Laten beleggen: hoe werkt vermogensbeheer?
Laten beleggen: hoe werkt vermogensbeheer?
27 maart 2023 

Laten beleggen: hoe werkt vermogensbeheer?

Droom je van een leven met financiële vrijheid? Vermogensbeheer is het ontbrekende stuk om je gouden jaren veilig te stellen! Deze blogpost gaat over hoe vermogensbeheer voordelen én nadelen heeft. Klaar om te zien wat vermogensbeheer in petto heeft? Laten we beginnen!

Na het lezen van deze blog weet je alles over:

  • wat vermogensbeheer is
  • wat de voordelen van vermogensbeheer zijn
  • wat de nadelen van vermogensbeheer zijn

Wat is vermogensbeheer?

Een vermogensbeheerder is je financiële beschermengel, die ervoor zorgt dat je een solide plan hebt om al je langetermijndoelen te bereiken. Ze beoordelen de risico's die gepaard gaan met marktdalingen of wetswijzigingen en bieden persoonlijke oplossingen voor investeringen, belastingplanning, pensioensparen, estate planning - eigenlijk alles wat te maken heeft met het beheren en laten groeien van geld! Door een deskundige bij de hand te hebben neem je een aantal van de grootste zorgen in het leven weg.

Hoe werkt vermogensbeheer?

Hoe werkt vermogensbeheer?

Een vermogensbeheerder stelt voor elke cliënt een uniek plan op. Ze houden rekening met alles: van sparen en beleggen tot juridische en fiscale overwegingen. Zo bereiken cliënten veilig de doelen die ze gesteld hebben. Om er zeker van te zijn dat niets over het hoofd wordt gezien, werkt de manager indien nodig samen met accountants of advocaten.

De voordelen van je geld laten beleggen

Door zorgvuldig beleggingen te selecteren met groeipotentieel en een passende risicotolerantie, krijg je meer zekerheid en gemoedsrust in de wetenschap dat je portefeuille beschermd is tegen marktschommelingen. En dat is nog niet alles; door in de loop der tijd in aandelen, obligaties en andere financiële instrumenten te beleggen, profiteer je van hun stijgende waarde om die langetermijndoelen eerder dan verwacht te bereiken! Door al je bezittingen, schulden en verlangens te combineren in één allesomvattende regeling heb je bovendien de beste kans om ultiem financieel succes te realiseren.

De nadelen van je geld laten beleggen

De nadelen van je geld laten beleggen

Met de kans op verliezen en dure vermogensbeheerders is er geen garantie op succes - of zelfs je geld terug! Bovendien zijn sommige beleggingen niet erg liquide, zodat het veel langer kan duren voordat je er rendement op ziet. Als het om vermogensbeheer gaat, heb je verder echt een deskundige adviseur aan je zijde nodig - hoewel deze niet altijd goedkoop is. Werk je met iemand die niet de juiste vaardigheden in huis heeft, dan loopt jouw vermogen gevaar.

Conclusie

Beleggen voor de toekomst hoeft geen gok te zijn - roep de hulp in van een professioneel vermogensbeheer! Hoewel er misschien wat offers moeten worden gebracht, maakt een vermogensbeheerder het hele proces gemakkelijker en veel minder riskant. Uiteindelijk gaat het erom wat voor jou het beste werkt!


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland!In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen