Een Wix website maken is super eenvoudig. Zelfs als je geen technische vaardigheden hebt! Hun innovatieve drag-and-drop editor is eenvoudig en snel, zodat iedereen de intuïtieve gebruikersinterface kan gebruiken. In enkele minuten kun je je eigen aangepaste webpagina ontwerpen zonder enige ervaring met codering. Met Wix, is er geen behoefte aan webdesigners of programmeurs; maak je klaar om je eigen professionele site te lanceren in een mum van tijd! Daarnaast heeft Wix standaard sjablonen beschikbaar waarmee je het design van je website kan inrichten. Lekker makkelijk!
Wix website maken: waarom?
Iedereen wilt zichtbaar zijn toch? Of je nu freelancer bent of een onderneming hebt, online zichtbaarheid is in deze tijd onmisbaar! Er zijn vele platforms die je kunt gebruiken voor het maken van een website, maar dit kan al snel oplopen in de kosten. Als starter kan het daarom interessant zijn om een Wix website te maken.
Een Wix website maken is appeltje eitje. Binnen enkele uren kan jij je website al online hebben. Laat jezelf en je onderneming zien met Wix!
Wix website maken: hoe?
Jij bent hier natuurlijk gekomen omdat je graag wilt weten hoe je een website kunt maken met Wix. In deze blog neem ik je stap voor stap mee. Ik garandeer je dat het gemakkelijk is, dus no worries!
Stap 1: Kies je pakket
Surf naar de website van Wix en kies het pakket dat past bij jouw wensen en behoeften.
Bij Wix kan je kiezen voor een gratis pakket. Klinkt goed, maar hier zitten een aantal haken en ogen aan. Als je kiest voor een gratis pakket komt jouw website vol te staan met reclame-uitingen en krijg je er een trage website voor terug. Niet erg goed dus voor jouw vindbaarheid. Gratis klinkt goed, maar voor een paar euro's kan je een veel betere website krijgen met Wix.
Het tweede pakket waar je voor kunt kiezen is de Wix Connect Domain. Hiermee kun je jouw professionele domeinnaam koppelen aan jouw website.
Met het derde pakket, de Wix Combo krijg je geen reclame op jouw website. Daarnaast krijg je een domeinnaam, een SSL-certificaat en het allerbelangrijkste: een snelle website!
Tot slot heb je nog de pakketten Wix Unlimited en Wix VIP. Met Wix Unlimited krijg je meer opslagruimte en een snellere hosting. Daarnaast krijg je advertentietegoed en een analytics app. Met deze app kan je op de voet volgen hoe goed jouw website scoort. Met Wix VIP krijg je nog een aantal extra's. Je kan hierbij denken aan prioriteit op de klantenservice. Kan zeker handig zijn!
Stap 2: Een Wix account aanmaken
Binnen een paar seconden heb jij al een Wix account! Zodra je klikt op de knop "website creëren" krijg je twee velden die je moet invullen, namelijk: je e-mailadres en een wachtwoord. Vervolgens stelt Wix jou een aantal vragen om een beter beeld te krijgen wat het doel van jouw website is. Het beantwoorden van deze vragen helpt jou bij het maken van een website naar jouw wensen en behoeften. Handig toch? Het is overigens niet verplicht om deze vragen te beantwoorden, maar wel aan te raden. Voorbeelden van deze vragen zijn:
- Voor wie maak je de website?
- Wat is jouw ervaring met het bouwen van websites?
- Wat voor soort website wil je gaan maken?
Alles ingevuld? Nu kom je aan bij de volgende stap.
Stap 3: Wix Editor of Wix ADI?
Klinkt heel spannend, maar dat is het niet. Met de Wix Editor ga je zelf een website maken zonder assistentie. Met de Wix ADI laat jij de website voor je ontwerpen aan de hand van jouw antwoorden op een aantal vragen. Wix ADI gaat vervolgens jouw website bouwen binnen enkele minuten. Inclusief tekst en afbeeldingen. Een echte aanrader!
Gekozen voor de Wix ADI? Deze vragen kun je verwachten:
- Wat wordt de naam van jouw website?
- Wat wil je aan je website toevoegen?
- Wil je tekst en/of afbeeldingen importeren?
Stap 4: Ontwerp
Na het beantwoorden van de vragen geeft Wix ADI een aantal suggesties van thema's die eventueel bij je website kunnen passen. Het is aan jou om het definitieve ontwerp te kiezen. Je krijgt de mogelijkheid om jouw eigen logo te uploaden en de huisstijl daar op aan te passen. Heb je dit nog niet? Geen probleem, je kan het altijd later toevoegen! Daarnaast krijg je nog een aantal pagina suggesties. Je kan dan denken aan een "over ons" pagina of een "contact" pagina.
Wanneer je deze stappen hebt doorlopen kan je kiezen voor "site bewerken". Even een paar minuten wachten en daar is ie dan, jouw eigen website!
Stap 5: Bewerken
Nog niet helemaal tevreden? Met de editor kan je nog bewerken om alles naar jouw smaak te maken. Dit gaat super gemakkelijk in een paar klikken. Niet helemaal tevreden over de tekst? Klik op de tekst en je komt in een tekstveld terecht waar je aanpassingen kunt doen. Of wil je die ene afbeelding vervangen voor een andere? Klik op de afbeelding en voeg een andere afbeelding toe. Dit kan een afbeelding van Wix zijn, maar ook een van jezelf. It's up to you! Op deze manier kan jij razendsnel jouw pagina's bij langs gaan en aanpassingen doen.
Stap 6: Optimaliseren voor mobiel gebruik
Het zal je niet verbazen, maar ook het optimaliseren voor mobiel gebruik gaat met één druk op de knop in Wix. Kies voor het desktop/mobiel icoontje en het is gepiept! Check nog wel voor de zekerheid of dit bij alle pagina's is gebeurd. Wix doet dit automatisch voor alle pagina's, maar het is toch goed om dit altijd even te controleren. Vergeet stap 6 niet! Het is namelijk erg belangrijk voor je vindbaarheid in Google om een geoptimaliseerde website voor mobiel te hebben. Omdat het merendeel van de mensen tegenwoordig naar websites surfen op hun mobiel, heeft Google besloten dat een website aan mobiele toegankelijkheid moet voldoen om goed vindbaar te zijn.
Stap 6: Domeinnaam koppelen
Helemaal tevreden met de looks van je website? Dan is het nu tijd om jouw domeinnaam te koppelen. In het Wix dashboard kan je klikken op de knop "domeinnaam koppelen". Ben je al in het bezit van een domeinnaam? Dan kan je kiezen voor "koppel domein dat je bezit". Is dit nog niet het geval dan kan je kiezen voor "koop een nieuw domein". Wanneer je voor deze optie kiest kan je via Wix een domeinnaam kopen. Vervolgens leidt Wix jou door de te volgen stappen om de koppeling te doen.
Stap 7: SEO-instellingen
Wanneer jij hebt gekozen voor het Wix Combo pakket is het mogelijk om voor jouw website SEO-instellingen te optimaliseren. Dit is zeker een aanrader! Je wilt natuurlijk goed gevonden worden in Google met jouw website. Dit is de ideale tool. Met het Wix Combo pakket kan je zelf de meta description en meta title invoeren. Daarnaast kan je ook de slug aanpassen. In Wix kan je deze gegevens per pagina aanpassen. Niemand die jou nog over het hoofd gaat zien!
Conclusie
Kortom, een Wix website maken is moeiteloos! Je hebt in een handomdraai een prachtige website online staan. Van het selecteren van het ontwerp tot het instellen van optimale SEO-voorkeuren, je bent slechts enkele stappen verwijderd van het hebben van je eigen online aanwezigheid. Zelfs als coderen en webdesign niet in je vaardigheden zitten, geen zorgen! Wix maakt het voor de gebruiker erg gemakkelijk. Met het gebruiksvriendelijke platform kan iedereen een geweldige site maken zonder gedoe of extra kennis.
Wel is aan te raden om niet voor de gratis versie te kiezen. Je hebt dan namelijk geen eigen domeinnaam en er staat veel reclame op jouw website. Niet erg aantrekkelijk... Doe een kleine investering en pluk er de vruchten van! Veel succes met het maken van je website. Geniet van het proces!