Dit zijn de beste dropshipping leveranciers in 2023
Dit zijn de beste dropshipping leveranciers in 2023
13 april 2023 

Dit zijn de beste dropshipping leveranciers in 2023

Ben je toe aan iets nieuws en wil je extra inkomen genereren? Een bedrijf beginnen is altijd spannend, maar met dropshipping is het een piece of cake! Met dropshipping kun je je eigen webshop starten zonder dat je je zorgen hoeft te maken over voorraad en verzending. De key? Een super goede leverancier! Daarom is het belangrijk dat je voor jouw dropshipping business een goede leverancier vindt die aan al jouw wensen voldoet. Om je te helpen hebben wij een lijstje opgesteld met de 10 beste dropshipping leveranciers van 2023!


Een korte samenvatting: wat is dropshipping? 

Dropshipping is een verdienmodel waarbij je als webshopeigenaar de producten die je verkoopt niet op voorraad houdt. In plaats daarvan, koop je het product bij een derde partij wanneer er een bestelling is geplaatst voor dat product. Deze derde partij, ook wel de leverancier genoemd, verzendt het product dan rechtstreeks naar de klant. Dit betekent dat jij je niet druk hoeft te maken over het beheer van voorraad of de verzendlogistiek! In plaats daarvan kun je je bezig houden met de leuke dingen van het hebben van een webshop: de marketing en verkoop van producten! Dropshipping is dus een geweldige manier om een bedrijf te beginnen met minimale overhead en risico's.

Hoe vind je een goede dropshipping leverancier?

Dropshipping leverancier vinden

Het vinden van een goede dropshipping leverancier kan lastig zijn. Het is belangrijk om een leverancier te vinden die goed bij je past en voldoet aan al je wensen. Ook moet je kijken naar de productselectie, de concurrerende prijzen, de betrouwbaarheid van de verzendtijden en de kwaliteit van de klantenservice. De betrouwbaarheid en kwaliteit van service van de dropshipping leverancier waar je mee in zee gaat, is immers bepalend voor hoe jouw klanten de betrouwbaarheid en service van jouw webshop beoordelen! Om je te helpen bij het vinden van een goede dropshipping leverancier, hebben we een aantal tips opgesteld.

Tip 1: doe goed onderzoek

Zorg altijd dat je goed onderzoek doet voor je met een dropshipping leverancier in zee gaat. Maak een selectie van dropshipping leveranciers die je interessant vindt, lees hun recensies, vergelijk prijzen en controleer of de producten die zij leveren van goede kwaliteit zijn en wat de levertijden zijn.

Tip 2: wees niet bang om vragen te stellen

Wees niet bang om vragen te stellen! Je kunt een dropshipping leverancier natuurlijk altijd bellen of mailen met specifieke vragen die je hebt. Persoonlijk contact opnemen met een dropshipping leverancier kan je meer of extra informatie geven over producten of levertijden.

Tip 3: test samples uit

Test altijd een sample van een product dat je wilt verkopen. Op deze manier kom je erachter of de producten die jij aan je klanten wilt verkopen, ook echt van goede kwaliteit zijn. Als je geen samples kunt testen, lees dan goed de reviews van de dropshipping leverancier of vraag een webshopeigenaar die samenwerkt met de dropshipping leverancier die jij voor ogen hebt wat zijn ervaringen zijn.

Tip 4: controleer de verzendtijden en het beleid

Zoals we eerder schreven is het belangrijk dat je de verzendtijden en het beleid van de dropshipping leverancier test. Bestel dus één product of sample bij ze en kijk of ze hun beloftes betreft verzending en levertijd waarmaken.

Hoe werk je samen met een dropshipping leverancier?

Als je een goede dropshipping leverancier hebt gevonden, is het tijd om te gaan samenwerken! Stap één is het aanmaken van een account bij je gekozen dropshipping leverancier. De dropshipping leverancier zal je instructies geven over hoe je jouw webshop aan hun systeem kunt koppelen. Dit is vaak heel makkelijk! Zodra je webshop is gekoppeld, kun je beginnen met het toevoegen van producten uit de catalogus van je dropshipping leverancier. En dan kan het geld verdienen beginnen!

Je kunt zelf bepalen welke prijzen je hanteert voor de producten die je verkoopt. Je kunt de prijzen aanhouden die je dropshipping leverancier voorstelt of een hogere prijs instellen. Maak hierin een keuze op basis van wat jij denkt dat eerlijk is voor zowel jouzelf als je klanten.

Als er een bestelling binnenkomt op jouw webshop, is je dropshipping leverancier verantwoordelijk voor het verzenden van het bestelde product naar de klant. Zij kunnen ook de tracking informatie aan jou verstrekken, zodat jij deze weer kunt delen met de klant. Het is belangrijk om goede communicatie te onderhouden met je dropshipping leverancier, mochten er ooit problemen ontstaan met bestellingen.

Over het algemeen is het werken met een dropshipping leverancier een handige manier om een webshop te runnen zonder je te hoeven bekommeren om voorraad en verzending. Als je een dropshipping leverancier kiest waar je je goed bij voelt en producten van goede kwaliteit snel levert, kun jij als webshopeigenaar lekker achterover leunen. Nou, bijna dan!

Dit zijn de 10 beste dropshipping leveranciers

Benieuwd naar wat je 10 beste dropshipping leveranciers zijn van dit moment? Wij hebben een top 10 voor je gemaakt:

Oberlo

Oberlo is een van de meest populaire dropshipping leveranciers en biedt een groot assortiment aan producten, van kleding tot elektronica producten. Oberlo biedt ook handige functies, zoals automatische orderverwerking en tracking. De gebruiksvriendelijke interface van Oberlo is een bijkomend voordeel en maakt het makkelijk om al je orders in de gaten te houden.

Modalyst

Op de tweede plek staat Modalyst. Deze dropshipping leverancier heeft een enorm assortiment van wel 1 miljoen producten! Ook werkt Modalyst samen met 800 verschillende leveranciers. De geavanceerde zoekmachine maakt het makkelijk om het juiste product voor in jouw webshop te vinden.

Printful

Printful is een geweldige optie als je een webshop wilt beginnen met daarin customizable items. Bij Printful kun je namelijk heel veel verschillende producten, van kleding tot aan telefoonhoesjes, laten bedrukken met een eigen print. Printful produceert het product met de custom print en verzendt deze direct naar de klant.

Alibaba

Alibaba is een van de grootste dropshipping leveranciers die er zijn, met miljoenen producten en duizenden verschillende leveranciers. Ook biedt Alibaba grote kortingen als je koopt in bulk. En ze hebben een handige zoekmachine waarmee je in no-time vind wat je zoekt!

Spocket

Spocket is een goede keuze voor kleine bedrijven die op zoek zijn naar producten van Amerikaanse en Engelse leveranciers. Spocket biedt goede prijzen, snelle verzendtijden en een behulpzame klantenservice! Bovendien intergreer je Spocket makkelijk met populaire e-commerce platforms zoals Shopify, WooCommerce en BigCommerce.

Dropship Direct

Dropship Direct is een goede optie voor webshopeigenaren die willen dropshippen met producten van bekende merken, zoals Nike en Adidas! Dropship Direct biedt veel functies, waaronder real-time voorraadupdates en een geautomatiseerde orderverwerking.

SaleHoo

Nog een goede dropshipping leverancier voor als je bekende merken wilt verkopen, is SaleHoo. SaleHoo biedt toegang tot meer dan 8.000 leveranciers en biedt nuttige functies, zoals hulpmiddelen voor klantenondersteuning.

Printify

Printify werkt ongeveer hetzelfde als Printful; ook bij deze dropshipping leverancier kun je producten customizen met je eigen prints. Bij Printify wordt je verbonden met honderden drukwerkleveranciers. Ze hebben een snelle productie- en levertijd.

Wholesale2b

Wholesale2b biedt veel producten van gerenommeerde groothandels en fabrikanten. Deze leverancier geeft je toegang tot meer dan 1 miljoen producten, geautomatiseerde orderverwerking, real-time voorraadupdates en meer!

Chinabrands

Chinabrands leverancier


Chinabrands is nog een hele grote dropshipping leverancier die toegang biedt tot meer dan 500.000 producten van meer dan 7000 leveranciers. Chinabrands heeft een handige zoekmachine en biedt goede prijzen en snelle verzendtijden.

Conclusie

Klaar om jouw dropshipping business up & running te krijgen? Met een van deze leveranciers gaat dat zeker lukken! Dropshipping is een geweldige manier om een online bedrijf te beginnen zonder veel risico. Het vinden van de juiste dropshipping leverancier kan lastig zijn, maar gelukkig zijn er genoeg dropshipping leveranciers met goede producten en recensies. We hopen dat je met dit artikel een keuze kan maken in welk bedrijf je kiest als dropshipping leverancier!

Welke dropshipping leverancier zou jij kiezen als je een dropshipping business had?


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland!In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen