Richtlijnen voor het verkopen van gebruikte artikelen op Amazon in 2022
Richtlijnen voor het verkopen van gebruikte artikelen op Amazon in 2022
17 november 2022 

Richtlijnen voor het verkopen van gebruikte artikelen op Amazon in 2022

Het maken van huismerken en het doorverkopen van goederen via groothandels- of detailhandelsarbitrage zijn onderwerpen die vaak ter sprake komen in de Amazon-verkopersgemeenschap. De realiteit dat je oude goederen kunt verkopen op Amazon kan wel wat meer aandacht gebruiken.

Dat wil niet zeggen dat je elk oud ding dat je vindt liggend over je huis kunt plaatsen, zoals je zou kunnen op eBay of Facebook Marketplace, maar Amazon laat je gebruikte goederen verkopen in specifieke categorieën.

Een prachtige methode om te beginnen met verkopen op Amazon is door gratis oude items toe te voegen, en dit zal u helpen de cashflow te genereren die nodig is om uiteindelijk te investeren in een huismerkgoed.

Welke branches mogen items op Amazon als gebruikt verkopen?

Er is een logische reden waarom slechts een select aantal productcategorieën op Amazon als "gebruikt" kunnen worden geclassificeerd. Ongeacht of ze nieuw of gebruikt zijn, Amazon wil er zeker van zijn dat alle dingen die het op zijn website verkoopt betrouwbaar, echt en goed zijn.

Er zijn geen gebruikte of tweedehands artikelen te koop op Amazon, waardoor het niet lijkt op een rommelmarkt.

Zoals u kunt zien, biedt Amazon een verscheidenheid aan categorieën waarin u gebruikte goederen kunt opnemen. Vergeet niet dat je producten nog steeds moeten voldoen aan Amazon's normen voor gebruikte staat.

Richtlijnen voor gebruikte Amazon productenRichtlijnen voor gebruikte Amazon producten

 • Gebruikt - Als nieuw of open doos: Het artikel is in uitstekende functionele staat, met alle originele verpakking intact en in goede staat, met of zonder de originele beschermhoes. Kleine beschadigingen zijn mogelijk. Het is noodzakelijk om instructies bij te voegen.
 • Gebruikt - Zeer goed: betekent dat het voorwerp goed is onderhouden, slechts licht is gebruikt en nog functioneel is. Kleine krasjes of esthetische gebreken kunnen de enige slijtage-indicatoren zijn. Zowel het voorwerp als de originele doos kunnen beschadigd zijn. Geef voor elk item in detail aan welke accessoires eventueel ontbreken.
 • Goed - Gebruikt: Het item functioneert volledig en is in goede staat, maar er zijn slijtage-indicatoren van normaal gebruik. De verpakking kan worden vernietigd of opnieuw worden verpakt wanneer het wordt geleverd. Er kunnen opschriften zijn en een beetje slijtage. Onderdelen, accessoires of instructies kunnen ontbreken.
 • Gebruikt - Aanvaardbaar: Het item is opnieuw verpakt of zit in een beschadigde originele verpakking, maar het werkt nog steeds ondanks dat het nogal versleten is. vertoont slijtage-indicatoren zoals krassen, deuken, versleten randen of onderscheidende kenmerken. Er kunnen onderdelen, accessoires of instructies ontbreken.

Aan de volgende eisen mag volgens Amazon niet worden voldaan om op hun site te komen:

 • Het object vertoont tekenen van onreinheid zoals schimmel, uitgebreide vlekken, corrosie en andere zaken.
 • Schade aan het object vermindert het gebruik ervan.
 • Een cruciaal onderdeel of accessoire ontbreekt aan het product (met uitzondering van instructies).
 • Er moeten reparaties aan het voorwerp worden uitgevoerd.
 • Het product is een replica, kopie, imitatie of namaak van het origineel.
 • Het voorwerp, zoals een monster van een product of een kopie van een boek, is geproduceerd voor marketingdoeleinden.
 • De houdbaarheidsdatum en de uiterste verkoopdatum van het product zijn gewijzigd of weggelaten, of het product is al over de houdbaarheidsdatum heen.
 • De producent van het product heeft het onverkoopbaar verklaard.

Om uw klanten een bevredigende winkelervaring te bieden, moet u bij de verkoop van een gebruikt artikel de conditie aangeven. Het laatste wat u wilt is dat een klant ontevreden is omdat u hem een product hebt geleverd dat technisch gezien onder "Gebruikt-Aanvaardbaar" valt, maar dat werd geadverteerd als "Gebruikt-Goedkoop".

Het is meestal een goed idee om als voorwaarde te schrijven wat u denkt dat het artikel is. Om de verwachtingen van de klant te overtreffen in plaats van niet te voldoen, vermeldt u het artikel bijvoorbeeld als "Zeer goed" als u denkt dat het "Als nieuw" is.

Waar te zoeken naar tweedehands artikelen om te verkopen op Amazon

Boeken verkopen op Amazon is een van de beste methoden om met weinig tot geen geld aan de slag te gaan in de e-commerce.

Boeken blijven een van de populairste categorieën op Amazon in 2022. Tweedehands boeken verkopen is eenvoudig omdat zo veel mensen ze in hun huis hebben liggen om stof te verzamelen.

Zoek naar garageverkopen en kringloopwinkels.Zoek naar garageverkopen en kringloopwinkels

Bij boedelverkopen, boekverkopen, bibliotheekverkopen en kringloopwinkels kun je een heleboel tweedehands boeken vinden voor slechts $0,25 per stuk. Sommige tweedehands boeken zijn verrassend veel geld waard. Een boek dat je voor een appel en een ei koopt, kan op Amazon worden verkocht voor $25, $50 of zelfs meer dan $100.

Consumentenelektronica zoals videorecorders, dvd-spelers en telefoons met snoer zijn extra gebruikte producten om op te letten tijdens het kringloopwinkelen. Veel kopers willen deze verouderde apparaten nog steeds kopen omdat ze er dol op zijn.

Zorg ervoor dat de goederen die u koopt functioneel en in goede staat zijn. Items die bij kringloopwinkels worden verkocht, kunnen vaak niet als gebruikt op Amazon worden verkocht. Vermijd het vermelden van een item op Amazon als het incompleet of defect is.

Hoe verkoopt u tweedehands artikelen die opnieuw zijn gecertificeerd?

Verkopers die tweedehands en opgeknapte goederen hebben die voldoen aan de prestatie- en inspectienormen van Amazon, kunnen deze aanbieden via een programma dat Amazon Renewed heet.

Niet alle verkopers zullen mogen deelnemen aan het Amazon Renewed programma. Alleen ervaren leveranciers zullen waarschijnlijk voldoen aan de veeleisende normen. Amazon gebruikt dit om ervoor te zorgen dat de bedrijven die als nieuwe en gereviseerde goederen verkopen betrouwbaar en van het hoogste kaliber zijn.

U moet aan de volgende eisen voldoen om in aanmerking te komen voor Amazon Renewed, aldus Amazon:

 • "Lever ontvangstbewijzen waaruit blijkt dat u in de laatste 90 dagen van de aanvraagdatum voor ten minste $ 50.000 aan in aanmerking komende refurbished aankopen hebt gedaan. De aankoopwaarde per eenheid op de facturen mag verborgen zijn. Er dient te worden opgemerkt dat verkopers die van plan zijn artikelen te leveren voor de categorieën Home, Tools, Lawn & Garden of Kitchen facturen kunnen overleggen met daarop een minimumbedrag van $50.000 aan gekwalificeerde refurbished aankopen in de afgelopen 180 dagen.
 • Als u al een verkoper op Amazon bent, moet u een ODR van 0,8% of minder hebben voor de laatste negentig dagen.
 • U moet minimaal 8 foto's van een voorbeeldeenheid leveren ter beoordeling van product en verpakking om toestemming te krijgen voor het aanbieden van gereviseerde goederen (zonder fabrieksgarantie) (doos waarin het product wordt verzonden, binnenverpakking en vulling, product van boven en onder, product van alle vier de zijden).
 • Al uw gereviseerde artikelen vallen onder de Amazon Renewed Guarantee, en uw bedrijf is verantwoordelijk voor de afhandeling van eventuele claims in overeenstemming met de garantie.
 • We hebben facturen van de afgelopen 90 dagen nodig voor een totaalbedrag van 2,5 miljoen dollar aan gereviseerde Apple-artikelen om toestemming te krijgen om het merk Apple op te nemen in de categorie Consumentenelektronica.

Conclusie: Klaar om uw gebruikte goederen op Amazon te plaatsen?

Uw vragen over de verkoop van gebruikte goederen op Amazon zouden nu opgelost moeten zijn, hoop ik! Omdat gebruikte boeken zo goedkoop en eenvoudig te verkrijgen zijn, raad ik sterk aan om ermee te beginnen.

Wees alsjeblieft voorzichtig met wat je opneemt, ook al staat Amazon handelaren toe om producten als gebruikt aan te bieden in specifieke categorieën. Om de producten te verkopen moeten ze nog in bruikbare, fatsoenlijke staat zijn. Ik adviseer om alles waar je niet zeker van bent op eBay of Facebook Marktplaats te zetten.

Over de schrijver
Hallo, Ik ben bas. Ondernemer op Slippers is de beste samenvatting van mij! Ik reis samen met mijn familie de wereld rond terwijl de business doordraait!Eigenaar van DisQounts International BV. Toonaangevend in FMCG (Fast moving Consumer Goods) en winnaar van het snelst groeiende crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! En natuurlijk Plazatalk, een platform waarin wij (startende) ondernemers helpen succesvol te verkopen via Marketplaces zoals bol.com en Amazon! Ik probeer over interessante onderwerpen blogs te schrijven. Mocht je leuke / interessante onderwerpen weten waarover we kunnen schrijven, laat dan een reactie achter onder deze blog. Veel leesplezier!
Reactie plaatsen