Amazon keywords: De 100 meest gebruikte zoektermen op Amazon.com
Amazon keywords: Dit zijn de 100 meest gebruikte zoekwoorden op Amazon.com
29 juli 2020 

Amazon keywords: Dit zijn de 100 meest gebruikte zoekwoorden op Amazon.com

Je weet dat er op dagelijkse basis immens veel keywords worden gebruikt op Amazon, maar ben je ook benieuwd naar de 100 meest gebruikte keywords op Amazon? We hebben dan een leuke verassing voor je, want we gaan in dit artikel de meest gebruikte Amazon keywords van 2020 aan je onthullen …ontdek ze hieronder!Amazon keywords

We laten je de 100 Amazon keywords van de wereld zien, met de bijbehorende (globale) maandelijkse zoekvolumes.

Heb jij vragen over Amazon keywords? Je kunt je vragen stellen onderaan deze pagina, het Plazatalk team staat klaar om al jouw vragen te beantwoorden!

Er zijn echt behoorlijk veel mensen die interesse hebben in de Nintendo Switch, waarbij ze deze gameconsole zoeken op verschillende Amazon marktplaatsen. De zoekterm “nintendo switch” wordt maar liefst een ruime 2,5 miljoen keer opgezocht.

Het is sowieso een populair zoekwoord, maar ook op Amazon staat deze zoekterm stipt op nummer 2. Er zijn dus veel mensen op zoek naar een goede laptop op het platform en “laptop” wordt hiervoor een dikke 1,9 miljoen keer gebruikt.

We stappen steeds meer over op SSD en het begint inmiddels de standaard te worden. Je kan hierbij denken aan bv. mensen die een interne of externe SSD aanschaffen bij een laptop, omdat ze razendsnel zijn …de zoekterm “ssd” word bijna 1,8 miljoen keer ingetikt.

De e-reader van Amazon is zeer geliefd en dat zie je ook terug in de zoekvolumes. Er wordt namelijk 1,4 miljoen keer naar gezocht en daarmee staat hij dan ook op een mooie vierde plaats.

Echte gamers zijn bekend met de marktleiders en weten precies wat ze moeten aanschaffen voor een ultieme game ervaring. De Playstation 4 ofwel “ps4” is dan ook iets waar 1,4 miljoen keer naar gezocht wordt.

Je ziet tegenwoordig steeds meer mensen draadloze koptelefoons gebruiken voor video, muziek of bellen. Naast de dure Apple Airpods, zijn er ook talloze andere draadloze koptelefoons waar met de term “airpods” 1,35 miljoen keer naar wordt gespeurd.

En niet alleen de Airpods van Apple zijn in trek, ook de iPad gooit hoge ogen, en zo ook op het Amazon. Met een 1,3 miljoen zoekopdrachten voor “ipad” staat de Apple tablet ferm in de top 10 van de 100 meest gebruikte zoektermen op Amazon.

Nu zijn er natuurlijk veel meer mensen op zoek naar tablets, echter niet iedereen naar een iPad …verder heb je ook nog team Android en iOS. Vandaar dat de wat bredere zoekterm “tablet” ook de 1,2 miljoen zoekopdrachten aantikt.

Bijna alle producten van Apple zijn populair, maar de iPhone springt er natuurlijk echt uit. Mensen staan niet voor niks in rijen om het jaarlijks nieuwe exemplaar te bemachtigen …en op Amazon is dat met 1,14 miljoen zoekopdrachten niet echt veel anders.

De slimme virtuele assistent van Amazon, namelijk Alexa, mag natuurlijk ook niet ontbreken aan de lijst. En “alexa” weet dan ook met 1,12 miljoen zoekopdrachten nog net een plekje in de top 10 meest gebruikte zoektermen van Amazon te bemachtigen.

Koptelefoons zijn een terugkerend thema, ze worden wereldwijd in allerlei vormen gebruikt en op verschillende apparaten (meestal telefoons). De zoekterm “headphones” word 1,11 miljoen keer gebruikt.

Je hebt echt een fan-base van mensen die helemaal weg zijn van de serie. Er wordt dan ook meer dan voldoende naar gezocht op Amazon met een hele vette 1 miljoen keer.

En dan stappen we over naar een heel ander item …lego! Het tijdloze speelgoed wordt veel bekeken en gekocht, en niet alleen door kinderen …je hebt mensen die er echt werk van maken en de zoekterm staat dan ook met 1 miljoen zoekopdrachten hoog in de lijst.

Letterlijk vertaald uit het Engels betekent het “schakelaar”, maar dat is niet wat je te zien krijgt in de zoekresultaten. Waar mensen wel naar zoeken is de Nintendo Switch, wanneer het 955.000 keer per maand wordt ingetikt.

Tegenwoordig zie je steeds meer sporters met een Fitbit rondlopen. Je kan er namelijk allerlei dingen mee bijhouden. En ze zijn een van de marktleiders op het gebied van wearables in de sport …ruim 900.000 keer wordt de zoekterm gebruikt.

Steeds meer mensen kijken op andere bekende platformen zoals Youtube, maar ook tv kijken blijft in trekt …je hebt ze in allerlei soorten en maten (en kan tegenwoordig ook Youtube of andere platformen gebruiken op je tv). De zoekterm “tv” is goed voor zo’n 900.000 zoekopdrachten.

Dit tovenaarskind heeft de harten van veel mensen gewonnen, en is van een verhaal dat is ontstaan in een vertraagde treinreis van Manchester naar London (door J.K. Rowling) uitgegroeid tot een van de best verkochte verhalen ooit …niet voor niks dat er ruim 850.000 keer naar “harry potter” wordt gezocht.

Is een innovatief merk dat meerdere apparaten verkoopt, wanneer je de zoekopdracht Xiaomi op Amazon gebruikt zal je voornamelijk hun telefoons zien in de eerste zoekresultaten (Redmi). Er word 835.000 keer naar de zoekterm “xiaomi” gezocht.

Wellicht ben je op zoek naar een goede (grote) monitor, waar anders dan op Amazon vind je een ruime variatie aan monitoren tegen een vaak betaalbare prijs. De zoekterm “monitor” is goed voor bijna 800.000 zoekopdrachten.

Het is een geliefd horloge, zeker onder de Apple fans …het is wel grappig dat je na het invoeren van de zoekopdracht (waar 700.000 keer naar gezocht wordt) met name veel accessoires te zien krijgt voor de Apple Watch.

Ja, je ziet het goed …de iPhone 7 is nog uitermate populair in 2020. Het model en de mogelijkheid om een vingerafdruk sensor te gebruiken zijn hierbij belangrijke factoren. Let wel op, want je vindt er ook een hoop tweedehands (renewed) producten tussen …er wordt net zoals de Apple Watch bijna 700.000 keer naar gezocht.

Draadloze koptelefoons zijn de toekomst, je hebt ze van verschillende merken en in talloze uitvoeringen. Veel mensen die opzoek zijn naar “wireless earbuds” (maandelijks 680.000 keer op Amazon), zoeken naar een goedkopere variant van de grote merken die daar in overvloed te vinden zijn …weet dus wel wat je koopt (of verkoopt).

En nog een iPhone, ofwel Apple item …je ziet nu dus al best wel veel Apple producten verschijnen en we zijn de top 25 nog niet eens uit. Naar de iPhone X wordt 670.000 keer gezocht.

En dan staat er opeens de zoekterm “fire stick” tussen, iets waar 665.000 keer naar wordt gezocht op Amazon. Het is grappig, want ondanks dat de meeste zoekresultaten hitte bestendige stokjes zijn (voor bv. marshmallows), staan er ook een paar afstandsbedieningen tussen.

In feite zijn deze mensen natuurlijk opzoek naar draadloze koptelefoons, waarbij ze weten welke technologie ervoor wordt gebruikt. Verder is het ook een vrij neutrale zoekopdracht en hebben deze mensen geen voorkeur voor een bepaald merk …er wordt 655.000 keer naar gezocht.

Bij deze zoekopdracht is het een beetje lastig te stellen dat mensen achter de 611.000 zoekopdrachten niet merk gebonden zijn. Ze willen waarschijnlijk weten wat Samsung nu weer uitspookt en de laatste nieuwe items bekijken.

Het blijkt wel dat er heel veel mensen zijn die dit een goede telefoon vinden. Er wordt dan ook een dikke 600.000 keer naar gezocht.

En wat een verassing …nog een iPhone die goed in de smaak valt, namelijk de iPhone XR (ook goed voor ruim 600.000 zoekopdrachten).

Nee … Amazon verkoopt geen echte muizen (nog niet), en je krijgt ook geen beschuit met muisjes voorgeschoteld. Het is die andere populaire muis (met 577.000 zoekopdrachten per maand) waar veel mensen wereldwijd dagelijks mee werken.

Het handige opslagkaartje dat overal voor kan worden gebruikt. Je vindt ze in verschillende opslaggroottes en ook van de bekende merken op Amazon …er wordt 576.000 keer naar gezocht per maand.

De echte die-hard gamer weet waar het over gaat, een goede stoel om in te gamen is voor deze doelgroep een belangrijke factor. Er wordt maandelijks 574.000 keer naar gezocht.

Steeds meer mensen zijn bewuster met hun voedingspatroon bezig, en een Air fryer kan hierbij zeker helpen. En het eten wat je ermee kan bereiden is nog heel lekker ook, er wordt 567.000 keer naar gezocht.

Deze spraak-assistent van Amazon begint ook steeds populairder te worden, 560.000 zoekopdrachten op Amazon van over de hele wereld.

Even een Whatsapp berichtje lezen of je e-mail checken …smartwatches zijn handige wearables waarmee je makkelijk wat belangrijk dingen kan doen (via je telefoon). Er wordt bijna 550.000 keer naar gezocht.

Of je nu op zoek bent naar een iPhone, Samsung of een ander exotisch merk …met de zoekopdracht “smartphone” worden ze allemaal op een grote hoop gegooid. Mensen die opzoek zijn naar populaire telefoons, vallen onder de 550.000 zoekopdrachten per maand voor de zoekterm.

Een externe harde schijf kan heel handig zijn om je bestanden op te slaan, of back-up te maken. En dat vinden 525.00 andere mensen ook!

Deze hele handige pan kan je voor veel verschillende doeleinden gebruiken. Er wordt op Amazon maar liefst 515.000 keer naar gezocht door mensen die hem in de keuken willen gebruiken.

Het handige kastje en afstandsbediening (stick) die je oude tv omtovert, zodat er streamingdiensten op kunnen worden gebruikt. Het zal wel met de lage prijs van dit apparaatje te maken hebben dat er een dikke 510.000 keer naar gezocht wordt op Amazon van over de hele wereld.

Er is niet echt veel uitleg nodig, want ze zijn nog steeds populair en blijven dit in de toekomst waarschijnlijk ook met ruim een 500.000 mensen die ernaar zoeken elke maand.

Misschien zoek je een upgrade, wil je met meerdere personen gamen of is je controller stuk …je kan op Amazon zo een nieuwe bestellen en meer dan 500.000 mensen zoeken er dan ook naar.

Je ziet tegenwoordig veel waterflessen in allerlei soorten en maten …en op Amazon kan je ze hoogst waarschijnlijk allemaal vinden, er zijn ook hier 500.000 mensen die ernaar zoeken.

Van standaard tot ergonomisch en game toetsenborden, op Amazon vind je ze allemaal …499.000 keer worden ze bekeken en er gaan maandelijks veel toetsenborden de warenhuizen van Amazon uit.

Veel mensen zijn opzoek naar een laptop die lekker dun en licht is, waardoor deze makkelijk mee kan worden genomen voor onderweg …491.000 mensen zoeken ernaar op Amazon vanuit allerlei landen.

Een goedkoop merk, al is het inmiddels uitgegroeid tot een van de meest bekende merken op het gebied van telefoons. Een ruime 490.000 mensen hebben er namelijk maandelijks interesse in.

Je hebt verschillende soorten muizen, en dus ook speciaal voor gamers …485.000 keer wordt ernaar gezocht.

Nog steeds populair met 483.000 zoekopdrachten op maandelijkse basis.

Waarschijnlijk zijn veel vrouwen verantwoordelijk voor de 479.000 zoekopdrachten per maand, maar natuurlijk zijn er ook mannen die opzoek zijn naar een mooi paartje stappers.

Een goede rugzak, zeker wanneer je deze intensief gebruikt (voor op vakantie), is een must …473.000 keer wordt er gezocht op deze “backpacks”.

Vaak wordt er de afkorting PS4 gebruikt, maar er zijn ook mensen die het zekere voor het onzekere intikken en doen dit 472.000 keer per maand.

En daar zijn ze weer, in wat algemenere zin …hoewel je nu ook koptelefoons met bedrading te zien krijgt zijn de meeste toch gewoon draadloos (dat is nu eenmaal de trend).

De 467.000 mensen die ernaar zoeken zijn gewoon opzoek naar de Amazon Echo Dot of vergelijkbare producten, alleen gebruiken ze een kortere zoekopdracht hiervoor.

En zelfs dat verkoopt Amazon, is er iets wat ze niet verkopen? De zoekopdracht wordt 465.000 keer uitgevoerd per maand.

Nu aan elkaar geschreven en met 461.000 zoekopdrachten wordt er dus samen met de los geschreven zoekterm (smart watch) meer dan 1 miljoen keer naar gezocht per maand.

Je ziet hier ook weer een iets andere zoekterm, terwijl laptop met bijna 2 miljoen zoekopdrachten hetzelfde betekent en iedereen die opzoek is naar een laptop / notebook een groep van bijna 2,5 miljoen vertegenwoordigen.

Het wordt wel weer eens tijd voor een iPhone, we hebben er al een tijdje geen gezien in de lijst …naar deze wordt 455.000 keer gezocht per maand.

Voor iedereen die wat extra “juice” bij de hand wilt hebben voor zijn apparaat (meestal telefoons natuurlijk) …453.000 keer wordt er naar gezocht per maand.

En ook voor iedereen die fan is van de XBOX One …je bent niet de enige, want 451.000 mensen zoeken ernaar op Amazon van over de hele wereld.

Er zijn genoeg mensen (450.000) die opzoek zijn naar een draadloze muis, en op Amazon heb je keuze genoeg.

De echte gamers zoeken vaak een PC met speciale producteigenschappen, vandaar ook dat er 449.000 gamers zijn die bij Amazon ten rade gaan voor een geschikte hardware combinatie.

Een goede werkplek voor je laptop of PC is belangrijk en je hebt ze in allerlei uitvoeringen op Amazon, 443.000 zoekopdrachten per maand.

En daar hoort ook een goede stoel bij …442.000 mensen zoeken op Amazon naar een kwalitatieve en ergonomische stoel.

Je zal misschien denken dat een mousepad niet zo belangrijk is, maar het kan werkervaringen verbeteren en 439.000 mensen zoeken er dan ook naar op Amazon.

Het opkomende “budget” merk wanneer het gaat om telefoons, naar de Redmi Note 7 wordt in ieder geval al 433.000 keer gezocht.

Hoewel er steeds meer digitaal wordt verstuurd, draaien printers ook nog steeds op volle toeren …er wordt 431.000 keer naar gezocht op Amazon.

Met de Google Chromecast kan je muziek, films en webpagina’s van je smartphone naar bv. TV streamen …er wordt daarom 430.000 keer naar het populaire kastje gezocht op Amazon.

Naar een gaming laptop wordt 429.000 keer gezocht, iets minder vaak dus dan een gaming PC.

Je kan op Amazon de nieuwste HMDI kabels vinden, voor niet eens zo heel duur …niet voor niks dat 422.000 mensen er naar zoeken op het platform.

Deze zoekopdracht heeft een zoekvolume van 421.000 en je krijgt alle verschillende koptelefoons te zien in de zoekresultaten, van draadloze oordopjes tot grote koptelefoons met bedrading.

Bij de zoekopdracht “wireless headphones” krijg je veel meer hoofdtelefoons te zien, dus wat minder oordopjes …de 420.000 zoekopdrachten worden groot en deels wel doorverwezen naar draadloze koptelefoons, dat weer wel.

Er komen steeds meer liefhebbers van dit vliegende object bij …mensen zoeken 415.000 keer naar drones op Amazon.

Wanneer je alleen op “books” zoekt is het niet logisch dat je een aantal random boeken te zien krijgt en daarom stuurt Amazon je door naar een categorische pagina, zodat je snel kan vinden wat je zoekt …toch zijn er 408.000 mensen die deze zoekterm maandelijks gebruiken (mensen die een bepaalde titel willen kopen, zoeken natuurlijk hierop).

Misschien denk je wat is nou weer een Funko pop? Het bedrijf Funko Inc. maakt deze poppen van bekende karakters …en mensen zoeken er maandelijks 405.000 keer naar.

Wanneer de Nintendo Switch qua zoekopdrachten bovenaan de lijst staat, vraag je jezelf misschien af waarom de games niet hoger in de lijst staan. Er zijn evengoed nog een ruime 400.000 mensen die er maandelijks naar zoeken. Misschien halen mensen de games ook in winkels of bestellen ze de games via andere bekende websites en webshops.

Nadat mensen deze zoektopdracht bijna 399.000 keer intikken op Amazon, verschijnen er met name veel boektitels waarin het woord voorkomt, en hoe kan het ook eigenlijk anders …veel daarvan gaan natuurlijk ook over verkopen op Amazon, Jeff Bezos maar ook bv. over vrouwen (Amazones).

Hoewel er tegenwoordig op telefoon de meest uitgebreide camera’s zitten die voor bijna alles kunnen worden gebruikt, zijn echte professionals of liefhebbers vaak toch op zoek naar een aparte camera …vandaar de 398.000 zoekopdrachten elke maand.

Het is altijd een goed moment voor een leuk kaartje, maar zeker bij speciale gelegenheden. En veel mensen kijken op Amazon voor inspiratie. Er wordt 396.000 keer naar kaartjes gezocht.

Naast Micro SD, wordt er ook 395.000 keer naar SD kaartjes gezocht.

Net zoals een PS4 controller worden er ook voor de XBOX One veel controllers versleten, en vandaar ook dat gamers er 392.000 keer per maand naar zoeken.

Momenteel 40.000+ resultaten met de meest populaire games voor de Playstation 4, waar 388.000 gamers naar zoeken per maand.

Grafische kaarten met een prijskaartje, maar voor de echte gamers het bestede geld dubbel en dik waard …er wordt 387.000 keer per maand naar gezocht, en van over de hele wereld.

Het meervoud van de al genoemde laptop en notebook, waarmee met de 385.000 zoekopdrachten voor “laptops” alle zoektermen die worden gebruikt om laptops op te zoeken totaal op bijna 2,9 miljoen zoekopdrachten komt per maand.

Met deze handige deurbel kan je zien wie er aanbelt, ook wanneer je niet thuis bent …en kan je rechtstreeks praten met degene die voor je deur staat via je telefoon. Naast de originele zijn er ook andere merken. Er wordt op deze zoekterm in ieder geval 383.000 keer gezocht per maand op Amazon wereldwijd.

Nog meer Apple …het merk doet goed zaken via Amazon. De iPad Pro is ook tamelijk populair met 381.000 zoekopdrachten. Is het de laatste of krijgen we nog meer items van het merk te zien straks?

Het is de iets brutere variant van de gewone PS4 (of PS4 Slim), voor echte liefhebbers van gamen dus wel aantrekkelijk. De PS4 Pro wordt meestal ook gebruikt i.c.m. op zijn minst een 4k televisie. Er wordt 379.000 keer naar gezocht.

De GoPro is een actiegerichte camera, er wordt 378.000 keer naar gezocht door iedereen die van veel actie houdt.

Een populaire serie die je met Amazon Prime kan bekijken, er wordt 375.000 keer naar gezocht.

Ze komen in verschillende varianten voorbij, maar ook de term “bluetooth earbuds” wordt vaak gebruikt …namelijk 369.000 keer.

Het schijnt best wel een populair item te zijn, de verzwaringsdeken die voor een betere nachtrust zou moeten zorgen. En ook al klinkt het een beetje gek, toch zijn er 368.000 die er vanuit alle hoeken en gaten van de wereld naar zoeken elke maand. Met 1000+ zoekresultaten op moment van schrijven, op Amazon.com.

De 368.000 zoekopdrachten komen uit bij de originele Windows 10 pakketten, maar ook OEM versies (verassend genoeg vaak met een originele DVD). Tussen de aanbieders zitten Microsoft zelf en andere verkopers. Je vindt er niet zoveel Windows 10 installaties die voor en paar tientjes verkocht worden (in Google Shopping) tussen vermeldt.

Papieren handdoekjes om apparaten mee aan te vullen, maar ook in andere varianten. Er wordt 367.000 keer naar gezocht. Tussen de meer dan 1000+ zoekresultaten vind je ook keukenrollen en wc-papier.

De 365.000 mensen die ernaar zoeken, zijn waarschijnlijk opzoek naar de DVD of een “rental” …maar je ziet tussen de zoekresultaten ook soms gerelateerde Marvel producten of producties staan.

Een populaire zoekterm voor Lego Star Wars speelgoed, met maar liefst 362.000 maandelijkse zoekopdrachten.

Hoewel er 361.000 keer naar de Xiaomi Redmi Note 7 gezocht wordt, zie je bovenaan de zoekresultaten momenteel heel veel de 8 staan.

Er wordt 360.000 keer naar een magnetron gezocht op Amazon, en er zijn momenteel 238 zoekresultaten voor …met modellen van een paar tientjes (zo’n 60 dollar tot complete inbouw combinaties oplopend tot een paar duizend dollar).

De 359.00 mensen die er maandelijks naar zoeken, willen misschien een JBL kopen, maar ook andere merken zoals Bose staan er tussen …waarschijnlijk zijn er ook zat mensen die voor goedkopere merken gaan.

Weer een serie die op Amazon Prime kan worden bekeken, en waar meer dan 358.000 mensen maandelijks naar zoeken op Amazon.com.

Met zoveel koffieliefhebbers over de hele wereld, verwacht je eigenlijk een hogere positie in de lijst met meest gebruikte zoektermen op Amazon …maar met 357.000 zoekopdrachten hebben nog steeds een heleboel mensen interesse koffie te bestellen op het Amazon platform.

De 356.000 zoekopdrachten leiden naar alle producten van Nike.

Naast TV zijn ook de projectoren helemaal in trek, met zo’n 355.000 zoekopdrachten per maand op Amazon.

Vans is een Amerikaans merk van sneakers en andere varianten loopwaar, logischerwijs krijgen de 351.000 mensen die elke maand naar zoeken dan ook alles van het populaire merk te zien in de zoekresultaten.

Tot nu toe …het kan natuurlijk altijd veranderen. Maar zoals je ziet zijn er een aantal merken en niches die gewoon razend populair zijn. Ze komen dan ook vaak in verschillende varianten terug in de lijst met Amazon keywords!

Heb jij vragen naar aanleiding van dit artikel? Laat dan een reactie hieronder achter, ons team staat klaar om jouw vragen te beantwoorden!

Over de schrijver
Hallo, Ik ben bas. Ondernemer op Slippers is de beste samenvatting van mij! Ik reis samen met mijn familie de wereld rond terwijl de business doordraait! Eigenaar van DisQounts International BV. Toonaangevend in FMCG (Fast moving Consumer Goods) en winnaar van het snelst groeiende crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! En natuurlijk Plazatalk, een platform waarin wij (startende) ondernemers helpen succesvol te verkopen via Marketplaces zoals bol.com en Amazon! Ik probeer over interessante onderwerpen blogs te schrijven. Mocht je leuke / interessante onderwerpen weten waarover we kunnen schrijven, laat dan een reactie achter onder deze blog. Veel leesplezier!
Reactie plaatsen