Influencer worden in 5 stappen: dit is hoe!
Influencer worden in 5 stappen: dit is hoe!
06 maart 2023 

Influencer worden in 5 stappen: dit is hoe!

Droom je ervan een influencer te worden? Je maakt het waar met de juiste strategieën en toewijding. Van het bepalen van je niche tot het benutten van samenwerkingen, dit artikel biedt 5 belangrijke stappen om je daar te krijgen. Laten we dus eens duiken in hoe je een sterke merkidentiteit opbouwt en toegewijde volgers op sociale media krijgt!

Na het lezen van deze blog weet je alles over:

  • wat een influencer is
  • manieren om geld te verdienen als influencer
  • de stappen die je moet doorlopen om influencer te worden 

Wat is een influencer?

Influencers zijn trendsetters. Ze inspireren hun volgers en zetten hen aan tot aankoopbeslissingen. Hun inhoud beslaat een breed scala aan onderwerpen: lifestyle, beautytips, modeadvies... Ze geven zelfs informatie over gezondheid en welzijn! Door herkenbare verhalen te delen en contact te maken met hun publiek, hebben influencers de macht om koopgedrag te beïnvloeden.

Platforms voor influencers

Platforms voor influencers

Wil je een influencer worden? Kies dan het juiste platform voor jou! Van Facebook en Instagram, tot YouTube, Twitter en TikTok - het is allemaal mogelijk. Elk platform biedt zijn eigen extraatjes voor aspirant celebs - dus ga er op uit en druk je stempel!

Wil je je boodschap naar buiten brengen? Met Facebook en Instagram bereik je een breed publiek. Bovendien bepaal je zelf wie wat ziet! Social media sterren posten alles, van tekst tot foto's of video's, op Facebook. Voor beelden die opvallen, ga je naar Insta - met al zijn tools en filters is het ideaal voor het maken van in het oog springende foto's en video's die zeker een hit zijn bij volgers!

Als je langer-durende videocontent de wereld in wilt sturen, dan is YouTube de beste keuze. Dankzij de mogelijkheid om lange video's te hosten en series te maken, bereiken beïnvloeders daar snel en gemakkelijk een groot publiek. Twitter biedt juist een extra bonus met korte berichten die een snelle betrokkenheid mogelijk maken, terwijl TikTok onlangs sterk in populariteit is gestegen door de eenvoudige tools waarmee je in een handomdraai video's maakt. Bovendien heb je daar de mogelijkheid om viraal te gaan!

Als je een influencer wilt zijn die zich onderscheidt van de rest, is het essentieel om meeslepende en boeiende content te creëren die is afgestemd op je volgers. Onthoud: authenticiteit is de sleutel! Koester echte banden met je volgers terwijl je je merk ontwikkelt - dit zal ervoor zorgen dat mensen keer op keer terug blijven komen. 

Hoe verdient een influencer geld?

Influencers verdienen geld aan hun online aanwezigheid door gesponsorde content te maken en samen te werken met merken. Van reviews tot productplaatsingen, steunbetuigingen of weggeefacties: er zijn verschillende manieren waarop influencers geld verdienen met samenwerkingen. 

Ook maken veel influencers gebruik van affiliate marketing. Affiliate links zijn zijn linkjes naar producten of diensten waardoor de influencer commissies verdient als volgers artikelen kopen via deze link. Het is hierbij belangrijk om betaalde samenwerkingen altijd duidelijk te labelen als zodanig, zodat het publiek weet wat het is!

Met toewijding en hard werken maken influencers van hun sociale media accounts een duurzame onderneming. Dit doen ze door webinars te organiseren, cursussen samen te stellen of coachingsdiensten aan te bieden - allemaal terwijl ze hun bereik en reputatie vergroten om betere tarieven te krijgen voor gesponsorde berichten. 

Klaar om een influencer te worden en je stempel te drukken in de digitale ruimte? Een succesvolle carrière opbouwen gaat niet van vandaag op morgen, dus zorg ervoor dat je consequent in je merk investeert.

Influencer worden: een stappenplan

Wil je beginnen aan jouw influencer-carrière? Het is niet gemakkelijk, maar dat betekent niet dat het niet haalbaar is. Bekijk ons stappenplan om te weten te komen hoe je je online aanwezigheid creëert en laat groeien! 

1. Bepaal je niche

Of je nu net begint of al jaren een influencer bent, je niche kennen is de sleutel tot succes. Maak een lijst van onderwerpen die aansluiten bij alle aspecten van wie jij bent, op basis van wat jou in vuur en vlam zet en wat jouw content onderscheidt van anderen!

2. Creëer inhoud

Als influencer is het ontwikkelen van content die opvalt de sleutel tot de groei van je persoonlijke merk. Als je goed weet op wie je je richt en welke onderwerpen hun interesse wekken, maak je unieke stukken met een maximale betrokkenheid! Afbeeldingen van hoge kwaliteit en bijschriften op maat voor je volgers houden hen betrokken. Door af en toe het type content te veranderen, open je deuren voor verdere groei!

3. Maak contact met andere influencers

Als je een influencer bent, is het essentieel om mensen in je vakgebied te vinden met vergelijkbare interesses en volgers. Toon wat liefde door hun content te liken en opmerkingen achter te laten. Ga dan een stap verder met het gesprek! Stuur ze een DM voor advies over succes als influencer. Wees bovendien niet bang om samenwerkingen voor te stellen - dat kan later GROTE exposure voor je betekenen.

4. Blijf op de hoogte van trends

Als je een succesvolle influencer wilt zijn, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste trends. Trek elke week tijd uit om te onderzoeken wat er nieuw is in je niche, zodat je volgers altijd op de hoogte blijven van relevante ontwikkelingen. Dit helpt hen betrokken te blijven EN nieuwe belangstelling te hebben voor jouw content! Door voorop te lopen bij je volgers, blijf je ook de concurrentie een stap voor.

5. Promoot jezelf

Om een influencer te worden, moet je jezelf laten zien! Word creatief op sociale media platforms als Instagram en Twitter om de unieke persoonlijkheid te laten zien die jou onderscheidt van de rest. Deel content van andere invloedrijke spelers in je vakgebied om relevant te blijven. Gebruik hashtags voor maximale exposure en maak ook contact met merken. 

Vergeet niet - interactie met volgers is ontzettend belangrijk! Toon wat liefde door hun berichten te liken, te reageren als dat nodig is of door vragen te stellen! Dat helpt niet alleen bij het opbouwen van relaties, maar zorgt er ook voor dat je naam luid en duidelijk wordt gehoord in deze overvolle ruimte. 

Hoe maak je goede content?

Om een influencer te worden is meer nodig dan het schieten van wat kiekjes. Het gaat erom dat je werk de mensen aanspreekt die het consumeren. Dit betekent dat je visuals en onderwerpen gebruikt die je beoogde publiek boeien en dat je op de hoogte blijft van de nieuwste trends, zodat je iedereen voor blijft. Vergeet niet: platforms als Instagram hebben hun eigen standaarden als het gaat om presentatie. Zorg ervoor dat je die gebruikt als je echt betoverende posts wilt!

Maak je berichten aantrekkelijker met leuke animaties en video's! Vergeet niet informatief EN onderhoudend te zijn. Houd de content gevarieerd door te spelen met quizzen, live vragen en antwoorden of polls - het zal ieders aandacht snel trekken. Bijschriften moeten ook on-brand en kort blijven voor een maximaal effect. Door dit te perfectioneren krijg je de overhand in digitaal marketingsucces.

Hoe krijg je meer volgers?

Hoe krijg je meer volgers?

Als je een influencer bent, gaat het bij het krijgen van meer volgers niet alleen om prachtige visuals en een sterke aanwezigheid op sociale media. Het is ook essentieel om de juiste mensen te bereiken, zodat je content bij hen aanslaat. Om hier succes te boeken, helpt het om je ideale publiek te identificeren en te targeten. Gebruik daarnaast een aantal slimme marketingstrategieën, zoals samenwerken met top influencers, advertenties en wedstrijden voor maximale exposure!

Als aspirant influencer is de sleutel tot succes betrokkenheid en experimenteren. Ga naar buiten op sociale media! Werk samen met andere grote namen in je vakgebied, gebruik relevante hashtags voor maximale zichtbaarheid en post regelmatig om een trouwe aanhang rond je merk te kweken. 

Wees niet bang om buiten de kaders te denken. Probeer nieuwe dingen en aarzel niet als iets goed voelt! Met inzet en vastberadenheid stijg je boven alle uitdagingen uit als een onstuitbare kracht in deze concurrerende bedrijfstak. 

Conclusie

Als je een influencer wilt worden, zal dat niet gemakkelijk zijn - maar dat is niet erg! Met de juiste instelling en een uitgekiende strategie houdt niets je tegen. 

Allereerst: definieer je niche, maak geweldige content en netwerk met mensen die dezelfde interesses hebben. Je moet ook op de hoogte blijven van trends, zodat je precies weet wat je moet doen. Visuals zijn ook belangrijk bij promotie. Interactie met volgers is essentieel om maximale exposure uit deze deal te halen - plus samenwerken met grote namen in je vakgebied of advertenties/wedstrijden houden voor wat extra zichtbaarheid! Hard werken + creativiteit = succes op onstuitbaar krachtniveau in deze felle arena!


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen