Live Fantom (FTM) koers: actueel en historisch!
Live Fantom (FTM) koers: actueel en historisch!
13 april 2023 
in Crypto

Live Fantom (FTM) koers: actueel en historisch!

De cryptocurrency-space kan soms behoorlijk fluctueren ...wat je hier zult vinden is de actuele Fantom koers, maar ook historische resultaten samen met informatie over FTM.

In dit artikel vind je: 

  • Live Fantom (FTM) koers
  • Historische Fantom (FTM) prijsdata
  • Voorspellingen voor Fantom (FTM)
  • Conclusie

Live Fantom (FTM) koers

Hieronder vind je de Fantom (FTM) koers, links het verschil in percentage en rechtsboven de prijs.


Wat is Fantom (FTM)?

Fantom is een open-source, gedecentraliseerd, zeer schaalbaar platform voor het creëren van digitale activa (bv. cryptocurrencies) en slimme contracten. Met die programma's kunnen blockchains geavanceerdere transacties uitvoeren dan simpelweg cryptocurrency van de ene persoon naar de andere sturen. Fantom biedt op zijn beurt gemakkelijker te integreren oplossingen voor het ontwikkelen van slimme contracten en biedt zo een alternatief voor Ethereum (ETH).

Wat zijn de belangrijkste toepassingen van smart contracts?

Ze zijn cruciaal voor gedecentraliseerde financiering (DeFi), financiële diensten die geen centraal bestuursorgaan nodig hebben. Ontwikkelaars kunnen gedecentraliseerde apps (dApps) maken die op DeFi-platforms draaien door slimme contracten te gebruiken.

Je kunt ook het eigendom van "Non Fungibele Tokens" (NFT's) vaststellen via slimme contracten.

Ethereum was de eerste cryptocurrency die slimme contracten implementeerde, en de meeste gedecentraliseerde applicaties zijn op zijn platform gebouwd.

Het kampt echter met verschillende "doorloop" issues, die hebben geleid tot storingen en hoge transactiekosten. Hierdoor zijn er meerdere alternatieven ontstaan met snellere transactieverwerking tegen een lagere prijs. Fantom is een van de meest succesvolle van die alternatieven.

Uitvinder van Fantom (FTM)

Fantom (FTM) is een ambitieus project dat sinds de lancering in 2018 de digitale economie opschudt. Onder leiding van CEO en Chief Strategy Officer, Byung Il Choi en Ahn Byung Ik, is dit powerhouseteam van ingenieurs en ondernemers uit de hele wereld samengekomen om een revolutie teweeg te brengen in betalingen. Met hun innovatieve Distributed Ledger Technology (DLT) platform ...en dat alles terwijl het onderweg veilig blijft.

Historische Fantom (FTM) prijsdata

De historische prijs van Fantom (FTM) is nogal volatiel geweest. Sinds de lancering in 2018 heeft de munt zowel monumentale hoogtepunten als verwoestende dieptepunten meegemaakt. In 2019 bereikte de munt een piek van $ 0,453, voordat hij in 2020 zakte naar een dieptepunt van $ 0,0017. In 2021 is de hoogste prijs van Fantom (FTM) $ 3.6894 (meer dan 2000x in een jaar tijd). Zou je dus 1.000 euro hebben geïnvesteerd, heb je daar in 12 maanden 2.000.000 van kunnen maken. Dit is natuurlijk makkelijk achteraf gepraat, maar besef dat dit soort dingen dus gebeuren.

Vanzelfsprekend gaan er ook een hoop mensen de boot mee in. Je kunt veel beter slim investeren en traden met bescheiden winsten, of tijdig afromen. Hiervoor zul je dan wel de nodige educatie nodig hebben die je dat leert.

Prijs is na die piek van 2021 flink gedaald ...naar $ 1.1421 om in 2022 een "double top" te maken (M-patroon) die prijs opnieuw naar $ 3.3793 heeft gebracht.

Vervolgens is de prijs flink omlaag gegaan naar het diepste punt van $ 0.1642 (op moment van schrijven de recentste diepste low).

Blijf op de hoogte van de Fantom koers door de livechart op deze pagina te checken.

Voorspellingen voor Fantom (FTM)

Er worden bijzonder veel voorspellingen gedaan, ook voor Fantom (FTM). Het is belangrijk niet teveel waarde te hechten aan dit soort "schattingen" ...een heleboel komen niet uit. Kan Fantom (FTM) in waarde stijgen? Absoluut en veel ook!

Maar op de eerste plaats weet niemand precies hoeveel, want je kunt alleen kijken naar welke progressie ze boeken en dan met nattevingerwerk een deels objectieve, maar grotendeels subjectieve toekomstige waarde eraan hangen.

Verder zijn er momenteel 20.000 + crypto's (beter gezegd altcoins), waarvan het merendeel niet zal overleven wat zou kunnen komen door concurrentie, onvoldoende use-case of zelfs regelrechte zwendel ofwel de bekende "cashgrabs". Het is dus belangrijk jezelf goed te verdiepen in een altcoin en dan je risico te beperken met een gezond percentage vermogen in die coin.

Kies liever voor bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) en daarna altcoins, maar ook dit kan een risico zijn bij te grote exposure ...besef dit goed. Iets wat je helpt betere keuzes te maken is educatie over investeren, traden zelfs speculeren. Dit helpt jou namelijk met winsten realiseren.

Conclusie

Fantom (FTM) maakt significante bewegingen in de markt, echter ...ga wel verstandig om met je kapitaal.


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen