4 hour workweek voor meer vrije tijd? Dit zijn 10 tips om geld te verdienen!
4 hour workweek voor meer vrije tijd en toch geld verdienen? Dit zijn 10 tips die je nodig hebt!
31 maart 2019 

4 hour workweek voor meer vrije tijd en toch geld verdienen? Dit zijn 10 tips die je nodig hebt!

Je hebt het vast wel eens voorbij horen komen, de 4 hour workweek (4-urige werkweek). Met 4 uurtjes werken per week, genoeg geld verdienen en meer tijd overhouden voor de leuke dingen in het leven. Is het te mooi om waar te zijn, of met de juiste mindset realistisch haalbaar?

De 4-urige werkweek begint met name bij het niet blijven vooruitschuiven, maar het nastreven van je dromen.

Hierbij is het doel rijkdom en geluk te realiseren, maar wat houden die 2 woorden eigenlijk in? Rijkdom heeft slechts voor een deel te maken met geld en veel meer met een manier van leven. Geluk draait om dingen waar jij een kick van krijgt.

Nu denk je waarschijnlijk “allemaal leuk en aardig, maar hoe bereik je zo’n 4 hour workweek dan precies”?

We laten je in dit artikel 7 tips zien hoe je dit voor elkaar kunt krijgen!

Wat is een 4 hour workweek?

De 4-urige werkweek is wat het zegt, met ongeveer 4 uur per week genoeg verdienen om rond te komen. De meeste mensen staan elke ochtend vroeg op, om de deur uit te gaan naar de baan die ze hebben. Van 9 tot 5 worden er werkzaamheden gedaan, waar loon tegenover staat. Om 18.00 uur staat het eten klaar, nog even tv kijken en morgen begint het riedeltje weer.4 hour workweek

Er zijn zat mensen die ontevreden zijn met hun baan. Ze doen het echter elke dag om brood op de plank te krijgen. Maar is dat het enige belangrijke?

Je wilt uiteindelijk naast inkomsten ook geluk nastreven in je leven, toch?

Het is zeker mogelijk om beide te realiseren en je tijd veel slimmer te gebruiken, dan je nu doet. Om erachter te komen hoe en of het iets voor jou is raden we je aan dit hele artikel te lezen.

Het boek over de 4-urige werkweek

Het principe van de 4 hour workweek is onder het grote publiek bekend geraakt, door het boek van Timothy Ferriss.

Het boek van deze Amerikaanse schrijver, educatieve activist en ondernemer verscheen in 2007 op de markt. Het werd een regelrechte bestseller en heeft 4 jaar lang op “The New York Times Best Seller List” gestaan. Verder is het boek in 35 talen bijna 1,4 miljoen keer over de toonbank gegaan.

In het boek gaat het met name over (zoals Ferriss het noemt) “lifestyle design”, waarin je leert jouw tijd beter te gebruiken.

Hierbij is het de bedoeling dat je tijd efficiënt gaat besteden, waardoor je meer vrije tijd zal overhouden. En dat alles terwijl je toch genoeg (of zelfs meer) geld zal verdienen. In de verschillende hoofdstukken van het boek, wordt stukje bij beetje duidelijk hoe je dit kan bereiken.

Het DEAL-principe

4 hour workweekEen van de dingen die je in het boek tegenkomt, is het DEAL-principe. Het is een proces dat je stap voor stap helpt jouw doelen duidelijk in beeld te brengen. Daarna is de volgende stap deze doelen natuurlijk te bereiken. Je komt voor beslissingen te staan, waar je normaal niet mee bezig bent. En leert hoe jij jouw leven drastisch om kan gooien, in positieve zin natuurlijk.

We gaan je hieronder het DEAL-principe uitleggen. En laten je verderop in dit artikel 7 tips zien hoe ook jij een 4 hour workweek kan bereiken!

D staat voor definiëren

Je start met het definiëren van jouw leefstijl en te bepalen wat jou gelukkig maakt in het leven. Hiervoor gebruik je de zogeheten droomlijnen. De droomlijnen bestaan uit 3 verschillende categorieën namelijk: hebben, zijn en doen.

Nu ga je voor de eerste categorie opschrijven van welke dingen jij een kick krijgt. Dit kan zijn het hebben van een mooi auto, huis, of collectors item waar je dol op bent. In de tweede categorie ga je opschrijven wie je wilt zijn, om meer kick in je leven te ervaren. Heb je altijd al gitaar willen kunnen spelen? Wil je een boek schrijven? Of een taal leren? En voor de derde categorie ga je dingen opschrijven die je wilt doen. Een reis door alle staten van de VS, skydiven, een berg beklimmen en meer van dat soort dingen.

Hierbij is het nastreven van een 4-urige werkweek, ook een belangrijk onderdeel!

Je dromen zijn in beeld, en nu?

Het is belangrijk om de kosten van je dromen in beeld te brengen en hiervoor te sparen. Je zal merken dat de kosten van je dromen meevallen. Verder zal je merken dat de lijst van categorie 2 en 3 steeds langer wordt. En die van categorie 1 korter.Droom van een 4 hour workweek

Stel ook doelen voor je dromen met name bij categorie 2 (zijn), wat wil je bereiken? Wil je een bepaald aantal exemplaren verkopen van je boek? Met de taal die je leert, mensen in dat land laten denken dat je er woont? Of met het muziekinstrument dat je bespeelt, in een bandje optreden?

De derde categorie gaat over acties. Wat ga je doen om je dromen waar te maken? Welk actieplan ga je morgen gebruiken? En hoe ga je daarna verder met het realiseren van je toekomstplannen? Je kan voor alles dagelijks tijd vrijmaken, om de daad bij het woord te voegen!

E staat voor elimineren

Bij de eliminatie gaat het met name om hoe jij je tijd nu besteedt en welke zaken je kan elimineren. Wanneer je wereldwijd 9 tot 5 banen onder de loep neemt, kom je erachter dat veel tijd simpel wordt volgemaakt. Zo wordt er nog maar wat vaak betaald, voor enkel de aanwezigheid van werknemers. Terwijl het veel belangrijker is te kijken naar de resultaten uit gedane werkzaamheden.

Je kan dus veel beter de 80/20 regel toepassen. Leg de focus op de basis, de 20% die 80% van het daadwerkelijke eindresultaat omvat. Zo elimineer je 80% van het werk, wat feitelijk helemaal niet zoveel toevoegt aan de uiteindelijke doelen die je wilt bereiken.

Ga slim met je tijd om!

4 hour workweek planning

Verder kan je binnen de rest van je tijdsbesteding kijken, hoe je ook hier slimmer mee om kan gaan. Uit onderzoek blijkt dat mensen gemiddeld 3 uur per dag tv kijken. Maar ook het lezen van tijdschriften, of andere bezigheden die slechts heel weinig nuttige informatie geven, spelen hierin een rol. Je kan veel beter jouw kostbare tijd besteden aan dingen waar jij gelukkig van wordt!


A staat voor automatiseren

Bij automatiseren is het de bedoeling zaken te elimineren die veel beter en sneller op andere manieren gedaan kunnen worden. Het gaat hier vaak om dingen die je geen directe voldoening geven en je veel beter kunt outsourcen. Door deze vervolgens steeds meer te automatiseren, zal je zelf tijd overhouden voor de belangrijke dingen in je leven. Hierbij draait alles dus weer om het nastreven van de 4 hour workweek. Zodat je die tijd ook echt overhoudt!

L staat voor liberation (bevrijding)

En tot slot gaat het om liberation (bevrijding). Het nastreven van een ultieme leefstijl met meer vrijheid, waar de meeste pas na hun 65e mee beginnen. Ontdek wat voor jou het beste werkt en doe er alles aan om op die manier je leven te leiden!

7 tips voor een 4-urige werkweek

Nu je een groot deel van je dromen in beeld hebt gebracht, is het zaak hier tijd voor vrij te maken. Maar hoe creëer je meer vrije tijd waarmee je jouw dromen waar kan maken? Je zal tijd slimmer moeten investeren.4 hour workweek tips

We gaan je hieronder 7 tips laten zien, waarmee een 4 hour workweek steeds dichterbij komt. Lees je snel verder?

1. Stop met de ratrace en onderneem actie

Om je leven te veranderen en een 4 urige werkweek te realiseren, zal je gewoontes moeten doorbreken. Stel het ook niet uit en begin er vandaag nog mee. Veel mensen zitten in een bepaalde sleur met werk, gezin, of andere (soms nutteloze) activiteiten. Zorg ervoor dat elke seconde van je leven telt.

Hierbij moet je alle tijd die jij hebt, gebruiken om jouw droomscenario te verwezenlijken. Je kan het namelijk alleen maar bereiken door een ommezwaai te maken en hierin te investeren. Zeg eens eerlijk, haal jij nog voldoening uit jouw baan? En verdien je genoeg, of is er nog ruimte voor groei? Ben jij gelukkig met alles in je leven, of heb je nog heel veel dromen?

Wanneer je het gevoel hebt dat er grote doelen ontbreken, dan is het zaak hier gelijk mee aan de slag te gaan!


2. Gebruik je tijd optimaal

We hebben het al eerder aangehaald met de 80/20 regel, waarmee je met een perfecte focus efficiënter kan werken. Je moet jezelf verder ook eens serieus afvragen wat jij allemaal met de rest van jouw tijd doet. Op dit moment doe je waarschijnlijk nog een hoop activiteiten, die geen bijdrage leveren aan jouw dromen.

Wees eens heel realistisch en breng in beeld wat je dagelijks doet. Hang je veel voor de buis, of zit je regelmatig te gamen? Besteed je onnodig veel tijd op sociale media? Ga je in het weekend vaak stappen, waarbij je de dagen erna meestal ook niet zo heel erg productief bent? Sta je elke dag 2 uur in de file voor je baan, waar je toch al klaar mee bent? Zomaar een aantal zaken die voor een hoop mensen waarschijnlijk zeer herkenbaar zijn.

Tijd is een kostbaar iets, gebruik het dan ook echt optimaal!

3. Zoek manieren voor een passief inkomen

4 hour workweek passief inkomenIedereen kan een passief inkomen genereren, je moet alleen wel weten hoe je begint. Het grote voordeel van passieve inkomsten, is dat je na de investeringsfase steeds meer naar de 4 hour workweek toegroeit. Zo verdien je geld, terwijl jij lekker met andere leuke dingen bezig bent!

Met de hedendaagse technologie, ben je voor veel van dit soort inkomsten ook niet meer plaatsgebonden. Zo heb je bijna overal internet, waarbij je met een laptop of telefoon zaken kan doen. Ideaal toch? Het geeft je veel vrijheid en is ook voor de digital nomad onder ons de ultieme uitkomst.

Je hebt ook veel meer groeimogelijkheden met een passief inkomen. Heb je al een project waar automatisch geld mee wordt verdiend? Dan kan je ook weer nieuwe projecten opstarten, om nog meer passief inkomen op te bouwen.

We laten je hieronder een paar opties zien, waarmee je passief inkomen kan genereren.

Geld verdienen met je website

Een slimme manier om passief inkomen te genereren, is met je eigen website. Je kan hierbij denken aan niche webshop, blog of algemene webshop. Hiervoor zijn verschillende verdienmodellen mogelijk, waarmee je inkomsten stijgen en de 4 hour workweek in zicht is!

Heb je een bestaand blog en worden hierop regelmatig nieuwe artikelen geplaatst? Dan kan het zijn dat je al redelijk goed in de SERP’s verschijnt en de nodige bezoekers krijgt. Zoek hier relevante producten of diensten voor, die je kan promoten. De kans is groot dat je doelgroep hier interesse in heeft.

Je kan dit doen met affiliate marketing, waarmee via promotielinks en advertenties commissie kan worden verdiend (percentage of vast bedrag). Verder kan je ook AdSense advertenties plaatsen, waarmee je zelfs per klik geld verdiend (weinig, maar leuk in grote aantallen). Of je kiest ervoor om zelf producten te verkopen via jouw webshop, waar veel mogelijkheden voor zijn.

Je expertise inzetten op Youtube

Wil je geld verdienen met het delen van jouw expertise? Dan is een Youtube kanaal starten misschien wel jouw ding! We leven in een kenniseconomie en er is veel vraag naar specialisten, die content delen. Je kan een account aanmaken op Youtube en vervolgens wekelijks (of dagelijks) filmpjes uploaden. Stel wel een duidelijk plan op over wat je wilt vertellen, simpel en spannend.4 hour workweek youtube

Zorg er ook voor dat je specifiek bent en gebruik soms ook een beetje entertainment. De filmpjes moeten ook niet te lang zijn (tenzij je echt een in-dept onderwerp aankaart). Meestal werken informatieve “chunks” het beste, niet iedereen heeft ook tijd voor 2 uur durende videocontent. Vraag je kijkers te abonneren en je video’s te liken, zo bouw je een steeds groter publiek op.

Vervolgens kun je nu met AdSense voor, tijdens en na je video’s geld verdienen. Of betaalde cursussen aanbieden via je eigen Youtube kanaal!

Verkoop producten op Amazon of bol.com

Om je 4 hour workweek te realiseren, wil je zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan processen die inkomsten genereren. Nu kan het zijn dat je goedlopende producten verkoopt, of wellicht een gat in de markt denkt te hebben. Het kost je veel tijd om alles in goede banen te leiden, maar hoe ga nou juist tijdswinst creëren? Hierbij kunnen verkopen op Amazon en bol.com je helpen!

Het logistieke proces van je onderneming kost vaak veel tijd. Je moet voor opslagruimte zorgen en duidelijk locaties hebben voor je producten. Verder dienen je producten bij elke bestelling gepakt, verpakt en verzonden te worden. Om nog maar niet te spreken over retourzendingen, die voor sommige ondernemers een ware dagtaak vormen (kijk maar naar zalando.nl).

Je kan er ook voor kiezen om Fulfillment by Amazon of Logistiek via bol.com te gaan gebruiken. Hiermee wordt alles van opslag, verzending, retour tot klantenservice voor je gedaan!

4. Probeer zoveel mogelijk te automatiseren

Doe je 2 keer hetzelfde of wellicht wel veel frequenter? Zoek dan manieren hoe je dit kan automatiseren. Het zal ten goede komen van je 4 hour workweek.

Er bestaat tegenwoordig zoveel software dat je bijna alles wel kan automatiseren. Je kan hierbij ook denken aan nuttige plug-ins of apps, die het leven een stuk makkelijker maken. Heb je bepaalde werkzaamheden die veel handelingen vereisen, maar veel sneller en eenvoudiger in bulk kunnen worden gedaan? Zorg dan meteen dat je dit soort programma’s in bezit krijgt.

Om een 4-urige werkweek te realiseren is dit namelijk een snelle winst!

Verder moet je ook filteren welke andere zaken jou veel tijd kosten. Ze kunnen vaak veel beter (en in verhouding goedkoper) door professionals worden gedaan. Hiermee bespaar je kostbare tijd, die je veel beter voor andere dingen kunt inzetten.

5. Werk volgens een planning

4 hour workweek werkplanningHet respecteren van je werktijden is heel belangrijk. Je ideeën kunnen nog zo mooi zijn, maar zonder het juiste actieplan wordt de weg wel hobbelig. Wanneer je niet serieus investeert maar alles op zijn beloop laat, komt er zelfs niks van terecht. Met het maken van een werkschema zal je veel sneller en eenvoudiger je doelen bereiken.

Zelfs wanneer je 5 dagen in de week van 9 tot 5 werkt, is het zaak een planning te maken voor de uurtjes die over zijn. Je kan ook iets eerder opstaan en werken aan je dromen. Zo zal je jouw eigen werktijden meer respecteren, maar anderen zullen dat ook doen.

Werk wanneer je moet werken en “get the job done” in minder tijd!

Wie veel investeert in het begin, zal uiteindelijk ook veel meer tijd overhouden voor andere dingen. Hiermee kan het leven van een 4 urige werkweek pas echt beginnen.

6. Focus!

Om dingen ook echt gedaan te krijgen is focussen op taken die je moet uitvoeren essentieel. Je bent vaak met zoveel dingen tegelijkertijd bezig dat je weer even de pijlen moet richten op specifieke taken. Er zijn een aantal zaken die hierbij kunnen helpen.

Zo kan je ervoor kiezen de meldingen van je telefoon (tijdelijk) uit te schakelen. Het zijn met name die alerts, waar veel mensen gevoelig voor zijn.

Een van de grootste afleidingsfactoren zijn de meldingen van sociale media, vaak zijn ze niet eens belangrijk. Schakel ze uit en verhoog je productiviteit!

Het kan ook helpen om na een uur werken even te pauzeren. Na een korte break ga je dan weer met frisse moed verder met je werk! Ondanks dat achtergrondgeluiden soms kunnen afleiden, werkt verder een muziekje op de achtergrond soms stimulerend.

7. Geniet en groei

De 4 hour workweek is een geweldige manier om meer tijd te besteden aan al je dromen. Je kan hierbij denken aan vaker op vakantie gaan, persoonlijk ontwikkeling, bezig zijn met hobby’s of spannende activiteiten ondernemen. Het doel is uiteindelijk een leven te leiden waar je alles uithaalt!4 hour workweek ontwikkeling

Maar probeer ook door te groeien met je inkomsten. Nu je al wat (passieve) inkomsten hebt opgebouwd, is het natuurlijk slim om deze verder uit te bouwen. Zo kan je nog meer doen, maar ook sparen voor dingen.

En juist omdat een passief inkomen minder tijd in beslag neemt, is uitbreiding ervan dan ook een no-brainer.

Geniet dus van je vrije tijd, maar ga er ook verantwoord mee om!

Is de 4-urige werkweek voor iedereen weggelegd?

Je hoeft niet per definitie professor te zijn, om de 4 hour workweek te leven. Het gaat met name (zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen) om de keuzes die je maakt. Stel doelen en zorg dat je ze bereikt, om vervolgens gelijk weer nieuwe plannen te maken! Je zal merken dat dingen opeens in sneltreinvaart gaan, simpelweg met het doorbreken van bepaalde gewoontes.

Dus het antwoord op de vraag is: Ja, iedereen kan het! Maar niet iedereen onderneemt de juiste acties. Wanneer je de straat op gaat en aan mensen vraagt “wil jij 4 uurtjes per week werken”? Dan is de kans groot dat een hoop mensen ja zeggen. Echter, niet iedereen is bereid tot het opgeven van dingen om dit te bereiken.

Ze blijven liever doorgaan op de manier waarop ze nu hun leven leiden.

Wil jij er wel alles aan doen om een 4-urige werkweek te bereiken?

Zet je dromen om in werkelijkheid met de 4 hour workweek!

Je hebt in dit artikel geleerd gewoontes te doorbreken en actie te ondernemen, om een 4-urige werkweek te realiseren. Het komt net zoals alles in het leven, niet vanzelf aanwaaien. Begin dan ook met de juiste mindset.4 hour workweek tips

We hebben je wel laten zien wat het is dat iedereen het kan en tips gegeven waarmee jij vandaag nog kan starten!

Ga de uitdaging aan, geef niet op en ontdek hoe je jouw dromen werkelijkheid kan laten worden. Met de juiste instelling en tips uit dit artikel gaat het je zeker lukken ..viva la vrijheid!


Over de schrijver
Hallo, Ik ben bas. Ondernemer op Slippers is de beste samenvatting van mij! Ik reis samen met mijn familie de wereld rond terwijl de business doordraait!Eigenaar van DisQounts International BV. Toonaangevend in FMCG (Fast moving Consumer Goods) en winnaar van het snelst groeiende crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! En natuurlijk Plazatalk, een platform waarin wij (startende) ondernemers helpen succesvol te verkopen via Marketplaces zoals bol.com en Amazon! Ik probeer over interessante onderwerpen blogs te schrijven. Mocht je leuke / interessante onderwerpen weten waarover we kunnen schrijven, laat dan een reactie achter onder deze blog. Veel leesplezier!
Reactie plaatsen