10 redenen waarom je nu in ETF goud zou moeten investeren
10 redenen waarom je nu in ETF goud zou moeten investeren
19 april 2023 

10 redenen waarom je nu in ETF goud zou moeten investeren

Goud is al sinds mensenheugenis een go-to voor slimme beleggers, maar het kan lastig (en prijzig!) zijn om fysiek goud te bezitten. Het goede nieuws is dat je dankzij ETF's nu een gemakkelijke manier hebt om in het gele metaal te beleggen zonder al het gedoe! Dit is waarom investeren in ETF goud misschien is wat je portefeuille nu nodig heeft: het bied diversificatie; toegang tot liquiditeit op elke dag van de week - plus nog veel meer geweldige redenen! Mis deze gouden kans niet en lees vandaag nog onze top 10 lijst.


1. Liquiditeit

Beleggen in ETF goud biedt een ongeëvenaarde liquiditeit door de grote volumes die op prominente beurzen worden verhandeld. Dit resulteert in een snelle en efficiënte prijsvorming, terwijl je ook snel over je bezit kunnen beschikken als je dat wilt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over spotprijzen of veiligheidsrisico's die je wel hebt met fysieke goudbeleggingen! Met ETF's kun je dus profiteren van een snelle geldomzetting zonder opslagkosten.

2. Diversificatie

2. Diversificatie

Als het om beleggen gaat, is ETF goud een geweldige manier om wat diversiteit aan je portefeuille toe te voegen. Omdat de bestanddelen van goud over meerdere activaklassen en markten zijn verspreid, leg je niet al je eieren in één mandje. Dit fungeert als buffer tegen mogelijke verliezen.

3. Lage kosten

Als je een beperkt budget hebt dan is ETF goud een aantrekkelijke en kosteneffectieve manier om blootstelling aan het edelmetaal te verkrijgen zonder het rechtstreeks te bezitten. De voordelen hiervan zijn onder meer lage commissies en kosten in verband met de handel op beurzen, net als bij aandelen, en geen beheerskosten - waardoor je meer winst uit je beleggingsopbrengsten kunt halen.

4. Bescherming tegen inflatie

Zoek je een manier om je portefeuille te beschermen tegen inflatie? ETF goud zou het antwoord kunnen zijn. Het wordt gezien als een veilige haven die de neiging heeft in waarde te stijgen, zelfs wanneer andere beleggingen het moeilijk hebben. Bovendien zijn er afdekkingsstrategieën zoals futures of opties in dit fonds opgenomen, die helpen het risico te verminderen, maar toch een rendement te geven dat direct gekoppeld is aan dat van goud. Dus als je bescherming wilt tegen stijgende kosten en een potentiële kans op meer winst wilt, dan is ETF goud een optie die het overwegen waard is!

5. Flexibiliteit

Beleggen in ETF goud brengt grote voordelen met zich mee, zoals de flexibiliteit om op elk moment tijdens de markturen snel posities te kopen en te verkopen. Daardoor kun je je portefeuille gemakkelijk aanpassen als de omstandigheden daarom vragen. Bovendien is er bij ETF's geen behoefte aan fysieke activa - wat betekent dat je kunt profiteren van prijsbewegingen van goud zonder in het bezit te komen van echt goud!

6. Veiliger

ETF goud is een veel veiliger keuze dan het aanschaffen van fysieke goudstaven en deze thuis op te slaan. Met een ETF hoef je je geen zorgen te maken over de veiligheidsrisico's of verzekeringskosten die gepaard gaan met het thuis bewaren van je rijkdom. Met ETF goud kun je genieten van dezelfde beleggingsmogelijkheden als degenen die fysiek goud opslaan, zonder de bijbehorende zorgen. In tegenstelling tot de traditionele markten wordt deze vorm ondersteund door een gereguleerde entiteit die extra zekerheid biedt tegen onvoorspelbare schommelingen in de markt.

7. Professioneel beheer

Door je vermogen in deskundige handen te leggen, kun je profiteren van weinig onderhoud en gemoedsrust in de wetenschap dat ervaren vermogensbeheerders en financiële experts achter de schermen ijverig werken met verschillende strategieën zoals derivaten, termijncontracten, optiecontracten enz. om hun vermogen te beschermen en tegelijkertijd de steeds veranderende goudprijs te volgen. De rendementen op lange termijn zijn doorgaans hoog, waardoor dit een ideale optie is voor wie op zoek is naar veilige investeringen met minimale inspanningen.

8. Transparantie

Beleggen in ETF goud biedt een verhoogd niveau van toezicht, omdat de onderliggende beleggingen routinematig worden onthuld. Bovendien wordt dit fonds verhandeld op een beurs waar de prijs fluctueert volgens de marktwerking en voortdurend kan worden gevolgd. Hierdoor kun je je vermogen effectief bewaken en snel reageren op veranderingen in de sector.

9. Laag risico

ETF goud biedt een unieke kans voor beleggers om te profiteren van bewegingen op de goudmarkt zonder de nadelen van traditionele beleggingen. Door het gebruik van financiële instrumenten, zoals derivaten en futures, helpt de ETF het risico te beperken, terwijl de prijzen toch kunnen stijgen. Het is een aantrekkelijke manier om voorzichtig en toch met vertrouwen te beleggen.

10. Fiscale efficiëntie

10. Fiscale efficiëntie

ETF goud is de perfecte manier om een schat aan belastingvriendelijke beleggingen aan je portefeuille toe te voegen. Zonder kennis van internationale belastingen en met lage beheerskosten in vergelijking met coupures van kleine bedragen, is het gemakkelijk om betaalbaar te beleggen met een groot rendementspotentieel; en dat alles zonder forse vermogenswinstkosten als er winst wordt gemaakt.

Conclusie

ETF goud is een voordelig beleggingsinstrument dat je de mogelijkheid biedt je financiële doelen te bereiken. Het levert zowel korte- als langetermijnbeloningen op als het gaat om het diversifiëren van portefeuilles, het verminderen van risico's, het genieten van lucratieve rendementen uit marktbewegingen en meer! Met professioneel beheer in de kern, evenals een lage risicobereidheid, transparantie binnen de operaties en belastingefficiëntie; investeren via dit instrument kan precies zijn wat je nodig hebt voor zeker succes.


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen