Wat levert beleggen op? Een realistisch beeld
Wat levert beleggen op? Een realistisch beeld
17 april 2023 

Wat levert beleggen op? Een realistisch beeld

Beleggen is een geweldige manier om rijkdom te creëren en financiële stabiliteit te hebben. Na verloop van tijd zie je het geld groeien, waardoor je meer mogelijkheden hebt om jouw grote dromen te verwezenlijken! Plus, met een indrukwekkende portefeuille van beleggingen in verschillende sectoren, treffen eventuele verliezen of marktverschuivingen je niet al te hard. Bereid je voor op succes; er is alleen wat gedegen onderzoek en planning nodig voordat je aan dit geldopbouwende avontuur begint!

Na het lezen van deze blog weet je alles over:

  • wat rendement is
  • wat het gemiddelde rendement van beleggen is
  • hoeveel rendement je realistisch gezien mag verwachten

Wat is rendement?

Rendement verwijst naar inkomsten uit rente of dividenden én vermogenswinst als je activa verkoopt tegen een hogere prijs dan wat je oorspronkelijk betaalde! Om dat te berekenen neem je het totale bedrag dat je met die investering hebt verdiend en deel je dat door de oorspronkelijke kosten. Bij het kiezen van een investeringsoptie is het essentieel om niet alleen te overwegen welk rendement nu wordt verwacht, maar ook in de toekomst.

Wat is het gemiddeld rendement van beleggen?

Wat is het gemiddeld rendement van beleggen?

Het gemiddelde rendement varieert afhankelijk van waarin je belegt. Aandelen hebben doorgaans een hoger rendement, ongeveer 8-10% per jaar, in vergelijking met obligaties en vastrentende beleggingen. Die hebben een rendement van 5-7% per jaar. Om mogelijke risico's uit te balanceren is het slim om te diversifiëren over verschillende activa. Zorg ervoor dat je voldoende onderzoek doet voordat je gaat beleggen en vergeet niet professionals te raadplegen als je twijfelt.

Wat is een realistisch rendement van beleggen?

Beleggen is een lucratieve onderneming als je weet hoe je risico's moet nemen. Realistisch gezien bieden beleggingen met een lager risico ongeveer 5-10% rendement per jaar, terwijl opties met een hoger risico 10-15% opleveren. Maar om er het maximale uit te halen, moet je bedenken dat deze potentiële winsten altijd onderhevig zijn aan marktveranderingen en dat er geen garantie is dat ze zullen uitkomen.

Risico's van beleggen

Risico's van beleggen

Het is verstandig om de risico's te kennen. Als je geld in een belegging steekt, is er geen garantie op succes. Omdat markten en economieën in de loop der tijd fluctueren, fluctueert de waarde van je beleggingen ook. Diversificatie van je portefeuille helpt het risico te beperken, maar verliezen zijn nog steeds mogelijk als de dingen niet in jouw voordeel uitpakken. Om op veilig te spelen bij beleggen moet je er altijd voor zorgen dat elk bedrag dat je kiest comfortabel voelt voor JOU.

Conclusie 

Wil je vermogen opbouwen? Beleggen is een uitstekende manier, maar het is belangrijk te beseffen dat niets zonder risico is. Weten wat voor rendement je mag verwachten van verschillende beleggingen en begrijpen hoe de marktomstandigheden in de loop der tijd veranderen zal je het vertrouwen geven dat nodig is om slimme beslissingen te nemen over waar je je geld het beste instopt. En vergeet niet dat je bij twijfel altijd een professional in kan schakelen om mee te sparren!


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland!In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen