Wat is SushiSwap (SUSHI)? Ontdek hier alles!
Wat is Sushiswap (SUSHI)? Ontdek hier alles!
01 juni 2023 
in Crypto

Wat is Sushiswap (SUSHI)? Ontdek hier alles!

SushiSwap heeft de DeFi-wereld veroverd en is in een indrukwekkend korte tijd uitgegroeid van een eenvoudige Uniswap-vork tot een protocol met zijn eigen actieve gebruikersbestand en honderden miljoenen dollars.

In dit artikel leer je: 

  • Wat is Sushiswap (SUSHI)?
  • Hoe werkt Sushiswap (SUSHI)?
  • Uitvinder van Sushiswap (SUSHI)?
  • Conclusie

Wat is Sushiswap (SUSHI)?

SushiSwap is een gedecentraliseerde exchange / beurs (DEX) uitgerust met zijn eigen op maat gemaakte geautomatiseerde marktmaker (AMM) slimme contracten. SushiSwap is gemaakt door Chef Nomi en draait op de Ethereum-blockchain.

Gedecentraliseerde exchanges bieden een ruimte voor peer-to-peer transacties van cryptocurrencies om veilig plaats te vinden zonder de noodzaak van een tussenpersoon, en zijn uitgerust met een eigen AMM wat betekent dat een prijsalgoritme wordt gebruikt om activa te prijzen in plaats van een orderboek te gebruiken zoals traditioneel exchanges.

SushiSwap is een door de gemeenschap gerund DeFi-project dat tot doel heeft prikkels voor netwerkdeelnemers beter op elkaar af te stemmen door middel van het delen van inkomsten en door de gemeenschap aangestuurde netwerkeffecten.

Hoe werkt Sushiswap (SUSHI)?

SushiSwap maakt het kopen en verkopen van verschillende cryptocurrencies tussen gebruikers mogelijk. Er wordt 0,3% aan kosten in rekening gebracht voor het faciliteren van elke swap, waarbij 0,25% naar liquiditeitsverschaffers gaat en 0,05% wordt geconverteerd naar SUSHI en verdeeld onder gebruikers die het SUSHI-token hebben.

Iedereen kan liquiditeit toevoegen aan de pools van SushiSwap door zijn of haar Ethereum-portemonnee aan een SushiSwap-account te koppelen. Gebruikers vergrendelen vervolgens beide activa van de pool in een slim contract in een verhouding van 1:1. Wanneer ze bijvoorbeeld 2 ETH aan liquiditeit willen toevoegen aan de SUSHI-ETH-pool, moeten ze eerst 1 ETH ervan omzetten in SUSHI via de Swap-functie.

Gebruikers kunnen er ook voor kiezen om liquiditeit te leveren voor handelsparen die nog niet bestaan door simpelweg de cryptocurrencies voor de nieuwe pools te verstrekken. Als eerste LP mogen ze de initiële ruilverhouding (prijs) instellen, die hoogstwaarschijnlijk zichzelf zal corrigeren wanneer anderen tokens aan de pools toevoegen via arbitrage.

Iedereen die cryptocurrencies aan een liquiditeitspool leveren, ontvangen SushiSwap Liquidity Provider-tokens (SLP), die een evenredig deel van de gepoolde activa vertegenwoordigen en gebruikers in staat stellen hun geld en verdiende cryptokosten terug te vorderen wanneer ze maar willen.

Uitvinder van Sushiswap (SUSHI)?

De oprichting van SushiSwap vond plaats in augustus 2020 door de pseudonieme Chef Nomi en 0xMaki. Er zijn weinig details bekend over het paar, behalve hun Twitter-handles. Het project trok direct na de lancering veel gebruikers en kreeg op 1 september 2020 een Binance-notering.

SushiSwap (SUSHI) unieke kenmerken?

sushiswap

SushiSwap onderscheidt zich van traditionele gedecentraliseerde beurzen door orderboeken weg te werken en tegelijkertijd liquiditeitsproblemen te vermijden. Hoewel er veel overeenkomsten zijn met het moederbedrijf AMM Uniswap en anderen, heeft SushiSwap een aantal belangrijke wijzigingen aangebracht om de impact die netwerkdeelnemers op de toekomst kunnen hebben te vergroten.

Sommige gebruikers van Uniswap waren niet tevreden met wat zij beschouwden als lage vergoedingen voor liquiditeitsverschaffers. Ook was er kritiek op de betrokkenheid van durfkapitalisten bij het platform en het gebrek aan decentralisatie in het bestuur van UniSwap.

De belangrijkste innovatie van SushiSwap was de introductie van het SUSHI-token. LP's verdienen beloningen in SUSHI, maar in tegenstelling tot Uniswap geven SUSHI-tokens hun houders ook het recht om een deel van de vergoedingen te blijven verdienen, zelfs nadat ze zijn gestopt met het actief verstrekken van liquiditeit.

Daarnaast lost het token ook het decentralisatieprobleem van Uniswap op door bestuursrechten te verlenen aan SUSHI-houders. In dezelfde geest hanteerde SushiSwap de 'eerlijke lancering'-benadering van distributie, wat betekende dat er geen symbolische toewijzing was voor durfkapitalisten.

Conclusie

Interessant project dus en blijft het volgen!


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen