Gratis verkopen op Amazon
Gratis verkopen op Amazon

Je kunt meteen beginnen met verkopen op Amazon zonder je portemonnee open te breken als je de instructies in dit artikel volgt.

Je kunt dan wat meer gaan investeren in je bedrijf nadat je beter begrijpt hoe Amazon werkt.

Laten we eens kijken naar verschillende gratis manieren voor u om te beginnen met verkopen op Amazon.

Hoe gratis te verkopen op Amazon (in vier eenvoudige stappen)

Volg gewoon deze vier eenvoudige stappen om te beginnen met verkopen op Amazon:

 1. Zoek naar een gratis item dat je kunt verkopen. Je hebt waarschijnlijk een heleboel items rond je huis liggen die stof vergaren als je op mij lijkt. Waarom zet je die niet op Amazon?
 2. Krijg een Amazon account voor niets. Je hoeft niets te betalen om je te registreren als onafhankelijke verkoper op Amazon. Een beetje informatie aan Amazon geven is alles wat nodig is om gebruik te kunnen maken van de diensten van Amazon.
 3. Gratis productvermelding is beschikbaar op Amazon. Meer dan 300 miljoen goederen zijn opgenomen in de Amazon.com product database. Het is zeer waarschijnlijk dat wat u wilt verkopen al op de markt is. Als dat zo is, hoeft u alleen maar uw naam toe te voegen aan de lijst van verkopers die het artikel al verkopen.
 4. Zodra het artikel is verkocht, verzendt u het. Alles wat je nog moet doen is het artikel naar de klant sturen zodra de verkoop op Amazon is afgerond.

Verkopen op Amazon is het duur?

Hoewel het duur kan zijn om op Amazon te verkopen, is het haalbaar om het gratis te doen (of, minder dan je zou verwachten).

Uit een onderzoek onder meer dan 4.000 Amazon-verkopers bleek dat degenen die met minder geld begonnen uiteindelijk succes hadden.

 • 17% van de verkopers op Amazon begon met $500 of minder.
 • 32% van de verkopers begonnen hun Amazon verkoop met slechts $1.000 of minder.

Als het gaat om wat zij hebben gedaan als resultaat van hun succes op Amazon, hebben kleine verkopers veel te vertellen. Ze hebben tot nu toe bereikt:

 • "Enorme pensioenfondsen, afbetaald huis, contante aankopen van auto's, en eersteklas reizen."
 • "Totdat mijn jongste naar de kleuterschool ging, kon ik thuisblijven bij mijn kinderen."
 • "In 2018 stop ik met fulltime werken. mijn inkomen met drie keer."

Daarom moet je je bij het starten richten op twee belangrijke kosten: vergoedingen en de prijs van je goederen.

Welke vergoedingen rekent Amazon?

Je moet je zorgen maken over de volgende twee kosten:

 • Amazon ontvangt geld van verwijzingsbetalingen, die gewoonlijk ongeveer 15% van de aankoopprijs bedragen.
 • Als u geen professionele verkoper bent, moet u een vast bedrag van $0,99 betalen voor elk item dat u verkoopt; dit staat bekend als individuele kosten per item.

Beide kosten worden na de transactie in mindering gebracht. Je hoeft ze dus niet vooraf contant te betalen.

Andere Amazon-kosten zijn van toepassing, maar zolang je begint als individuele verkoper, of als verkoper die minder dan 40 goederen per maand verkoopt, hoef je je daar nog geen zorgen over te maken.

Een gratis artikel vinden om op Amazon te verkopenEen gratis artikel vinden om op Amazon te verkopen

Als je net begint en je je zorgen maakt over het laag houden van de prijzen, is het aan te raden om gebruikte spullen in je huis te verkopen.

Je kunt een aantal fantastische dingen rond je huis vinden, zoals gebruikte boeken, keukengerei, speelgoed of iets dergelijks. Je kunt deze dingen snel aanbieden op Amazon, en als ze goed bevallen, kunnen ze vrijwel meteen verkocht worden.

Je zou zelfs je eigen goederen kunnen maken als alternatief. Overweeg Amazon Handmade en/of Merch by Amazon als je getalenteerd bent in ontwerp en vakmanschap.

Je productkosten bij handgemaakt worden bepaald door de materialen die je gebruikt om je artikelen te maken. Er zijn geen kosten vooraf met Merch, behalve je tijd.

Hoe kunt u bepalen of uw product succesvol zal zijn op Amazon?

U moet er zeker van zijn dat uw product zal verkopen voordat u het op Amazon plaatst. Gelukkig biedt Amazon u een middel om als het ware "de toekomst te voorspellen". Als volgt:

1. Controleer de Best Sellers Rank voor het item (BSR).

De Best Sellers Rank is een unieke waardering die Amazon aan bijna elk product in zijn database geeft. Elke categorie waarin een product is opgenomen heeft een BSR.

Bovendien verkoopt een product beter als zijn BSR lager is. Vergelijkend gesproken, een product met een BSR van #1 zal waarschijnlijk duizenden eenheden per maand verkopen in tegenstelling tot een product met een BSR van #300.000, die slechts een paar eenheden kan verkopen tijdens dezelfde periode.

Zorg ervoor dat je de BSR van het product opzoekt wanneer je je producten inkoopt en op de lijst zet. Dit kun je vinden in het gedeelte Beschrijving van de pagina met het product. U kunt uw product aan de lijst toevoegen om te proberen het te verkopen als de prijs laag (of goed) is.

2. Schat uw verkoop.

Gebruik de gratis Amazon Sales Estimator om de BSR van het product in te voeren om het geschatte maandelijkse verkoopvolume te bepalen.

3. Voorspel hoe snel uw goederen zullen verkopen.

Deel gewoon het gemiddelde aantal maandelijkse verkopen door 30 zodra u op de hoogte bent van de BSR voor uw product en het gemiddelde aantal maandelijkse verkopen dat het genereert.

De uitkomst is hoeveel keer per dag dat bepaalde product op Amazon wordt verkocht.

Bijgevolg, als u een product verkoopt dat 10 eenheden per dag verkoopt (of 300 per maand), is er een goede kans dat het de dag nadat u het op de lijst heeft gezet, wordt verkocht.

Hoe meld ik mij gratis aan voor een Amazon account?

Als je de keuze hebt tussen een individuele verkopersaccount en een professionele verkopersaccount, kies dan voor de laatste.

Als je een professionele verkopersaccount kiest, betaal je 39,99 dollar abonnementsgeld. Ik heb echter geen abonnement, omdat ik een onafhankelijke verkoper ben.

Hoe een product gratis op Amazon vermelden (in drie eenvoudige stappen)?

Zoals al werd vastgesteld, heeft Amazon praktisch alles wat je je maar kunt voorstellen.

De vermelding van een bestaand product vinden is alles wat nodig is om een product op Amazon te plaatsen, tenzij je een gloednieuw artikel verkoopt dat nog nooit eerder is gezien, zoals een handgemaakt artikel of een door jou geproduceerd product.

De snelste manier om dit te bereiken is door gewoon Amazon te bezoeken zoals je zou doen als je aan het kopen was.

1. Zoek de Amazon pagina van het product.

Typ het product dat u wilt verkopen in de zoekbalk. U hebt de mogelijkheid om een productbeschrijving te geven of de UPC van het artikel (of ISBN als het een boek is) in te voeren. Het kan nodig zijn om door de zoekresultaten te navigeren om het precieze item te vinden dat je wilt vermelden.

2. Selecteer de link "Verkopen op Amazon".

Zodra je het gewenste item hebt gevonden, klik je op de grijze knop "Verkopen op Amazon" die direct onder het "Koopvak" van het product aan de rechterkant van het scherm verschijnt.

3. Vul de details over je product in.

Amazon vraagt je om de volgende details over je product wanneer je op de knop klikt:

Conditie is Nieuw als je een gloednieuw item verkoopt. Beoordeel anders de conditie van het tweedehands item dat je verkoopt aan de hand van de conditie aanbevelingen van Amazon.

 • Prijs: Naar alle waarschijnlijkheid wil je de laagst mogelijke prijs geven, tenzij je goed in betere staat is dan de andere genoemde. Amazon biedt u vaak een prijsaanbeveling waardoor uw prijs de laagste zou zijn.
 • Hoeveelheid: Hoeveel producten heb je beschikbaar voor aankoop?
 • Wijze van uitvoering: Wanneer het product wordt verkocht, hoe gaat u het dan aan de klant leveren? Er zijn twee methoden om dit te doen, die we hieronder zullen schetsen.

Klik vervolgens op "Opslaan en voltooien". Gewoonlijk duurt het twee uur voordat uw goederen op de pagina met productvermeldingen verschijnen.

Nadat een product op Amazon is verkocht, hoe verzend/voltooi ik bestellingen?Nadat een product op Amazon is verkocht, hoe verzendvoltooi ik bestellingen

Oké, je hebt een product verkocht. Wat nu? Tijd om te verzenden.

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om de kosten te drukken, zelfs als Amazon niet bepaald "gratis verzendt".

Het volgende advies:

1. Maak gebruik van je bestaande verpakkingsmaterialen

Als je op mij lijkt, heb je ongetwijfeld een heleboel dozen staan, misschien zelfs wel van Amazon! Gebruik de dozen en eventuele andere verpakkingsmaterialen, zoals versnipperd papier, luchtkussens of verpakkingspinda's, die bij de zending zaten. Controleer gewoon of de dozen in goede staat zijn en geen verouderde etiketten hebben.

2. Breng compacte, lichte artikelen op de markt

Uw verzendkosten worden lager naarmate de goederen die u verkoopt compacter zijn. Artikelen zoals boeken en mediaproducten zijn hier een goed voorbeeld van. Een boek dat minder dan een pond weegt, kan worden verzonden voor iets meer dan drie dollar met USPS Media Mail.

3. Maak gebruik van het Fulfillment by Amazon (FBA) systeem op Amazon.

U weet misschien niet dat Amazon uw goederen namens u opslaat en verzendt nadat ze zijn verkocht. Dit wordt uitgevoerd door Amazon als onderdeel van hun Fulfillment by Amazon (FBA) service.

Bovendien kost het voor Amazon meestal minder dan wanneer je het zelf zou doen.

Bovendien haalt Amazon de leveringskosten uit je betalingen alsof het een vergoeding is. Op deze manier kunt u voorkomen dat u uit eigen zak moet betalen voor het vervoer van de goederen die u verkoopt.

U hoeft alleen uw spullen naar Amazon te verzenden; Amazon zorgt voor de rest.

Over de schrijver
Hallo, Ik ben bas. Ondernemer op Slippers is de beste samenvatting van mij! Ik reis samen met mijn familie de wereld rond terwijl de business doordraait!Eigenaar van DisQounts International BV. Toonaangevend in FMCG (Fast moving Consumer Goods) en winnaar van het snelst groeiende crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! En natuurlijk Plazatalk, een platform waarin wij (startende) ondernemers helpen succesvol te verkopen via Marketplaces zoals bol.com en Amazon! Ik probeer over interessante onderwerpen blogs te schrijven. Mocht je leuke / interessante onderwerpen weten waarover we kunnen schrijven, laat dan een reactie achter onder deze blog. Veel leesplezier!
Reactie plaatsen