijs: Een van de belangrijkste redenen waarom handelaren een beroep doen op buitenlandse leveranciers is de prijs. Er zijn tal van kansen om geld te besparen op uw product, evenals een grotere selectie van prijspunten en productopties om uit te kiezen. Toch moet u ervoor blijven zorgen dat het product aan alle normen voldoet. Het kan een indicator van slechte kwaliteit zijn als een product aanzienlijk goedkoper geprijsd is dan wat andere leveranciers bereid zijn te verkopen. Als u te veel rekent voor uw goederen, kan uw winstmarge gering of onbestaande zijn.

Spreken met verschillende leveranciers

Er zal een "Contact Supplier" knop zijn of misschien zelfs een live chat optie nadat u doorklikt naar een listing. Hier zijn enkele aanwijzingen:

 • Om een divers scala aan bedrijven te onderzoeken en diegene die minder dan perfect zijn eruit te screenen, adviseren wij om met minstens 5-10 leveranciers contact op te nemen.
 • Wees specifiek en expliciet in uw eerste communicatie. Specificeer het product in opsommingstekens met de precieze details die u nodig hebt.
 • Respectvolle etiquette is vereist. professioneel gedrag in zaken.
 • Om zaken te doen met een Alibaba aanbieder heb je geen geregistreerd bedrijf nodig, maar je moet wel bepaalde persoonlijke informatie verstrekken.
 • Vermeld eventuele vragen die je hebt aan leveranciers over belangrijke details zoals kosten, minimale bestelhoeveelheid, levertijden en kosten voor monsters.
 • Wees duidelijk in uw communicatie, want de moedertaal van een leverancier is misschien niet Engels. Verschillende leveranciers hebben Engels sprekende vertegenwoordigers om de communicatie te vereenvoudigen.
 • Controleer de reactietijd en de manier van communiceren met elke leverancier voordat u ze kiest. U kunt items van uw lijst afstrepen als u bij één niet alle gewenste informatie kunt verzamelen.
 • Vraag een schatting van de kosten voor spoedlevering op uw locatie.

De gevaren van kopen bij Alibaba

Alibaba biedt ongelooflijk veilige en zekere manieren om goederen te kopen. Er zijn echter manieren om opgelicht te worden, net als op elke andere markt. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om de risico's te beperken:

 • Zoek op de marktplaats altijd naar Trade Assurance en Alibaba Verified Suppliers. Deze beveiligingen zijn ingesteld om je te beschermen tegen diefstal en aankopen van lage kwaliteit.
 • Kijk uit voor nepartikelen op Alibaba. Er is een 100% kans dat elk merkartikel dat je ziet nep is. Als je ontdekt wordt dat je nepartikelen verkoopt op Amazon, zal je account worden geschorst. Gebruik de groothandel of arbitrage bedrijfsstrategieën op Amazon om merkartikelen te verkopen.
 • Voordat je een aanbieder een grote bestelling doet, haal altijd monsters om te testen. Het laatste wat je wilt is om honderden subpar goederen te krijgen die je niet kunt verkopen. Om er zeker van te zijn dat uw artikelen in goede staat zijn, kunt u ook een inspectie laten uitvoeren tijdens het hele productieproces.

Een bestelling plaatsen

Het is tijd om je aankoop te doen nu je monsters hebt gekregen, je leverancier hebt geselecteerd en over een prijs hebt onderhandeld! Wij adviseren u om een inkooporderovereenkomst naar uw leverancier te sturen, zodat u beiden duidelijk bent over de gevraagde eenheden, de prijs en de leveringsvoorwaarden.

De leverancier zal een bestelling voor u opstellen en een factuur sturen nadat alles is overeengekomen. U heeft een paar verschillende bestelkeuzes via Trade Assurance, waaronder bankoverschrijving en creditcard gebruik.

Je goederen van je bron naar Amazon FBA sturen

Vervolgens vervoer je je goederen van je bron naar een Amazon FBA fulfillment faciliteit. Omdat de initiële lading waarschijnlijk klein genoeg zou zijn voor luchtvracht in tegenstelling tot een zeevracht, kunnen beginnende verkopers vaak samenwerken met een leverancier om de levering te regelen.

De meeste leveranciers op Alibaba zijn gewend om op Amazon te verkopen en kunnen je helpen om je artikelen in FBA te krijgen of bij jou in de buurt af te leveren. De verzendkosten zijn vaak inbegrepen in je factuur en zij zullen regelingen treffen om je artikelen te verzenden met een expediteur zoals FedEx of DHL.

Wij adviseren een expediteur in te schakelen als uw zending meer dan 200 kg of 440 lbs weegt. Zij zullen helpen met het plannen van zeezendingen, inklaring, verpakking en andere taken. Het is het beste om met een expediteur samen te werken als u deze route gebruikt, omdat zeezendingen complex kunnen zijn.

Conclusie: Alibaba gebruiken om je merk te vestigen

Het hoeft geen uitdaging te zijn om je eigen private label bedrijf te starten. Je kunt de basis leggen voor je eigen merkproduct met de juiste hulpmiddelen, informatie en toewijding.

Dit artikel over het gebruik van Alibaba is bedoeld om je te helpen en te motiveren als je verder gaat op je e-commerce reis.

Over de schrijver
Hallo, Ik ben bas. Ondernemer op Slippers is de beste samenvatting van mij! Ik reis samen met mijn familie de wereld rond terwijl de business doordraait!Eigenaar van DisQounts International BV. Toonaangevend in FMCG (Fast moving Consumer Goods) en winnaar van het snelst groeiende crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! En natuurlijk Plazatalk, een platform waarin wij (startende) ondernemers helpen succesvol te verkopen via Marketplaces zoals bol.com en Amazon! Ik probeer over interessante onderwerpen blogs te schrijven. Mocht je leuke / interessante onderwerpen weten waarover we kunnen schrijven, laat dan een reactie achter onder deze blog. Veel leesplezier!
Reactie plaatsen