Ben je op zoek naar een krachtige manier om een webwinkel te bouwen? Kijk dan niet verder dan Magento! Met talloze ontwerpopties, uitgebreide functies en betrouwbare prestaties is Magento het perfecte platform voor het maken van een moderne webwinkel. Of je nu net begint of al jaren ervaring hebt met e-commerce, Magento kan je helpen om een webshop op maat maken die is afgestemd op jouw behoeften en zich onderscheidt van de concurrentie. Met Magento heb je toegang tot krachtige tools voor het creëren van een dynamische winkelervaring, het beheren van productlijsten en het veilig verwerken van betalingen. Bovendien kun je met de aanpasbare thema's en plug-ins je winkel een unieke uitstraling geven waar klanten van zullen houden. Dus, als je klaar bent om je webwinkel naar een hoger niveau te tillen, laat Magento dan je webshopbouwer bij uitstek zijn!
Klaar om te beginnen? Geweldig! In deze blog leiden we je van begin tot eind door het hele proces van het opzetten van een op Magento gebaseerde webwinkel. Laten we erin duiken!
Wat is Magento
Magento is een krachtig platform voor het bouwen van e-commerce websites. Het is een open source platform, wat betekent dat het kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van je webwinkel. Meestal wordt Magento gekozen door ondernemers die volledig eigenaar willen zijn van hun webshop. Magento biedt een uitgebreid pakket hulpmiddelen voor het maken en beheren van een webwinkel, waaronder aanpasbare thema's, catalogusbeheer, integratie van betalingsgateways, zoekmachineoptimalisatie (SEO), meertalige ondersteuning, klantbeoordelingen en meer. Magento biedt ook een scala aan marketingtools om je te helpen je online zichtbaarheid te vergroten en nieuwe klanten aan te trekken. Met Magento kunnen ondernemers een aangepaste website maken die er professioneel uitziet en toch gemakkelijk te beheren is.
MKB-bedrijven en grote bedrijven hebben het meeste baat bij een Magento website. Dit omdat Magento een onbeperkt aantal aan producten ondersteunt en moeiteloos kan opschalen. Geen verrassing dus dat een aantal van de grootste bedrijven ter wereld Magento gebruikt als E-commerce platform.
Voordelen van een Magento website
Dat een Magento website een duurder E-commerce platform is in de ontwikkeling, wordt niet onder de tafel geschoven. Maar het E-commerce platform kent ook grote voordelen in vergelijking met andere platforms. Zo heeft Magento van zichzelf al vele opties. Hierdoor is er minder uitbreiding voor de browser nodig. Mocht er toch uitbreiding nodig zijn, kan dit heel gemoedelijk en is er een mogelijkheid om de website op maat te maken. Magento is zeer toegankelijk voor groei. Stijgt je omzet en heb je daardoor andere wensen voor je webshop? Geen punt, zo geregeld! Daarnaast zijn er geen licentiekosten aan verbonden en worden de webshopeigenaren ook eigenaar van de source code. Dit is de voornaamste reden waarom ondernemers kiezen voor een Magento website.
Nadelen van een Magento website
Als het gaat om het bouwen van een website zijn er zowel voor- als nadelen aan het gebruik van Magento. Hoewel het een geweldig platform is voor het maken van aangepaste websites, heeft het ook enkele nadelen die overwogen moeten worden voordat je in het systeem investeert. Hier zijn enkele potentiële nadelen van het gebruik van Magento voor je website:
1. Complexiteit: Magento is een krachtig en uitgebreid systeem dat moeilijk te leren en te gebruiken kan zijn. Het vereist enige technische vaardigheden en begrip van de onderdelen van het platform, evenals kennis over webdesign en ontwikkeling in het algemeen.
2. Kosten: Magento is geen gratis platform, dus zul je moeten betalen voor hosting, thema's, plugins, en andere functies. Dit kan snel oplopen en behoorlijk duur worden.
Uiteindelijk is het de vraag of Magento is geschikt voor jou. Als je de technische vaardigheden en het budget hebt, kan het een geweldig platform zijn om je eigen website op maat te maken. Maar als je je niet prettig voelt bij de complexiteit of de kosten van Magento, zijn er andere opties die misschien beter bij je behoeften passen.
Kosten Magento website
Als we het over de kosten hebben van een Magento webshop krabben ondernemers zich nog wel eens flink achter de oren. Maar, wat geldt voor ieder E-commerce platform, je kan het zelf zo duur maken als je zelf wil. Je bouwt al een kale Magento webshop vanaf 5.000 euro. De kosten kunnen oplopen tot 10.000 euro. Maar dan ben je er nog niet. De website moet dan nog ingericht worden. Houd daar rekening mee in je budget. Afhankelijk van je eigen wensen, te denken aan extra functionaliteiten die je wilt toevoegen, lopen de kosten daarin op.
Waar is de prijs uit opgebouwd?
De prijs van een Magento website kan verschillen afhankelijk van de complexiteit van het project. En natuurlijk het aantal diensten dat nodig is voor de voltooiing ervan. In het algemeen is de prijs samengesteld uit de kosten voor website hosting, ontwerp, ontwikkeling, en andere bijbehorende diensten zoals inhoud en SEO-optimalisatie.
Hosting
Hosting is een belangrijke factor bij het bepalen van de totale kosten van het ontwikkelen van een website. Magento is een open source platform, dus het kan gehost worden op verschillende manieren zoals: shared hosting, VPS-hosting, of cloud hosting. Afhankelijk van de grootte en het type project kunnen je hostingkosten variëren van enkele euro's tot honderden euro's per maand.
Ontwerp
Ontwerpdiensten zijn ook belangrijk bij het bouwen van een Magento website. Het uiterlijk van je website is het visitekaartje van jouw bedrijf. Dit is uiteindelijk een doorslaggevende factor of klanten iets van jou gaan kopen. Het inhuren van een professionele ontwerper kan helpen om je website het gepolijste uiterlijk te geven dat voldoet aan de verwachting van een online webshop. Ontwerpdiensten kunnen een paar honderd tot enkele duizenden euro's kosten, afhankelijk van de complexiteit van het project.
Datamigratie
Stap jij over van Magento 1 naar Magento 2? Of wil je vanuit een ander webshopsysteem over naar Magento 2? Goede keuze. Echter zitten ook hier weer kosten aan verbonden. Dit is een enorme klus voor webdevelopers. Alle producten, orders en categorieën moeten daarbij worden overgezet. Houd daarbij wel in je achterhoofd dat je hiervoor een groot bedrag moet begroten. Hoe veel dit is, is afhankelijk van de hoeveelheid data die moet worden overgezet.
Ontwikkeling
Ontwikkelingskosten zijn de volgende belangrijkste factor bij het bepalen van de totale kosten van een Magento websitebouwer. Professionele ontwikkelaars zullen nodig zijn om aangepaste thema's, plugins en modules te maken volgens je eisen. De kosten voor deze dienst kunnen variëren van 500 euro tot enkele duizenden. Ook dit is afhankelijk van de complexiteit van het project.
Doorontwikkeling
De markt verandert voortdurend en dat betekent dus ook veranderingen in jouw Magento webshop. Nieuwe uitbreidingen, maatwerk en aanpassingen in het design. Het hoort er allemaal bij. Hoe vaak dit moet gebeuren is per situatie verschillend. Maar neem dit ook mee in je begroting zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
Zichtbaarheid
Inhoud en SEO-diensten zijn nodig om je Magento site zichtbaar te maken in de resultaten van zoekmachines. Contentschrijvers en SEO-specialisten kunnen je helpen inhoud te maken die geoptimaliseerd is voor de zoekwoorden die betrekking hebben op je producten en diensten. Deze dienst kost een paar honderd tot enkele duizenden euro's per maand, afhankelijk van de omvang van het project. Maar ook of je een zzp'er inschakelt of een tekstbureau.
Magento 1 & Magento 2
Om het nog even iets ingewikkelder te maken, kan je kiezen tussen Magento 1 en Magento 2. Maar wat is dan het verschil? Je had het misschien al wel verwacht, maar Magento 2 heeft meer functionaliteiten dan Magento 1. Naast dat Magento 2 een nieuwere versie is, is de code vele malen lichter om te hosten. Daarnaast is de veiligheid geoptimaliseerd. In Magento 1 was het op meedere manieren mogelijk om tot een ontwikkeling te komen, wat zorgde voor relatief veel veiligheidsproblemen. In Magento 2 is dit gedekt.
Omdat Magento 2 nog relatief nieuw is in verhouding met Magento 1, is dit over het algemeen duurder. Surprise! De code van Magento 2 is zeer complex, waardoor wordt aanbevolen de ontwikkelingen en aanpassingen door een webdeveloper te laten uitvoeren.
Conclusie
Kortom, het is belangrijk om de kosten van een Magento websitebouwer in overweging te nemen bij het begroten van je project. Er komt veel complexiteit bij kijken, waardoor uitbesteden een must is bij het gebruik van dit platform. Hostingkosten, ontwerpdiensten, ontwikkelingskosten en content/SEO diensten moeten daarin ook allemaal worden meegerekend. Afhankelijk van de complexiteit en de omvang van het project kunnen de prijzen variëren. Een kale Magento webshop kan je al laten bouwen tussen de 5.000 euro en 10.000 euro. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de verschillen tussen Magento 1 en Magento 2. Dit is van invloed op de totale kosten van het project. Magento 2 is op het moment duurder dan Magento 1. Een Magento webshop is de droom van iedere webshop-eigenaar. Het is het meest geschikte systeem voor eem professionele en uitgebreide webshop. Maar door de extreem hoge kosten is het voor veel webshop-eigenaren minder interessant. Het ligt er maar net aan hoe groot je portemonnee is.