Helium 10 Refund Genie - 6 redenen waarom deze tool onmisbaar is
Helium 10 Refund Genie

Helium 10 Refund Genie

Amazon draait niet alleen om verkoop en winst. Er komt meer bij kijken, soms worden de producten door de klanten geretourneerd en soms gaat de inventaris verloren. Omdat Amazon het de kopers heel gemakkelijk maakt om het product te retourneren, terwijl de geretourneerde producten soms ook beschadigd zijn of verloren gaan tijdens het proces.

En het komt ook nog weleens voor dat producten, voordat ze verstuurd worden naar klanten, beschadigd raken in het Amazon Fulfillment Center. Amazon zorgt ervoor dat het bedrag voor alle beschadigde producten wordt terugbetaald. En Amazon beheert daarbij ook miljoenen terugbetalingen tegelijkertijd, daarom kan de terugbetaling soms ook wel eens misgaan. Dat is waar de je ervoor moet zorgen dat alles altijd vlekkeloos verloopt (zodat je meer positieve Amazon reviews zal krijgen van klanten). Helium 10 Refund Genie is een tool waarmee je dat kan oplossen, want Helium 10 is een all-in-one Amazon-suite waar de Refund Genie onderdeel van uitmaakt. Bijna elke serieuze verkoper gebruikt tools zoals die van Helium 10.

Je kan Helium 10 Refund Genie gebruiken door toegang te geven tot je account. Elke keer wanneer de tool merkt dat je een terugbetaling kan verwachten, wordt de verkoper hiervan op de hoogte gesteld.

Het is een enorm slimme en praktische tool …en dus zeker een aanrader om te overwegen Helium 10 Refund Genie te gebruiken.

Er zijn online veel tools beschikbaar die claimen je een terugbetaling te bezorgen, maar wat ze doen is precies het tegenovergestelde van een terugbetaling. Deze tools brengen geld in rekening zonder dat je zelfs maar een terugbetaling krijgt. Maar dat is niet het geval met Helium 10 Refund Genie. Het doet met succes wat het belooft. Verkopers krijgen elk jaar meer en meer terugbetalingen vanwege Refund Genie . Hieronder volgen de redenen die je zullen helpen begrijpen waarom Refund Genie beter is dan andere alternatieven.

Refundproces

Het terugbetaling proces op Amazon is zonder twijfel erg tijdrovend en ook complex. Deze taak kan echter super gemakkelijk worden gemaakt met Helium 10 Refund Genie. Want die zorgt ervoor dat je alle regels en richtlijnen volgt die door Amazon zijn opgesteld voor een eenvoudige verwerking.

Vergoeding

Refund Genie is handig om het bedrag voor de beschadigde of verloren producten te berekenen. In sommige gevallen zijn verkopers niet eens op de hoogte van de verloren of beschadigde inventaris, maar deze tool maakt het voor verkopers gemakkelijk om een terugbetaling te krijgen.

Gegevens

Refund Genie is in staat om de gegevens automatisch na elke 30 dagen te vernieuwen. Dit proces zorgt ervoor dat je alle terugbetalingen snel en zonder verder gedoe ontvangt. Deze gegevens helpen om de “cashflow” op peil te houden.

Helium 10 kortingscode

Hieronder volgen de functies die deze tool Amazon verkopers te bieden heeft.

1. Automatisch gegenereerde rapporten 

Refund genie genereert snel de rapporten van terugbetalingen. Het beste is dat deze rapporten rechtstreeks naar Amazon kunnen worden gestuurd. Deze rapporten zijn zo nauwkeurig dat ze zonder zelfs maar te controleren naar Amazon kunnen worden verzonden.

2. Schattingen 

Refund Genie neemt slechts enkele seconden de tijd om het geschatte bedrag te berekenen dat een verkoper aan terugbetalingen krijgt. Dit proces kan handmatig uren duren, terwijl Helium 10 Refund Genie alles dus sneller maakt.

3. Redenen 

De verkoper moet tenminste één van de vijf redenen hebben om een terugbetaling van Amazon te krijgen. Refund Genie controleert automatisch die redenen voor een Amazon FBA terugbetaling aan verkopers.

4. Verzoekjes 

Gebeurt het jou soms ook dat je terugbetaling indient, en het toch lastig is je geld terug te krijgen bij specifieke partijen? Zo ja …dan kan Refund Genie hierbij ondersteunen met formele boodschappen aan het adres van die partijen. Deze tool maakt namelijk vooraf geschreven berichten die later kunnen worden gekopieerd en je naar Amazon kan sturen voor terugbetaling.

5. Verschillende marktplaatsen 

Refund Genie is in staat om rapporten te maken voor niet alleen de Amazon Marketplace, maar ook voor vijf andere marktplaatsen. En dat is best wel handig, toch?

6. Controleer alle terugbetalingen 

Er zijn momenten waarop Amazon de klanten een beschadigd of verkeerd product stuurt. Op dat moment heeft de verkoper recht op terugbetaling. Voor een verkoper kan deze taak behoorlijk vervelend worden, omdat er geen goede manier is om het bij te houden, wanneer je eenmaal een grote verkoper bent geworden. Helium 10 Refund Genie toont je de huidige en eerdere vergoedingen die Amazon je samen moet betalen.

7. En dat is het feitelijk … 

Zie je nu waarom het enorm waardevol is?

Particuliere verkopers worden om de dag geconfronteerd met uitdagingen en daarom kan het een beetje overweldigend zijn om eraan te denken om terugbetalingen bij te houden. Helium 10 heeft deze taak echter gemakkelijk gemaakt door de Refund Genie voor terugbetalingen te creëren. Het voert diepgaand onderzoek uit om het bedrag te analyseren dat Amazon moet betalen, zodat jij jezelf kan concentreren op andere verkopers taken.

Hieronder vind je een stapsgewijze handleiding om jou te helpen begrijpen hoe de Helium 10 Refund Genie werkt en hoe je deze kan gebruiken om de terugbetaling te krijgen.

Stap 1: de eerste stap is het openen van een Refund Genie. Je kan toegang krijgen tot Refund Genie door het dashboard van Helium 10 te openen. Links onder in de toolbar zie je een gouden “Genie” lamp. Klik erop om de tool te openen. Het zal eventjes duren voordat alles vertoond wordt, omdat het tijd kost om alle gegevens bij elkaar te krijgen. De kolommen beginnen met het weergeven van de gegevens na 24 uur toegang te hebben gegeven tot jouw Amazon-verkopersaccount.

Stap 2: uiteindelijk zal je merken dat de Refund Genie gegevens begint te verzamelen. Het scherm toont de gegevens van de producten. De gegevens omvatten de SKU van het product, de datum waarop het is beschadigd of verloren is gegaan. Indien je echter meer details wilt zien, tikt je op de groene knop gevolgd door de verloren of beschadigde tag. De tool downloadt het geselecteerde rapport op de computer.

Stap 3: wanneer de download is voltooid, zie je een melding dat de download is afgerond. Je kan het venster nu sluiten door op de knop “OK” in blauwe kleur te tikken.

Stap 4: open de download-map en open de zip-map. Open nu het gedownloade bestand met WinZip of andere software van die aard.

Stap 5: Bij het openen van de map zie je twee bestanden. De eerste bevat het rapport dat Helium 10 Refund Genie heeft gegenereerd. Dit rapport bevat de SKU van de producten die zijn beschadigd of zoekgeraakt. Je kan deze informatie gebruiken om een aanvraag voor Amazon te maken.

Het tweede bestand is echter het tekstbestand. Dit bestand bevat alle richtlijnen voor het aanvragen van een terugbetaling op Amazon. Zorg ervoor dat je niet meer dan vijf SKU's tegelijk verzendt.

Je ziet dus hoe handig Helium 10 Refund Genie is en helemaal met een simpele manier van werken ermee …overweeg het dus te gebruiken om processen nog meer te vergemakkelijken!

Reactie plaatsen