Tools voor Amazon: 10 tools voor meer verkopen op Amazon!
Tools voor Amazon: 10 tools voor meer verkopen op Amazon!
03 mei 2019 

Tools voor Amazon: 10 tools voor meer verkopen op Amazon!

In dit artikel gaan we het hebben over tools voor Amazon die je kunnen helpen meer verkopen te realiseren. Nu zijn er natuurlijk tal van tools die je kunt gebruiken. Ze variëren van goed, onmisbaar, tot onnodig. We hebben daarom een 10-tal tools uitgekozen die ook echt sterk uit de bus komen.

Het zijn tools met verschillende functies, maar allen bedoeld om je verkopen op Amazon te stimuleren!

Ben je benieuwd om welke tools het gaat?
Je kan ze hieronder bekijken en er meer over lezen.

Voor wie zijn deze Amazon tools bedoeld?

Deze top 10 tools voor Amazon is bedoeld voor iedere verkoper, of iedereen die wil gaan verkopen op Amazon. Het geeft je inzicht welke tools serieus kunnen bijdragen aan het laten stijgen van jouw verkopen

Misschien gebruik je al software (wellicht zelfs betaald), waar je eigenlijk maar weinig profijt van hebt. Jammer genoeg bestaan er nog steeds softwareontwikkelaars die alleen maar geld aan je willen verdienen. Zonder dat ze je ook echt verder helpen met jouw doelen.

We hebben daarom een lijst samengesteld met tools die uitvoerig zijn getest, zodat je ze met een gerust hart kan gebruiken.

Waarom we deze lijst maken?

Iedereen wil graag verkopen boosten en de nodige tools inzetten die hierbij helpen. Het kan alleen een flinke zoektocht zijn de beste Amazon tools te vinden. Er zijn er honderden, die je dan allemaal 1 voor 1 zou moeten testen.

Gelukkig hebben wij al een hele lijst voor je gemaakt. Je hoeft dus nog alleen maar te kijken welke voor jou interessant zijn. Zo bespaar je een hoop tijd, geld en kan je er gelijk mee beginnen.

Nu zijn natuurlijk niet alle tools gratis, maar investeren is in de meeste gevallen wel waard omdat ze verkopen boosten. De afweging een tool wel of niet te gebruiken ligt natuurlijk altijd bij jezelf. Wij hebben een opsomming gemaakt van tools voor Amazon, waarvan uit de praktijk blijkt dat ze zeer nuttig zijn.

Top 10 tools voor meer verkopen op Amazon

We laten je niet langer in spanning en gaan ze hieronder alle 10 met je doornemen. Hierbij geven we een korte uitleg wat de tool doet, wat je kan verwachten en welke kosten eraan zijn verbonden.

Zo kan je met deze informatie de tools eruit filteren die jij nodig hebt!

1. Sellics

Sellics is een zeer veelzijdige all-in-one tool. Het combineert 7 sleutelfactoren voor jouw als FBA verkoper. Dit zijn PPC, SEO, Reviews, Research, Monitoren van concurrentie en voorraadmanagement. Het is een van de tools voor Amazon die dan ook veel wordt gebruikt!

Deze tool biedt naast veel functionaliteit ook gebruiksvriendelijke en actiegerichte stappen. Hierdoor is het gebruik ervan makkelijk. Sellics komt in een “Vendor” en “Seller” edition, waarbij de laatste al ingesteld is voor je. Tevens is deze ook meer bedoeld voor grote bedrijven die veel omzet draaien.

Wat kan je van de tool verwachten?

Seller data – zoals winst, acties, terugbetalingen, PPC kosten, BSR (Best Sellers Rank), concurrentie vergelijking, verkoopsnelheid
Amazon Sales Rank Tool – producten traceren, verkooprangen, prijs geschiedenis en verkoopvolumes
Keywords en analytics – de ranking van je zoekwoorden (via credits), ranking zoekwoorden van je concurrenten, productlijst analyse en optimalisatie
A/B Split testing
PPC Management Suite – controle over PPC buiten het “Seller Central” van Amazon, campagne analyse, ad groups, analytics en meer.

Welke kosten zijn eraan verbonden?

De kosten houden verband met je FBA omzet, gemiddeld starten de kosten bij zo’n 47 dollar per maand. Dit is bij een FBA omzet van tussen de 1000 en 60.000 dollar. Daarboven loopt het geleidelijk op tot ongeveer 257 dollar per maand, bij een omzet van ongeveer 1,2 miljoen. Verder bestaan er ook nog andere plannen die je kunt aanschaffen.

Samengevat

Met alle functies van de tool en het feit je deze 14 dagen gratis kunt proberen, is het een aanrader. Het is een van de beste tools voor Amazon!

2. FeedbackWhiz

De naam FeedBackWhiz doet vermoeden dat de tool met name wordt gebruikt voor feedback, maar niets is minder waar. Deze “total management tool” doet namelijk veel meer. Denk hierbij aan hulp bij bestellingen, klantdata, analyses, reviews, automatiseren van e-mails en daarbij natuurlijk ook hulp bij feedback. Het is verder ook 1 van de meest gebruiksvriendelijke tools voor Amazon!

Deze tool gaat je verwachtingen voorbij en met name de managementtool voor bestellingen en de e-mailtool springen er behoorlijk uit. Je kan hiermee snel en makkelijk reageren op issues van je klanten.

Verder heb je met deze tool echt enorm veel mogelijkheden en is werken ermee een beleving.

Wat kan je van de tool verwachten?

Order management
Customer data management
Review management
Intensive Analytics
Feauture-rich e-mail automation
Overall feedback optimisation

Welke kosten zijn eraan verbonden?

Met een prijs van 15 dollar per maand zal je opgelucht zijn, zeker wanneer je hier veel voor terug krijgt. Je hebt voor dit bedrag volledig toegang tot de e-mail tool en ongelimiteerde marketplaces. Verder kan je nog extra functionaliteiten unlocken zoals, product review targeting, ASIN monitoring en de product review manager. Met een totaal van 30 dollar per maand, betaal je hiervoor dus niet veel meer. Eventuele extra kosten zitten enkel nog in toenemende aantallen ASIN’s.

Samengevat

De tool is geweldig en echt een van de (bijna) onmisbare tools voor Amazon. De interface is zeer prettig om mee te werken en je krijgt veel waar voor je geld.

3. CashCowPro

De CashCowPro tool is echt iets voor jou, wanneer je van veel data houdt en alles wilt doorberekenen.

Het voornaamste doel van de tool is je nettowinst presenteren (in bedragen of procenten). Hierbij worden ook je ROI’s uitgerekend. Het geeft je een goed overzicht van hoe gezond je verkopen momenteel zijn.

Deze tool graaft dieper in de metrics van je producten. Hierbij moet je denken aan page views en session data, tot aan je conversieratio’s en verkopen. Deze kunnen allemaal worden getraceerd. Zo kan je goed doorgronden wat moet blijven, gaan en welke dingen je kan verbeteren.

Wat kan je van de tool verwachten?

Sales process data analysis
Keyword tracking (tot wel 100 per product)
Automated feedback collection (ongelimiteerde e-mails en sneller verzenden)
Global best sellers analysis (helpt je een shortlist maken voor producten)
Inventory monitoring
Page views and conversion data (samen met actiegerichte tips om je concurrentie voor te blijven)
A/B split testing tools

Welke kosten zijn eraan verbonden?

De prijs van deze tool voor Amazon tikt de 50 dollar per maand aan. Je kan er ook voor kiezen 500 op jaarbasis te betalen, wat je een flinke korting oplevert.

Samengevat

Het is een van de betere tools voor Amazon, met veel extra’s. Hoewel sommige specifieke tools (voor e-mail of andere zaken) wellicht net iets beter zijn, zijn die van CashCowPro ook uitstekend. Je bent met deze alles in 1 tool voor Amazon van veel gemakken voorzien!

4. Hello Profit

Hello Profit heeft op hun eigen website staan dat ze net iets boven de Sellica tool uitsteken. Nu is het natuurlijk belangrijk bij dit soort “claims” de proef op de som te nemen. Om te kijken of dit ook echt klopt.

Uit een test waar beide tools met elkaar zijn vergeleken beschikken ze allebei over gelijkwaardige functies. Hierbij moet je denken aan winstberekeningen, samenvattingen hiervan en ASIN’s data streams. Maar je kan met Hello Profit hierin wat meer aanpassen, aangaande je ASIN’s om data te vergelijken van producten.

Hoewel dit misschien niet gelijk belangrijk is voor je, zijn er een hoop FBA verkopers die hier wel waarde aan hechten.

Nog meer extra’s

Verder kan je met Hello Profit gratis gebruik maken van keyword tracking, bij Sellics moet je hiervoor betalen. Je kan ook verschillende user logins maken, met aangepaste rechten voor iedereen met wie je samenwerkt. Het is niet iets wat iedereen nodig heeft, maar mooi meegenomen voor wanneer dit wel het geval is.

Wat kan je van de tool verwachten?

Promotion tracking and analysis tools
Gross sales, profit and ROI (op elk product en variatie)
Refund tallies – voor elk product
In-depth reporting – voor verkopen, winst, fee’s, ROI’s en meer)
Customer analysis tools
Intuitive all-in-one overview dashboard (update elke 10 minuten)
Built-in Amazon BSR Tool – om zoekwoord en BSR (Best Sellers Rank) per product en variatie te ontvangen

Welke kosten zijn eraan verbonden?

Momenteel kost deze tool voor Amazon 97 dollar per maand, waarbij je volledig toegang krijgt tot alle functionaliteit en toekomstige updates.

Samengevat

Wanneer je op zoek bent naar een alles in 1 tool om je verkopen te boosten, dan is deze tool wat je zoekt. Zeer indrukwekkend en je krijgt voor de prijs echt een waardevolle tool in handen. Je kan hem zelfs voor 1 dollar 3 weken uitproberen, wat zeer aan te raden valt!

5. Keyworx

Keyworx is een van die tools die je wederom verstel, zal doen laten staan. Het team achter deze Amazon tool weten ook precies waar ze mee bezig zijn. En hoe belangrijk het meten van je rankings is. Dit heeft namelijk een enorme impact op je strategie en winst!

Het is eigenlijk een 2 in 1 tracker, namelijk een die je precies vertelt wat voor jou werkt. Maar het is tegelijkertijd ook een efficiënte Amazon product ranking tool en Amazon BSR (Best Sellers Ranking) tool. Het stelt je in staat jouw prestaties te traceren voor elke afzonderlijke ASIN.

Keyworx is de ideale balans tussen betaalbaarheid en functionaliteit. Het biedt je een geweldige service, waarvoor tevens handige tutorials beschikbaar zijn die gemaakt zijn door het ervaren team. En dat alles tegen een meer dan eerlijke prijs.

Wat kan je van de tool verwachten?

Extremely accurate and affordable multi-ASIN organic keyword tracking
Thorough support – van het technische supportteam
Global reconnaissance – voor zoekwoorden die belangrijk voor je zijn

Welke kosten zijn eraan verbonden?

Er zijn verschillende abonnementen beschikbaar, hieronder de prijzen en specificaties:

27 dollar per maand voor 200 zoekwoorden
47 dollar per maand voor 500 zoekwoorden
97 dollar per maand voor 1.000 zoekwoorden
197 dollar per maand voor 2.500 zoekwoorden
297 dollar per maand voor 5.000 zoekwoorden

Heb je nog meer nodig, dan krijg je de prijs hiervan op aanvraag.

Je kan er ook voor kiezen eerst gebruik te maken van een gratis proefperiode. Een goede deal om meer bekend te raken met de tool!

Hiermee heb je de beschikking tot alle functionaliteiten van de tool, wat heb je te verliezen?

Samengevat

Het team achter de tool heeft deze ontwikkeld om hun eigen FBA verkopen te optimaliseren. Sindsdien wordt de tool ook gebruikt door duizenden andere verkopers met veel succes! Het is een van die onmisbare tools voor Amazon, die elke verkoper eigenlijk zou moeten hebben.

6. AMZShark

AMZShark is een solide ranktrackingtool. Hoewel de trackingservice komt met weinig franje in vergelijking tot andere tools voor Amazon, doet hij zijn werk perfect. Een cleane interface, makkelijk te volgen tutorials, snelle support van het team en intuïtieve functionaliteiten. AMZShark heeft het allemaal. Het is een van de meeste prettige tools voor Amazon.

Het goede nieuws is dat AMZShark bijna elke Amazon marketplace ondersteunt. Een zeer nuttige functie als je van plan bent om te verkopen op het Amazon Global platform.

Wat kan je van de tool verwachten?

Review alerts
Hijacking monitoring
Rank tracking
Sales tracking
Feedback tracking

Welke kosten zijn eraan verbonden?

De kosten voor deze Amazon tool zijn 299 dollar per maand, met een gratis proefperiode van 1 maand. Wanneer je AMZShark alleen gebruikt als ranktrackingtool, dan is het waarschijnlijk niet de goedkoopste oplossing. Heb je hier geen problemen mee, dan is het zeker een aanrader.

Samengevat

Je kan het beste gaan voor AMZShark wanneer je gebruik gaat maken van het complete pakket. Gebruik je hem enkel als ranktrackingtool, dan is het hiervoor misschien net even te duur.

7. SellerLegend

Dit is een tool voor Amazon die er op het gebied van verkoop- winst- en trendanalyse uitspringt. Wat SellerLegend te bieden heeft, overtreft echt al je verwachtingen. Verder heeft deze tool een geweldige interface, is hij makkelijk in gebruik en kent het een fantastische support.

De gegevens die SellerLegend zijn real-time en bieden veel inzichten. Je kunt alle data omtrent bestellingen makkelijk groeperen op verschillende manieren, waardoor je deze goed kunt onderzoeken. Hierbij kan je denken aan openstaande bestellingen, terugbetalingen, kortingen (bedrag of percentages), winst per bestelling en veel meer.

Wat kan je van de tool verwachten?

Inventory management tools
Customer management tools – inclusief gedetailleerde data analyse, segmentation tools, watchlisting and geotagging
Ultra fast order data
Sophisticated expense and VAT handling for European markets
Product management assistance – voor hernoemen, tagging, voorraadlocaties en meer
Daily/weekly/monthly email statistics and status updates
Guest access for employees, VAs and accountants

Welke kosten zijn eraan verbonden?

SellerLegend begint bij een prijs van 50 dollar per maand voor 2.500 bestellingen en loopt op tot 100 dollar per maand voor 50.000 bestellingen per maand.

Samengevat

Deze Amazon tool geeft enorm veel nuttige informatie en steekt met kop en schouders boven andere tools voor Amazon uit. Een regelrechte aanrader dus!

8. FeedbackGenius

FeedbackGenius is onderdeel van de 4 “SellerLabs Suite Tools”, maar kan ook apart worden aangeschaft.

In de basis volgt FeedbackGenius al jouw reviews en feedback van klanten. Vervolgens kan je er een status aan hangen namelijk in afwachting, gereageerd, open ticket of onopgelost.

Omdat feedback heel belangrijk is zal je de neiging hebben hier bij de start van je dag gelijk mee te beginnen, waarbij sorteren belangrijk is. Hetgeen dat Feedbackgenius makkelijk maakt voor je omdat je alles snel, overzichtelijk en ordelijk kunt afwerken. Je kan FeedbackGenius 30 dagen lang uitproberen, om te kijken of het iets voor jou is.

Wat kan je van de tool verwachten?

Automate emails
Manage reviews and feedback
Customise emails and campaigns
Receive feedback alerts

Welke kosten zijn eraan verbonden?

De kosten hangen samen met het volume aan communicatie. Het beginner “Essentials” pakket is gratis, waarmee je tot 100 e-mails per maand kan versturen. Maar realistisch gezien zal zelfs een beginnende FBA verkoper het “Startup” pakket nodig hebben. Hiermee kan je voor 20 dollar per maand, 1.000 e-mails versturen.

Heb je meer nodig dan 1.000 e-mails, dan kan je voor 40 dollar per maand ook kiezen voor 3.000 e-mails. En 80 dollar per maand, waarmee je 10.000 e-mails kan versturen. Verder bestaat er nog een mega pakket waarmee je 60.000 e-mails kan versturen, voor 250 dollar per maand.

Je zal ook voor elke extra Marketplace 10 dollar per maand extra moeten betalen.

Samengevat

Het is een geweldige Amazon tool, om overzichtelijk om te gaan met je reviews en feedback. Je werkt met dit systeem via een duidelijke structuur en het is dan ook zeker zijn geld waard. Of jij nu een beginner of expert bent, je kan makkelijk opschalen.

9. Keyword Tool

Met de Keyword Tool ga je zoekwoorden ontdekken, waar jouw klanten ook echt mee zoeken. Het gebruik ook de Amazon’s Autocomplete (Search Suggestions) functie, om nog veel meer relevante zoekwoorden te tonen.

Zoals je vast wel weet zijn long tail keywords, goed voor FBA verkopers. Hiermee komen klanten op de productpagina’s van Amazon en aan het einde van hun zoektocht. De kans dat je meer klanten binnenhaalt en je conversieratio stijgt, wordt hiermee groter.

Je kan er natuurlijk voor kiezen om dit zelf te doen, wat prima kan. Hiervoor zal je dan wel rekening moeten houden met een aantal uurtjes extra tijd. Wil je echter de resultaten binnen enkele seconden inzien, dan is het slim om deze Amazon tool te gebruiken. Het is een van de tools voor Amazon die je kosteloos kan gebruiken (weliswaar de basis versie).

Welke kosten zijn eraan verbonden?

Je kan, zoals gezegd, de basis versie van de Keyword Tool gratis gebruiken. Het zal je een redelijke hoeveelheid zoekwoorden bieden. Wil je er echter alles uithalen? Dan zijn de kosten voor de premium versie 88 dollar per maand. De premium versie geeft je nog veel meer broad match, exact match en long tail keywords om je verkopen naar “the next level” te krijgen!

Samengevat

Deze Amazon tool kan je gratis gebruiken en het is zeker een aanrader te kijken hoe het voor jou werkt. Merk je dat jij keer op keer gebruik maakt van de tool en deze zeer handig vindt? Dan kan je er ook over nadenken om te upgraden.

10. AmaSuite

De AmaSuite tool is anders dan andere tools die er beschikbaar zijn, het doet namelijk iets bijzonders.

Het is geen standaard optimalisatietool, maar helpt je producten te optimaliseren middels reviews en feedback. Het haalt voor elke ASIN zinnen en woorden eruit en maakt hier vervolgens een rapport van op.

Met deze informatie kun je parameters en lijsten aanpassen om je klanten nog meer van dienst te zijn. Het stelt je in staat zeer gedetailleerde lijsten samen te stellen, waarmee je een voorsprong hebt op de concurrentie.

Wat kan je van de tool verwachten?

De AmaSuite reviews analyse tool kan niet apart worden aangeschaft, maar komt in een pakket.

Het volledige pakket heeft de volgende zaken te bieden:

Top product analysis tools
Search analysis tools
Keyword generation tools
Ali Inspector (AliExpress/Alibaba product research software)

Welke kosten zijn eraan verbonden?

Hoewel je een compleet pakket krijgt aan tools, is deze natuurlijk wel duurder dan een “standalone” optimalisatie tool. De prijs van het pakket bedraagt 197 dollar, maar kan ook over 4 maandelijkse betalingen van 67 dollar worden verspreidt.

Samengevat

Het is een van de tools voor Amazon die een beetje onderbelicht wordt door de meeste FBA verkopers. Maar het is zeker een zeer waardevolle Amazon tool. We gaan niet zeggen dat het een onmisbare tool is, maar voor wanneer je echt alles wilt “finetunen” zal je er zeker profijt van hebben.

Meer verkopen met deze 10 tools voor Amazon!

Het gebruik van de juiste tools kan zeker veel voordelen bieden en je verkopen boosten.

We hebben 10 tools voor je geselecteerd die goed uit de test komen, zodat je dit zelf niet meer hoeft te onderzoeken.

Het is wel een aanrader (wanneer mogelijk) een tool eerst gratis te proberen. Zo kan je altijd eerst even ontdekken of de Amazon tool ook echt iets voor jou is!

 

Over de schrijver
Hallo, Ik ben bas. Ondernemer op Slippers is de beste samenvatting van mij! Ik reis samen met mijn familie de wereld rond terwijl de business doordraait! Eigenaar van DisQounts International BV. Toonaangevend in FMCG (Fast moving Consumer Goods) en winnaar van het snelst groeiende crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! En natuurlijk Plazatalk, een platform waarin wij (startende) ondernemers helpen succesvol te verkopen via Marketplaces zoals bol.com en Amazon! Ik probeer over interessante onderwerpen blogs te schrijven. Mocht je leuke / interessante onderwerpen weten waarover we kunnen schrijven, laat dan een reactie achter onder deze blog. Veel leesplezier!
Reactie plaatsen