Rendement van beleggen: hoeveel geld verdien je écht?
Rendement van beleggen: hoeveel geld verdien je écht?
03 april 2023 

Rendement van beleggen: hoeveel geld verdien je écht?

Ben je klaar om het maximale uit je geld te halen? Investeren is een geweldige manier om rijkdom en financiële zekerheid te genereren. Maar het is belangrijk dat je eerst begrijpt wat het rendement van beleggen is en hoe je deze maximaliseert. Laat niets aan het toeval over! Maak jezelf vertrouwd met het rendement voordat je in investeringen duikt. In dit artikel gaan we dieper op rendement van beleggen in.

Na het lezen van deze blog weet je alles over:

  • wat Rendement op Investering is
  • wat het gemiddelde rendement bij aandelen is
  • hoe je het rendement van beleggen berekent

Wat is Rendement op Investering (ROI) precies?

Als je je geld ergens in wilt steken, is het belangrijk om het Rendement op Investering (ROI) te kennen. Het is een handige metriek die helpt te bepalen of een investering het waard is! Eigenlijk laat het zien wat je netto overhoudt aan je investering: met hoeveel procent vergroot je jouw inzet? Of je nu slimme financiële beslissingen wilt nemen of maximale winst uit investeringen, het bijhouden van die ROI's is beslist essentieel!

Wat is het gemiddelde rendement bij aandelen?

Wat is het gemiddelde rendement bij aandelen?

Nederlandse aandelen kenden de afgelopen jaren een groot succesverhaal, met een gemiddeld jaarlijks rendement van 7,3%. Dat is een veel hoger rendement dan het Europese gemiddelde van 4,6%. Het wereldwijde gemiddelde ligt op 8,8%.

Hoe goed historische rendementen er ook uitzien, ze bieden geen garantie voor de toekomst, dus voorzichtigheid is ook hier geboden. Zorg er dus voor dat je verantwoord belegt, anders krijg je misschien niet het gewenste rendement!

Hoe kan je het rendement van beleggen berekenen?

Investeren is misschien lastig, maar het berekenen van je rendement is dat niet. Trek de oorspronkelijke kosten van een investering af van de huidige waarde en deel dat getal door de oorspronkelijke kosten - voila! Als je bijvoorbeeld iets koopt voor €10 en het stijgt later in waarde tot €20, dan is er sprake van een 100% ROI!

Welke belegging heeft het hoogste rendement?

Het is altijd belangrijk om bij beleggen in gedachten te houden dat hogere risico's vaak een hoger rendement betekenen - maar niet noodzakelijkerwijs. Verschillende beleggers hebben verschillende opvattingen over wat zij zien als een goed rendement, gebaseerd op hun eigen doelstellingen. Dus als je je afvraagt welke investering je het meeste rendement oplevert, hangt dat uiteindelijk helemaal van JOU af!

Niet elke investering is een zekere zaak. Door je onderzoek te doen en berekende keuzes te maken vergroot je je kansen op financieel succes enorm. Kijk naar de geschiedenis en de huidige markttrends om te bepalen welke investeringen je de meeste kans geven op een maximaal rendement, terwijl je binnen het voor jou comfortabele risiconiveau blijft. Doe nu wat slim werk en pluk er later de vruchten van! Het is een effectieve manier om beleggen te gebruiken als instrument om je doelen te bereiken.

Wat zijn de risico's bij beleggen?

Wat zijn de risico's bij beleggen?

Als het om beleggen gaat, moet je met allerlei risico's rekening houden. Marktrisico brengt je beleggingsportefeuille uit balans als je niet oppast. Prijzen en rentetarieven veranderen altijd, dus het is belangrijk ze in de gaten te houden of anders de gevolgen onder ogen te zien! Laat je ook niet verrassen door de inflatie: die zorgt er soms voor zorgen dat je geld zijn waarde verliest, waardoor je minder koopkracht overhoudt.

Daarnaast heeft het liquiditeitsrisico kostbare gevolgen; zie het als het potentiële verlies dat je lijdt als je probeert een activum te verkopen of te kopen zonder een goede prijs te krijgen.Verder is het betreden van een buitenlandse markt best eng: je weet nooit zeker welk ongetemd overheidsbeleid of welke onverwachte gebeurtenissen mogelijk verliezen voor je bedrijf veroorzaken. Daarom is het zo belangrijk om je bewust te zijn van politieke risico's!

Als het om beleggen gaat, is kennis macht. Als je de risico's van een onderneming kent, neem je slimmere beslissingen en vergroot je de kansen op rendement. Door bij het opstellen van een investeringsplan de tijd te nemen om mogelijke risico's te overwegen, bereid je je voorbereiden op!

Conclusie

Beleggen is geen zekere weg naar rijkdom, maar met de juiste kennis en voorbereiding positioneer je jezelf voor succes. Je verdiepen in de achtergrond van een belegging en aandacht besteden aan markttrends zorgt ervoor dat je weloverwogen beslissingen neemt. Houd bovendien je eventuele politieke of liquiditeitsrisico's in de gaten, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Ben jij klaar om ervoor te gaan?


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland!In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen