Amazon Early Reviewer Program - Wat is het en wat kan het je opleveren?
Amazon Early Reviewer Program

Amazon Early Reviewer Program

Iedere verkoper weet dat reviews een extreem belangrijke rol spelen bij verkopen op Amazon, en anders weet je het nu. Het is niet alleen belangrijk wanneer je al op volle toeren draait, maar juist ook essentieel bij het uitvoeren van je eerste productlancering op Amazon. Ze helpen je namelijk betere verkoopstatistieken te krijgen en klanten extra te stimuleren jouw producten te kopen. Maar hoe werkt het dan precies?

Sinds dat Amazon in 2016 hun voorwaarden heeft veranderd, is het een stuk lastiger geworden om aan Amazon reviews te komen. En ook al doen ze dit om fraude met reviews tegen te gaan, heb je wel goede reviews nodig om je verkopen te boosten (direct en indirect) op het Amazon platform.

En daarom hebben ze in 2018 iets nieuws geïntroduceerd namelijk het Amazon Early Reviewer Program …waarmee beginnende verkopers snel een aantal Amazon reviews kunnen verkrijgen en dus sneller van de grond zullen komen.
Het is een intern programma van Amazon die betrekking heeft op je productlancering, en stimuleert klanten die het product al hebben gekocht een Amazon review bij je achter te laten.

En beide partijen genieten hier voordeel van: de verkoper krijg namelijk snel een eerlijke en oprechte Amazon review van de klant, en de klant krijgt daarvoor iets terug (vaak in de vorm van een soort korting of tegoedbon).

We laten je hieronder een aantal dingen zien die je moet weten over het Amazon Early Reviewer Program zodat je het zelf kan gebruiken:

• Het Amazon Early Reviewer Program stelt verkopers in staat een specifieke product SKU (Stock Keeping Unit) te laten promoten door een specifieke en vooraf bij Amazon bekende reviewer
• Gebruik maken van het Amazon Early Reviewer Program kost je 60 dollar, maar die kosten worden pas in rekening gebracht wanneer je minimaal 1 review krijg of 1 jaar actief is
• Je product zal tussen de 1-5 reviews moeten ontvangen van reviewers die door Amazon zelf zijn uitgepikt
• En de reviewers worden door Amazon zelf gekozen, waardoor je geen reviews krijgt van mensen die op wat voor manier dan ook tegen de richtlijnen van Amazon handelen en jij dus kwalitatieve reviews krijgt van deze reviewers
• Nadat er een review is achtergelaten door een van deze reviewers uit het Amazon Early Reviewer Program, zal Amazon deze kenmerken met een oranje “badge” wat aangeeft dat de review is verkregen via dit programma van Amazon zelf
• En klanten die een review achterlaten krijgen in ruil hiervoor normaal gesproken een giftcard van tussen de 1 en 3 dollar, los van wat voor een reviews ze plaatsen bij het product (het kan dus zijn dat je klanten een 1 sterrenreview of een 5 sterrenreview achterlaten) …hoewel sommige verkopers denken dat dit niet eerlijk is, kan het natuurlijk wel om een eerlijke review gaan (voor meer informatie kan je kijken naar welke richtlijnen Amazon hiervoor hanteert).
Over het algemeen is het wel een aanrader hieraan deel te nemen, want wanneer jij goed productonderzoek hebt gedaan en start met verkopen …is de kans dat je met het Amazon Early Reviewer Program veel sneller van de grond komt met je product een stuk groter!
sonja van camp
Door

sonja van camp

op 13 Aug 2021

mijn reactie is als iemand iets slecht vind het niet wordt op de site en ze alleen mensen nemen die afgestudeert zijn mensen zoals ik die slecht begrijpend zijn en korte zinnen zette omdat het anders niet te begrijpen is nemen ze niet om te testen en ik vind ook als je iets koopt er nooit goede uitleg bijgeven ik heb al redelijk wa gekocht van amazon dus vind wel ze eens uitleg er bij mogen doen

Reactie plaatsen