Amazon dashboard - Wat kun je er precies mee?
Amazon dashboard

Amazon dashboard

Het Amazon platform blijft maar groeien, en ziet elke keer weer nieuw accountregistraties van externe verkopers die er hun geluk willen beproeven. En een van de redenen waarom het aantal nieuwe verkopers blijft groeien (naast de enorme hoeveelheid klanten die Amazon dagelijks krijgt), is de Amazon dashboard die het voor verkopers een stuk simpeler en intuïtiever maakt alles te beheren en optimaliseren. En hoewel de Amazon dashboard zo is ingericht dat iedereen het eenvoudig kan gebruiken, is er toch voor vooral nieuwe verkopers vaak een leercurve nodig om alle elementen wat beter onder de knie te krijgen. Amazon heeft externe verkopers namelijk ontzettend veel te bieden, en wanneer nieuwe verkopers voor het eerst de Amazon dashboard bekijken kan het voor sommigen een beetje zoeken en ontdekken zijn. En dat is de reden waarom we je alvast een paar belangrijke elementen hiervan gaan laten zien om je op weg te helpen. Ontdek deze onderdelen van de Amazon dashboard hieronder …Vanuit de Amazon dashboard kan je makkelijk nieuws bekijken aangaande Amazon, zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Orders section

Hier krijgen verkopers van het Amazon platform snel een overzicht van de bestellingen die worden gedaan op Amazon. En dat geldt voor alle orders …of verkopers die orders zelf vervullen of gebruik maken van Amazon FBA (Fulfillment by Amazon).

Seller Forums

Je kan ook deze widget vinden in het Amazon dashboard, welke nieuwe verkopers in staat stelt vragen te stellen over dingen die ze wellicht nog niet helemaal goed begrijpen of onder de knie willen krijgen. Het is ook een plaats voor ervaren verkopers om hun gedachten onderling te spuien of nieuwe verkopers met bepaalde issues van dienst te zijn.

Payment Summary

Je kan met deze Amazon dashboard widget betaalde transacties bekijken die er zijn gedaan, en ook totalen vinden van betalingen die zijn gedaan. En dat maakt het een ideaal en belangrijk onderdeel van de Amazon dashboard voor verkopers op het Amazon platform.

Sales Summary

Hier kan je zoals de naam al zegt een snelle totaalopsomming zien van de verkopen die zijn gerealiseerd en hoeveel units er zijn bestelt door je klanten. Een zeer belangrijke widget voor verkopers op het Amazon platform.

Poll

En deze widget zal van tijd tot tijd ook verschijnen in je Amazon dashboard, waarbij Amazon de mening vraagt van externe verkopers over bepaalde diensten, issues of andere zaken waarover ze graag de mening van verkopers horen. Het kan nuttig zijn hieraan deel te nemen om gezamenlijk met Amazon dingen beter te maken op het Amazon platform.Je kan er natuurlijk ook nog andere belangrijke onderdelen in vinden zoals Catalog, Inventory, Pricing, Orders, Advertising en andere dingen. Wil je de Amazon dashboard echt beter leren begrijpen, raden we je aan een Amazon Cursus te volgen of een Amazon Expert je te laten helpen. En hoe meer je er op een geven moment mee werkt …des te beter zal je er ook in worden. Wil je meer informatie over de Amazon dashboard, of er echt de tijd voor nemen hier meer over te leren …neem dan contact met ons op en dan helpen we je graag verder!
Reactie plaatsen