Wat is Hedera (HBAR)? Ontdek hier alles!
Wat is Hedera (HBAR)? Ontdek hier alles!
06 april 2023 
in Crypto

Wat is Hedera (HBAR)? Ontdek hier alles!

Hedera Hashgraph is een openbaar cryptonetwerk dat dient als een platform waar iedereen transacties kan uitvoeren en gedecentraliseerde applicaties kan maken. Het netwerk stelt elke organisatie, of het nu een start-up of een multinational is, in staat om schaalbare gedecentraliseerde applicaties (dApps) te bouwen en te implementeren.

In dit artikel leer je: 

  • Wat is Hedera (HBAR)?
  • Hoe werkt Hedera (HBAR)?
  • Info over native HBAR-tokens
  • Uitvinder van Hedera (HBAR)

Wat is Hedera (HBAR)?

Hedera maakt schaalbaarheid mogelijk voor dApps door 10.000 tps (transactions per second) te leveren, transacties in minder dan 5 seconden te voltooien, vaste lage transactiekosten (minder dan $ 0.01 dollarcent) en een laag energieverbruik. Het hashgraph-consensusalgoritme maakt dit mogelijk als een consensusalgoritme dat zonder toestemming netwerkuitval voorkomt.

Tegenwoordig worden nodes beheerd door leden van de Hedera Governing Council, waaronder Google, LG, Ubisoft en meer. In de toekomst kunnen knooppunten door iedereen in het openbaar worden beheerd om de werking hiervan in de loop van de tijd te schalen.

Samengevat: 

  • Hedera Hashgraph is een smart-contract bedrijfsplatform dat zichzelf presenteert als een sneller en veiliger alternatief voor blockchains.
  • Het vermijdt proof-of-work (PoW) mining door gebruik te maken van een unieke proof-of-stake-technologie genaamd "Directed Acyclic Graph".
  • HBAR is de native cryptocurrency die netwerkfunctionaliteit, transactie finaliteit en andere bewerkingen mogelijk maakt.
  • Hedera Hashgraph realiseert meer dan 10.000 transacties per seconde (tps) met behulp van zijn vernieuwende model.

Een interessant project om te volgen, gebruiken en mogelijk je investering waard.

Hoe werkt Hedera (HBAR)?

hbar

Hedera Hashgraph gebruikt zijn eigen unieke proof-of-stake (PoS) consensusmechanisme, bekend als Hashgraph-consensus, om zijn netwerk veilig te houden.

Concreet maakt het mechanisme gebruik van een roterende bestuursraad die bestaat uit tientallen organisaties die zich uitstrekken over 11 sectoren. In februari 2020 nam HBAR Google aan boord van de raad van bestuur, het grootste partnerschap ooit. Google heeft nu een Hedera-netwerkknooppunt en neemt deel aan het beheer van het netwerk.

In 2021 bestond de raad van Hedera Hashgraph uit 19 multinationale ondernemingen. Deze knooppunten bereiken consensus via een proces dat "gossip" wordt genoemd en dat in feite notities over de transactiegeschiedenis van het netwerk vergelijkt.

Terwijl het proces zich ontvouwt, selecteren knooppunten verschillende "beroemde getuigen", die elk een gebeurtenis of transactie zijn. Hun bekendheid ontstaat doordat de informatie vroeg in het proces naar andere knooppunten wordt gecommuniceerd. Daarna vergelijken de beroemde getuigen "gossip" die wordt doorgegeven aan de meerderheid van de knooppunten.

Het doel van dit proces is om voorspellend betrouwbaar te zijn kijkend naar een sterk finalepunt.

De beveiligingsconfiguratie van het bedrijf is ook gericht op het waarborgen van "asynchrone" Byzantijnse fouttolerantie (ABFT). Dit betekent dat het zowel de timing als de volgorde van een reeks transacties kan garanderen, zelfs als er gedeeltelijk verloren of vertraagde gegevens zijn. Wat natuurlijk ook een goed extra punt is.

Uitvinder van Hedera (HBAR)

Hedera Hashgraph is gemaakt door Leemon Baird, een computerwetenschapper, en Mance Harmon, een technologiemanager ...samen vormden Baird en Harmon in 2015 een bedrijf genaamd Swirlds.

Swirlds richtte op zijn beurt een entiteit op genaamd Hedera, die werd omgedoopt tot Hedera Hashgraph, om een live netwerk, Hedera, te ontwikkelen en te besturen met behulp van zijn technologie.

Sinds 2018 heeft Hedera Hashgraph $ 124 miljoen opgehaald uit de verkoop van zijn HBAR-cryptovaluta via een eenvoudige overeenkomst voor het aanbieden van toekomstige tokens (SAFT).

Gelanceerd als een particulier netwerk, is Hedera Hashgraph van plan geleidelijk meer entiteiten toe te staan zich bij het netwerk aan te sluiten totdat het uiteindelijk op een later tijdstip openbaar zal worden gemaakt.

Conclusie

Hedera Hashgraph wordt vaak een "derde generatie" DLT-netwerk (Distributed Ledger Technology) genoemd, voortbouwend op de prestaties van netwerken van eerdere generaties, zoals Bitcoin en Ethereum.

Dit wijst erop dat Hedera vanaf de grond af is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van nieuwe en bestaande applicaties die op grote schaal werken.

Het enterprise-grade technologie en governance die door de hashgraph en de Hedera Governing Council worden geboden, blijken populair bij projecten van elke omvang en Hedera maakt haar slogan "The Trust Layer of the Internet" waar.

Laten we de ontwikkelingen blijven volgen rondom HBAR!


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen