Verkopen op Bol.com vs Amazon
Verkopen op Bol.com vs Amazon
21 februari 2023 

Verkopen op Bol.com vs Amazon

Worstel je om je producten voor klanten te krijgen en de winst te maximaliseren? Overweeg verkoop op Amazon of Bol.com! Beide platforms hebben functies die helpen het proces van online verkopen eenvoudiger te maken, maar ze verschillen ook op een paar belangrijke punten. Bekijk dit artikel waarin we deze twee opties met elkaar vergelijken, zodat jij daarna eenvoudig beslist welke de juiste is voor JOUW bedrijf - het zou zomaar de stap naar succes kunnen zijn die je zoekt!

Na het lezen van deze blog weet je alles over:

  • hoe je begint met verkopen op Bol.com en Amazon
  • de voor- en nadelen over verkopen op Bol.com en Amazon
  • kiezen tussen verkopen op Bol.com en Amazon 

Belangrijke verschillen tussen Bol.com en Amazon

Wil je je bedrijf online uitbreiden? Overweeg Amazon voor zijn wereldwijde bereik in onder andere de VS en Azië, of juist Bol.com als je meer gelokaliseerde verkoop binnen Nederland en België wilt. Met deze contrasterende doelmarkten is het een belangrijke dat je een goede keuze maakt voor jouw bedrijfsplannen en -doelen. 

Amazon is misschien het bekendere platform, maar Bol.com gaat je veel geld besparen! Amazon rekent meerdere vergoedingen - verwijzingen en verkoopcommissies in overvloed - terwijl die ene vergoeding per artikel van Bol een absolute makkie is om in de gaten te houden bij het begroten van uitgaven voor productlanceringen. Hou die winst in de gaten met Bol!

Als het gaat om klantenservice en ondersteuning, trekt Amazon aan het langste eind met zijn uitgebreide mogelijkheden. Bol.com neemt echter de leiding in snelheid - meestal met een snellere reactie voor wie van je klanten hulp nodig heeft bij bestellingen of het retourneren van artikelen!

Als het om online verkoop gaat, moeten ondernemers er zeker van zijn dat ze de juiste beslissing nemen: één die de winst maximaliseert en de klanten een geweldige winkelervaring biedt. Amazon en Bol.com hebben allebei hun eigen voor- en nadelen, maar door de kenmerken van elk platform zorgvuldig af te wegen zorgen ondernemers ervoor dat ze de beste kiezen voor hun behoeften! Lees hieronder meer over beide platformen. 

Verkopen via Bol.com

Verkopen via Bol.com

Verkopen op bol.com is een geweldige manier om je klantenbestand uit te breiden, meer winstmogelijkheden te creëren en je bedrijf onder de aandacht te brengen! Met een enorme keuze aan producten en diensten en een uiterst gebruiksvriendelijk platform is het geen wonder dat bol.com een van Europa's populairste e-commerce sites is geworden. Perfect dus voor bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe verkoopmogelijkheden!

Hoe begin je met verkopen via Bol.com?

Bol.com biedt een uitstekende mogelijkheid om meer klanten te bereiken en de verkoop te stimuleren! Om aan de slag te gaan registreer je je gewoon voor een account op hun Business Portal met je e-mailadres en wachtwoord. Daarna is het tijd om al die geweldige producten die je hebt te uploaden, inclusief goede productfoto's. Geautomatiseerde feeds maken het proces nog eenvoudiger! Vergeet niet om betaal- en verzendmethoden en prijzen in te stellen voordat je je op de verkoopmodus stort... happy hustling!

Als je een groot klantenbestand wilt bereiken en je verkoop wilt stimuleren, heeft Bol.com een groot potentieel, maar houd wel rekening met een aantal harde regels voor het verkopen op het platform! Zorg ervoor dat je, voordat je de sprong waagt, volledig op de hoogte bent van wat er van verkopers op Bol.com wordt verlangd.

Voordelen van verkopen op Bol.com

Met zijn torenhoge populariteit en ruime voordelen is Bol.com een grote trekpleister voor ondernemers die het meeste willen halen uit het online verkopen van producten. Van uitbreiding van het klantenbestand tot verhoging van de winst en productbekendheid, dit platform maakt het allemaal waar!

Verkopen op Bol.com geeft je een groot voordeel: met het grootste marktaandeel in zowel Nederland als België krijgen je producten maximale exposure bij potentiële klanten. Het is alsof alle ogen op je bedrijf zijn gericht terwijl het zich snel uitbreidt!

Bol.com is ook voor een andere reden een geweldig platform om je producten op te verkopen. Niet alleen bieden ze heel veel manieren om je producten door meer klanten te laten zien, maar hun commissiestructuur betekent dat de winst in JOUW zak blijft! Van gesponsorde advertenties en social media campagnes, tot andere stiekeme marketingmethoden: Bol zorgt ervoor dat alle bases gedekt zijn, zodat je met gemak die verkopen doet.

Verkopen op het Bol.com platform verloopt verder ontzettend soepel. Hun uitstekende klantenservice en eersteklas experts zijn altijd in de buurt om een helpende hand te bieden bij eventuele problemen. Dus je bent er zeker van dat jij én je klanten tevreden zullen zijn!

Kortom: vergroot je bereik en winst door te verkopen bij Bol.com! Het is een geweldig platform dat jou gaat helpen meer klanten te krijgen, meer geld te verdienen en de zichtbaarheid van je producten te vergroten. Laat deze kans niet voorbijgaan en begin vandaag nog te onderzoeken wat Bol te bieden heeft!

Nadelen van verkopen op Bol.com

Als je droomt van een wereldrijk, dan is Bol.com niet het platform voor jou! De Europese aanwezigheid geeft jou een voorsprong op dit continent, maar als je verder weg wilt gaan, dan is Amazon's uitgebreide internationale bereik moeilijk te verslaan. Amazon geeft verkopers namelijk toegang tot klanten uit elke hoek van de wereld - ook buiten Europa!

Als je op Bol.com wilt verkopen, is het belangrijk om te bedenken dat het platform niet zoveel mogelijkheden voor verkopers biedt als Amazon. Je strategieën zullen dus beperkter zijn als je de verkoop wilt stimuleren. Zorg ervoor dat je dienovereenkomstig plant en rekening houdt met deze factoren bij het begroten.

Wil je je klantenbestand uitbreiden en profiteren van het enorme bereik van Bol.com? Voordat je begint, loont het om wat onderzoek te doen zodat je alle feiten hebt voordat je beslist of verkopen op het platform geschikt voor je is - weet wat een kans of een risico kan zijn!

Verkopen via Amazon

Als je klaar bent om met je bedrijf de wereld over te gaan, is Amazon het perfecte lanceerplatform. Met zijn enorme klantenbestand en snelle verzendmogelijkheden brengen verkopers hun verkoop in een mum van tijd op gang! En met geavanceerde voorraadbeheertools en handige marketingfuncties onder één dak is het gemakkelijk om meer ogen op je producten te richten dan ooit tevoren. Met Amazons FBA kun je je bedrijf in een baan om de aarde katapulteren - geen handmatige invoeringen nodig! Zeg vaarwel tegen urenlang ploeteren en hallo tegen moeiteloze groei.

Hoe begin je met verkopen via Amazon?

Je reis beginnen om een succesverhaal van Amazon te worden is eenvoudig en doe je in een paar simpele stappen. Maak eerst je account aan op Seller Central - het is gratis voor zowel individuele als professionele verkopers! Verstrek de nodige gegevens zoals naam, adres en factuurgegevens voordat je de Marktplaats opgaat met de producten die je wilt aanbieden. Er wacht potentieel; begin vandaag nog!

Voordelen van verkopen op Amazon

Verkopen op Amazon is een no-brainer voor veel ondernemers! Met 310 miljoen actieve klanten krijg je toegang tot één enorme markt. Plus, hun kosten en vergoedingen maken het betaalbaar. Je bank zal de gevolgen van het bereiken van veel mensen voelen, maar niet doordat jij extra kosten maakt. Alsof dat nog niet genoeg is, hebben ze nog veel meer extraatjes; denk aan marketing tools zoals Prime en FBA programma's die je zichtbaarheid vergroten EN je helpen snel te groeien als de vraag toeneemt. Ook bieden ze tal van betalingsmogelijkheden voor het gemak en de flexibiliteit van klanten - wat is daar nou niet leuk aan?!

Amazon is een one-stop shop voor bedrijven. Van het verkrijgen van waardevolle klantinzichten via analyses tot het aanbieden van een uitgebreide productselectie en eenvoudig bestelbeheer: ze bieden echt alles aan. Maak gebruik van de kracht van dit platform om je marketing- en verkoopstrategieën in hyperdrive te brengen, zodat je meer tijd hebt om andere aspecten van je bedrijf te laten groeien.

Verkopen op Amazon is meer dan een manier om geld te verdienen. Het biedt bedrijven een ongelooflijke kans om hun klantenbestand te laten groeien, hun winst te maximaliseren en naamsbekendheid te creëren - allemaal onder één dak! Bovendien zit het vol handige functies en diensten die je nergens anders vindt.

Nadelen van verkopen op Amazon

Voordat je besluit je bedrijf op Amazon te zetten, moet je de verschillende kosten overwegen die daarmee gepaard gaan. Je zult verwijzingskosten, fulfillment fees en transactiekosten moeten betalen. Deze kosten beïnvloeden allemaal snel de winst als je ze niet verantwoord beheert. Zorg er dus voor dat je de rekensom maakt voordat je erin duikt!

De regels en voorschriften van Amazon veranderen daarnaast voortdurend, wat het moeilijk maakt om bij te blijven. Als je niet op de hoogte blijft en je niet houdt aan het geldende beleid - 'bam'- schorsing of zelfs een verbod! Dat wil je natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen. 

Het is geen geheim dat verkopen op Amazon geen eitje is. De concurrentie is moordend omdat verkopers van derden de strijd aangaan om klanten te winnen, die zich eerder laten leiden door productbeoordelingen en prijzen dan door merkentrouw. Voor bedrijven met beperkte middelen voelt deelname aan deze race als een zware klim, tenzij ze hebben wat nodig is om het op te nemen tegen de reuzen van de e-commerce!

Verkopen op Amazon is dus echt geen gemakkelijke opgave! Niet alleen heb je te maken met dure kosten, maar er zijn ook tal van ingewikkelde regels en richtlijnen die gevolgd moeten worden. Daar komt nog bij dat de online marktplaats een hevig concurrerende omgeving is waar recensies en prijzen een grote rol spelen bij de klanttevredenheid. Dus bedrijven die geen tijd of middelen inzetten, hebben moeite om hier succes te boeken.

Kiezen tussen verkopen op Bol.com en verkopen op Amazon

Kiezen tussen verkopen op Bol.com en verkopen op Amazon

Of je nu een klein bedrijf start of je bedrijf uitbreidt, verkopen op Amazon of Bol.com is een geweldige kans om je doelgroep te bereiken! Als je beslist welke marktplaats het beste bij je past, denk dan na over de grootte van je bedrijf, naar wat voor soort producten er vraag is bij het winkelend publiek... en laat die verkopen dan stijgen!

Met een uitgebreid assortiment producten en een trouw klantenbestand is Amazon bij uitstek de optie voor grote bedrijven. Van geautomatiseerd voorraadbeheer tot krachtige advertentietools, ze hebben het allemaal! Over bereik gesproken - op 's werelds grootste e-commerce platform zijn verhoogt je kansen om nieuwe klanten te vinden aanzienlijk.

Als je bedrijf kleiner of gespecialiseerd is, is Bol.com misschien juist de beste keuze! Het richt zich niet alleen op een meer gerichte klantenkring voor jou - waardoor aangepaste productcampagnes en aanbiedingen mogelijk zijn - maar het biedt ook briljante ondersteuning bij het opzetten van een winkel op het platform, zodat je vlot aan de slag gaat. Dus als het bereiken van Europese (maar vooral Nederlandse en Vlaamse) klanten met effectieve marketing je aanspreekt, dan moet dit zeker als optie worden overwogen!

Een beslissing nemen die goed is voor je bedrijf is soms moeilijk, maar het kiezen van het perfecte platform is de sleutel tot succes. Het opent nieuwe mogelijkheden, laat je meer klanten bereiken en helpt je merk nog hoger te stijgen! 

Conclusie

Probeer je als ondernemer te kiezen tussen Amazon en Bol.com voor je online verkoop? Het is een eeuwenoude vraag zonder eenvoudig antwoord - alles hangt af van het soort product(en) dat je verkoopt, de grootte van je bedrijf en vooral aan wie je ze verkoopt! Als je groots mikt en internationaal wilt gaan, dan is er eigenlijk maar één keuze: Amazon. Of misschien als het richten op meer gespecialiseerde klanten en het geven van persoonlijke service je meer aanspreekt, past jouw bedrijf beter bij Bol.com - dus vergeet ook deze optie niet! Uiteindelijk is het echt moeilijk om te beslissen welk platform de verkoop zal stimuleren, maar je bent al goed begonnen door dit artikel te lezen. Weet jij al waar je voor gaat?


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen