Logistiek via bol.com: 10 redenen waarom je het zou moeten gebruiken! - Plazatalk
Logistiek via bol.com: 10 redenen waarom je het zou moeten gebruiken!
07 februari 2019 

Logistiek via bol.com: 10 redenen waarom je het zou moeten gebruiken!

Bol.com is inmiddels uitgegroeid van webwinkel voor boeken en cd’s tot een waar online imperium. Vandaag de dag kun je er bijna alles kopen …niet alleen van bol.com zelf, maar ook van externe verkopers via de website.

Sinds 2015 is het voor ondernemers ook mogelijk de complete fulfilment over te laten nemen door bol.com. Je kunt gebruikmaken van Logistiek via bol.com door je aan te melden voor het partnerprogramma.

Het maken van deze stap zal je geen windeieren leggen, maar heeft juist veel voordelen. Je bent namelijk in 1 keer af van een hoop bijzaken, die veel tijd en geld kosten. Maar daarbij heeft Lvb nog veel meer voordelen voor je onderneming, waarover je verderop in dit artikel meer kunt lezen.

Wat is Logistiek via bol.com?

Logistiek via bol.com (Lvb), is een dienst die het logistieke proces van je onderneming compleet overneemt. De consument besteld jouw producten via bol.com, die verder verantwoordelijk is voor de afhandeling hiervan.

Gezien de reputatie van bol.com, ben je verzekerd van een goed verloop van jouw bestellingen. Zo heb je hier geen zorgen meer over. En zal je meer tijd overhouden voor zaken die voor jou belangrijk zijn.

Het aantal externe verkopers op bol.com groeit al richting de 10.000 (op het moment van schrijven). Steeds meer ondernemers zien ook de meerwaarde in van Lvb en zien hun omzet elke maand stijgen. Zo zijn er inmiddels al rond de 2000 ondernemers succesvol aangesloten bij Logistiek via bol.com. Verwacht wordt dat dit aantal de komende jaren nog flink zal groeien.

De logistieke dienst van bol.com laat alle partijen profiteren. De consument, de ondernemer en bol.com zelf …aldus Eric Prinsen (Manager Logistiek via bol.com).

Hoe werkt Logistiek via bol.com?

Je laat met Lvb het gehele logistieke proces door bol.com verzorgen. Het begint bij aanmelding voor het partnerprogramma. Vervolgens kun je op dit platform een berekening maken, wat je als ondernemer zal gaan besparen. Er bestaat ook de mogelijkheid om contact op te nemen met een van de medewerkers van Logistiek via bol.com.

Wanneer alles draait, heb je er dus geen omkijken meer naar. De bestellingen van je klanten komen binnen bij bol.com en worden netjes verstuurd. De betalingen, administratie, garantie, retourzendingen en klantenservice worden ook gedaan voor je. Ideaal toch? Zo kan jij jezelf lekker bezighouden met andere dingen.

De dienst is natuurlijk niet helemaal gratis. Je betaalt een bemiddelingsbijdrage die wordt berekent per verkocht product. Op de website van het partnerplatform kun je hiervan de kosten vooraf berekenen. Het voordeel is dat je naast kostenbesparing ook tijd kunt steken in andere zaken binnen je onderneming. Het zal je per saldo dus altijd winst opleveren.

Welke voordelen heeft Logistiek via bol.com?

Nu je weet wat Lvb is, ben je vast en zeker benieuwd naar alle voordelen. Zo kun je voor jezelf een afweging maken of je ermee wilt starten. De kans is groot dat je snel overtuig bent van de voordelen die het te bieden heeft. Veel ondernemer zijn je al voorgegaan en hebben hier geen spijt van.

Bekijk hieronder alle voordelen die Logistiek via bol.com!

1. Geen opslag meer nodig voor je voorraad

Het opslaan van producten is voor veel ondernemers een waar hoofdpijndossier. Je wilt klanten tevreden houden, maar ook geen minimale winstmarges maken op verkochte artikelen. Verder moet je kijken hoeveel kubieke meter opslagruimte je nodig hebt, maar ook faciliteiten en uitbreidingsmogelijkheden meenemen in de zoektocht.

En dan heb je natuurlijk ook nog de kosten van de opslagruimte. Je zal gauw rekening moeten houden met een paar honderd euro per maand (of meer). Daarbij moet je ook nog verzendkosten doorbereken aan de klant. Je kan er ook voor kiezen om deze in de prijs mee te calculeren (wat vaak beter werkt). Hoe dan ook, veel zaken waar je goed over moet nadenken.

Of je kan ervoor kiezen om Logistiek via bol.com te gebruiken, de oplossing voor je gehele logistieke proces. Zo verloopt alles voordelig via een geoliede machine en kun je met gemak doorgroeien, wanneer je meer opslagruimte nodig hebt.

2. Je kosten gaan omlaag

De kosten van je logistieke proces kunnen ook flink oplopen. Hierbij moet je dus denken aan opslagruimte, verzendkosten, retourzendingen en personeel dat hiermee bezig is. Veel ondernemers zitten soms met hun handen in het haar, hoe ze nog iets overhouden van de gemaakte verkopen.

Wanneer je kiest voor Logistiek via bol.com, gaan je kosten omlaag. Je betaalt namelijk alleen een bemiddelingsbijdrage voor elk verkocht product. Verder zal je veel tijd overhouden …en tijd is geld, maar kun je ook weer steken in andere belangrijke zaken.

Ben je benieuwd hoeveel jij kunt besparen met Lvb?

Neem dan een kijkje op het partnerplatform, om een haarfijne berekening te maken.

3. Meer tijd voor ondernemen

Het starten van een bedrijf doe je niet voor bijzaken, maar de liefde voor je product of dienst. Waarmee je hoopt uiteindelijk winst te kunnen maken. Laat je dan ook niet teveel afleiden door zaken, die je veel beter kunt uitbesteden.

Door de opkomst van Lvb van bol.com hebben veel ondernemers weer tijd voor ondernemen. Zo kun jij je weer richten op de dingen die voor jou het belangrijkste zijn. Het zal ten goede komen van je bedrijf en geeft je een voorsprong op de concurrentie.

Zo heeft het effect op veel meer zaken, dan alleen maar gemak. Het geeft je vrijheid, bespaart kosten en laat je weer innoveren.

4. Klanten bestellen via een vertrouwde omgeving

Bijna iedereen in Nederland kent bol.com en de bestellingen vliegen er de deur uit. Gebruik je Lvb, dan bestellen jouw klanten dus in een vertrouwde omgeving. Dit is fijn om te weten …want zo verloopt alles op rolletjes.

Je wilt niet weten hoeveel pakketten bol.com dagelijks verstuurd. Sinds het nieuwe fulfilmentcentrum worden er dagelijks honderdduizenden pakketjes bij de consument bezorgd. In de topdrukte (bv. tijdens feestdagen) telt het aantal zelfs 15 pakketjes per seconde …en dit aantal stijgt elk jaar. Zo kan je met een gerust hart stellen, dat de logistiek van je producten in goede handen is.

bol.com beschikt over een enorme logistieke capaciteit en helpt ook graag jouw onderneming bij dit proces!

5. Uitgebreide mogelijkheden voor verzending

Een ander voordeel is dat bol.com veel verzendmogelijkheden biedt voor haar klanten. Zo worden pakketten die voor 23.59 zijn besteld, de volgende werkdag geleverd. Je kan zelfs pakketten op dezelfde dag laten bezorgen.

In 2019 is de uiterste besteltijd hiervoor tevens weer geoptimaliseerd met 2 uurtjes. Wanneer klanten een bestelling plaatsen voor 14.00 uur met “Vandaag Bezorgd”, hebben ze deze dezelfde dag nog tussen 18.00 en 22.00 uur in huis. Het is een feit dat klanten veel waarde hechten aan ruime bezorgmogelijkheden.

Bol.com verzorgt de verzending van pakketten in Nederland en België.

6. De verkoop gaat door, ook tijdens vakantie

Kies je voor Lvb, dan lopen je bestelling altijd vloeiend door. Zelfs wanneer je op vakantie gaat of even niet met je bedrijf bezig bent. Doe je de verzending zelf, zal jij of jouw personeel hiermee bezig moeten zijn. En meestal werken die niet tot ’s avonds laat door, om de laatste pakketjes nog de deur uit te krijgen.

Met Lvb werkt dat wel even anders en blijven de bestellingen gewoon draaien. Je klanten kunnen op elk willekeurig moment een bestelling plaatsen en bol.com zorgt ervoor dat de pakketjes altijd aankomen.

Zo loop je geen verkoop mis, terwijl je er zelf niet eens mee bezig bent!

7. Klantenservice, retourzendingen en garantie via bol.com

Er zitten een paar belangrijke verschillen tussen de normale “externe verkoper” en ondernemers die kiezen voor Logistiek via bol.com.

Iemand die alleen verkoopt op bol.com, regelt zelf het logistieke proces. De klanten kunnen dit herkennen aan de tekst “verkoop door” bij het product.

