Verkopen op Amazon Polen? Een nieuwe marketplace met enorme kansen
Verkopen op Amazon Polen? Een nieuwe marketplace met enorme kansen
09 maart 2021 

Verkopen op Amazon Polen? Een nieuwe marketplace met enorme kansen

Het is zover …mensen in Polen kunnen sinds 2 maart beginnen met winkelen op Amazon.pl, met lage prijzen voor meer dan 100 miljoen producten in meer dan 30 categorieën en betrouwbare, gratis levering voor in aanmerking komende bestellingen. Er zijn inmiddels al duizenden Poolse (lokale) bedrijven aangesloten bij Amazon.

Verkopen op Amazon.plHet is vanaf nu mogelijk voor klanten in heel Polen Amazon.pl te bezoeken om te winkelen uit meer dan 100 miljoen producten, met het voordeel van dagelijkse lage prijzen en snelle, betrouwbare levering …zoals we dat van Amazon gewent zijn. En klanten kunnen ook genieten van gratis verzending voor in aanmerking komende bestellingen boven PLN 100 die worden verkocht en verzonden door Amazon. Amazon.pl biedt een uitgebreide selectie van best verkochte producten in meer dan 30 categorieën, zoals boeken, consumentenelektronica, sport en outdoor, gereedschap en woningproducten, speelgoed en baby, inclusief producten van duizenden Europese en lokale Poolse bedrijven.

“We zijn verheugd Amazon Polen (Amazon.pl) te lanceren en Poolse klanten een selectie van meer dan 100 miljoen producten te kunnen aanbieden, waaronder tienduizenden producten van lokale Poolse bedrijven”, aldus Alex Ootes, Vice President, European Expansion voor Amazon. “Vandaag is nog maar het begin van Amazon.pl. We zullen hard blijven werken om het vertrouwen van Poolse klanten te winnen door ons productassortiment uit te breiden, lage prijzen te garanderen en een gemakkelijke en vertrouwde winkelervaring te bieden.”

Verder kunnen Poolse klanten altijd en overal winkelen, zonder gedoe omtrent retourzendingen (die worden vanzelfsprekend netjes afgehandeld) en kunnen genieten van uitstekende Poolse klantenservice via de Amazon Shopping-app en desktop- en mobiele browsers. En klanten kunnen ook gemakkelijk door het groeiende aanbod speuren, Amazon reviews van klanten lezen, gepersonaliseerde aanbevelingen bekijken, verlanglijstjes maken en hun bestellingen volgen. Op Amazon Polen kunnen klanten betalen met Visa, Mastercard, Przelewy24 en BLIK.

Amazon biedt een breed scala aan producten van lokale Poolse merken, evenals grote merkfavorieten. Het zal voor Poolse klanten interessant zijn door het aanbod merken te surfen zoals Zelmer, Gerlach, Trefl, Bambino, Krosno, evenals internationale merken zoals ASUS, Mattel, Hasbro, LEGO en Bosch.

Amazon devices beschikbaar in PolenAmazon Polen nieuwe marketplace

Tevens is de internationale versie van Echo en Echo Dot beschikbaar voor verzending naar klanten vanaf Amazon.pl. Echo en Echo Dot zijn spraak-gestuurde luidsprekers die worden aangedreven door Alexa en volledig rond je stem zijn ontworpen. Klanten in Polen kunnen nu communiceren met Alexa in het Amerikaans-Engels met toegang tot Spotify, lokaal nieuws met RMF FM News, lokale radio via TuneIn en verbeterde lokale kennis, evenals andere populaire Alexa-functies, waaronder timers, alarmen, weer, smart home, Alexa -to-Alexa bellen, en meer. Echo International Version zal beschikbaar zijn voor een introductieprijs van PLN 349,99 en Echo Dot International Version zal beschikbaar zijn voor een introductieprijs van PLN 199,99 en zijn verkrijgbaar in Charcoal. Lees er hier meer over.

En tevens ook beschikbaar via Amazon.pl is Kindle Paperwhite. Kindle Paperwhite is waterdicht en heeft een niet-verblindend scherm dat zelfs in fel zonlicht leest als echt papier. Met een instelbaar licht lees je binnen en buiten, dag en nacht. Alle Kindle-e-readers zijn lichtgewicht, draagbaar, hebben een batterijlevensduur van weken in plaats van uren en bieden plaats aan duizenden boeken. Kindle Paperwhite begint bij PLN 649,99.

Amazon is sinds 2014 actief in Polen en de Amerikaanse Kamer van Koophandel heeft onlangs aangekondigd dat Amazon de grootste Amerikaanse werkgever van het land is en de op twee na grootste Amerikaanse investeerder is. Amazon heeft meer dan 18.000 vaste banen gecreëerd in negen moderne fulfilmentcentra in Sady (nabij Poznan), Sosnowiec, Kolbaskowo (nabij Szczecin), twee faciliteiten in Bielany Wroclawskie, Pawlikowice (nabij Lodz), Lodz, Okmiany (nabij Boleslawiec) en Gliwice, naast een Amazon Web Services-kantoor in Warschau en een Development Center in Gdansk, dat innovatieve oplossingen levert die Amazon-producten en -diensten over de hele wereld aandrijven, waaronder ook Alexa. Het tiende Fulfilment Center in Swiebodzin zal in 2021 worden geopend, waarmee meer dan 1.000 nieuwe banen worden toegevoegd aan het bestaande netwerk van Amazon en Amazon Polen, ofwel de nieuwe website Amazon.pl …Polen is dus 100% klaar voor de nieuwe uitbreiding gezien die al huidige bezetting.

Amazon Polen lanceringMet de lancering van Amazon.pl wordt het voor Poolse bedrijven gemakkelijker om hun producten op Amazon te verkopen, meer klanten te bereiken en uit te breiden. Amazon heeft miljarden dollars geïnvesteerd in infrastructuur en technische services die kleine en middelgrote bedrijven helpen nieuwe klanten te bereiken in heel Polen en de rest van de wereld, inclusief eenvoudige tools voor het aanbieden van lijsten die alle acht Europese Amazon-winkels ondersteunen, waardoor uitbreiding binnen Europa gemakkelijk mogelijk is.

Zo bestaan er 24/7 online verkooppartner-ondersteuning, open en transparante verkoopvoorwaarden en prijzen, rapporten en analysetools om verkopers te laten groeien etc. Het resultaat van deze investering is dat er nu 1,7 miljoen kleine en middelgrote bedrijven over de hele wereld opduiken die verkopen in de winkels van Amazon, en meer dan 200.000 ondernemers wereldwijd die in 2019 meer dan $ 100.000,- dollar aan verkopen op de populaire Amazon Marketplace hebben gerealiseerd.

“Tegenwoordig bieden duizenden Europese en lokale verkooppartners hun producten aan op Amazon.pl + in onze andere Amazon-winkels in Europa en in de VS. We zijn verheugd dat onze internationale klanten deze Poolse selectie zullen ervaren en ervan zullen genieten, en we helpen deze bedrijven te laten groeien met elke aankoop die ze doen ”, zegt Alex Ootes. “Met FBA kunnen onze Poolse verkooppartners hun producten gewoon 1 keer vermelden, waarna ze in al onze acht Europese winkels kunnen worden verkocht. Kleine en middelgrote bedrijven die verkopen in Amazon-winkels hebben wereldwijd naar schatting 1,6 miljoen banen gecreëerd en we hopen dat Poolse bedrijven op dezelfde manier gedijen. Om deze reden lanceren we …samen met een specifieke promotie voor onze verkooppartners, waardoor de Amazon referral fees gedurende 12 maanden worden verlaagd.”

Paweł Szymański, CEO van Krosno Glass SA, een Pools glasbedrijf, zegt: “Dankzij Amazon Polen konden we heel snel Europa betreden, waardoor we een opschaling konden bereiken die anders moeilijk te bereiken zou zijn geweest. We waren in staat om onze omzet in 2020 bijna te verdrievoudigen, simpelweg door te werken met Amazon. Amazon is het grootste e-commercekanaal dat we gebruiken. Het is ook een marktplaats die ons in staat stelt logistiek zeer efficiënt in te zetten en producten snel aan klanten te leveren. Wat betreft de Amazon-tools die we gebruiken, helpt dit ons ook bij meerdere processen. Allereerst is er de handige en efficiënte logistieke tool genaamd FBA (Fulfilment by Amazon), maar ook automatische facturering, Amazon Brand Registry en tools waarmee we onze producten kunnen promoten gebruiken we optimaal.”

Marek Bal, de eigenaar van Kratki.pl, een Pools bedrijf dat hoogwaardige open haarden, bio-haarden en tuin-verwarming produceert, zegt: “In slechts een paar jaar tijd zijn we vanuit een klein bedrijf met een tiental mensen de leider op de markt voor open haarden in Polen, evenals een belangrijke fabrikant in heel Europa. De samenwerking met Amazon was echt een schot in de roos! Naast de zeer positieve impact die het heeft gehad op het inkomen van ons bedrijf, waardeer ik ook dat Amazon, net als wij, constant verandert en zich aanpast aan de behoeften van klanten. Ik ben ervan overtuigd dat we dankzij een vruchtbare samenwerking in staat zullen zijn om de verkoop constant te verhogen en een warme sfeer zullen creëren voor klanten wereldwijd. Ik raad Poolse ondernemers zeker aan om Amazon Polen te gebruiken. ”

Amazon laat zich leiden door vier principes: klantobsessie in plaats van concurrentiegerichtheid, passie voor uitvindingen, toewijding aan operationele uitmuntendheid en langetermijndenken. Klantrecensies, winkelen met één klik, gepersonaliseerde aanbevelingen, maar ook bv. Amazon Prime, Fulfilment by Amazon, AWS, Kindle Direct Publishing, Kindle, Fire-tablets, Fire TV, Amazon Echo en Alexa zijn enkele van de producten en services die door Amazon zijn ontwikkeld. Je kan veel van het Amazon nieuws ook vinden via bv. hun Twitterkanaal.

Het is weer een nieuwe Amazon Marketplace, wat dus ook weer kansen biedt aan verkopers die al staan te popelen het platform te bestormen. En dat komt omdat Amazon een platform is waar iedere verkoper van droomt hun producten op te verkopen en online business te laten groeien. Je moet dan natuurlijk wel goed snappen hoe alles werkt en de fijne kneepjes van het vak leren, en dat geldt dus ook voor Amazon Polen …er zullen nog een hoop verkopers zijn die er totaal geen ervaring mee hebben. Toch is de interesse in het begin al heel groot, wat ook aantoont dat een aantal verkopers al jaren bezig zijn of klaar staan direct na de lancering van Amazon.pl te starten. Laten we eens kijken naar nog meer voordelen …

Het aanboren van een nieuwe markt

In Polen zijn er talloze ondernemers die goede producten verkopen …zo heb je boodschappen van verschillende Poolse merken (die je ook in Nederland ziet opduiken), maar ook een hoop andere goede producten …zelfs nieuwe productideeën. Het biedt dus enorme kansen voor de ondernemers die producten nu op een enorm platform zoals Amazon te verkopen.Kansen op Amazon Polen

En met de komst van Amazon.pl wordt er dus een compleet nieuwe markt aangeboord, wat voordelen biedt voor slimme Poolse verkopers die nu hun kans kunnen grijpen in eigen land producten te verkopen via een online marktplaats met naam …Amazon krijgt altijd veel bezoekers en haalt ook binnen no-time veel nieuwe klanten over via hun platform aankopen te doen, door ze op allerlei manieren te stimuleren.

Amazon Polen is nog maar net gestart, echter zie je vanaf het begin al een enorme horde mensen de Amazon Marketplace bestormen …verkopers EN ondernemers die er hun slag willen slaan!

Wellicht ben jij zelf Pools of zie je een gat in de markt …in dat geval kan je proberen de markt te veroveren, helemaal wanneer je er snel induikt.

Zorg er wel voor dat je over genoeg kennis (en liefst ervaring) beschikt, om ook echt succesvol te worden op Amazon Polen. Er zijn namelijk verschillende factoren belangrijk die je succes kunnen maken of kraken. Je eerst goed verdiepen in de materie of een Amazon cursus volgen biedt dan uitkomst. Wil je meer leren over verkopen op Amazon, kan je ook altijd even contact met ons opnemen …we helpen namelijk graag nieuwe ondernemers succes te behalen, en delen onze jarenlange kennis en ervaring waardoor je een flitsende start kan maken.

Amazon FBA voor logistieke processen

Amazon Polen FBAVerkopers die hun producten op de Amazon Marketplace aanbieden, kunnen die zelf versturen naar hun klanten of kiezen voor Amazon FBA. Het komt er in feite op neer dat je producten inkoopt (in de meeste gevallen kiezen verkopers voor importeren uit China gezien de voordelen hiervan), en vervolgens naar een Amazon Fulfillment Center stuurt (of meerdere warenhuizen van Amazon) waarna Amazon de producten voor je zal opslaan.

En wanneer consumenten dan iets bij je bestellen zal Amazon die verzamelen, verpakken en versturen naar je klanten. Op die manier hoef jij dus zelf helemaal niet meer bezig te zijn met die processen en ben je verzekerd van een enorm groot distributienetwerk waarmee alles vlekkeloos zal verlopen. Amazon Polen (Amazon.pl) werkt precies hetzelfde en ook daar kunnen verkopers dus voor een van deze 2 opties kiezen.

Het is slim om er eens naar te kijken …gezien het een praktische manier kan zijn om je producten naar klanten over de hele wereld te krijgen. Amazon biedt zoveel mogelijkheden voor (nieuwe) verkopers en ze onderhandelen natuurlijk op een hele andere schaal dan de meeste verkopers doen. Waardoor het je dus zelfs geld en een hoop werk kan besparen (reken dit wel altijd even uit).

Amazon Fulfillment Centers zijn in het land gevestigd

Een ander groot voordeel is dat er al een hoop van dit soort (opslag) warenhuizen zijn in het land …en zo is Polen goed voorbereid voor de verkopers die er gebruik van willen maken. Hoeveel van die warenhuizen heeft Amazon in Polen op dit moment? Laten we er eens naar kijken.

We hebben ze al even genoemd, maar hier nog een keer de opsomming van alle 9 Amazon Fulfillment Centers (en de tiende is ook al op komst):

• Sady
• Sosnowiec
• Kolbaskowo
• Bienlany Wrocławskie (x2)
• Pawlikowice
• Łódź
• Okmiany
• Gliwice

En zo zie je dus dat Amazon in Polen al veel langer zaken doet, nu Amazon Polen ook een feit is ….liggen er veel kansen voor Poolse verkopers die in eigen land of internationaal willen verkopen via het platform.

Ze hebben er momenteel bijna 10 meer dan Nederland, want in ons land hebben we nog geen Amazon Fulfillment Center …de dichtstbijzijnde is voor ons die in Duitsland of andere omringende landen. Of Nederland ook snel een Amazon Fulfillment Center zal krijgen? Hij kan natuurlijk zomaar opduiken …ook al zijn er nu meer dan genoeg andere mogelijkheden voor verkopen via Amazon Nederland op de website Amazon.nl, waarbij je dus o.a. gebruik kan maken van de vele Amazon Fulfillment Centers die Amazon Polen heeft.

Amazon heeft in meerdere landen succes

Amazon PAN EuropeanHet is meestal niet de vraag OF Amazon succes zal hebben in een land, waar ze de markt bestormen …maar eerder hoe snel dat zal gebeuren. Er zijn al zoveel landen waarin Amazon het podium heeft betreden en een flink aandeel binnen die markt verovert in een niet al te lange periode. Ze proberen van begin af aan klanten te stimuleren met een uitstekende klantenservice, geweldige (zelfs soms te goedkoop lijkende) deals en snelle levering …alles om klanten zoveel mogelijk warm te krijgen voor het gebruik van de Amazon Marketplace.

En de kans is dus groot dat hetzelfde in Polen zal gebeuren …in Polen zijn er talloze geweldige producten te koop die vanaf nu dus ook via Amazon.pl op de Poolse markt kunnen verschijnen en natuurlijk krijgen ook buitenlandse ondernemers nu de kans om de Poolse markt te bestormen. Je moet er dan ook niet vreemd van staan te kijken wanneer de eerste cijfers naar buiten zullen komen en die al een flinke impact zullen hebben op de huidige samenstelling van de markt in Polen. Verder wil Amazon natuurlijk zelf ook meer producten gaan verkopen in Polen …door hun productaanbod te breiden, en via Amazon Polen zal dat uiteraard niet anders zijn.

Strategische groeit Amazon verder uit ….en de vraag is dus wat het volgende land is dat Amazon zal betreden? Er zijn natuurlijk al veel Amazon websites (Amazon Marketplaces) en met Amazon Polen nemen ze weer een volgende stap in verovering van de internationale markt.

De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos

Het is ook logisch dat Amazon Polen hoogstwaarschijnlijk een succes zal gaan worden, Amazon kiest namelijk voor een duidelijke lange termijn strategie …waarbij ze steeds verder uitbreiden en blijven optimaliseren. En dat geldt niet alleen voor de klanten die op het platform kopen …ook voor verkopers wordt het steeds interessanter taken door Amazon te laten uitvoeren en daarbij een miljoenenpubliek te bereiken, zodat ondernemers heel simpel kunnen opschalen en de inkomsten voor externe verkopers (en Amazon zelf) alleen maar zullen toenemen hierdoor.

Amazon FBA is natuurlijk een geweldige manier om de logistiek piekfijn op orde te krijgen en via allerlei landen je producten te verkopen. Verder is Amazon ook een razend populair platform dat iedereen kent …en waarop klanten opzoek zijn naar producten die ze ook echt zullen kopen (de intentie is er bijna altijd vanaf het begin en klanten worden ook gestimuleerd om eens naar complementaire producten of andere nieuwe items te kijken die ze wellicht interessant zullen vinden).

Verkopers hebben talloze mogelijkheden en kunnen alles regelen in hun Amazon Seller Central Account. En omdat die mogelijkheden eindeloos zijn is het voor ondernemers dus praktisch altijd (op zijn minst) slim om de mogelijkheden van nieuwe Amazon websites (zeker in eigen land en nu dus met Amazon Polen) te bekijken en evalueren of het onderdeel moet worden van de verkoopstrategie …omdat het tot flink wat meer inkomsten kan leiden.

In onze multiculturele samenleving leven ook genoeg Polen …die hoogstwaarschijnlijk de Poolse taal machtig zijn (in woord en ook geschrift), en opent Amazon.pl nu deuren om zaken te gaan doen. Het is natuurlijk een voordeel wanneer je de Poolse markt al een beetje kent en ook productbeschrijvingen kan schrijven voor productvermeldingen op die nieuwe Poolse Amazon Marketplace.

Er komt natuurlijk wel meer bij kijken, want je wilt immers niet in onnodige valkuilen trappen en het liefst ook de fijne kneepjes van het vak leren …om je succeskansen te laten groeien en winst te maken!

Het is daarom zaak je goed te verdiepen in verkopen op Amazon en alles wat erbij komt kijken …op die manier bouw je een onderneming voor de toekomst. Je kan hiervoor bv. een Amazon cursus volgen. Wil je meer informatie over de mogelijkheden, en de geheimen achter ECHT succes leren? Neem dan contact met ons op om voor meer informatie …we helpen je graag verder meer te verdienen.

Over de schrijver
Hallo, Ik ben bas. Ondernemer op Slippers is de beste samenvatting van mij! Ik reis samen met mijn familie de wereld rond terwijl de business doordraait!Eigenaar van DisQounts International BV. Toonaangevend in FMCG (Fast moving Consumer Goods) en winnaar van het snelst groeiende crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! En natuurlijk Plazatalk, een platform waarin wij (startende) ondernemers helpen succesvol te verkopen via Marketplaces zoals bol.com en Amazon! Ik probeer over interessante onderwerpen blogs te schrijven. Mocht je leuke / interessante onderwerpen weten waarover we kunnen schrijven, laat dan een reactie achter onder deze blog. Veel leesplezier!
Reactie plaatsen