Jungle Scout: 13 tips voor het vinden van potentiële Amazon bestsellers
Jungle Scout: 13 tips voor het vinden van potentiële Amazon bestsellers
30 januari 2021 

Jungle Scout: 13 tips voor het vinden van potentiële Amazon bestsellers

Jungle Scout, waar gebruik je deze tool eigenlijk voor? Wanneer jij begint met verkopen op Amazon, is het zaak dat je een aantal zaken goed aanpakt om ook echt succes te behalen. En 1 daarvan is product sourcing …omdat je daarmee de winnende producten eruit kan pikken. Zo verhoog je de kans op meer verkopen en winsten.

En je kan daar ook de nodige tools voor gebruiken, waarvan Jungle Scout een van de meest bekende is.Jungle Scout abonnement

Het team van Jungle Scout bestaat uit experts die de focus leggen hun software zo te maken dat gebruikers ervan hiermee winstgevende producten kunnen vinden. Met het gebruik van deze geavanceerde technologieën zal je veel tijd besparen en enorm veel data kunnen verzamelen, om krachtige productideeën te verifiëren en selecteren zodat je genoeg winst realiseert via de uitgekozen Amazon Marketplace of natuurlijk meerdere.

Je zal er een goede start mee maken, maar ook voor de langere termijn een vruchtbare online onderneming mee opbouwen die uiteindelijk tot consistente en continue inkomsten zullen leiden.

Met de Jungle Scout software kan je overigens ook veel spannende nieuwe productideeën vinden, producten monitoren, zoekwoord inzichten verkrijgen die je kunnen helpen beter te ranken in de zoekresultaten van Amazon, gebruikmaken van de “Supplier Database”, de gebruikerservaring (UX) verbeteren en optimaliseren met “Launch”, verkopen tracken met “Sales Analytics” en nog veel meer …je kan zelfs real-time date inzien en gebruiken.

-> Claim hier 30% korting op Jungle Scount

We willen je er even op wijzen dat het vinden van de beste producten die je kan verkopen op het Amazon platform, een serieus en essentieel onderdeel is van je werkzaamheden. En wanneer je hiervoor geen enkel tool gebruikt zal het echt extreem lastig, of zelfs bijna onmogelijk worden, die “winnende” producten te vinden. Je zal dan namelijk tegen enorm veel issues aanlopen, en ze kosten je ook nog eens veel tijd en geld (gemiste kansen en ook winsten).

Stel je wilt instappen op een trend, maar bent er veel te lang mee bezig om die trend echt goed te analyseren (waarna je besluit het product te gaan verkopen of niet) …wil je er toch op inspringen dan kan het zijn dat die trend alweer voorbij is op het moment dat jij er “klaar” voor bent en dat zijn dus gemiste kansen.

Jungle Scout product researchJungle Scout is hier zeker een goede oplossing voor, niet alleen voor de snelheid, maar ook voor het grondige onderzoek dat je kan verrichten voor producten die je van plan bent te gaan verkopen. Wellicht kom je erachter dat het inderdaad om een sterk product gaat, of juist niet …en dat je een ander productidee moet gebruiken om winstgevend te zijn (en die productideeën kan je dus ook vinden in de Jungle Scout software wat voor tijdwinst en een voorspring op de concurrentie zorgt.

En natuurlijk kost Jungle Scout geld (doch redelijk acceptabel), maar daarvoor krijg je zoveel enorm waardevolle data en zal je de initiële kosten er op de langere termijn dus zeker uithalen. Je wilt namelijk verder kijken dan 1 succesvolle productlancering en het liefst natuurlijk een doorlopend inkomen gaan verdienen dat ook nog eens blijf groeien. Wanneer jij een Amazon FBA verkoper bent en alles serieus wilt aanpakken, zal je dus tools nodig hebben en bij voorkeur die van Jungle Scout om je succeskansen aanzienlijk te vergroten.

Je zal er tijd en geld mee besparen en zorgt voor een flitsende start!

We gaan je hieronder een aantal tips geven, hoe je Jungle Scout kan gebruiken en op welke manier ze je succes beïnvloeden.

Het is een fantastische tool die door (bijna) alle professionele verkopers op Amazon wordt gebruikt, en wordt geloofd om de vele mogelijkheden die er zijn. En daar stop het natuurlijk niet …alles gaat door en dus ook de nieuwe ontwikkelingen, updates en verbeteringen aan de Jungle Scout software. Op die manier helpt het professionele team achter Jungle Scout, ondernemers meer uit hun verkoopactiviteiten te halen …wat dus uiteindelijk zal leiden tot meer verkopen en winsten op de langere termijn.

Laten we eens naar de 13 tips kijken die je gaan helpen alles uit Jungle Scout te halen en om alleen maar de beste producten te vinden.

1. Ontdek productkansen met “Opportunity Finder”

De ge-update Opportunity Finder tool biedt nu diepgaande analyses om kleine bedrijven te helpen een winstgevend marktsegment te ontdekken zodat die zich hierop kunnen storten en florerend zijn. Opportunity Finder maakt het vinden van productkansen een fluitje van een cent. Je kan met de filters en functies snel topproducten vinden en zelfs onderscheiden op “seasonality”.

2. De “Supplier Database” gebruiken voor productideeënJungle Scout database

Met de Supplier Database heb je toegang tot een database die bestaat uit alle wereldwijde leveranciers. Hiermee kunnen ondernemers verschillende leveranciers analyseren door hun volume en verzendingen te bekijken. Indien je specifieke producten op Amazon onderzoekt en de leverancier wilt achterhalen, helpt de Supplier Database je de producten, met productideeën uit je eigen productlijn, te matchen met desbetreffende fabrieken. Indien je jezelf zorgen maakt over het aanbieden van nicheproducten, kan de Supplier Database je ook bij dat aspect helpen. Het laat je fabrieken zien die vergelijkbare producten produceren. Vind binnen enkele seconden een leverancier dankzij de mogelijkheid om te zoeken op ASIN, waardoor je tijd en energie bespaart. Met Supplier Tracker kan je georganiseerd blijven en jouw Supplier Database beheren. Nadat je contact hebt opgenomen met een leverancier en tot een overeenkomst bent gekomen, kan je inkooporders aanmaken met behulp van de Supplier Tracker.

3. Gebruik “Launch” om de klantervaring te optimaliseren

Het “Launch” onderdeel is exclusief ontworpen met de Amazon FBA verkoper in gedachten, om de inkomsten te verhogen en interactie te creëren met klanten. Het verbeteren van de klantervaring en het verhogen van de verkopen is een belangrijk aspect van elk bedrijf. En Launch biedt bedrijfseigenaren promotionele functies, en directe klanten via e-mail (acties) waarmee je extra verkopen kan genereren. Van verkopers die met e-mailcommunicatie voor hun klanten werken, is bekend dat ze meer betrokkenheid tonen, wat leidt tot meer klantrecensies en een hogere klanttevredenheid. Het automatiseren van bepaalde e-mailprocessen, zoals orderbevestiging of verzendupdates, die jouw klanten laten zien dat je om ze geeft, zal goede reviews bevorderen en de kans op minder puike reviews verlagen.

4. Met “Sales Analytics” je strategie evalueren

Jungle Scout tipsEen belangrijk aspect bij het runnen van een bedrijf is de mogelijkheid om gemaakte verkopen bij te houden. Jungle Scout heeft een professionele Sales Analytics tool om bedrijfseigenaren te helpen precies dat in real-time te doen. Het stelt je in staat je strategie te evalueren en je te helpen meer te verdienen.

Je kan zo statistieken bekijken, zoals gegevens over een bepaalde periode, om de juiste inzichten te krijgen en je bedrijfsstrategie te optimaliseren, wanneer het gaat om het genereren van (meer) winst. Je hebt de mogelijkheid om individuele productprestaties in te zien, evenals leveranciersgegevens. Je zal er op een gegeven moment achter komen dat je met vallen en opstaan, en je verkopen continue te blijven optimaliseren, je uiteindelijk de meeste verkopen zal maken op de langere termijn. En met de Sales Analytics tool kan jij je risico minimaliseren en zien wanneer je verkopen bv. pieken of eigenlijk wat te laag zijn. Je zal merken dat bepaalde promoties beter lopen op bepaalde momenten, en op die manier kan je je strategie aanpassen en steeds opnieuw blijven optimaliseren …en dat geldt natuurlijk ook voor het “seasonality” aspect, waarmee je specifieke producten beter zal verkopen in bepaalde seizoenen.

5. Gezonde voorraden met “Inventory Manager”Jungle Scout inventory manager

Het bijhouden van je voorraad is een essentieel onderdeel van jouw bedrijf. En met de Inventory Manager tools kan je zorgeloos alles bijhouden en perfect in goede banen leiden. Je kan er bv. de hoeveelheid voorraad die je straks nog hebt mee inschatten, evenals de beste datums om nieuwe voorraden te bestellen …zodat je nooit zonder komt te zitten en “nee” zal moeten verkopen aan je klanten. En dat komt doordat je in real-time toegang hebt tot je Amazon voorraden, zodat je ter plekke en direct kan bekijken of je voorraden momenteel toereikend zijn. Waardoor je beter en sneller beslissingen kan nemen om voorraden wel (of nog niet) bij te bestellen. Het is zelfs zo geoptimaliseerd dat Inventory Manager kan aangeven op welke datum je precies opnieuw zal moeten bestellen, en hoeveel je er dan van nodig zal hebben. Verder kan je er ook de kosten en opbrengsten mee inzien.

Inventory Manager wordt ook geleverd met andere nuttige tools die je uiterst handig zal vinden, waaronder dagelijkse verkoop. Want die tools helpen je ook te laten zien of er wel of geen voorraad nodig is en of je die dus wel of niet zal moeten bij bestellen.

6. Jungle Scout “Extension” installeren en gebruiken

De “Extension” is een innovatieve webapp-tool ontwikkeld door het team achter Jungle Scout en is een extensie voor je Chrome-webbrowser. Nadat de web-app geïnstalleerd is, kan je naar een product zoeken met behulp van trefwoorden op Amazon. Je ontvangt dan gegevens over die producten. Je kan Google-trends, verkoopgegevens en andere statistieken bekijken over de producten waarnaar je allemaal zoekt. Hoewel de webapp-extensie het beste kan worden gebruikt met Jungle Scout, kan deze ook helemaal op zichzelf effectief worden gebruikt.

7. Het voordeel van naadloze integratie

Terwijl je door een pagina met zoekresultaten bladert, kan je de browserextensie starten en activeren. Met slechts één klik op een knop verzamelt de extensie allemaal gegevens, op basis van de pagina die je bekijkt. Op die manier wordt het browsen zelfs geoptimaliseerd.

8. Historical Analysis

En “AccuSales” is ook geïntegreerd in het platform van de extensie. AccuSales is de krachtige tool van Jungle Scout voor deskundige gegevensanalyse. Met deze tool kan je naadloos productonderzoek uitvoeren doordat je zowel verkoopschattingen en historische verkopen kan bekijken. Hierdoor kan je een meer geavanceerde bedrijfsstrategie ontwikkelen en blijft je georganiseerd.

Jungle Scout aanbieding

9. Kansberekening met de “Opportunity Score” checken

Een uniek en uitgebreid aspect van de extensie-tool is de “Opportunity Score”. De Opportunity Score helpt je bij het kiezen van de perfecte (potentiële) producten om de meeste winst te behalen, en helpt je ook bij het verwijderen van producten die niet bij jouw bedrijf passen. De Opportunity Score is een beoordeling die aan je wordt gegeven over een specifiek onderwerp / product …nadat het systeem rekening heeft gehouden met de vraag, concurrentie en de kwaliteit van de advertentie ervan.

10. Speuren in de “Productdatabase” naar items

Jungle Scout product databaseMet Jungle Scout heb je toegang tot een productdatabase met meer dan 70 miljoen producten. Deze producten komen rechtstreeks uit de Amazon-catalogus. Jungle Scout maakt het eenvoudig om alle productideeën te ordenen en te bekijken volgens jouw specifieke zoekopdracht. Het bedenken van productideeën is niet altijd gemakkelijk en Jungle Scout houdt hier rekening mee. Om die reden bieden ze ondernemers een hulpmiddel om onderzoek te doen naar productideeën. Je beschikt over vooraf ingestelde filters, zodat je potentiële producten gemakkelijker ontdekt en productideeën kan opvragen die bij jouw bedrijf passen. En deze filters omvatten geschatte verkopen, verkooppositie en inkomsten. Je kan ook filteren op verschillende categorieën. Verder kan je met deze filters ook kijken welke producten er aan specifieke behoeftes en wensen zullen voldoen.

Jungle Scout stopt daar echter niet, wanneer het gaat om zoeken in de gigantische productdatabase van Jungle Scout. Ze willen je ook helpen jouw FBA-activiteiten te stroomlijnen. Om deze reden hebben ze ook een in-app FBA-winstcalculator toegevoegd. Zo houdt je eenvoudig de overheadkosten en mogelijke vergoedingen bij om jouw producten goed door te kunnen rekenen.

11. Op verschillende timeframes de “Producttracker” hanterenJungle Scout kortingscode

Indien je in producten en productselectie duikt, biedt Jungle Scout ook een unieke tool aan die bekend staat onder de naam “Product Tracker”. En dat helpt Amazon FBA verkopers om productideeën gedurende een bepaalde periode netjes bij te houden. Je kan zo de positie, verkoop en inkomsten van een product volgen met die Product Tracker. En de mogelijkheid om de statistieken van jouw potentiële nieuwe productideeën te controleren, stelt je in staat een strategie voor succes te ontwikkelen die zijn vruchten zal afwerpen. Met de Product Tracker heb je de mogelijkheid om producten toe te voegen aan die habdige tracker, vanuit de productdatabase en extensie. Hiermee kan je lijsten beheren en weloverwogen zakelijke beslissingen nemen, terwijl je georganiseerd en zelfverzekerd blijft in je verkoopactiviteiten.

12. Zet “Keyword Scout” in om de beste zoekwoorden te vinden

Jungle Scout zoekwoorden onderzoekWanneer je op zoek bent naar de meest effectieve en uitgebreide tool aangaande zoekwoordonderzoek voor de Amazon Marketplace, hoeft je niet verder te zoeken. Want “Keyword Scout” is een professionele tool waarmee je eenvoudig de perfecte zoekwoorden kan vinden door middel van het ophalen van gegevens van Amazon-klanten. Je kan bekijken hoe zoekwoorden presteren, om je te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Hiermee kan je focussen op waarnaar jouw potentiële klanten precies zoeken op Amazon en dat integreren in jouw bedrijfsstrategie. En Keyword Scout heeft ook stappen gemaakt wanneer het gaat om de wereldwijde markt. Indien je doel-zoekwoorden wilt hebben die zijn afgestemd op specifieke regionale markten, heeft Keyword Scout gegevens met betrekking tot het VK, Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje.

13. Een goede inschatting maken met het Niche Hunter onderdeel

“Niche Hunter” is een paar jaar geleden ontwikkeld door het Jungle Scout team, om verkopers op Amazon die een private label verkopen te helpen tijdens hun productonderzoeksfase. En de focus van Niche Hunter is om productonderzoek zo eenvoudig mogelijk te maken.

De Niche Hunter tool is inmiddels samengevoegd met Opportunity Finder.

Jungle Scout heeft onlangs nieuwe en innovatieve functies uitgebracht . Naast deze functies komt de implementatie van hun bijgewerkte prijsmodel met een Basic-, Suite- en Professional-abonnement (respectievelijk zijn die kosten daarvan 19 dollar per maand, 49 dollar per maand en 84 dollar per maand.

Jungle Scout is gemaakt met het oog op het implementeren van efficiënte en praktische oplossingen voor Amazon FBA verkopers. Een team van toegewijde ontwikkelaars werkt constant aan het stroomlijnen van processen, het creëren van efficiënte tools en het bevorderen van de groei van bedrijven. Ze leggen de nadruk op het bieden van nauwkeurige hulpmiddelen voor productonderzoek om op die manier Amazon FBA verkopers te laten accelereren. Ze schatten de gemiddelde maandelijkse verkoop in met een unieke professionele tool die bekend staat onder de naam AccuSales. En AccuSales maakt gebruik van strategische technologie die eigendom is van en ontwikkeld wordt door Jungle Scout, en die wordt gebruikt door meer dan 200.000 Amazon verkopers over de hele wereld.Jungle Scout accuraat

AccuSales stelt Jungle Scout in staat om verkopers de meest nauwkeurige verkoopschattingen te sturen, middels extreem verschillende belangrijke componenten. Jungle Scout heeft de mogelijkheid om dagelijks 500 miljoen datapunten te verwerken. Het verwerken van deze gegevens is een grote prestatie van Jungle Scout en laat zien hoe omvangrijk alles is, en ook natuurlijk waar het merendeel van de abonnementskosten naartoe gaat. Verder is die verwerkingskracht nodig om AccuSales effectief te laten werken.

En voor zo’n megatool is er natuurlijk ook een team nodig die extreme skills hebben de boel goed te runnen. Jungle Scout is de thuisbasis van een toegewijd team van professionals met achtergronden in engineering, machine-learning en data-analyse. En door deze combinatie van vaardigheden kunnen onbewerkte gegevens worden omgezet in nauwkeurige schattingen. Het team heeft specifieke algoritmen ontwikkeld om deze gegevens te meten en helemaal tot in perfectie te analyseren.

En doordat die zeer accurate data aangeleverd kan worden zullen er natuurlijk ook met enige regelmaat updates plaatsvinden. Updates zorgen ervoor dat totale geschatte verkopen, gegevensmetingen en trends nauwkeurig blijven. De combinatie van deze toewijding, geavanceerde aangepaste systemen en echte verkoopgegevens stuwt Jungle Scout naar de top wanneer het gaat om Amazon productonderzoek-tools.

Jungle Scout vs Helium 10Wanneer het gaat om productonderzoek-tools en effectieve zakelijke oplossingen, is er geen vergelijkbare tool op de markt die hetzelfde voor elkaar krijgt wat Jungle Scout realiseert.

Jungle Scout is een investering in jouw financiële toekomst en die van jouw bedrijf. En het voordeel is ook dat je het gratis kan uitproberen, voor wanneer jij denkt dat het misschien toch niet helemaal is wat je zoekt. In de praktijk is het echter een van de allerbeste tools die je maar kan gebruiken, om nog meer uit je verkoopactiviteiten te halen op Amazon.

Indien je op zoek bent naar een meer budgetvriendelijke optie, of een manier om de services van Jungle Scout te testen, is de Chrome-extensie een uitstekende optie. Je kan deze extensie op 2 verschillende manieren gebruiken: Pro en Lite. Hoewel Pro uitgebreide services biedt en de meest populaire optie is, heb je nog steeds de keuze om te profiteren van en toegang te hebben tot waardevolle tools wanneer je de Lite-optie selecteert.

Jungle Scout biedt state-of-the-art technologie in de vorm van AccuSales. Want met deze speciale en innovatieve tool kunnen bedrijven de verkoop nauwkeurig meten en hun bedrijf effectiever beheren. De nauwkeurigheid die het team van Jungle Scout biedt, is ongeëvenaard in de branche. Het is heel gemakkelijk te gebruiken.

Jungle Scout biedt een gratis proefperiode van 7 dagen aan voor alle nieuwe gebruikers, zodat consumenten middelen en tools kunnen testen voordat ze echt iets kopen. Dit is meer dan genoeg tijd om wat markt- en productonderzoek te doen. Zelfs wanneer je Jungle Scout eenmaal toch hebt gekocht, heb je 14 dagen de tijd om je geld terug te krijgen, wanneer je besluit dat het niet voor jou werkt.Voordelen Jungle Scout

De prijsstructuur die Jungle Scout biedt, werkt op een volume-gerelateerd metriek systeem om het betaalbaar te maken voor alle gebruikers, vooral voor degenen die nieuw zijn met de tool. Er zijn ook verschillende prijspunten voor de browserextensie, waardoor verkopers met elk budget ervan kunnen profiteren.

Jungle Scout stroomlijnt effectief het proces van productontdekking en -beheer in een eenvoudige interface die organisatie en groei bevordert. Het bedenken van productideeën kan soms lastig en uitdagend zijn. Jungle Scout maakt het proces eenvoudig door gebruikers toegang te geven tot filters en organisatorische tools om productontdekking en idee-ontwikkeling te maximaliseren. Hun productdatabase bestaat uit meer dan 70 miljoen Amazon-producten.

De klantervaring is een van de belangrijkste aspecten voor elke Amazon verkoper en Jungle Scout helpt je ook daarbij. Met hun krachtige Launch tool kan je via Jungle Scout reclame maken voor en contact maken met klanten. Je kan geautomatiseerde e-mailprocessen voor jouw klanten stroomlijnen en opzetten. En deze geautomatiseerde processen omvatten orderbevestiging en verzendupdates. Wat je zeker zal helpen bij het verbeteren van jouw merkimago en klantervaring. En weet je niet zeker hoe je Jungle Scout het beste kan gebruiken? Geen probleem, ze hebben een speciale trainingspagina om al je vragen te beantwoorden en uitgebreide trainingsvideo’s om je door de functies te loodsen.

Nadelen Jungle ScoutWanneer het op Jungle Scout aankomt, zijn er zeer beperkte nadelen. Sommige nadelen die je kan tegenkomen bij het gebruik van Jungle Scout zijn onbekendheid met processen of terminologie, of bv. prijspunten. Op de website van Jungle Scout beschrijven ze elk afzonderlijk proces dat je kan gebruiken om jouw bedrijf te verbeteren. Er zal in detail worden beschreven wat er voor je wordt gedaan en welke dingen je de beste resultaten zullen geven. Indien je niet zeker bent van bepaalde processen of terminologie, kan het handig zijn om contact op te nemen met de klantenondersteuning.

De verschillende prijspunten (abonnementen) kunnen een ander nadeel zijn die je tegenkomt na onderzoek wat Jungle Scout voor je kan doen. Jungle Scout is eigenlijk heel voordelig voor degenen die net een Amazon FBA business zijn begonnen, omdat hun prijspunten rechtstreeks verband houden met het volume dat je momenteel verkoopt. Wanneer je een kleiner aantal producten verkoopt, is jouw vergoeding die maand lager dan voor iemand die meer verkoopt. En dat helpt om de prijspunten in evenwicht te houden, zodat ze over de hele linie redelijk gelijk kunnen blijven in verhouding tot hoeveel een verkoper ook echt aan items slijt. Hoewel je misschien denkt dat een prijspunt nogal hoog ligt, denk dan ook eens aan alle voordelen die het je zal bieden …en ook wat het doet met je verkopen (om nog maar niet eens te praten over de kosten die Jungle Scout maakt om zulke gigantische dataprocessen te faciliteren).

We hebben je nu even laten zien wat Jungle Scout eigenlijk is, en hoe je met onze tips het beste uit deze geweldige tool kan halen. Je moet niet denken dat er geen of weinig onderzoek voor nodig is om succesvol te zijn met producten, want hier slaan veel beginnende verkopers nog TE vaak de plank volledig mis. En lukt het wel iemand met karig onderzoek, is dat absoluut een uitzondering op de bekende regel …elke succesvolle ondernemer die op Amazon producten verkoopt maakt namelijk gebruik van de nodige tools (en de kosten ervan worden hierbij simpelweg voor lief genomen).

En Jungle Scout is behoorlijk populair …tevens een van de bekendste op de markt. Ze hebben al een behoorlijke staat van dienst, wat je dus extra zekerheid geeft op het moment dat jij deze tool ook wilt gebruiken.

Je krijg feitelijk in 1 keer bergen opties tot je beschikking die alles uit je verkopen te halen en torenhoog helpt groeien. Op dat gebied is het een vrij unieke tool en zeker wanneer je kijkt wat je allemaal voor de kosten die je betaalt krijgt …zo kan je echt zeer nauwkeurig en doelgericht te werk gaan.

Er zijn natuurlijk nog meer tools op de markt, maar wij adviseren zeker om Jungle Scout serieus in overweging te nemen.

Want de kans is namelijk heel groot dat je er absoluut geen spijt van zal krijgen …succes!

Jungle Scout korting

Over de schrijver
Hallo, Ik ben bas. Ondernemer op Slippers is de beste samenvatting van mij! Ik reis samen met mijn familie de wereld rond terwijl de business doordraait! Eigenaar van DisQounts International BV. Toonaangevend in FMCG (Fast moving Consumer Goods) en winnaar van het snelst groeiende crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! En natuurlijk Plazatalk, een platform waarin wij (startende) ondernemers helpen succesvol te verkopen via Marketplaces zoals bol.com en Amazon! Ik probeer over interessante onderwerpen blogs te schrijven. Mocht je leuke / interessante onderwerpen weten waarover we kunnen schrijven, laat dan een reactie achter onder deze blog. Veel leesplezier!
Reactie plaatsen