Amazon FNSKU - Wat is het? En wat zijn de kostbare fouten?
Amazon FNSKU

Amazon FNSKU

Je zal vast weleens de afkorting FNSKU gezien of gehoord hebben. Het staat voor “Fulfillment Network Stock Keeping Unit” (FNSKU) en is een unieke Amazon-term om barcodes te omschrijven die gebruikt worden om je producten te identificeren en traceren, maar ze ook aan een verkoper te koppelen. Deze product-identificatie code is vergelijkbaar met een “Universal Product Code” (UPC) en wordt door Amazon gebruikt om je producten te labelen in hun Amazon Fulfillment Centers. En dat is belangrijk voor wanneer je jouw producten gaat verkopen op Amazon, want zo krijg jij de “credits” hiervoor. In theorie is het FNSKU-systeem natuurlijk fantastisch, maar het kan ook soms lastig te begrijpen zijn voor nieuwe verkopers.
Amazon FNSKUEen FNSKU wordt door Amazon gebruikt voor een specifiek doel. Je zal wellicht denken “maar ik heb al een UPC …dus waarom heb ik dan ook nog een FNSKU nodig?” en het lijkt misschien op het eerste gezicht overbodig. Maar het antwoord op die vraag is eigenlijk heel simpel.

Want er bestaat namelijk een grote kans dat andere verkopers precies hetzelfde product verkopen op Amazon. En wanneer jullie dan beide de producten naar een van de Amazon Fulfillment Centers sturen, met alleen de UPC van het product, is de kans groot dat jullie producten gezamenlijk op 1 ongesorteerde berg belanden. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Op die manier is Amazon namelijk niet in staat vast te stellen, van wie het product nu afkomstig is geweest. Je snapt dat er zo grote problemen op de loer liggen.

Je kan al die problemen voorkomen door een FNSKU te gebruiken, want zo kan Amazon heel simpel voorraden aan verkopers koppelen.
Het gebruiken van FNSKU’s zorgt ervoor dat je producten bij Amazon aankomen, en ook echt onder jouw account opgeslagen worden. En verkoop jij dan een item …dan strijk jij ook de inkomsten hiervan op, je wilt immers geen verkopen mislopen.

En hoe krijg je dan zo’n FNSKU?

Eigenlijk is het super simpel om dit te doen, maar wel uiterst belangrijk zodat Amazon je producten op de juiste manier verwerkt. Je hebt hem ook nodig om producten te verkopen, wanneer je een Amazon FBA verkoper bent op het Amazon platform.

Volg deze stappen om een FNSKU te krijgen:

1. Kies het product dat je met Amazon FBA wilt verkopen
2. Lanceer het product op Amazon
3. Amazon zal een FNSKU toewijzen wanneer het in je catalogus staat
4. Exporteer de op een barcode lijkende code die Amazon genereert
5. Voeg de FNSKU code toe aan je producten voordat je ze naar Amazon stuurt

Waar staat die FNSKU code dan precies?

1. Ga naar “Manage FBA Inventory”
2. Vind je product
3. Klik op het drop-down menu aan de rechterkant van het product
4. Klik op “Print Item Labels”
5. Klik op “ Print Labels”
6. Klik op “OK”
7. Voeg je FNSKU labels toe aan je producten

En zo simpel is het toevoegen van FNSKU labels aan de Amazon FBA producten die je wilt verkopen via Amazon!
Reactie plaatsen