Jouw eigen Shopify store starten in 8 stappen! - Plazatalk.nl
Jouw eigen Shopify store starten in 8 stappen!
07 juni 2020 
in webshop

Jouw eigen Shopify store starten in 8 stappen!

Het is overduidelijk dat e-commerce en online geld verdienen zich in een stijgende lijn bevinden, waarbij er op consistente wijze steeds meer nieuwe webshops worden opgericht. Sta je op het punt zelf een webshop te beginnen, maar ben je een absolute (onervaren) beginner? In dat geval kan alles best een overweldigend proces zijn en zoek je misschien naar stappen om te beginnen. Gelukkig zijn wij er om je hierbij te helpen!

Een van de beste e-commerce platformen om een webshop mee te bouwen is Shopify, helemaal wanneer je weinig kaas hebt gegeten van code. Je hebt er vrij weinig technische kennis voor nodig. En zo kan iedereen er een fantastische webshop mee creëren.

Je kan helemaal vanaf “scratch” beginnen met een Shopify store in 2020 of een bestaande webshop optimaliseren. We gaan je in dit artikel laten zien hoe je dit voor elkaar bokst. Laten we er gelijk mee starten.

Zoals je waarschijnlijk wel weet, kan je Shopify 14 dagen gratis uitproberen. Je kan zo een Shopify store starten en kijken of het iets voor je is. Het geeft je genoeg tijd om een webshop te lanceren en te evalueren of je besluit ermee door te gaan of niet (indien je serieus een webshop gaat starten is dit niet zo relevant).

Het enige wat je hoeft te doen, is “Start Free Trial” aan te klikken en je aanmelding te voltooien. Nadat je hierop klikt zal je meer details moeten opgeven (zoals je bedrijfsnaam en meer van dat soort zaken). En klik je op de “Create Your Store” button, komt hier nog wat extra in te vullen informatie bij.

Op het moment dat je registratie helemaal klaar is, wordt je doorverwezen naar het dashboard van je Shopify store …waar je de meeste tijd zal besteden aan het bouwen en optimaliseren ervan.

Wanneer je alle essentiële informatie hebt ingevoerd, kan je gaan starten met het configureren van je instellingen …we nemen ze hieronder door.

Algemeen

Onder dit tabje kan je de standaardgegevens invoeren zoals naam, e-mailadres, valuta en bv. adresgegevens voor je webshop.

Je kan hiervoor het beste een zakelijk e-mailadres gebruiken, omdat het professioneler overkomt en alles ook overzichtelijker blijft. Want je krijgt zo namelijk alle e-mails die met je Shopify store te maken hebben, op 1 centraal en zakelijk e-maladres binnen wat makkelijker is.

We gaan straks verder in op het kiezen van een domeinnaam, en hier kan je dan ook gelijk een zakelijk e-mailadres mee aanmaken. Je kan hiervoor bv. info@domeinnaam.nl, klantenservice@domeinnaam.nl of naam@domeinnaam.nl aanmaken.

Betalingen

Nadat je die gegevens hebt ingevoerd, ga je verder met betalingen. Hier kan je invullen welke betaalmethodes je beschikbaar stelt voor je webshop. Indien je in aanmerking komt voor “Shopify Payments” raden we je aan voor die optie te kiezen. Het is een comfortabel recht toe recht aan proces dat je veel tijd zal besparen. Shopify Payments samen met “Paypal Express Checkout” zijn een paar van de belangrijkste providers die je nodig hebt, maar het is natuurlijk aan jou om te kiezen welk betaalmethodes je wilt gebruiken.

Zo heb je ook “Google Pay” en “Apple Pay” of andere opties, maar je kan ook heel goed zonder die extra betaalopties.

Maar kom je niet in aanmerking voor Shopify Payments, kies dan voor de aanbevolen alternatieve optie zoals bv. Stripe …dit is overigens niet wereldwijd beschikbaar. In Nederland is IDEAL natuurlijk een van de bekendste betaalopties, het is dus een beetje afhankelijk van waar je van plan bent zaken te gaan doen.

Ga je alleen in Nederland verkopen, raden we je IDEAL aan …PayPal is een betaalmethode die ook wel in Nederland wordt gebruikt echter nog veel meer in de VS.

Checkout

In deze sectie hoef je eigenlijk niet zoveel te veranderen, dus we raden je aan alles te laten staan zoals het is. Het enige wat je bv. wel zou kunnen (willen) veranderen is het aanvinken van de e-mailmarketing …je klanten bij de checkout (bestelling) de optie geven om zich in te schrijven voor bv. nieuwsbrieven.

Verzending

Je kan hier verschillende opties gebruiken …we laten je zien welke 2 je het beste kan gebruiken.

1. Je kan kiezen voor “Free Worldwide Shipping” en je prijzen hierop aanpassen (indien je dus ook internationaal zaken wilt doen). Hierbij zal je dus jouw prijzen met zo´n 3-5 dollar (ongeveer) moeten gaan verhogen, en geef je aan dat de verzending van je producten gratis is (het is wel belangrijk de exacte kosten van je verzendingen te achterhalen en die prijs door te bereken in je verkoopprijs).

Het is vrij simpel om deze optie te selecteren en gebruiken, wanneer je onderstaande stappen volgt.

Ten eerste zal je alle “Shipping Zones” moeten verwijderen die er op voorhand al standaard in zullen staan. Vervolgens klik je op “Add A New Shipping Zone”, waarvoor je een linkje kan vinden.

Na het aanklikken hiervan krijg je verschillende opties te zien, waarbij je eerst de “Add Countries” zal gaan selecteren. Je kiest nu de landen waarnaar je gaat verzenden (meestal alle landen ofwel worldwide) en daarna klik je op “Add Rate”.

Je vult nu alles op deze manier in:

• Name: Free International Tracked Shipping
• Range: Minimum order price $ 0.00 / Maximum order price $ No limit
• Rate: vink het vakje “Free shipping rate” aan
• Rate amount: $ 0

En klik vervolgens op “Done”.

2. Een andere optie voor verzending is een bepaald gewicht toewijzen aan de verkoopprijs die toeneemt bij zwaardere producten, of meerdere items.

Je zal hiervoor eerst een gewicht moeten invoeren voor het product op de productpagina:

• Shipping: vink het vakje “This is a physical product” aan
• Weight: 1 lb (of andere gewichtseenheid)
• International customs: geen verdere acties

Nu ga je terug naar de instellingen voor verzendingen, en klik je bij “Weight based rates” op “Add rate”.

Je zal nu stapsgewijs voor elk gewicht de verzendkosten gaan invoeren, hieronder laten we je een voorbeeld zien …het is natuurlijk aan jou verder om te bepalen welke prijzen het beste voor jouw webshop geschikt zijn.

• Weight based rates:

Name: International Tracked Shipping
Range: 0,1 lb – 1 lb
Rate amount: free

Name: International Tracked Shipping
Range: 1,1 lb – 2 lb
Rate amount: $ 4.95

Name: International Tracked Shipping
Range: 2,1 lb – 3 lb
Rate amount: $ 5.95

Wanneer je klanten nu een bestelling plaatsen betalen ze afhankelijk van het product en de hoeveelheid, een bepaald bedrag aan verzendkosten.

De overige instellingen hoef je niet zoveel te veranderen. Je kan er natuurlijk wel even doorheen scrollen om te kijken waar ze voor staan, en of je het eens bent met hoe alles staat ingesteld …maar veel hoef je daar verder meestal niet aan te veranderen.

Het volgende wat je zal moeten doen is een nieuwe domeinnaam kopen of een bestaande gebruiken om te koppelen aan je Shopify store. Indien je een nieuwe domeinnaam gaat kopen, kies dan een pakkende (liefst enigszins korte) domeinnaam …en wanneer het kan met zoekwoorden erin die iets met je niche te maken hebben (maar dat is geen noodzaak).

Je kan nu vervolgens vrij simpel de domeinnaam koppelen aan de Shopify store. Klik hiervoor op “Online Store” aan de linkerkant en vervolgens op het “Domains” tabje dat hieronder staat weergegeven.

Nadat je hierop hebt geklikt zie je een button met “Buy New Domain”, waar je een domeinnaam kan checken op beschikbaarheid en deze zonder Shopify te verlaten gelijk kan aanschaffen via het platform.

Je denkt misschien dat een logo niet belangrijk is, maar dat is een serieuze misvatting. Elk onderdeel van je webshop die jouw klanten laat zien dat je legitiem bent en ze je kunnen vertrouwen, is uiterst essentieel.

Hierbij is het niet zo dat je een enorm complex of “fancy” logo hoeft te ontwerpen, of er een te laten maken op die manier. Echter, het belangrijkste is dat het goed bij de identiteit van jouw webshop, bedrijf en merk / producten en diensten past …en pakkend genoeg is voor je doelgroep.

Wanneer je een beetje handig bent met Photoshop of andere bewerkingsprogramma’s, is een logo maken in een handomdraai gebeurt …je hebt er natuurlijk wel creativiteit voor nodig!

Een andere optie is gebruik te maken van onderstaande diensten …waar je vrij makkelijk, snel en voordelig een logo kan laten ontwerpen:

1. Canva
2. Hatchful by Shopify
3. Ucraft
4. Logaster
5. Logoshi
6. Fiverr
7. Upwork

Of misschien ken je wel iemand die het voor een kleine vergoeding wil doen voor je en waarmee je via korte lijntjes ook nog wat dingen kan afstemmen.

Het hoeft ook niet heel gecompliceerd te zijn …maak een goed, professioneel en clean logo dat goed staat voor wat je doet. Je logo is niet echt een element dat veel lofbetuigingen zal krijgen, maar wel afgekraakt zal worden op het moment dat het onder de maat is.

Je kan al heel eenvoudig met lettertypes, kleuren en een paar simpele vormen een geweldig logo creëren dat goed in de smaak zal vallen. Je kan hiervoor ook kijken naar bekende merken (denk maar aan Bol, Coolblue, Nike, AH of Amazon) …allemaal simpele logo’s en topmerken, het is dus vaak zo dat juist die logo’s zeer goed overkomen.

Een van de redenen waarom Shopify zo succesvol is, komt vanwege het feit dat iedereen (zonder enige ervaring) een prachtige webshop kan maken in een handomdraai. Een Shopify store wordt namelijk gemaakt op basis van een thema. Je kiest een geschikt thema uit en gaat deze vervolgens helemaal naar eigen wens aanpassen.

De meeste mensen zullen met alle gemak kleuren, lettertypes en stijlen van hun Shopify store aanpassen terwijl er anderen zijn die het toch nog een beetje lastig zullen vinden.

Maar zelfs wanneer je tot die laatste groep behoort, laten we je hieronder zien wat je wel of niet moet doen …om en geweldige webshop te bouwen.

Op de eerste plaats ga je dus een thema selecteren …die zijn al groot en deels klaar, en vereisen alleen nog maar wat aanpassingen om het ook echt jouw webshop te maken.

We raden je in de beginfase aan voor een gratis thema te kiezen, indien je al wat verder bent en bepaalde (extra) functies nodig hebt kan je wel voor een premium thema gaan. Maar om te starten kan je prima een gratis thema selecteren, uit het aanbod dat Shopify je te bieden heeft.

Het doel is om een Shopify store te maken die er goed uitziet en alle functionaliteit heeft om producten mee te verkopen. Je hoeft dus niet allerlei complexe, fancy of soms zelfs overbodige zaken te implementeren (althans niet in het begin).

Gratis thema selecteren

Op het moment dat je “Explore Free Theme’s” aanklikt zal je de gratis thema’s te zien krijgen die Shopify te bieden heeft. Enkele goede gratis thema’s zijn Debut, Brooklyn en Venture.

Ze hebben namelijk behoorlijk wat functionaliteiten, waarmee je een fantastische Shopify store neer kan zetten.

Stel je kiest voor het “Debut” thema, vervolgens zal je wat dingen moeten aanpassen om er jouw webshop van te maken.

Je thema aanpassen

Klik vervolgens op “Customize” om naar een dashboard te gaan, waar je bijna alles qua stijl kan aanpassen voor je webshop.

De verschillende secties die je aan de linkerkant ziet geven aan welke dingen je op bepaalde pagina’s wilt aanpassen, behalve de header en footer van je website …die zijn namelijk op alles pagina’s hetzelfde.

Je kan nu bv. aan de homepage een slideshow toevoegen, met een sectie eronder voor je best verkopende producten, gevolgd door testimonials van je klanten …maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden, het is aan jou om dat verder te bepalen (elke webshop is anders en het komt allemaal aan op persoonlijke wensen en eisen die er zijn).

Naast de aanpassingen die je kan verrichten voor pagina’s, zijn er ook een aantal dingen die van toepassing zijn op je gehele thema zoals lettertypes, lettergroottes, kleuren, social media, favicon en de checkout.

Het beste is de achtergrond van je webshop wit te laten en kleuraccenten aan te brengen op buttons, links, hovers etc. En het is ook goed een kleurenpallet te gebruiken, en niet zomaar lukraak kleuren te gebruiken (dan wordt het een namelijk vaak een rommeltje). Je kan bv. kiezen voor blauw, groen en een kleurtje er tussenin. Zo straal je een bepaalde identiteit uit met je webshop.

Er zijn ook lettertypes in alles soorten en maten, maar ga ook niet 10 verschillende fonts gebruiken. Gebruik er 1 voor je logo, en daarbij 1 voor je titels en 1 voor je tekst (je tekst moet een duidelijk leesbaar lettertype zijn). Zorg er ook voor dat het prettig leesbaar is (regelafstand, font-size en kleur spelen hierbij een belangrijk rol).

Maak het dus ook hier niet te ingewikkeld, op het fonttype van je logo na …zal je voor titels, tekst en links over het algemeen gaan voor een van de bekende (standaard) lettertypes in een kleur die duidelijk is (zwart) en waarbij je voor links vaak een andere kleur gebruikt (kleur van bv. je thema, iets lichtere kleur of gewoon het standaard blauw dat altijd voor links wordt gebruikt).

Er vanuit gaande dat je alles nu op een bepaalde manier hebt vormgegeven, gaan we nu over tot het aanmaken van de belangrijkste pagina´s. Je zal bij een Shopify store sowieso de volgende pagina´s moeten aanmaken:

• Privacy Policy
• Terms of service (algemene voorwaarden)
• Returns / Refunds beleid
• Shipping & Delivery (verzending en bezorging)
• FAQ’s
• About Us (iets over jou, je bedrijf en het team)

Om dit te doen ga je vanaf het dashboard naar “Pages” en klik je vervolgens op “Add page” waarna je een nieuwe pagina kan aanmaken. Je kan de pagina nu een titel geven en zal de nodige informatie opgeven. En zo maak je stap voor stap alle belangrijke pagina’s die je webshop dient te krijgen.

Voor dit soort pagina’s heeft Shopify al templates klaarstaan voor je. Ga hiervoor naar je website-instellingen (settings) en klik vervolgens op de “Legal” tab om die te bekijken. We gaan nu het voorbeeld van de “Privacy Policy Page” gebruiken en je ziet na het klikken van de tab een button met “Create from template”. Je krijgt nu van Shopify een voorbeeldtekst met een standaard privacy policy die je kan kopiëren en plakken in de pagina die je hebt aangemaakt. Let hierbij wel goed op dat je alles even doorleest en de juiste aanpassingen maakt zoals bv. e-mailadres en andere belangrijke zaken.

Nu je alle pagina’s hebt aangemaakt, is het belangrijk door ze met een linkje zichtbaar te maken op je webshop. Je gaat hiervoor naar “Navigatie” aan de linkerkant vanaf het dashboard en klikt hierop. Stel je wilt een pagina toevoegen aan de footer van de pagina (handig, want die wordt op alle pagina’s weergegeven en zo kunnen je klanten de pagina’s makkelijker vinden). Je klikt dan op de “Footer menu” tab en klikt vervolgens op “Add menu item”.

Geef nu de link een naam mee (om het voorbeeld te gebruiken van de “Privacy Policy Page”, gebruik dan ook gewoon die naam). En klik vervolgens op de “Link” tab om er een pagina aan toe te wijzen. Je ziet nu alle pagina’s die je tot nu toe hebt aangemaakt en kan hier de juiste uitkiezen (in dit geval dus de “Privacy Policy Page”). En dat is alles wat je hoeft te doen!

Je eerste pagina staat nu in de footer, en de anderen kunnen nu ook worden toegevoegd.

Nadat je Shopify store is vormgegeven en je belangrijke pagina’s hebt aangemaakt, kan je ook een aantal handige apps installeren. Ze kunnen je helpen nog meer uit jouw webshop te halen. Hieronder laten we je er een aantal zien die een significante meerwaarde hebben, om zo je webshop naar een hoger level te boosten.

Oberlo

Wanneer je aan dropshipping gaat doen met jouw Shopify store (waarbij je producten van bv. AliExpress wilt gaan verkopen), kan je het beste hiervoor de Oberlo app installeren. Hiermee kan je namelijk makkelijk producten importeren, bestellingen in goede banen leiden en de producten natuurlijk eenvoudig door AliExpress laten versturen.

De app geeft je ook aanbevelingen, maar je kan natuurlijk zelf kijken welke producten je van AliExpress wilt halen en verkopen.

Best Currency Converter

Het kan zijn dat je alleen in Nederland wilt gaan verkopen, maar er bestaat ook de mogelijkheid dat je internationaal wilt gaan. Je krijgt hierbij te maken met verschillende valuta’s en zo kan de “Best Currency Converter” een welkome uitkomst bieden voor je klanten. Hiermee kan je namelijk de complete webshop laten omzetten naar een andere valuta, afhankelijk waar je klanten zich bevinden.

Een klant in de VS zal namelijk graag willen zien wat producten kosten in USD, gezien er een verschil zit in de waarde van de Euro en Dollar.

Met deze handige app is dat in een handomdraai gebeurd, na het installeren van deze tool.

Ali Reviews (Product Reviews)

Het is essentieel reviews op je webshop te hebben, want je klanten kijken hiernaar en wegen het mee in de beslissing die ze maken wel of niet producten bij je te kopen. Een reeks goede reviews zorgt voor een stukje “social proof” in positieve zin die je conversies kunnen verhogen. En je bouwt er natuurlijk ook meer geloofwaardigheid mee op, komt betrouwbaarder over en is eigenlijk een onderdeel dat je op elke webshop tegenkomt.

Je kan hiervoor natuurlijk de “Product Reviews” van Shopify zelf gebruiken, wat hiervoor een prima optie is. Maar uiteraard ook (ervan uitgaande dat je aan dropshipping gaat doen via AliExpress) de “Ali Reviews” app gebruiken. Het is een uitgebreide app die reviews toont van producten die je verkoopt vanaf AliExpress. De app is gratis tot 10 producten, waarvan je reviews overneemt (prima om mee te beginnen).

Wil je meer uit de app halen en van alle producten reviews tonen op je eigen webshop, kan je natuurlijk ook voor de betaalde optie kiezen.

Sales Pop (Sales Notification)

In een fysieke winkel is de kans groter dat mensen iets gaan kopen, wanneer deze vol staat met klanten …dan een lege waar bijna niemand komt. Het geeft namelijk een stukje populariteit aan en de items die een winkel verkoopt moeten wel heel interessant, mooi of leuk zijn dat er zo’n groot publiek aanwezig is die bij ze koopt. En bij een webshop is dat niet veel anders.

Je hebt hiervoor een handige app genaamd “Sales Pop”, waarbij aankopen van andere klanten worden weergegeven (vaak het product, met een productfoto en het tijdstip van wanneer ze iets hebben aangeschaft). Het kan je klanten stimuleren ook aankopen te doen. En het wekt vertrouwen op dat er meer mensen aankopen doen, maar ook dat je webshop legitiem is…waardoor je populariteit ook stijgt.

En die stijgende populariteit is te danken aan echte aankopen, voorheen was dit namelijk een mix van echte aankopen en nepaankopen …maar Shopify tolereert dit soort praktijken niet meer.

Sticky Cart (Uplinkly)

Het is een app die niet vaak wordt gebruikt voor een Shopify store …desondanks kan het juist een zeer succesvolle toevoeging zijn om meer verkopen te realiseren. Je kan er namelijk conversieratio’s mee verhogen, terwijl het helemaal geen “fancy”, grote of ingewikkelde app is. Met deze app voeg je namelijk alleen maar een “Add To Cart” button toe die de klant volgt naarmate ze door pagina’s scrollen.

Je klanten kunnen zo makkelijker producten toevoegen aan hun mandje …en dat kan ertoe leiden dat je meer verkopen zal draaien. Het is een gratis app, waardoor je eenvoudig kan uitproberen of het werkt voor jouw Shopify store en wanneer je succesvoller bent de tool voortzet. We raden je aan het gewoon eens te proberen.

Werkt het niet, kan je hem altijd weer verwijderen om plaats te maken voor andere nuttige apps.

MailMunch

Het is zeer waardevol e-mailadressen van je klanten te verzamelen, zodat je ze op een later moment kunt benaderen met informatie, acties of nieuwe producten. Je kan dit doen met deze app, waarbij je een pop-up toont waarmee klanten bv. een korting kunnen krijgen wanneer ze zich inschrijven, of wat persoonlijke gegevens invullen zoals een e-mailadres.

Je kan ook experimenteren met andere technieken om e-mailadressen van je (potentiële) klanten binnen te halen voor e-mailmarketing. We raden hierbij altijd aan niet teveel informatie te vragen, om het zo laagdrempelig te houden voor je websitebezoekers. Op die manier vergroot je de kans dat ze er ook echt gebruik van maken.

De app is eveneens gratis en je kan hem dus uitproberen of het werkt, mix het samen met andere strategieën om een prachtige e-maillijst op te bouwen.

Flashchat Messenger Commerce

Het is zaak om goed in de gaten te houden, wat je “Abandonment” ratio’s zijn. We bedoelen hiermee de klanten die het gehele bestelproces doorlopen en uiteindelijk toch afhaken en niet overgaan tot kopen. En hierbij blijft de winkelwagen dus vol met items die niet worden afgerekend.

En het percentage kan soms flink oplopen, waarbij je er juist nog meer aandacht aan wilt gaan besteden.

Je kan dit bv. doen met de “Flashchat Messenger Ecommerce” app, waarmee je eenvoudig met afgehaakte klanten in gesprek gaat en wellicht kan voorzien van informatie / nieuwe campagnes kan sturen of eventuele issues voor ze kan oplossen om het tij ten goede te keren.

Abandonment Protector

En daarop voort bordurend is het ook belangrijk via e-mail je klanten te benaderen die hun aankopen niet hebben voltooid.

Hoewel er tegenwoordig natuurlijk ook veel via chatgesprekken verloopt (bv. Facebook Messenger) is communicatie tussen jou en klanten over de mail nog steeds een zeer belangrijk communicatiemiddel.

We raden je dan ook zeker aan op die manier zaken te doen, en de “Abandonment Protector” app kan je helpen een aantal van deze processen te automatiseren. Zo kan je een standaardmail maken voor mensen die hun aankopen niet hebben voltooid en die je opnieuw wilt benaderen, nieuwbrieven maken voor je e-maillijsten en op andere manieren (potentiële) klanten benaderen om ze warm te krijgen voor je producten.

Nu we je een aantal handige apps hebben meegegeven is de tijd aangebroken voor de laatste stap die met het importeren van je producten te maken heeft.

Ga hieronder verder …zodat je snel alles kan gaan toepassen op je eigen webshop.

Het is een van de belangrijkste stappen, namelijk je producten toevoegen aan de Shopify store die je hebt gemaakt om succesvol te worden en online zaken te gaan doen. Je kan dit op 2 manieren doen namelijk handmatig of door (met bv. Oberlo) producten te importeren van AliExpress die je via jouw webshop verkoopt middels dropshipping.

1. Handmatig importeren van je producten

Je kan alle producten zelf toevoegen door vanaf het dashboard naar “Products” te gaan aan de linkerkant. Hier kan je vervolgens een CSV bestand importeren met alle producten die je wilt gaan verkopen (check hiervoor ook de Shopify template) of ze apart in te voeren waarvoor je op “Add product” zal moeten klikken.

Je kan nu vervolgens alle productinformatie invoeren zoals prijs, productafbeeldingen, omschrijving etc. En verder kan je ook nog varianten toevoegen van je producten indien die er zijn. Maar ook wanneer er maar 1 variant is voor een specifiek product …kan je op een slimme manier meer verkopen proberen te realiseren door staffelkorting te bieden.

Klik hiervoor op “Add variant” en vul bij “Option name” nu “Deals” in om korting te geven bij het aankopen van meerdere stuks van een product. Je kan denken aan 3 items met 10% korting, 5 items met 25% korting en 10 items met 50% korting om klanten te stimuleren meerdere items tegelijkertijd te kopen tegen een hogere korting (maak hiervoor een berekening die klopt voor jouw eigen producten om het winstgevend te laten zijn en blijven).

2. Importeren voor dropshipping

Je kan ook bv. de Oberlo app gebruiken om producten van AliExpress te importeren die je met dropshipping via je eigen webshop verkoopt.

Nadat je de Oberlo Chrome Extension hebt geïnstalleerd, zie je een “badge” van Oberlo naast het product staan (wanneer je gaat zoeken naar producten die je ook op je eigen webshop wilt verkopen) …klik je hierop dan wordt het product automatisch geïmporteerd.

Vervolgens kan je in het dashboard naar de Oberlo app gaan (aan de linkerkant) en zie je daar de lijst met geïmporteerde producten onder de naam “Imported List” waar je alle toegevoegde producten kan beheren. Je kan nu vervolgens alle productinformatie aanpassen (producttitel, productomschrijving, productprijs en meer van dat soort zaken).

En dat is alles …begin vandaag nog met je eigen webshop en ga succesvol zaken doen.

Over de schrijver
Hallo, Ik ben bas. Ondernemer op Slippers is de beste samenvatting van mij! Ik reis samen met mijn familie de wereld rond terwijl de business doordraait! Eigenaar van DisQounts International BV. Toonaangevend in FMCG (Fast moving Consumer Goods) en winnaar van het snelst groeiende crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! En natuurlijk Plazatalk, een platform waarin wij (startende) ondernemers helpen succesvol te verkopen via Marketplaces zoals bol.com en Amazon! Ik probeer over interessante onderwerpen blogs te schrijven. Mocht je leuke / interessante onderwerpen weten waarover we kunnen schrijven, laat dan een reactie achter onder deze blog. Veel leesplezier!
Reactie plaatsen