7 feitjes over Amazon Prime Day die je niet mag missen
7 feitjes over Amazon Prime Day die je niet mag missen
21 juni 2021 

7 feitjes over Amazon Prime Day die je niet mag missen

Amazon is erin geslaagd een event uit te vinden die wedijvert met Black Friday en Cyber ​​Monday en exclusief is voor haar shoppers. Prime Day is een begrip geworden met een jaarlijks winkelevenement waar zowel verkopers en kopers op Amazon elk jaar naar uitkijken.

In dit artikel delen we 7 leuke feitjes over Amazon Prime Day …1 voor elk jaar dat het evenement is gehouden. We hebben overigens nog veel mee informatie over verkopen op Amazon en Amazon Prime day op onze website staan, check ook die artikelen om er een slaatje uit te slaan.

Amazon Prime Day is een van de meest populaire verkoopevenementen van het jaar. Het begon in juli 2015 met een 24-uursevenement om het 20-jarig jubileum van het bedrijf te vieren, en is sindsdien veranderd in een jaarlijkse tweedaagse aangelegenheid waarin Amazon gedurende die volledige 48 uur grote kortingen biedt op al haar productcategorieën. Bovendien zijn er een aantal Amazon Lightning Deals die voor een (zeer) beperkte tijd beschikbaar zijn. Er zijn ook pre-Prime Day- en post-Prime Day-deals in de weken voor en na de verkoop.

Maar om te profiteren van de kortingen, moet je een Amazon Prime-lid zijn. Na een gratis proefperiode van 30 dagen kost het lidmaatschap $ 13 per maand. Dat is een behoorlijk goede prijs wanneer je vaak online winkelt en profiteert van de gratis verzending en andere voordelen het hele jaar door. Indien je nog geen lid bent, is het een aanrader je daarin te verdiepen en wanneer het jou aanstaat gelijk lid te worden van Amazon Prime.

Amazon Prime day 2021Amazon heeft officieel aangekondigd dat Amazon Prime Day 2021 zal plaatsvinden van maandag 21 juni om 12.00 uur PDT tot dinsdag 22 juni 23.59 uur PDT. Net zoals de afgelopen jaren betekent dit dat je precies 48 uur hebt om te profiteren van de extreme kortingen op de hele site.

Het is altijd slim om naar de berichtgeving van Amazon zelf te kijken, want er zijn altijd veel geruchten rond dit speciale event …die niet altijd blijken te kloppen.

In de afgelopen jaren heeft Amazon haar Prime Day-deals om middernacht PDT op de eerste dag van de verkoop vrijgegeven, wat zich vertaalt naar 3 uur EDT. Vanaf dat moment zijn veel van de kortingen doorgaans beschikbaar tot middernacht PDT op de tweede dag van de verkoop, met uitzondering van Lightning Deals die meestal maar een paar uur geldig zijn. Zolang je je hebt aangemeld voor Amazon Prime, kun je Prime Day-deals kopen en krijg je gratis verzending voor elke bestelling die je doet tijdens het 48-uursvenster (zoals gewoonlijk).

Prime Day is een verkoopevent voor de hele site, dus je kunt deals verwachten in alle productcategorieën van Amazon, waaronder technology, fashion, beauty en home. Maar verder is er geen manier om precies te weten wat er te koop zal zijn, totdat Prime Day daadwerkelijk begint. Dat gezegd hebbende, kunnen we enkele voorspellingen doen op basis van wat we in voorgaande jaren hebben gezien.

Het is veilig om te zeggen dat er enorme kortingen zullen zijn op Amazon-apparaten, zoals de Echo Dot, die soms wel 40% korting hebben tijdens Prime Day. Het event biedt meestal ook geweldige aanbiedingen voor robotstofzuigers , koptelefoons en keukenapparatuur . Het is ook een goed moment om huishoudelijke artikelen en schoonheidsproducten in te slaan die we met grote korting verwachten te vinden. Er zijn al verhalen van bv. L’Oréal dat beauty- en haarverzorgingsproducten van merken zoals Biolage , Mizani en Pureology tot 40% korting krijgen.

Technisch gezien zijn de officiële Amazon Prime Day-deals degene die te vinden zijn op de Amazon-site tijdens de 48-uursverkoop. Dat gezegd hebbende, aangezien Prime Day in populariteit is gegroeid, zijn veel retailers in dezelfde periode begonnen met concurrerende verkopen. Wanneer dit jaar enigszins lijkt op het afgelopen paar, kan je prijsverlagingen van Walmart , Best Buy en Target verwachten rond de tijd dat Prime Day-deals vallen, evenals een hele reeks andere.

Ok …laten we nu eens kijken naar wat leuke feitjes over Amazon Prime Day, check ze hieronder.

1. Amazon Prime Day start in 2015

Het is moeilijk te geloven dat Prime Day zo recent is opgericht, gezien hoe populair en bekend het tegenwoordig is. De eerste Prime Day vond plaats op 15 juli 2015, in hetzelfde jaar dat Amazon 20 jaar oud werd. Het evenement was meteen een succes, aangezien er meer items werden verkocht op de inaugurele Prime Day dan tijdens Black Friday 2014.

2. In 2016 zagen kleine bedrijven verkopen stijgen

Amazon-exclusieve apparaten waren enorm populair tijdens Prime Day 2016, omdat het de grootste dag ooit was voor meerdere Amazon-apparaten, waaronder Fire TV, Fire-tables, Alexa-apparaten en Kindle-e-readers. Maar terwijl Amazon veel succes had met het verkopen van haar eigen producten tijdens de tweede Prime Day, hadden kleine bedrijven en externe verkopers ook veel succes. Externe verkopers zagen hun bestellingen bijna verdrievoudigen ten opzichte van dezelfde dag in 2015.

3. Amazon’s Echo Dot won de dag in 2017

Prime Day 2017 was de eerste die langer dan 24 uur duurde en begon op 11 juli en duurde 30 uur. Het aantal Prime-leden dat een aankoop deed op Prime Day 2017, groeide met meer dan 50% ten opzichte van Prime Day 2016. Het meest populaire product dat tijdens dit evenement werd verkocht, was de Echo Dot, die het best verkochte product werd bij alle fabrikanten en alle categorieën op Amazon wereldwijd.

4. In 2018 werden wereldwijd meer dan 100 miljoen producten verkocht

De vraag naar deals en de populariteit van het evenement brachten Amazon ertoe om Prime Day 2018 tot 36 uur te verhogen. Kleine en middelgrote bedrijven op Amazon waren goed voor meer dan 1,5 miljard dollar aan omzet tijdens Prime Day in 2018, aangezien Prime-leden over de hele wereld meer dan 100 miljoen producten kochten. De Instant Pot 6 Quart 7-in-1 snelkookpan voor meerdere doeleinden was bijzonder populair met meer dan 300.000 verkochte eenheden.

5. Prime Day uitgebreid tot twee dagen in 2019

Prime Day in 2019 begon op maandag 15 juli en duurde 48 uur. De twee dagen van Prime Day overtroffen de verkoop van de vorige Black Friday en Cyber ​​Monday samen. Prime-leden over de hele wereld kochten maar liefst 175 miljoen items over de tweedaagse periode, terwijl 18 verschillende landen aan het evenement deelnamen. We moeten die cijfers enigszins in perspectief plaatsen, met hoe belangrijk de voorbereiding op Amazon Prime Day is voor Amazon sellers.

6. Online shoppers ondersteunden kleine bedrijven groots in 2020

En ook in 2020 is er enorm veel verkocht op Amazon, waar mede ook weer een hoop (kleine) bedrijven van hebben geprofiteerd. Amazon Prime Day lijkt wel steeds populairder te worden en steeds meer klanten leren het elk jaar opnieuw terugkerende event kennen en spelen daarop in. Het wordt dus steeds interessanter voor Amazon sellers. Indien je er ook aan wilt deelnemen, is een goede voorbereiden echter wel een must. Zo haal je namelijk alles uit Amazon Prime Day.

7. Zorg dat je klaar bent voor Amazon Prime Day 2021

Wil je er meer over leren en ook goed voorbereid zijn voor het aankomende special event in 2021 van Amazon …lees dan hier verder over Prime Day

Over de schrijver
Hi Plazatalker, hopelijk vond je het blog artikel interessant en heb je er iets van op kunnen steken! Wil je met mij in contact komen? Mijn emailadres is: Marciano@plazatalk.nl
Reactie plaatsen