Ondernemers die kiezen voor Lvb, laten het gehele logistieke proces aan bol.com over. Wederom door klanten herkenbaar maar dan met de tekst “verpakt en verzonden door bol.com”. Boven de € 20,- euro is de verzending gratis, onder dit bedrag betaal je € 1,99 euro. Het is slim om dit in de prijs te verwerken, zodat klanten bij het afrekenen niet voor een verassing komen te staan.

Maar niet alleen de verzending (verpakken en versturen) wordt in orde gemaakt. Klanten kunnen namelijk ook voor vragen, retourzendingen en garantie bij bol.com terecht. Indien nodig zal er contact worden opgenomen met de verkopende partij, ofwel de ondernemer zelf.

8. Hogere conversieratio’s door miljoenenpubliek

Vergis je ook niet in het aantal bezoekers dat bol.com dagelijks krijgt. Je bereikt dus in 1 keer veel nieuwe (potentiële) klanten. Dit is niet alleen goed voor je verkoopcijfers, maar klanten worden ook bekend met je merk.

In de praktijk blijkt ook dat je met Logistiek via bol.com, meer kans  maakt op het koopblok. Hiermee kunnen je conversiecijfers met wel 30 procent stijgen.

Welke ondernemer wilt dat nu niet?

9. Logistiek via bol.com heeft richtlijnen

Om in aanmerking te komen voor “externe verkoper” of Lvb, zal je wel de zaakjes op orde moeten hebben. bol.com doet namelijk graag zaken met verkopende partijen die betrouwbaar zijn. Voor ondernemers bestaan er dan ook de zogeheten servicenormen.

Hieronder de punten waar je aan dient te voldoen:

  • Er wordt van externe verkopers verwacht dat ze 98% van de bestellingen binnen de beloofde termijn leveren.
  • De klanten score van de externe verkoper dient hoger te zijn dan een 8.
  • Bol.com zal dit monitoren en wanneer dit daalt de verkopende partij hierop aanspreken. Wanneer er vervolgens niet snel verbetering in komt, zal bol.com de samenwerking verbreken.

Het zijn dingen waar je als ondernemer natuurlijk altijd naar streeft, maar om in aanmerking te komen voor Lvb zijn ze vereist.

10. Meer naamsbekendheid en branding voor je onderneming

Je zal met Logistiek via bol.com ook meer naamsbekendheid ontwikkelen voor je bedrijf. Het hele logistieke proces wordt dan wel door bol.com verzorgd, klanten leren natuurlijk wel jouw winkel en webshop kennen.

Is de klant tevreden over jouw producten? Dan is de kans groot dat ze terugkeren en opnieuw bestellingen bij je plaatsen.

Het feit dat je met bol.com zaken doet, zorgt tevens ook voor veel vertrouwen bij je klanten. De klant weet waar hij aan toe is en hoeft zich niet zorgen te maken over de levering. bol.com heeft namelijk een grote naamsbekendheid in zowel Nederland als België.

Wil jij ook groeien met je onderneming, nu en in de toekomst? 

Ben je ondernemer, dan wil je winst maken maar ook kosten en tijd besparen. En uiteindelijk je bedrijf laten groeien, ook voor de langere termijn. Je kan dit realiseren met de uitbesteding van processen die beter, sneller en goedkoper kunnen. Door je aan te melden voor Lvb ben je in 1 keer klaar voor al je bestellingen. Je logistieke proces zal zo perfect verlopen via het gespecialiseerde fulfilmentcentrum van bol.com, waar je als ondernemer alleen maar van zal profiteren.

Logistiek via bol.com opent de deuren van succes voor je onderneming!

Ben jij klaar voor de toekomst, wil je meer tijd overhouden en kosten besparen? Meld je dan vandaag nog aan voor Lvb, op het partnerplatform van bol.com.

Over de schrijver
Hallo, Ik ben bas. Ondernemer op Slippers is de beste samenvatting van mij! Ik reis samen met mijn familie de wereld rond terwijl de business doordraait!Eigenaar van DisQounts International BV. Toonaangevend in FMCG (Fast moving Consumer Goods) en winnaar van het snelst groeiende crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! En natuurlijk Plazatalk, een platform waarin wij (startende) ondernemers helpen succesvol te verkopen via Marketplaces zoals bol.com en Amazon! Ik probeer over interessante onderwerpen blogs te schrijven. Mocht je leuke / interessante onderwerpen weten waarover we kunnen schrijven, laat dan een reactie achter onder deze blog. Veel leesplezier!
Reactie plaatsen